תגובה: על מה להסתכל שמחפשים לנד קרוזר?
סתם ויכוח עקר - ואפילו לא בקשר למתחרים של טויוטה.
ההבדל במחירי הדלק/דיזל והוצאות האחזקה/קנסות הרישוי והביטוח הם כאלה, שהבדלי הכדאיות הצטמצמו מאוד.
אני בטוח שיש מי שעשה את החישוב השנתי של קמ' נצרך והוצאות שימוש, שבהם כדאי יותר דיזל מבנזין ולהיפך - פשוט תראה איפה אתה נמצא בחישוב הזה.
מעבר לזה, כמו שאמר נמרוד - קודם תמצא רכב טוב ואז תחשב את כדאיות הבנזין/הדיזל שלך - אל תשלול מראש.
ממילא מצב השוק (41 לעומת יותר מאלף, שיואב ציין לשנה מסויימת) יחליט בשבילך.. אלא אם תתעקש לחכות לרכב הנכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
דורון, לטעמי עשית סלט.
מעל מהירות של כ60 - 80 קמ"ש, בהתאם למקדם הגרר של הרכב, כמות האנרגיה ( דלק/סולר/גז) הנדרשת גדלה משמעותית ופרופורציונלית למהירות בריבוע למיטב זכרוני.
למה סלט?
התייחסתי לגרר בתגובה הראשונה.
זה לא סותר את זה שבנסיעה עירונית, גם ללא האצות-האטות, בסוף אתה עובר מרחק קטן ביחס לדלק הנצרך.
זאת אחת הסיבות שכלים כבדים מחשבים זמן טיפול לפי זמן עבודה ולא ק"מ.
וזה גם שכלול בקניית רכב משומש מעוט ק"מ, בהתייחס לאופי השימוש.
1 ק"מ עירוני שווה לזמן עבודה של כמה ק"מ בבינעירוני=רכב עם ק"מ נמוך עירוני =רכב שנסע פי כמה וכמה בבינעירוני.
הדבר הראשון שאתה מחפש זה רכב מטופל ועם תשומת לב לפרטים. טיפולים בזמן, ועם מסננים\שמנים טובים.
הרכב מראה אמינות ועמידות גבוהים מאוד עם חלקים מקוריים. הזנחה תזהה מהר ובזמן שתשאל את הדברים הבסיסיים עם המוכר.
כל השאר, זה בעיקר הבדיקות הרגילות בזמן הקנייה. במוסך טוב תקבל מידע רב יותר מבדיקה במכון, אבל גם למכון יש יתרונות.
נקודות מיוחדות:
* מנוע - מזרקים ואטמים סביבם. רעש מוזר, נקישות, עבודה לא חלקה, עשן וכו' הן סימנים מקדימים לבעיה. לא אמורות להיות נזילות שמן בכלל
* מכלולי ציר קדמי (תפוחים, משולשים, פרונטאקס), זה IFS ויש מגבלות לעומס שלהן. גם כאן, רעשי מתיחה, שמן ונקישות הן לא סימן טוב
* התעסקויות מיותרות עם החשמל ובעיקר עם חיבורי הגוף. אתה תראה את זה בבדיקת מחשב או בנפילות מתח
* לא אמורות להיות רעידות וקירקושים בתוך הקבינה. דשבורד מפוצץ זו לא בעיה (יש החלפה כרגע)
* פגיעות בחלק התחתון, וכו'. שים לב לבעיות בספי הדלתות וסגירה שלהן - קורוזיה וחלודה מתפתחות שם בקלות
אגב, אחזקה בלנדקרוזר זה עסק יקר. הקפיצה באיכויות החיים ובטיולים היא גדולה - ויש לזה מחיר.
לגבי דלק, דיזל עושה משולב של 1:7.5-8.5 (70% עירוני, 20% בינעירוני ו 10% שטח)
מחזק כל מילה רק אוסיף לגבי המזרקים:
אין שום ערך לבדיקת המזרקים (בין אם בעזרת המחשב רכב בחיבור במוסך או בשמיעה) אם הבדיקה לא נעשית מיד לאחר ההתנעה הראשונה בבוקר.
מנסיון.
אם בהתנעה ראשונה בבוקר נשמעות נקישות מהמנוע בזמן שאתה מאיץ אזי סבירות גבוהה לבעיה במזרקים. גם חיבור למחשב יתן את הערכים הלא תקינים - שוב - בבוקר.
בהצלחה
אוקיי, מבחינת טיפולים ואחזקה- יש כאן קונצנזוס לטיפולים בחברה בלבד? או שגם במוסכים לא מוסמכי החברה אפשר בתנאי שזה בחלקים מקוריים בלבד?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין שום חובה להתעקש על טיפולים רק במוסכי חברה. יש הרבה מוסכים כלליים הגונים, ישרים ומקצועיים שיטפלו היטב ברכב.
רק אל תביאו לכאן את תופעת הגורואים ממחוזות אחרים.
בטויוטה אין גורואים? [emoji6]
הגורו הגדול הוא ספר הטיפולים, ההגיון הבריא, זוג ידיים טובות וזמן. אם יש לך את כל הארבעה, אתה מסודר.
אם לא, יש כמה מקומות ושמות שעולים מידי פעם - חלקם מוסכי חברה וחלקם פרטיים. תחפש פה באתר או בקבוצות, לפי המיקום שלך בארץ.
תודה על התשובות.
אם אני רוצה לקחת רכב לבדיקה במורשה- פשוט באים או צריך להתקשר לקבוע תור או משהו?
יותר מזה אפשר להתקשר ולהביא מספר רכב ולקבל פרטים מבלי להגיע?
להתקשר - חלק גדול מהמורשים בכלל לא רוצים להתעסק עם בדיקות קניה, ולא רוצים לקחת על זה אחריות.
אף אחד לא יתן לך היסטוריית טיפולים של רכב שאינו על שמך, ולא ימסור לך מידע.
את ההיסטוריה עליך לבקש מבעל הרכב.
לא מדויק לגבי הסטורית טיפולים.
כשקניתי את הקורולה הק"מ היה נמוך בצורה מחשידה. התקשרתי למוסך מורשה ושם אמרו לי איפה הרכב טופל, מתי פעם אחרונה ואיזה טיפול.
^ אז אסור להם אם לא קיבלו אישור מראש מבעל הרכב. (כמובן שאם אתה מכיר מישהו במוסך, אז החוקים גמישים יותר).
אוקיי תודה. אתם עוזרים לי לאללה!
וממשיך בשאלות- ביטוח וטסט; כמה עולה?
כמה עולה חליפה ליתום?
הנתונים הם פחות או יותר בהתאם למאפיינים שלך. אם אתה בן 30 רווק, עם תביעות בשנה האחרונה, אתה תקבל הצעת מחיר שונה ממה שאני אקבל כשאני בן 60 ללא תביעות ב 40 השנים האחרונות.
יש הבדל בין מקיף לרכב מ 2003 לבין מקיף לרכב מ 2009.
רק למען הסדר הטוב, ל 2003 שלי אני משלם בערך 1200 לחובה ופחות מ 3000 למקיף.