תגובה: פורסטר 15 ידני - האם מישהו פה נהג על פורסטר ידני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא אמרתי שפורסטר הוא לא רכב נהדר.
...
לדעתי פורסטר ידני ללא הילוך כוח הוא רכב שממש מוגבל בשטח. ואני לא מדבר על שטח קשה או קיצוני אלא על שטח ממש קל.
שביל סובב פסגה בהר חורשן לדוגמה, אותו שביל שבו אני מעביר הדרכת נהיגה לבעלי סובארו.
הפורסטרים/XV האוטומטיים ו/או XV 1.6 הידניים בעלי הילוך הכוח לא מתרגשים ממנו, אבל פורסטר ידני כבה שם שוב ושוב ועבר בסוף רק עם טיגון עמוק של הקלאץ'.
...
אני חולק עלייך בנקודה זו.
בעל הפורסטר הידני לא ידע לתפעל נכון את מערכת ההילוכים הידנית.
הציור שאתה מצייר קיצוני מאוד.
אני לקחתי שוב את הרכב לשטח. והפעם שטח טרשי.
עוד ועוד שעות נהיגה על הרכב מגלות עד כמה הוא מעולה בשטח קל ואני גם מתכוון לצאת לטיול לרמת קושי נוספת.
מערכת בקרת האחיזה עובדת נפלאה ומתפקדת נהדר בהצלבות.
וזה נכון. כדאי ומומלץ לעבור הדרכה נוספת.
אני מחפש כעת הדרכות באיזור יער בן שמן (אני מירושלים).
דרור, קשה לי להסכים עם מה שכתבת.
אני מטייל בשטח הרבה עם הפורסטר שלי (2008 צורה ישנה).
היכולות שלו גבוהות בצורה מפתיעה. ויש לי נקודות מאוד מעניינות להשוואה (מטייל עם קבוצה נהדרת - פאטרול, פראדו, פאג'רו Q, סמוראי ארנבת למשל).
שיטת הנהיגה צריכה פשוט מאוד להתאים לרכב.
וכן, מודע מאוד לכך שהוא אינו רכב שטח "אמיתי". ואולי בכך טמונה ההנאה ממנו?
מכיוון שאין נעילות והילוך כוח, אז צריך מעט תנופה (החבר'ה קוראים לזה דחלה) ולפעמים מע"צ ואז הוא עובר הכל.
סמוראי-ארנבת?....
זה כמו ג'ימני-שפן?.....
יש להם בולמי שועל?.....
פורסטר 2008 רכב שונה בתכלית מדגמי 2015-2017
זויות המרכב שונות וטובות יותר, המנוע שונה (נתונים דומים, אבל זולל יותר דלק), בעיקר גיר ומערכת הנעה שונה.
הפורסטרים הידניים מדור שלישי הגיעו עם הילוך כוח והאוטומטיים עם גיר פלנטרי 4 מהירויות, שהרבה יותר טוב ומתאים לשטח מהגיר הרציף של הדור הנוכחי..... (למי שמתבלבל בין דורות הפורסטר: דור ראשון מ-1997. דור שני ב-2002 עם מתיחת פנים ב-2005. דור שלישי ב-2008 עם מתיחת פנים ב-2011. דור רביעי מ-2012/13, לא זוכר בדיוק, עם מתיחת פנים ב-2015).
שלא תטעו, פורסטר אוטו אדיר וכיפי ואני מאוד אוהב אותו. אבל הידני ללא הילוך כוח הוא רכב מוגבל בכל שטח שיש בו מכשולים שמחייבים התנהלות איטית ומדודה ושאינו שבילים מהירים וזורמים. הוא מתקשה במעברים אלמנטריים שהאוטומטיים עוברים בלי להרגיש. או שכמו שאתה אומר - תיקחו תנופות. כי תנופות זה טובבבב. רצוי עם קפיצה פוטוגנית באוויר. זה מה-זה כיף.
אני בהחלט מעודד מזה שאתם לוקחים תנופות - תנופות זה נפלא לעסקי הפגושים הקדמיים + רדיאטורים וכו' לפורסטר, ממש כמו לעסקי הדרכות הנהיגה - ככה יבואו עוד בעלי פורסטר ללמוד איפה הם טועים ולמה הם שוברים את האוטו.
אני מבין שאתה מנדב את עצמך להדרכה אישית לשלמה ולי?
קפה ועוגיות עלי.
פגוש, על שלמה ;)
נראה שדאסטר דיזל לועס פורסטר ידני בשטח ובמיוחד אם הפורסטר מהדגם האחרון..
דרור, אתה יכול להתייחס לדאסטר בנזין ידני ביחס לפורסטר ידני? ביחס לxv?( ידני? )
מעבר לפער המחיר הגדול לטובת הדאסטרים וזוית הגישה העדיפה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elephant man
אני מבין שאתה מנדב את עצמך להדרכה אישית לשלמה ולי?
קפה ועוגיות עלי.
פגוש, על שלמה ;)
קפה עליך? אז גם אני בא.
ארנבת עלי.
פיל, תקשיב לדרור. לפעמים הוא צודק...
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
ושאלה נוספת עבור רכבים חדשים, להבנתי בסובארו מאבדים האחריות אם מגביהים ואין פתרון דרך היבואן, בדסטרים יש הגבהה מאושרת דרך היבואן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
ושאלה נוספת עבור רכבים חדשים, להבנתי בסובארו מאבדים האחריות אם מגביהים ואין פתרון דרך היבואן, בדסטרים יש הגבהה מאושרת דרך היבואן?
על זה אני יכול לענות .. חלקית.
להורים שלי הסובארואיסטים נאמר במוסך מישל בחיפה שאפשר להגביה ולמגן אצלם .. ולא נאמר שזה מבטל את האחריות.
נאמר לי במספר מקרים .. כל מה שאיך שהו מתקשר לקפיצים שהוחלפו יבחן אחד לאחד .. כל מה שלא קשור .. לא קשור.
במקרה אמת. היה רעשים באוטו .. באתי עם הקפיצים הכחולים .. לא חייבו אותי על כלום וחיזקו משהו שלא מחוזק מספיק טוב מהמפעל. מצד שני .. שמעתי על רכב אחר שהקפיצים לא הותקנו תקין .. ומשהו נהרס שם באחד המקדמיים .. הבן אדם שילם. הוחלפו חלקים .. אף אחד לא לקח אחריות .. לא הרשת ולא המתקין של הקפיצים.
לגבי שאר השאלות .. לא נהגתי על הסובארו אבל הצטרף איתי xv לטיול סוכות האחרון במדבר. הוא נכשל נחרצות בעליות שאני עברתי יחסית בקלות ... יש מצב שזה הנהג .. ויש מצב שזה המערכת בקרת משיכה ... אבל הסובארו הגיעה לכביש 10 עם כל הפגושים ... וללא גרירות ומשיכות. רק מעקפים.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
על זה אני יכול לענות .. חלקית.
להורים שלי הסובארואיסטים נאמר במוסך מישל בחיפה שאפשר להגביה ולמגן אצלם .. ולא נאמר שזה מבטל את האחריות.
נאמר לי במספר מקרים .. כל מה שאיך שהו מתקשר לקפיצים שהוחלפו יבחן אחד לאחד .. כל מה שלא קשור .. לא קשור.
במקרה אמת. היה רעשים באוטו .. באתי עם הקפיצים הכחולים .. לא חייבו אותי על כלום וחיזקו משהו שלא מחוזק מספיק טוב מהמפעל. מצד שני .. שמעתי על רכב אחר שהקפיצים לא הותקנו תקין .. ומשהו נהרס שם באחד המקדמיים .. הבן אדם שילם. הוחלפו חלקים .. אף אחד לא לקח אחריות .. לא הרשת ולא המתקין של הקפיצים.
לגבי שאר השאלות .. לא נהגתי על הסובארו אבל הצטרף איתי xv לטיול סוכות האחרון במדבר. הוא נכשל נחרצות בעליות שאני עברתי יחסית בקלות ... יש מצב שזה הנהג .. ויש מצב שזה המערכת בקרת משיכה ... אבל הסובארו הגיעה לכביש 10 עם כל הפגושים ... וללא גרירות ומשיכות. רק מעקפים.
הטיול סוכות עליו אתה מדבר, זו השוואה בין דבטר דיזל מוגבהה לxv סטנדרטי או מוגבהה?
לא זוכר אם היה מוגבה כבר אז .. אבל לא רלונטי כי הסובארו לא גירד שום דבר מלמטה.
סובארו אכן סטנדרטית.
הדאסטר שלי אכן דיזל.
וזה מזכיר לי, טייל איתי דאסטר בנזין פעם אחת .. בהחלט מרגישים שחסר לו אויר בעליה ... המנוע נכבה לעיתים קרובות מידי .. ואז נותנים בגז ...
זה מוחשי לגמרי בכל טיול מעבד לשבילים. באחת העליות הקטנות באבו טריפה .. הבן אדם הרס צמיג כי נאלץ לנסוע ממש מהר מה שלא אפשר לו לזגזג בן הסלעים בעדינות. אותה עליה אני עליתי לאט ממנו ובשלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
באחת העליות הקטנות באבו טריפה .. הבן אדם הרס צמיג כי נאלץ לנסוע ממש מהר מה שלא אפשר לו לזגזג בן הסלעים בעדינות. אותה עליה אני עליתי לאט ממנו ובשלום.
הנה פיל.
ראה, מדובר בתופעה.
כמו שאני תמיד אומר לך, בטווח הארוך יהיה לך יותר זול להשקיע ברכב עם LOW מאשר לשריין את הרכב שלך על מנת שיצלח בשלום את המסלולים האלו.
אני חושב שסובארו יהיה עדיף מהדאסטר בנזין ולו רק בגלל הגיר הרציף. מצד שני .. לא יודע מה יהיה אורך החיים של המערכת בשימוש אינטנסיבי .. המצמד שם הוא ממיר מומנט ? אם כן .. אז זה סביר שיהיה עמיד. אם זה משהו אחר .. מי יודע.
דאסטר לשטח רק דיזל.
יש מספר סיפורי זוועה במוסכי הרשת על מצמדים וחלקי גיר שנשרפו ברכבי בנזין.
סיפור של 6000₪ ועוד קצת .. ולא באחריות.
אם כי ניתן לומר שרוב נהגי הדאסטר זה רכב שטח ראשון שלהם ויתכן שיש פה נהיגה לא נכונה... לא שזה משנה משהו מבחינת מחיר ...
כל עוד אין צמיגי שטח עם דופן עבה לאוטו .. אתה גם תרצח צמיגים.
יונתן .. זה נכון בתנאי שאתה לא טוחן ק'מ ביום יום עם האוטו הזה.
ואל תשכח .. שזה אוטו חדש .. עם כל הנוחות שיש בזה.
זה יהיה קצת ארוך, אבל תקחו אוויר. יסגור לכם כמה פינות.
דאסטר לועס ויורק את הפורסטר וה-XV בכמעט כל מתאר שטח בגלל ארבעה יתרונות משמעותיים:
1. זויות מרכב יותר טובות. לסובארואים יש סרח עודף קדמי מוגזם שהם מגרדים וגם מנפצים ברגע ש"לוקחים תנופות" וגם כשהם על הבלמים בירידות תלולות והחרטום המגושם שלהם שוקע. בדאסטר ניכר שיש מחשבה על נושא זוית הגישה והפגוש מאפשר גישה הרבה יותר נוחה וקלה למכשולים. לשלוח לכם את החוזר שקיבלתי בדוא"ל ממועדון סובארו-דרייב עם עצות מעשיות (מאנשי היבואן עצמם) שמסבירות איזה חלקי פלסטיק מומלץ לפרק מראש כדי למנוע נזקים גדולים בהמשך?.....
2. הילוך ראשון קצר. אפילו דאסטר בנזין נוסע טוב יותר במכשולים טכניים מהסובארו. גם האוטומטית. כי גם במקום שבו אין למנוע ה-1.2 מספיק מומנט בסל"ד המאוד נמוך, או שהגיר הרציף של הסובארו מחליק למוות והאוטו לא מתקדם - בדאסטר אפשר לפחות לבחור בשיטת התנופות של איש הפיל שמשחק עם ארנבות ושפנים. לדאסטר יש סיכוי טוב יותר לעבור את זה בשלום בגלל הזויות העדיפות שלו. הסובארו תחבוט את פגושי הפלסטיק שלה בתדירות גבוהה בהרבה, והנה לך נזקים יקרים.
3. צמיגים. לדאסטר צמיגי חתך 65. ברור שזה לא מספיק וזה לא חתך לצמיג שטח. אבל זה יותר טוב ופחות פגיע מהחתך 60 של הפורסטר. ובטח מהחתך 55 של ה-XV. לדאסטר גם גלגל רזרבי בגודל מלא ותואם לארבעת האחרים שמאפשר לך להמשיך לטייל גם אם חטפת פנצ'ר. בסובארו יש גלגל זמני צנום בקוטר קטנטן שחוסך מקום ומשקל אבל מאד לא בריא למערכת הנעה AWD להתגלגל עליו לאורך זמן. הוא זמני, עד לפנצ'ריה הקרובה, ולך תמצא אחת בשער צניפים... או שתלמד לבצע תיקוני תולעים בדפנות קרועות של צמיגי חתך נמוך.
4. לדאסטר יש דגם בעל מנוע טורבו-דיזל עם המון מומנט וגם חסכוני מאוד. בשילוב עם הילוך ראשון הקצר יש כאן יכולת של כמעט זחילה, מה שאין לסובארו גם בדגם האוטומטי. בשווקי העולם המתורבת גם סובארו מציעה מנוע דיזל, בתצורת בוקסר כמובן. אבל הוא לא מיובא לישראל.
האם אפשר להבין מכל זה שדאצ'יה דאסטר הוא אוטו טוב יותר מסובארו XV/פורסטר?... התשובה מורכבת הרבה יותר מ"כן" או "לא". כי יש גם את עניין איכות המוצר, המחיר, התדמית, הבטיחות, האמינות לאורך זמן ושמירת הערך העתידית. הדאסטר הוא אוטו לואו-קוסט. הוא בנוי בסיסי וזול ואפילו בדגם הכי יקר ומאובזר שלו הוא עולה פחות מהסובארו XV הכי עירומה ובסיסית. סובארו היא כבר מזמן לא מותג עממי, המכוניות שלה משוכללות ומתקדמות ועל כן גם יקרות. אלה פשוט מכוניות מקטגוריות שונות, שבמקרה, בשל יכולות השטח שלהן, מושוות זו לזו . במקרה של פורסטר - הוא גם גדול, חזק ומרווח מהדאסטר ויקר ממנו בהרבה מאוד עשרות אלפי שקלים, עד פי 2 ויותר. כך שההשוואה כבר לא כל כך במקום.
הייתי אומר שהדאסטר יצר נישה משל עצמו בה אין לו באמת מתחרים.
אז מתי ההשוואה כן במקום? כשאתם בטיול. מול מכשול ספציפי שרכב אחד עובר בקלות והשני לא. וכאן הדאסטר מנצח ללא ספק.
גילוי נאות למי שעוד לא הבין: אני עובד עבור אתר השטח הישראלי ומעביר הדרכות נהיגת שטח וטיולי שטח ללקוחות סובארו 4X4. אני מכיר את דגמי סובארו XV ופורסטר מלפני ומלפנים ויכול להעיד שאלה רכבים מעולים ומצטיינים, מילימטר לא פחות.
כמותג באופן כללי - ואתם יכולים לצטט אותי חופשי - סובארו הן לדעתי המכוניות הכי טובות והכי איכותיות שמגיעות מיפן.
הן היפניות הכמעט יחידות בשוק שהן מכוניות שקורצות גם לנהג, גם בדגמים הבסיסיים שלהן, עם יכולות שחורגות בהרבה ממה שמקובל לצפות מג'יפונים בקטגוריה שלהן.
אבל, וזה אבל גדול - יש להן גם מגבלות מובנות שמוטב להכיר ולנהוג בהן בהתאם על מנת להימנע מנזקים.
החיסרון הכי גדול של דאסטר הוא (בישראל) ...
שאין אוטומטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה חסרון שיווקי בלבד.
ולגבי אנשים בלי רגליים .. חסרון קיומי...
גיא, אין מנוס.
חייבים מבחן השוואתי- הדאסטר שלך, הפורסטר שלי, והגראנד של בועז
;)
פיל, יותר פשוט להזמין את גיא לטייל (למיטב זכרוני אתה גר באזור לא?).
גיא, שלח טלפון בפרטי...
הגיע הזמן להתחיל לפרק לכם את האוטו :p
בועז לא מניע .. יקר לו. ואתה ... מוזמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
הנה פיל.
ראה, מדובר בתופעה.
כמו שאני תמיד אומר לך, בטווח הארוך יהיה לך יותר זול להשקיע ברכב עם LOW מאשר לשריין את הרכב שלך על מנת שיצלח בשלום את המסלולים האלו.
תופעה?
על סמך שני מקרים?
שני הפאנצ'רים היו נמנעים עם צמיגים שמתאימים יותר לעבודת שטח. משמע, דופן בריאה. משמע מידות צמיגים בלתי אפשריות לרישיון ברכב. מסתפקים במה שיש.
וכרגע, מה שיש זה מה שמתאים לכל המתארים שלי ושל פות"ש.
דרור.
מסכים עם כל המילים הטובות שאמרת על סובארו.
רק תיקון קטן: הצמיג הרזרבי הקטן הגיע רק בדור האחרון- (2013 והלאה).