איזה אינטרס יש למישהו לחרב ארוע כזה?
אפשר לחשוב שמדובר בעברינים...
Printable View
איזה אינטרס יש למישהו לחרב ארוע כזה?
אפשר לחשוב שמדובר בעברינים...
האמת, לא הבנתי את הבעייה.
תמיד קניתי חלפים במוסכים של רשת טויוטה, בד"כ עם הנחה כלשהי. כמו שאיציק כתב, זה נגיש יותר, הרבה יותר נקודות מכירה.
לאחרונה קניתי חלפי טויוטה מקוריים בחנות חלפים כללית בקרית גת, גם בהנחה.
מה האינטרס לקנות דווקא אצל היבואן? אני לא רואה איך יש לו מניע חזק יותר מאשר המוסכים לתת ללקוח פרטי הנחה.
בסוף כולם עובדים עם אותו מחירון ללקוח, וממנו מוותרים על רווח כלשהו, תמורת הנחה ללקוח. אותו מחירון אצל היבואן ואצל המוסכים.
אם כבר, אז זה אמור להיות אינטרס של היבואן, שתקנו אצלו. לקחת לעצמו את העמלה שאחרת הוא נותן למוסך. אני מניח שהם מעדיפים שלא לעשות את זה מסיבות לוגיסטיות. לא פיננסיות.
ההבדל היחיד לטובת המחסן המרכזי שאני יכול לחשוב עליו, זו זמינות החלפים, אבל אם אתם מסוגלים לתקשר טוב טלפונית עם המחסנאי במוסך, אז זה חסרון קטן, יחסית.
גם אני, שאני עובד אצל יבואן רכב, והמשרד שלי נמצא באותו מתחם עם המחסן המרכזי, במקרים הבודדים שהייתי צריך חלפים כלשהם, עשיתי את זה במוסכים, ולא במחסן המרכזי.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אתה קונה מחול, מתבאס שמשלוח לוקח כלכך הרבה זמן ועוד בא בטענות שחלקים מהמדף של היבואן יקרים יותר?
להחזיק מלאי זה חינם? זמינות של הרכב לא שווה כסף?
ספק יכול להגדיר שהוא לא עובד עם לקוחות פרטיים , אין עם זה שום בעיה חוקית
גלעד, בדקת מחירים בחו"ל מול הארץ? אף אדם שפוי לא יקנה כלום בארץ אם הוא יכול לחכות למשלוח.
מה בחו"ל לא מחזיקים מלאי? כ"א? ציוד? ואיך עם עלות השילוח עוד יוצא זול בהרבה מכאן?
אין בעיה לא נקנה ישירות מהיבואן, נקנה בחו"ל.
זה לא תמיד נכון. לא תמיד כדאי לקנות מחול. אני עכשיו קניתי מלא חלקים לגראנד והמחיר בארץ היה דומה אבל האיכות פחותה אז העדפתי לקנות בחול. מיסבי גלגל של הסרן האחורי אני אקנה בארץ כי גם באתר ממנו אני קונה החברה שהם מוכרים לא משהו
יש מכוניות שחלפים מקוריים עבורן זולים יותר בארץ מאשר באיביי.
שווה לבדוק.
אסף.
אסף לא יודע מהיכן אתה מביא את הנתונים האלה, דוגמאות יעזרו.
בכל מקרה גם מגיע מילה טובה לסמל"ת, הם כן הורידו את המחירים של החלקים ממה שהיה במעשירי תנועה, לדוגמא ה PCU של מנוע ה 4.7 עולה בסמל"ת 5,725 ש"ח, לפני זה עלה מעל ל 7,000.
לדוגמא אותו חלק באיביי במשלוח לארץ יעלה 3,910 ש"ח (מקורי) כולל מיסים ושילוח.
הפרש של 1,800 ש"ח זה סכום, אבל אם את ההנחה של 30% שהם נותנים למוסך שרוכש מהם היה אפשר לגלגל חלק ממנה לצרכן הסופי, נניח 15%, אז החלק היה עולה לנו 4,866 ש"ח. עדיין 900 ש"ח הפרש מחו"ל, אבל כבר יש מה לדבר.
להתקין ECU בכל מקרה צריך מוסך מורשה עם Starscan לצריבת ה vin, ככה שבכל מקרה עבודה נשלם להם.
אם קצת רצון ומודעות של היבואנים שיש להם היום תחרות קשה להם מחו"ל, אפשר היה לעשות הרבה כאן, לכל הצדדים.
(שלא יתבלבלו, אף אחד שהיה צריך PCU בשנתיים האחרונות לא קנה במעשירי תנועה, הכל מחו"ל, בדרך כלל משומשים שעולים חצי ורק צריכים צריבת VIN).
להונדה אקסאר600 שלי, אני קונה חלפים מקוריים מחו"ל כי פער המחירים הוא בד"כ פי 3.5.
בהיילקס הפער הוא 15 אחוז יותר בישראל, עד מחיר זהה. זה כולל משלוח.
עם הפרש כזה אני לא מוצא טעם להסתכן בקנייה מחו"ל.
חנן אתה צודק אבל השאלה היא גם מה אתה קונה.
תפוחי הגה עולים בארץ בין 220 ל180 לפני מע"מ. ברוקאוטו עלו לי 25 דולר לפני משלוח ומיסים. ההפרש לא בהכרח מצדיק. אבל בארץ אתה מקבל פלקון או קראון. חברות סיניות לא באיכות טובה ואילו אני קניתי של MOOG שלפי הפורומים בחול נחשבים סבבה לגמרי.
קונה מקורי.
אילן,
גם מחשב אפשר להזמין צרוב לפי vin ואז אין צורך במוסך.
430$ כולל משלוח לארץ לwj.
מה זה מקורי?
חיפשתי לקנות מיסבי גלגל קדמיים (נאבות) של מופאר. עלו איזה 150 דולר ליחידה. אחרי בירור קצר התברר שTIMKEN הם אלו שייצרו עבור מופאר את המוצר. של טימקן עלו 60 דולר ליחידה.
מיכה זה לא הדיון
מפתיע שחנן אומר שהמחיר של טויוטה בארץ זהה לאינטרווב, אולי ככה זה שלא מדובר ברכבי פאר לשעבר.
כל הדוגמאות שמביאים כאן הן כדי שסמל"ת יתעוררו ויבינו שיש כאן קהילה, שבספירה ראשונה הגענו אתמול לכ- 400 רכבים, WK,WJ, ZJ ו KJ שמאוגדים בקבוצות שונות ושעוזרים אחד לשני בעת צרה, רובנו לא ראו מוסך מורשה תקופה מאוד מאוד ארוכה (דוגמת סער לעיל איך מביאים מחשב למשל).
טיפול 10,000 תקופתי אנו עושים בכמה מאות שקלים כולל חומרים. במוסך מורשה טיפולים היו באלפים גדולים.
מהצד השני החלפת מחשב בפחות משליש ממה שנדרש בארץ.
כולנו יודעים שהמדינה עושה הכל כדי להפריע לשוק החופשי ולהורדת יוקר המחיה, דווקא יש הזדמנות כאן ליבואן תומך מותגים לקבל אהדה גדולה.
למה אתה חושב שהיבואן צריך לתמוך במי שעושה טיפולים בעצמו?....
המדינה והיבואנים רוצים שתטפל רק במוסך מורשה. ולא רק מסיבות של בטיחות וכסת"ח, וגם לא רק כי המכוניות המודרניות מורכבות מאוד וכבר לא מתאימות לטיפול עצמי.
הם רוצים שתשלם יותר, הרבה יותר - כי זה מניע את הכלכלה, מכניס רווחים ליבואנים ומיסים למדינה.
זה למה ממררים לנו את החיים עם יבוא חלקים מחו"ל.
אני לא רואה איפה הבעיה - האוטו מתקלקל בכזו תדירות שאתה קונה חלקים כל שבוע?....
אני מאמין שהרכב בסדר בסה"כ ופעם בכמה חודשים אם צריך משהו אתה מזמין מחו"ל וזהו.
חלקים לטיפול תקופתי - פעם בשנה אתה קונה מסננים ומצתים אצל ינוביץ + שמנים איכותיים, וזהו.
אילן,
אני מסכים עם התיסכול, וגם אני מביא לבד מתי שרק אפשר, אבל עם כל הכבוד, למטבע יש שני צדדים.
חלק גדול מקהילת ה 4X4, הם תפרנים שיחסכו כל גרוש (ולכן הם נוסעים בסופות וסמוראי וכו'....), לא משנה כמה המוסכים והמדינה יורידו את מחיר החלקים (מכסים ומרווחים), מי שאין לו כסף (ובד"כ הזמן שלו יותר זמין וזול), ימצא פתרונות מדרכה.
חלקנו נוסעים ברכבים ישנים, ויש כבר מעט רכבים כאלו, ותבין כמה עולה המלאי (כמה אנשים פה מוכנים להמתין חודש לחלק?).
תוסיף לזה את הבילבול מח שאנחנו עושים להם (לעומת מי שלא מבין, מכניס למוסך ומחליפים לו מה שבא, טועים? מחליפים עוד חלק...) ותבין למה ה 400 שלך באמת לא מעניינים אותם.
יתרה מזאת, אולי אפילו הם שמחים שאתה לא אצלם.
אני חושש שהדבר היחידי שמעניין את היבואן, זה הביקוש לרכב אחרי 5-10 שנים, זה יכול להשפיע על שמירת הערך של הרכב בשנים הראשונות, ומכאן, גם על הביקוש לחדשים.
דרור אתה טועה ומטעה ובכלל יש רפיסות כאן באחרונה. אכן כנראה דאצ'ה זה הכיוון המתאים...
רציני דרור להחליף חלק קטן של מערכת המיזוג (יש כתבה כאן באתר) שעושים לבד ועולה 120 ש"ח, היה עולה במוסך אלפי ש"ח, נראה לך שניתן למישהו ללכת למוסך? יש דוגמאות אין סוף למה שאפשר לעשות לבד...
תספר לאמריקאי הממוצע, שמחזיק גרנד בין כמה שנים, להיכנס ל Stealer (מלשון Dealer) נחשב מעשה שלא נסלח, עושים רק שממש אין ברירה.
אבל דרור שואל ובצדק-
איפה האינטרס של סמל״ת ושל בעלי הרכבים נפגש...?
אני חושב שמועדון שמארגן מפגשים ועושה למותג יחסי ציבור נותן ליבואן תמורה.
בתמורה חברי המועדון יוכלו נניח לרכוש חלפים בהנחה...
אילן, אני לא נגדך. אני רק מנסה להסביר לך את ההגיון של היבואן. כל יבואן.
תגיד תודה שיש לך יבואן ויצרן להיעזר בהם. לי, כבעל סופה, בכלל אין יבואן. גם ה"יצרן" זה לא בדיוק יצרן. בקושי מסגריה, ובטח לא מישהו שאפשר לבוא אליו ולרכוש חלקים, כי גם כשהיו לו ערימות של חלקים, הוא העדיף להיפטר מהם לברזל ולא למכור לנו. היום אין ליצרן הזה אפילו בורג לסופה וכל מה שאנחנו צריכים מגיע מינוביץ/ראוף/גיא ורועי או מטראמפלנד או מפירוקיות.
נחזור ליבואן. הוא לא מכיר ולא סופר אותך ולא יתייחס אליך כמו לבן שלו.
אתה בכלל לא מעניין אותו.
במיוחד כי לא קנית את האוטו ממנו אלא יד שנייה.
הוא עסק, והוא צריך להרוויח, וכמה שיותר. וזה במדינה שבה המיסוי הכבד וההוצאות השוטפות כל כך גדולים, אז כל בורג עולה אפילו עוד יותר. ומכיוון שאין לו עניין להיאבק במדינה, אז הוא עושה עם המדינה יד אחת כנגדך.
למה בדיוק אתה חושב שהיקשו על יבוא אישי של חלקים, עם כל מיני רשימות של מה מותר (פסי קישוט וכו') ומה אסור? (כל היתר)? רק כדי שתתייאש מהבירוקרטיה, ומזמני ההמתנה, ומהטרטור במסדרונות משרד התחבורע והמכס וכו' ותחליט שגם זמן שווה כסף ולכן תחרוק שיניים ותקנה את החלק כאן בישראל, ביוקר של היוקר.
אז כן. השקעה במועדוני לקוחות, פעילויות, הדרכות, טיולים וכו', זה מאוד חיובי. עושה שירות טוב למותג. מכשירי תנועה עשו ועושים את זה למופת. גם סמל"ת עושים את זה יפה מאוד ואני מקווה שיעשו עוד יותר עם המותג Jeep. כי באופן עקיף גם אני מתפרנס מזה (אני עובד ב"אתר השטח 4X4" - עושה להם הדרכות ומוביל טיולי מועדון).
אבל יש לזה מטרה ברורה והיא לא לחלק לך חלפים בזול ולייצר לך חוג חברתי, אלא להרוויח.
אני בכלל לא מבין את הטענות (מבין את הטענות - לא מבין למה בכלל להעלות אותן), כשיש כל כך הרבה אלטרנטיבות.
למה אילן "מתעקש" לקנות מהיבואן?
ויותר מזה, למה מתעקש שהיבואן צריך להוריד מחירים, לרמה שמקובלת עליו, כשהוא בעצמו מציין שהוא וחבריו קונים בחו"ל.
מבחינת היבואן, אילן בכלל לא קהל היעד/מטרה שלו, ולא משנה מה הסיבה לכך.
אני לא מסכים עם דרור, לגבי (כל) הסיבות הקונספרטיביות של חיוב פיקוח על חלפים אבל אם יש אלטרנטיביות זמינות... מה בכלל ה- issue?
קנה בחו"ל, מראש (המתנה למשלוח) וכשיש מקרה חרום, תשלם יותר... כמו בכל דבר, כשאין זמן/יכולת להשוואת מחירים וצרכנות נבונה.