עוד דבר לימודי. בסיטואציה בירידה שדרור תיאר, החשוב הוא לא לבלום. בלימה זורקת את מרכז הכובד עם כיוון התנועה, מעבר לקו הנדנדה והופה, התהפכת. במצב כזה דווקא נותנים גז בעדינות כדי שהגלגל הנמוך בירידה יצא מהבור וישיג את מרכז הכובד.
אסף.
Printable View
עוד דבר לימודי. בסיטואציה בירידה שדרור תיאר, החשוב הוא לא לבלום. בלימה זורקת את מרכז הכובד עם כיוון התנועה, מעבר לקו הנדנדה והופה, התהפכת. במצב כזה דווקא נותנים גז בעדינות כדי שהגלגל הנמוך בירידה יצא מהבור וישיג את מרכז הכובד.
אסף.
אבל לך תריב עם האינסטינקט...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
מכיר את המדרגה הזו, מאוד מטעה המראה שלה, רק כשנכנסים אליה מבינים את הזוית האמיתית...
יצא לי לעלות ולרדת אותה, הירידה יותר מפחידה, היא נראית תמימה בגלל שהיא נמצאת גם בסיבוב קל.
לא היתה כוונה לזילזול אם זה מה שחשבת... להיפך, אולי מצביע על אנשים עם קצת ניסיון ועל זה שהדבר יכול לקרות לכל אחד מטיפה של חוסר תשומת לב או הסחת דעת...
ד"א הדיסקו שלי גם כן מזכיר את זה שבתמונות(למרות שלא דומה בכלום לזה שהתהפך) וקיבלתי כבר הודעות מחברים וקרובים שלא מכירים את הרכב כל כך ושאלו לשלומו... :-(
אז לפני שנה +/- טיילנו באיזור ואישתי שתחיה אפילו דילגה את יאיר למטה בלי להתבלבל אפילו טיפה :-)
ראיתי הסרטון, גם ממנו יש מה ללמוד.
זה דיסקו 2, שבמקור מגיע בלי ידית נעילת הדיפ המרכזי?
סרט ההפיכה חזרה
https://vimeo.com/185647455
זה הלינק למקור
https://vimeo.com/185647455
תודה
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
יופי.....עכשיו צריך להוסיף לפק"ל חילוץ נייר דבק שחור- להסתיר את מספר הרישוי .
Sent from my LG-K520 using Tapatalk
אותי מעניין מי הגיבור שעלה לשם עם נ"נ וכמה ידיים נשברו לו בדרך... (-;
סתם לידיעה, לאור ויכוחים שהתחילו פה בענין הסתרת מספר - להציג רכב שהתהפך בשטח כ"לא ראה שטח" זו הטעייה ועבירה, בהנחה שהעובדה לא נכונה, שיכולה לגרור את בית המשפט להחליט שעסקת המכירה מבוטלת מלכתחילה. גם אחרי שנה.
בהנחה שהרכב מבוטח, חברת הביטוח היא זו שאמורה לספוג את הנזק.
לכן לא ברור לי מה אתם רוצים מדור. זה צולם ללא הסגת גבול וללא פגיעה בפרטיותו של מישהו או בהגנה עליה.
אלה החיים וזה החוק.
לידיעתכם.
מעניין אם הוא ישבב את המוביל
אני עדיין לא. מבין כיצד התהפך.
רק אני שמתי לב שהרכב לא היה מעוגן בזמן החילוץ ורץ קצת קדימה.. ונעצר במזל בסלע.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
החילוץ נעשה על ידי יחידות חילוץ ערד ועין גדי, הננ שייך לעין גדי.
נמרוד
אורי,
בגלל זה שאלתי לגבי הדיפ המרכזי.
שים לב שכמתחילים ליישר אותו, גלגל ימין אחורי מתחיל להסתובב ואז הרכב רץ קדימה עד שנתקע בסלע (שוב..)
לא חסר הרבה שהיה ממשיך לתוך הנ.נ, או מדלג מעבר לשביל למטה לתהום.
דיפ מרכזי פתוח שאפשר את ההצלבה וגלגל שמאלי קדמי מסתובב?
גיר בניוטרל?
בהמשך להרצאת החילוץ, הכלל הראשון של החילוץ התפספס כאן: בטיחות.
אחרי התייצבות האירוע, סגירת סוויץ, משיכת בלם יד גם כשהרכב לא על הגלגלים, והעברה ל-P ברכב אוטומטי/הילוך הפוך לכיוון התנועה ברכב רגיל.
עיגון הרכב במהלך ההפיכה חזרה.
לדעתי הרכב לא רץ קדימה. הוא קפץ מעצם ההתישרות ונעצר מיד. מה שכן עיגון מאחור היה מאבטח אותו יותר. בכל מקרה זה בסה"כ מהסתכלות בשני סרטונים בזויות שונות.