נושא הכיסוי הביטוחי במקרה של שינוי מידת צמיגים זה החלק הכי פחות מטריד בסוגיה.
אומנם חברות הביטוח לרוב מנסות להתנער מחבותן מכל מיני סיבות שונות ומשונות אבל מידת ציגים עד כה לא הייתה אחת מהסיבות להסרת כיסוי ביטוחי.
Printable View
נושא הכיסוי הביטוחי במקרה של שינוי מידת צמיגים זה החלק הכי פחות מטריד בסוגיה.
אומנם חברות הביטוח לרוב מנסות להתנער מחבותן מכל מיני סיבות שונות ומשונות אבל מידת ציגים עד כה לא הייתה אחת מהסיבות להסרת כיסוי ביטוחי.
חוץ מצפון אמריקה הרוביקון מגיע עם 255/70/18 ישירות מהיצרן בכל שאר העולם(אוסטרליה, ניוזילנד, אירופה וכו'). זה מה שהציבור רוצה וזה מה שהוא מקבל, אין פה שום אשמה של היבואן בארץ.
וכל האלה שבוכים על הג'נטים. אם הם "הופתעו" שקיבלו צמיגי כביש על ג'נט 18, בעיה שלהם. אין להם שום זכות לבכות ולהאשים את המדינה והיבואן בבעיות שלהם. הם יכלו לעשות בדיקה מקדימה, לבדוק מה הצמיגים שמגיעים על הרכב, לבדוק אם אפשר להחליף לצמיגי שטח ומה הפרוצדורה ולעשות את ההחלטה.
אם יש אישורים באוטודאטה למידה אחרת שרוצים - 255/75/17 אז מה הבעיה להכניס לרישיון? את השירות הזה תעשה לך כל פנצ'ריה שמכבדת את עצמה.
בזמנו (2009) היבואן נתן אישור להחליף מ 255/70/18 ל 255/75/17 (לרכב ייבוא אישי - סהרה). אם כיום היבואן לא מאשר לרכבים שהוא מוכר עקב ייבוא בתקינה אירופאית, הדרך הנכונה לגרום ליבואן "לראות את האור" זה דרך הכיס... לכו על ייבוא אישי/מקביל ושהיבואן יירקב עם הרוביקון שהוא מייבא.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
תגיד אתה אמיתי?
שמע סיפור.
אלוהים בא בחלום לצדיק אחד ואמר לו - צדיק היית כל חייך. זרוק בקשה ואמלא אותה בשבילך.
חשב הצדיק וחשב ואז אמר לאלוהים: בני היחיד עזב לאמריקה לפני שנים רבות. אני רוצה לנסוע לבקר אותו אבל אין לי כסף לטיסות. יש לי רק סובארו DL ישנה. אם תוכל לבנות לי גשר מכאן בבת-ים ועד ניו-יורק, אכנס לסובארו שלי ואסע לבקר את הבן.
חשב אלוהים וחשב ואז אמר לו - בוא'נה, אתה מדבר על גשר באורך 10000 ק''מ. הגזמת קצת, אתה לא חושב?.... תבקש משהו קצת פחות בומבסטי?....
חשב הצדיק ואמר - OK. אז תעזור לי למצוא את התשובה לשאלה - מה נשים באמת רוצות?....
חשב אלוהים וחשב - ואז אמר - טוב, נו... כמה ק''מ אמרנו שיהיו לגשר?....
הקיצר אריאל - ''מה הציבור רוצה''?.... מי שיש לו את התשובה הנכונה יוכל להיות ראש הממשלה הבא.
מה הציבור באמת רוצה?... מישהו בכלל שואל אותו?.... נראה לך שרוב הלקוחות של רכב חדש בכלל יודעים במה מדובר?....
אני ואתה ועוד כמה עשרות כאן ישאלו את השאלות האלה את נציג המכירות באולם התצוגה שגם הוא ככל הנראה לא יבין על מה מדובר (מידיעה ומהיכרות אישית. הם באמת נחמדים שם אבל אין להם מושג ירוק בג'יפים). כל היתר מה הם יודעים?... ש''רוביקון זה הג'יפ הכי טוב בשטח''. אז הם יקנו אותו. ואחר כך יתחילו לחפש צמיגים ולא יבינו למה לרכב שטח אגדי כמו רוביקון אין בכלל להשיג צמיגי שטח.
בצפון אמריקה כאמור אין בעיה בכלל - כי יש כמה מידות מאושרות וחוץ מזה לא קיימת האובססיה המופרעת שאנחנו מכירים מישראל בכל מה שקשור למידות צמיגים ושינויי מבנה. שים מה בא לך וסע כמו בנאדם ולפי חוקי התנועה. אחרת תישא בתוצאות.
כאן בישראל אף אחד לא מוכן לשאת באחריות על מעשיו. זו נורמה שחוצה את כל שכבות החברה ואת כל המעמדות - מראש הממשלה עד אחרון הנתינים. אנחנו מיד דורשים ממישהו אחר או מהמדינה שייקחו אחריות על השטויות שאנחנו עושים. זה למה הכל אסור וזה למה אתה מיד מסתבך עם המשטרע (שאין לה תקנים ואין לה תקציבים ואין לה כוח אדם כדי להילחם בפשיעה - אבל בכל מה שקשור לשינויי מבנה ומידות צמיגים והגבהות והנמכות ומכוניות משופרות ושאר הפגנות שרירים על אזרחים נורמטיביים, היא מוצאת תקנים ותקציבים ושוטרים מלאי מוטיבציה מכאן ועד הודעה חדשה). ואתה מסתבך גם עם חברות ביטוח חמדניות ועם מכוני רישוי מושחתים ועם בוחנים בניידות השוד בדרכים ועוד אלף ואחד גורמים שתכליתם ומהות קיומם לצוד אותך ולמרר את חייך.
לא אחד ולא שניים מבעלי הרוביקונים החדשים שזה הג'יפ הראשון בחייהם ולא הכירו קודם לכן את סאגת המדינה נגד הג'יפאים, אמרו לי בשקט שאם היו יודעים על כל האיסורים וההגבלות והרדיפות האלה מראש, יש מצב שלא היו רוכשים את הרכב הזה בכלל. הם מתוסכלים ואפשר להבין אותם.