נעם, הפגושים נראים מעולה!
לגבי גובה וו הגרירה - רוב הנגררים שסיקס יכול ומורשה לגרור, יהיו בשיפוע כלפי מעלה אם וו הגרירה יהיה גבוה מ-40 ס"מ.
Printable View
נעם, הפגושים נראים מעולה!
לגבי גובה וו הגרירה - רוב הנגררים שסיקס יכול ומורשה לגרור, יהיו בשיפוע כלפי מעלה אם וו הגרירה יהיה גבוה מ-40 ס"מ.
נועם, לגבי הבנייה האחורית, אני חושב שהיא רעיון רע.
כל תוספת של משקל מאחורי הגלגלים האחוריים, מוסיף לרגישות של הרכב לאובדן היגוי של הקדמיים בטיפוס.
תוספת המשקל מאחור, במיוחד בשילוב של אורך גדול אחרי האחוריים (סיקס ארוך, לא מקוצר) יגרום לרכב להיות רגיש מאוד לטיפוס.
קל את הגלגל הרזרבי (שוקל כמו בית), בתוספת בנייה של פגוש מסיבי, ועליו עוד +-25ק"ג של דלק, ובשביל להיות בטוח, ככה עוד היי ליפט.
את הג'ריקן מהצד או מקדימה, ככה גם את ההיי ליפט, ופגוש אחורי צנוע.
אם יש לך אפשרות להעביר את הגלגל ספייר פנימה לרכב, על הריצפה באמצע מאחורי 2 המושבים הקדמיים, או מתחת לאחד מכיסאות הנוסעים האחוריים, אז בכלל הרווחת.
בזיווד של הרכב, דברים כבדים כמה שיותר קדימה (נוזלים, כלי עבודה, ספיירים, חלקים), ומאחורה רק את הקלים (אוהל, שק-שינה, מזרונים...)
2 הסנט שלי.
לגבי וו גרירה, אם מרכיבים נשלף, אז יש כאלה מונמכים, בשביל כלים גבוהים.
http://www.tal-nigrar.co.il/UserFile...4/Dodge/d6.jpg
שניר- תודה על ההחכמה.
בוז'י - תודה. אז אתה מחזק את עניין הורדת גובה הוו אני מבין.
אודי - אני מכיר את נושא חלוקת המשקל בעליות בהקשר של אחיזה ורכבי הנעה קדמית דוקא. לגבי ירידה ביכולת ההיגוי.... לא יודע.... בכל זאת מקדימה יש מנוע, גיר ו-2 נוסעים לפחות.
אבל הכל עניין של סדרי עדיפויות. זה לא רכב עבירות ולא רכב טיפוס עליות. להכניס את הגלגל לאוטו לא בא בחשבון, זה נוגד את המטרה של נוחות ונגישות. כנ"ל היי ליפט, אותו בכלל אני רוצה בחוץ ונגיש עד כמה שאפשר למקרה שאצטרך.
בכלל החזון והפילוסופיה לגבי הרכב הזה הוא כמה שפחות ציוד שהגישה אליו מתוך הרכב.
ככל שאוכל כל הציוד שצריך להיות זמין במהלך היום יהיה נגיש מבחוץ או במקום יעודי בפנים - מציוד חילוץ לפקל קפה עד קומפרסור.... חלל תא הנוסעים הוא קודש :) לא רוצה לפרוק ציוד בשביל להגיע לשום דבר, לא בשביל בקבוק מים ולא בשביל ראצ'ט ולא בשביל סוודר לילד. הכל זמין, נגיש ונוח.
אין בעיה.
פגוש קל מאחור, ג'ריקן בצד (אפילו בכל צד. אחד דלק אחד מים), הייליפט על הפגוש הקדמי והורדת כמו כלום 50ק"ג מהחלק הכי אחורי מהמרכב.
היגוי בפרייבטים על הכביש מול בג'יפ שנמצא במעלה זה סיפור אחר לחלוטין.
כשהפרונט עולה, הוא מאבד את המשקל (שעובר אחורה) ולכן את ההיגוי.
זה לא עניין של נוחות. זה עניין שכשהרכב עומד בזוית, הקדמיים יאבדו אחיזה והרכב ירצה להסתובב, משם לשפ"ץ, ומשם... הפוך ומתגלגל במורד.
תחשוב על סולם שנשען על קיר. כמה משקל יש על החלק התחתון מול הריצפה וכמה על העליון מול הקיר.
איפה היית מעדיף שהיד שלך תהיה? ;-)
שים לב לאיבוד ההיגוי (במקרה זה בגלל תפעול לא נכון של הנהג. הברקס הלא טוב הזה....)
https://www.youtube.com/watch?v=PbiI9eePXKA
כשהיה לי סיקס ארוך וסגור, לפני הרבה שנים... כל ק"ג מאחורי הסרן האחורי השפיע לרעה על ההיגוי בכביש וגרם לג'יפ לשייט.
היום אני חושב שזה עניין של זווית היגוי שהשתנתה לרעה בעקבות שקיעת הזנב. ז"א שאפשר לתקן ע"י קלינים בסרן הקידמי.
2 גריקנים של 20 ליטר מקדימה ויש איזון מושלם.
וגם לדעתי זה הכי יפה ושימושי
Sent from my LG-H735 using Tapatalk
אצל בני עידו בסיקס ארוך , הרכב היה מזדקר בכל עליה טכנית מעניינת עד שהוא העביר את הגלגל הרזרבי למרכז הרכב ואז הרכב התאזן .
מציע לך להתקין כננת לשם איזון נוסף .
אילן
Ok לוקח לתשומת ליבי את הנושא
מבטיח לעדכן בהתפתחות.
בינתיים קצת תמונות של הרכב במצב קיץ, ללא דלתות עם שמשה למטה וסגירה ככובע מצחייה [emoji12]:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...31d8e097a6.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c7374fccda.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...e36a1b5bd5.jpg
מוצא חן בעיני להשאיר את הסגירה בקיץ. היא מספיק מחוזקת כדי לאפשר לסוע בלי שמשה וחווית הג׳יפ הפתוח לא נפגעת ממושב הנהג. קיץ הבא כנראה תרד למקצה שיפורים ואז נראה מה עדיף.
יש לך מזגן?
ממליץ לך לברר מתי יוצא ה go topless day, שהוא יום חג לג׳יפים בתחילת הקיץ, שבו מורידים את הסגירות, והוא שמח במיוחד :)
לנסוע עם סגירה בקיץ, גם עם חלון מקופל, זה להפסיד חלק גדול מהחוויה.
בקרוב תחווה בעצמך.
את היום שמחזירים את הסגירה לא חוגגים...
קבל המלצה מאוד ידידותית - תבנה איזה כלוב מתחת לקופסת הפיבר הזו.
ואם כבר יש קשת/ות באמצע ומאחור, מומלץ מאוד להוסיף קדמית.
הרמת סגירת הפיבר לכל צורך כלשהו היא הזדמנות מצויינת.
[emoji106]
יש כלוב מקורי שיקבל חיזוקים בעתיד
מצוין.
הכלוב המקורי של תע"ר הרבה יותר טוב ממה שחושבים. קצת חיזוקים + קשת קדמית ואתה מסודר. תהנה!
קודם כל נועם, עבודה יפה, אחרי תכנון, ומדוייקת.
שאפו.
בהנחה שאני מבין לאן הכיוון מוביל - שולחן אחורי נפתח, גדול, בנוי על יחידת הזנב הנפתחת, יכול לפתור לך הרבה דברים.
לעניין הנסיעה עם גג ובלי חלון: חלק גדול מבאי האתר הזה, בגילאים מעל 40 שנותרו עם סיקסים וסופות, עברו לחלון קדמי נפתח עם גג קבוע.
אולי אתה מקדים את זמנך, אבל זה רק יתרון.
מכל מקום, חסר לך דבר אחד משמעותי, והוא קשת התהפות קדמית.
חשוב מאד!
הבעייה לא בגג הקבוע, אלא בקירות. הסרת הדלתות נותנת קצת אוויר, אבל זה לא זה.
הסטאפ האידיאלי בקיץ - הוא גג ברזנט, שמאפשר את קיפול השמשה הקדמית, מבלי לפרק אותו.
לנסוע בלי גג בכלל זה כיף בדיוק יומיים בשנה, למרחקים קצרים בלבד (או לטיולי לילה בקיץ! זה מושלם).
אם תוכל להרכיב את הסגירה כך שתהיה פריקה בקלות, תהנה מכל העולמות. זה לא צריך להיות סיפור.
סגירה זה לחלשים...:cool:
עוד משקל, עוד חלודה, פחות כיף בכללי.
גם ככה זה רכב לטיולים בלבד אז היתרונות של הסגירה כמעט ולא באים לידי ביטויי.
יוני תיקון...סגירה זה למפונקים ;)
כמו ששמיל כתב, אני חושב שאני מקדים את זמני :cool::rolleyes: חכו תראו בסוף כולם יירצו סגירה... אבל קל להגיד את זה בפתחו של החורף. אולי אני אשיר מנגינה אחרת ברגע שאוריד אותה ואסע קצת בלי. כרגע היתרונות של סגירה (פריקה מפיבר) עולים מבחינתי על החסרונות. אבל חכו יש עוד עבודת שיפצורים למכביר לפני בנושא.
בכל אופן...
לקראת החורף בצעתי קצת עבודת התאמה של הדלתות שלא נסגרו טוב לבודי. קצת אלימות, קצת חיתוכי פח, פירוק הצירים של הבודי ושיכנועים קלים מצד פטיש שייסגרו טוב והמצב הרבה יותר טוב. מנגנון הסגירה של ה- LATCH בדלת גבוה מהבודי כך שיש שם אילתור דיי מכוער של פין נעילה (בצד של הבודי) שגם דרש לא מעט התאמות מחדש וחיזוקים. בסוף הדלתות נסגרות יפה, נותר רק להתאים גומיות שישלימו את עבודת האיטום של הרוח\גשם.
בצד הקוסמטי. הדלתות היו ערומות מבפנים:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...4bfe4296cb.jpg
לקחתי דיקט מהמזבלה חתכתי בהתאם לקונטור של הדלת, עשיתי חורים במקומות של ידית החלון וידית הפתיחה, ציפיתי את הדיקט בסקאי שחור ו..וואלה:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...a708d0462b.jpg
מפחית משמעותית מתחושת הגרוטאה בתוך הרכב :cool:. איך אמרה האשה "מתחיל להיראות כמו אוטו אמיתי".
רק מנגנון החלון בצד הנוסע עושה קצת בעיות. אם למישהו יש מנגנון הרמת חלון למסירה\מכירה. אני אשמח.
מהבחינה הזו גם לוח השעונים הולך לעבור סידור מחדש וייצור. היום הוא נראה זוועה - מלא חורים מיותמים, תושבת של רדיו שנראית כאילו נתלשה באלימות ולא מעט חלודה. במקור חשבתי לחכות עם זה לשיפוץ הבודי אבל עכשיו נראה לי חבל, אין קשר בין השניים. זה ישפר פלאים את חווית פנים הרכב גם במצב הבודי הנוכחי וגם קצת לתרגל פירוק צמת חשמל מה קרה?
סדרי העדיפויות של החיים שמו לי את כל עולם התוכן של הרכב בהמתנה - בן שנולד שעוד לא בגיל לסוע בג'יפ, מעבר לישוב חדש וכתוצאה הארכת זמני הנסיעה וההעדרות מהבית... ועוד...
אבל החזון הוא ארוך טווח. בינואר הרכב הופך לאספנות, עד אז הוא ללא רשיונות וביטוח, הילד עוד ייגדל, פרנסה תמצא קרוב יותר לבית וזמן פנוי יקבל קידום בסדרי העדיפות.
אז מה עושים בינתיים?
בוהים הרבה ברכב, מפנטזים, מתכננים תוכניות, עושים רשימות ומתחילים להצטייד ליום הפקודה.
בתזמון זוגי, 2 הזדמניות נקרו בדרכי וללא היסוס פעלתי:
1. רתכת CO2 במבצע שאסור היה לפספס
קובץ מצורף 114964
2. בודי ארוך עם דלתות ומסגרת חלון קדמי במצב מצויין לתוכניות העבודה שלי:
קובץ מצורף 114965
עוד יהיה מעניין אני מבטיח (בעיקר לעצמי, כן)
מכיר את העניין. כשנולדה הבכורה אצלינו היה לי דיכאון אחרי לידה מהזמן הפנוי שהלך לו לאיבוד. ברגע של חולשה מכרתי את הג'יפ. 4 שנים ושתי ילדות אחר כך חזרתי לעניינים.
חכה בסבלנות.
לא יודע מה אתה מתכנן אבל דע לך שלטייל עם סיקס פתוח במדבר עם המשפחה ועוד ברכב שבנית בעצמך זה אושר צרוף.
תתכנן ותתכונן. תחשוב על ג'יפ אמין ונח עד כמה שניתן ותאגור חלקים בהתאם.
בהצלחה.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk