תגובה: רוצה לעבור ל4X4 בבית קיבלתי אור ירוק אבל צ'יק לא פתוח, אפשר עזרה?
למעשה גם לי היה נסיון טוב עם הטראנו מסוחר. סיפר לי שהביא את האוטו אדם שלא נסע בשטח .. השתמש בו כרכב פאר ולקח גולף במקום .. ואכן כך התברר באמת. האוטו היה שמור ביותר.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
למה לקנות רכב עם 112000 ק"מ , שביד 2 יש 3 עם פחות מ60000 ק"מ באותו מודל ומחיר ?
זה בגדול נכון . אבל כל מקרה לגופו. יש מצב שרכב עם יותר ק'מ יהיה מתוחזק יותר טוב מרכב שנרקב בחניה ... באופן תאורטי ..
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
אין חוקים, חפש את הרכב הכי שמור ומטופל בזמן שלא חסכו עליו.
חבר קנה לא מזמן פרייבט 2011 עם 80k שלא נסע(וכנראה גם לא טופל) כשהיו עוד אופציות נוספות עם קצת יותר כמו 130k ק"מ בערך, למרבה הצער אחרי כמה חודשים הלך לו גיר.
בדרך כלל ב3 שנים הראשונות בעלים פרטיים מטפלים במוסך מרכזי , אין בעיה לבדוק את ההיסטוריה של רכב כזה ורמת הטיפולים ,
בכל מקרה אין השוואה בין רכב שעשה פחות מ60K וראיתי ביד 2 גם 2013 50K ק"מ , לרכב שעשה 112K גם ברמת טיפול גבוהה , לא סתם הרכב הזה הוחלף בטרייד , ביד 2 עם קילומטרז כזה הוא לא היה נמכר בקלות - חומר למחשבה שירצה למכור.
זו מלכודת דבש שהרבה נופלים פה.
רכב עם מעט מאוד קלומטרז, נשמע נפלא, אבל...
מה אם הקלומטרז הזה כולו נעשה בעיר.
ומה אם רובו בעליות וירידות, ונסע עליו נהג עצבני שכל הזמן נוסע עוצר מאיץ כמו מטורף.
לכן צריך לא רק להסתכל על הנתונים היבשים של הרכב אלא גם לתחקר את הבעלים.
מה אופי השימוש ברכב, מי נסע בו ולאן וכו..
כמובן שהבעלים לא יגיד את כל האמת אלא ייפיף אותה (במקרה הטוב) אבל מבין השורות אפשר ללמוד הרבה מאוד.
וכמובן להסתכל על הרכב לראות האם תוקן והיכן תוקן ולמה.
קניתי הרבה רכבים (הרבה מדי) וברוב המקרים לא נפלתי (כולל כאשר קניתי מסוחר)
בפעם היחידה שנפלתי (וגם כאן לא אסון, נזילת סולר וקלץ) היה כאשר מיהרתי ולא ירדתי לפרטים.
הגעתי ראיתי את הרכב (שהיה כבר חם, מה שהדליק לי נורה אדומה) עשיתי סיבוב, הרכב היה שמור בצורה מדהימה.
תחקרתי את הבעלים, אמר שהרכב שנה אצלו, יד שניה מעט קלומטרים היד הראשונה החזיקה 12 שנה את הרכב.
היה לי מוזר שאני מגיע והרכב חם מחכה לי (הפגישה היתה ליד הבית) אבל הרכב היה עם מעט קלומטרים ושמור מאוד, התפתתי וקניתי.
אחרי שקניתי התברר שיש נזילת סולר מהמשאבה, מה שיוצר התנעה ארוכה בבוקר.
אחרי שלושה שבועות הלך הקלץ..
מה שהתברר שהרכב היה אכן מאוד שמור אבל הבעלים החדש נסע בשטח לא ידע איך לנהוג וחימם מאוד את הקלץ.
הקלץ סחב טוב אבל היה חלש, אולי עם סדקים??
בזמן נסיעה הוא בבת אחת התפרק לחתיכות, והשאיר אותי תקוע בכביש.
בקיצור, לא להתפתות לעסקאות בשטח, ולא למהר בקנית רכב.
מי אמר שלקנות רכב עם קילומטרז נמוך זה למהר או להתפתות , מי אמר שקונים רכב עם קילומטרז נמוך מתעלמים מבדיקה יסודית על עבר הרכב או השימוש שלו , אל תעוותו דברים .
עדיין אישית ומנסיון שלי רכב עם קילומטרז נמוך עדיף , יש תמיד יוצאים מהכלל אבל באחוזים גבוהים רכב פרטים עם קילומטרז נמוך עדיף.
היום אני כבר ב48 , קניתי מספיק רכבים בחיי וגם עזרתי לאבי כסוחר מכוניות , מכיר את כל הפולישטיקים וכל משפטי החוכמה למניהם, נקיון הרכב היסודי וחומרי חידוש שנותנים הרגשה של חדש.
תמיד חיפשתי רכב עם קילומטרז נמוך , מיד פרטית , שמור מטופל ויפה מאדם שנראה או מרגיש אמין , עד היום לשמחתי לא נפלתי , תמיד זה עבד ללא יוצא מהכלל.
בפעם היחידה שנפלתי זה היה בקניית הטרקטורון הראשון שלי ,שם סמכתי על סוכנות היבואן , קניתי טרקטורון עם קילומטרז גבוהה , לא סמכתי על החושים שלי , האמנתי לאחריות לאמינות , מכרו לי מילים כמו רוכב מבוגר ואחראי מטופל כמו שצריך , שהכלי עבר בדיקה יסודית לפני שנכנס לסוכנות , הבטחה לתקן כל מה שלא תקין לפני שייצא מהסוכנות ועוד ועוד ועוד , מיד לאחר התשלום הכל השתנה דפקו אותי עד העצמות זה עלה לי ביוקר.
סמוך על החושים שלך בקניה ואל תאמין למילה אחת שמספרים לך סוכני הרכבים.