לגבי cad - אצלנו הילדים משתמשים בתוכנה חינמית, מיועדת לילדים, ומיועדת להדפסה בתלת מימד.
קוראים לזה tinkercad וייקח לך עשר דקות להבין מה קורה שם.
אסף.
Printable View
לגבי cad - אצלנו הילדים משתמשים בתוכנה חינמית, מיועדת לילדים, ומיועדת להדפסה בתלת מימד.
קוראים לזה tinkercad וייקח לך עשר דקות להבין מה קורה שם.
אסף.
לכל מתענייני המכניקה פה, שאני רוצה להאמין שהם כולכם???
כאן אתם יכולים לחקור את השילדה במלואה, בעיות לא חסרות וכמו שאבא אמר בעיה רודפת בעיה.
אבל לאט לאט הן הולכות ונעלמות בשאיפה לאפס בעיות, תקלות וכל שאר הדרעק..., תחליף לסופה האמיתית - זה לא, אבל ללא ספק יותר זול ונותן כמעט את אותה חוויית בנייה.
הקפיצים עובדים יפה ואני מבסוט, כרגע כל מה שמפריע להם לממש את מלוא פוטנציאל המהלך שלהם הוא רק אורך הבולמים, שגם אותם (הבולמים האחוריים) כנראה אעביר לפנים השילדה בדומה לסופה אמיתית. אחרי שאגמור לבנות את הבודי הוא בטח ישקול לא מעט והקפיצים (כרגע עלה אחד) יאבדו גובה - אבל בדיוק בשביל זה הקיט של RC4WD מגיע עם עוד שני עלים, קצרים יותר, לכל קפיץ. אז אוכל להוסיף עלה אחד או שניים ולקבל בחזרה את הגובה.
אז מה היא בעיית היום?
כליבה של גלי ההינע עקב זוויות חדות הנוצרו מניסיון על שמירת בסיס הגלגלים (למרות שכבר בתצורה הרגילה של AXIAL גלי ההינע מגיעים בזווית רדיקלית, כלומר הן על הקצה של הקצה של הגבול בין מרווח גחון שנותן ביצועים טובים לבין רעש טחינה מאזור המפרקים הכדוריים שיוצאים מהטרנספר ומן הסרנים.
אז מה עשיתי? הוספתי קלינים בין העלים לבין הסרנים. בכך תיקנתי ומיתנתי את הזווית במידה די מרשימה.
השילדה נוסעת, אבל יש רעש וזה עדיין לא הספיק! חוק מרפי שוב מתערב! חזרה ללוח השרטוט.
החלטתי שהפיתרון היעיל ביותר יהיה להנמיך קצת את יחידת ההינע למטה, מתחת לשילדה, כמה מתחת??? מעט, על פי העין...
חתכתי שתי חתיכות אלומיניום שיתחברו לשילדה ויחידת ההינע תתחבר אליהם.
קובץ מצורף 111308
בתקווה שזו תהיה אחרונת הבעיות.
קצת מהלכי מתלה.
קובץ מצורף 111309קובץ מצורף 111310
מזכירים את הסופה האמיתית.
עידו,
יש לך אפשרות לסובב את המנוע או הטרנספר ב 90 מעלות כדי שהיציאה של הדריישפט תהיה יותר נמוכה?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...f83e547ce6.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לצערי לא, כי אז אצטרך לתכנן תושבת גיר חדשה, אולי בעתיד אתכנן תושבת גיר בהדפסת תלת מימד.
עד אז אסתפק בהורדה של כל יחידת ההינע.
עידו,
שאפו!
לך תדע,
אם תמשיך ככה ותגרום לעוד שניים שלושה חברה לעשות פה את מה שאתה עושה,
אולי פתאום יצוץ פה פורום יעודי ואתה תמונה למנהלו....
מת לדעת איך אתה בתור תלמיד?
להבדיל ממני בגילו, הוא תלמיד מצוין. מביא לי את מה שבפולנית קוראים "נחת".
האדון כנראה עוד לא התעורר, אבל אני יכול לספר לכם שהוא הנמיך קצת את יחידת ההנעה ופתר יפה את בעיית הרעידות וזוויות הדריישפטים, וגם עשה פיין-טיונינג לקפיצים הקדמיים... כל העסק עובד ממש יפה. הנסיון הבא שלו יהיה העברת סרבו ההיגוי מהסרן לשילדה, כדי להרוויח עוד קצת מהלך ועבודת קפיצים חלקה עוד יותר.
אבל כשהוא יפקח עיניים וייכנס לכאן הוא בטח ירחיב וייתן גם עוד תמונות.
אז מה נעשה בזמן שעבר, לא יותר מדי.
הוספת/ החלפת ברגים במקומות שונים שבימים האחרונים לא הייתה לי גישה אליהם (בגלל חוסר בחלקים מסויימים אבל עזבו זה לא מעניין...).
-כמו כן בוצעה הורדת יחידת ההינע, עובד די טוב ונכון לעכשיו יש בעיות מעט יותר זניחות.
-הכנת ספייסרים 2מ"מ (שיתווספו לספייסרים הנוכחיים) לשאקלים הסטאטיים של העלים הקדמיים וספייסרים של 6מ"מ שיחליפו את את ה8מ"מ שהיו בשאקלים הנעים של העלים הקדמיים (וואו מעייף לכתוב את זה!) - זה כדי שהקפיצים הקדמיים יעבדו בזוויות טובות וכך יעבדו יותר נכון,
אז עכשיו בזמן שאני אחפש זרוע פיטמן ארוכה מספיק להעלאת הסרבו מהסרן אל השילדה,אתם תתכבדו בתמונות של מה שנעשה+ תמונות שעשוע עם גדלי צמיגים
קובץ מצורף 111318
קובץ מצורף 111320קובץ מצורף 111319קובץ מצורף 111316
יש האומרים "התפוח נפל רחוק מהעץ" ,
יש האומרים התפוח נפל קרוב לעץ" ,
ואני אומר "התפוח בכלל לא נפל מהעץ" -
או כפי שכבר נאמר : בן של אבא שלו :cool:...
ש א פ ו !!!
בהתחלה עוד חשבתי שיש לי טעם להביא איתי צעצועים למפגש המדבר ... אבל עכשיו אני מתפדח ..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...41ee137775.jpg
כל הכבוד !!
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
נו...? יש חדש?
תביא תביא. זה לא יהיה גמור עד המפגש.
החגים עברו, הילד חזר ללימודים, אז יש לו פחות זמן להתעסק בג'יפ. אבל יש חדש ועוד איך.
קודם כל שאפו רציני.
שנית, איך אתה מתכוון לאפשר השכבה של החלון הקדמי? ( אחרת זו לא הסופה של אבא שלך :) )
זה כבר עכשיו הרבה יותר יפה מהסופה של אבא שלו :rolleyes:
את הפרטים הקטנים כבר יש? ארגזי תחמושת 105, ארגז וולקן "בר אקטיבי", וכיו"ב.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
בדרך מטראמפלנד ו/או בבניה נמצאים: מגיני פנסים אחוריים, ג'ריקנים, כננת, ארגזי 105, אפילו מדבקות מוקטנות של ג'יפולוג ושל הפלינטסטורמס.
הרעיון, הכתיבה וגם הביצוע עד כה, מרשים מאד.
סחטיין ענק גם על העבודה וגם על עבודת החינוך:)
זה מחייב.
תצטרך להביא את הקמע לכל טיול.
מייד אחרי תדריך הלפנות-לפנות-בוקר יתקיים טקס פגאני מפוקפק, שבו הכלי האלילי ירים גלגלון על מיני-סלע ויטפטף שמן אדום לקידוש האדמה הצמאה לגומי בניחוח בשרני, ולאחר מכן נישא תפילת משפחת-קדמוני לאל הרעם שישה-בטור הקדוש.
הדאעשניקים של שמואל יקיפו אותו במעגל ריקוד חסר חולצות אבל עשיר בפטישי חמש, ויהלמו לעצמם על המצח עד לנשירת הברזלים מהידיות לסימן ממרומים כי התקבלו תפילותינו לטיול משבר הרים ומשמר ציריות.
הקהל ה(לא) קדוש ישתחווה עד קנאק בפקק ויניחו כולם את מפתחותיהם על האדמה, המבורכת עתה בברכת "שהכל נהיה במנועו".
לחיצה על טייפ להשמעת סאונד וון וון עמוק תיתן את האות להרמת ווילי של הקמע, ומכאן ואילך נוסע על המפתחות הלוך ודרוס הלוך ודרוס.
יאללה להוריד אוויר.