תגובה: ויבראציות פראיות בסרן קדמי בדיסקו-1 (בנזין 94)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אוהב נגב
תודה לכל מי שתרם, הגדלתם לי את הראש. בשלב זה מחליף בולמים, ואעדכן בהמשך....
משוגע!!! לאן אתה רץ?
אם ממילא רצית להחליף - אחלה.
אם בגלל הרעידות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
נובע בד״כ מפנהארד לא מהודק או שחיקה בחורים של התושבת (הופכים לאובליים) מה שבהידוק רגיל במוסך לא מרגישים.
עומס מוקדם קטן מדי או לא שווה בין הצדדים על קינגפין (בודקים עם משקל דגים) בהחלט יכול להשפיע לרעה.
אסף.
תתחלי מהקל לכבד... ליקר..
לי זה גם קורה בריינג רובר שלי.
כשאני מגיע לכביש משובש אם כחד הגלגלים נופל לשקע בזווית מסויימת כל הסרן מתחיל להזדעזע כמה רגעים.
אני החלפתי את כל תחתית הרכב. Bushing and the balljoints
כך שאצלי זה כנראה מגלגל לא מאוזן .
עדיין לא סידרתי את הבעיה ,שמחתי להשכיל וללמוד מהמידע שנכתב כאן.
כל טוב
במותג האמיתי ;) זו תופעה נפוצה בסרנים חיים ... הפיתרון כמו שכולם כתבו (ואיך שהוא הבנת שצריך להחליף בולם) הוא לבדוק חופשים בכל מה שרק אפשר... שמישהו ישב על ההגה ויסובב ימינה / שמאלה בפראות ואתה תראה למטה מה קופץ (תושבות פנהרד / זרועות / תפוחים) כל מה שזז צריך לעבור חיזוק / החלפה.
אחרי שתתיאש... ימליצו לך לשים בולם הגה חזק יותר (פלסטר טוב, עד שיפול לך חלק שבאמת היה משוחרר)
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
הי, עברו 9 חודשים מאז פנייתי בנושא הויבראציות. להזכירכם, בשיוט במהירות כ-90 קמ'ש על כביש, גלגל נכנס למהמורה וכל הפרונט נכנס לויבראציה רועשת ואימתנית. הרכב לא משנה כיוון, אבל ההגה רוקד ימינה שמאלה בפראות. החלפתי 4 ג'אנטים, 4 בולמים, חיזוק מוט פנהרד, תיבת הגה, איזון גלגלים. והיום החוויה המפחידה חזרה על עצמה.
אשמח לעצה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אוהב נגב
הי, עברו 9 חודשים מאז פנייתי בנושא הויבראציות. להזכירכם, בשיוט במהירות כ-90 קמ'ש על כביש, גלגל נכנס למהמורה וכל הפרונט נכנס לויבראציה רועשת ואימתנית. הרכב לא משנה כיוון, אבל ההגה רוקד ימינה שמאלה בפראות. החלפתי 4 ג'אנטים, 4 בולמים, חיזוק מוט פנהרד, תיבת הגה, איזון גלגלים. והיום החוויה המפחידה חזרה על עצמה.
אשמח לעצה....
1. יש משקולת איזון על הסרן (נראת כמו בייגלה) תבדוק שהיא שם.
2. בתהליך כיוונו עומס קינג-פין (אחד ה גורמים אם לא "ה" ) ?
3. אין ברירה תוריד מוט פנהד/רדיוסים ותבדוק טוב טוב את הבושינגים בעיקר עם הרכב מרבה לעמוד.
תתחיל בדברים הקטנים: בולם הגה ובולם זעזועים
העצה רשומה לך בפוסטים הראשונים.
אז או שבדקת ולא כתבת או שאתה סתם לא מקשיב. הוצאת המווון כסף למרות שאמרו לך להמתין עם זה.
כמו כן, בנוסף,
האם הרכב עבר הגבהה?
האם הבושינגים של הרדיוסים הם מקוריים או אקצנטריים?
האם נבדקו חופשים בתמך A (אני יודע, זה מאחורה, כבר נתקלתי ברכב עם סרן אחורי משוחרר שגרם לתחושות דומות בהגה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
העצה רשומה לך בפוסטים הראשונים.
אז או שבדקת ולא כתבת או שאתה סתם לא מקשיב. הוצאת המווון כסף למרות שאמרו לך להמתין עם זה.
כמו כן, בנוסף,
האם הרכב עבר הגבהה?
האם הבושינגים של הרדיוסים הם מקוריים או אקצנטריים?
האם נבדקו חופשים בתמך A (אני יודע, זה מאחורה, כבר נתקלתי ברכב עם סרן אחורי משוחרר שגרם לתחושות דומות בהגה).
+++
אצלי בדיפנדר , אחרי שניבדק הכל והתופעה עדיין הייתה קיימת ,
(לאחר שגם בדקו במוסך)
מצאתי שהיה קינג פין אחד שבור , במקום שלא רואים , אלא אם מפרקים אותו מהרכב.
הוחלף בקינג פין חדש והתופעה נעלמה.