אתה בעד לבטל גם את חובת החגירה בכביש?
ולהתיר לרוכבים לרכב בלי קסדה? (אפילו רק בשטח כן? )
בכל מקרה אני לא חוגר בגלל החוק אלא בגלל שבניהול הסיכונים שלי זה נכנס עמוק בדברים הברורים מאליו.
Printable View
אתה בעד לבטל גם את חובת החגירה בכביש?
ולהתיר לרוכבים לרכב בלי קסדה? (אפילו רק בשטח כן? )
בכל מקרה אני לא חוגר בגלל החוק אלא בגלל שבניהול הסיכונים שלי זה נכנס עמוק בדברים הברורים מאליו.
מהכרות עם אירועים שהתרחשו במהירות אפס, ממש מעמידה, בלי גלגול מלא, החגורות מנעו מנוסעים וילדים להיחבט יפה אחד בשני.
גם חבטה של ראש בראש מגלגול פשוט, יכולה לגרום לפציעת ראש לא פשוטה, על אחת כמה וכמה כשזה בשטח, והפינוי לא יהיה במהרה או בנוחות.
אז מי שמשלה את עצמו שהבעיה היא שלו, אם אתה לבד ברכב, ניחא.
מי שנוסע עם עוד אנשים, אין בכלל שאלה.
לגבי א', לא, אני לא בעד לבטל את חובת החגירה בכביש. אם היית שואל אותי כשזה היה רלוונטי, לפני שלושים שנה, לא הייתי מצביע בעד.
לגבי ב' - בוודאי!
אתם לא מבינים את המרחק הזעיר שבין איסור לרכב בלי קסדה, לבין איסור לרכב בכלל???
ואחר כך מתלוננים כשהמדינה אוסרת/לא מתירה משהו שמבחינתכם הוא דווקא כן בסדר, כמו הגבהה קטנה.
שאתה צריך כל מספר דקות לצאת מהרכב ,,לבדוק רעשים ונזילות ,,החגורה יוצרת תיסכול מיותר 😂😂😂😂
כל האמור לעיל מתיחס אך ורק לנוהגים בלנדרובר !!!!
וואו איזה דיון מיותר, תעשו חיפוש נידון כבר ונטחן.
תספרו למשפחות שאיבדו יקירים שעפו מרכבים שהתהפכו במהירות אפס.
תעשו מה אתם רוצים.
מן הסתם זוכר..
באמת שאי אפשר לשכוח
דרך עפר מהירה לכיוון תל צפית
אני מגיע למקום דקה אחרי ההתהפכות
אסף יוצא מהסנרוף (?) עם קרקפת מגואלת בדם
תומר עוד בפנים
ונדמה לי שהיה שם עוד מישהו ישוב בפאג'רו BK ההפוך
כולם היו חגורים
לא רוצה בכלל לחשוב איך זה היה נגמר אם מישהו לא היה חגור
לקרוא ולא להאמין,מדובר בחייכם וחיי היקרים לכם ביותר ואתם עוד מתפלספים על זה.
פשוט הזוי לחלוטין שלא הפנמתם את זה.
"מנהלים סיכונים".
"אני בלי חגורה רק כשאני זוחל ב-LOW"
קצת הרהורים על זה:
גם הבחור מתל רכש נסע לאט-לאט. ב-LOW.
ברכב חדש מהניילון. מודרני. עם מתלים קדמיים נפרדים, היגוי מדוייק ונטול חופשים. טסט לשלוש שנים, עם ABS, עם ESP, עם ETC. עם 6 כריות אוויר. אז בשביל מה לחגור? זו מדינה חופשית.
והנה, הוא מריח את הפרחים מלמטה. עכשיו לכו תספרו למשפחה שלו על חופש בחירה ועל מדינה חופשית ועל חוסר הנוחות שבחגירה.
פעם, לא מזמן, אחד מאלה שדוגלים במדינה חופשית ובניהול סיכונים, טען שהוא לא רוצה לראות ג'יפים עם צמיגי 37' שנוסעים בכביש ציבורי ליד הפרייבט שבו נוסעים אשתו וילדיו, פן לא יצליחו לבלום או לפנות כמו שצריך וייפגעו בהם.
רק לפני שנה ועשרה חודשים ראיתי חבר יקר עף מהג'יפ שלו. לא היה חגור.
הוא יספר לכם שהכל היה בשליטה ושהוא קפץ. הוא אשכרה מאמין שזה מה שקרה. ואני אומר לכם - קשקוש. כי ראיתי את זה קורה מול העיניים שלי.
הוא לא קפץ. הג'יפ התגלגל כמו כדור והוא עף ממנו כמו בובת סמרטוטים. ורק בזכות מזל או לחילופין, היותו צדיק, מה שנתן לו קרדיט רציני אצל ריבונו שבשמיים, הג'יפ לא ירד עליו וגמר את הסיפור שלו והוא איתנו, בריא ושלם, ויכול להתווכח אם קפץ או נפל.
מה בסה"כ אומרים לכם? תחגרו חגורה. זה הכל.
חגורת בטיחות יש בכל רכב בישראל, ששנת ייצורו 1967 ומעלה. לא לכל רכב צריכים להיות מתלים נפרדים, ABS ו-ESP. אבל חגורת בטיחות יש, והיא שם כדי שתשתמשו בה.
החגורה מפריעה לכם להוציא את הראש כדי לכוון את הגלגלים בדיוק על המילימטר כשאתם זוחלים?.... ? תעבירו את הרצועה האלכסונית מאחורי הגב. חגורת המותן עדיין תשמור עליכם בתוך האוטו. בשביל זה היא שם. כדי שתישארו בתוך האוטו.
אם כבר לצטט אותי, אז אני מבקש ציטוט מדויק, כולל את הקטע של מיקום הנסיעה האיטית (נחל ציחור), וכולל את הקטע שבו כתבתי שאשים חגורה גם בזיק או במחמל.
אבל אז זה היה מפריע לדוגמאות שנתת, כי במקרים האלה כולנו היינו שמים חגורה.
אז עיוותת את הציטוט, העיקר שיהיה טיעון נגדי.
זוכרים את התמונה, שהעליתי לכאן פעם?
http://imageshack.com/a/img923/1655/d3lIWf.png
אני חגור בה היטב.
טלי והבנות? לא חגורות. הן הושארו רחוק מהרכב.
לגבי המקרים המזעזעים והדוגמאות שהובאו כאן?
לא מעניינות, כבודדות. הן מעניינות כחומר לסטטיסטיקה, שאומרת שאם כבר נקלעת לתאונה, הסיכויים שלך להינצל כשאתה חגור הם בערך פי שתיים.
גם לי יש דוגמא, על חמי, שניצל בתאונת משאית כי הוא לא היה חגור. אם הוא חגור היו עוברות דרכו קורות ברזל במשקל של עשרות טונות. הוא עף מהחלון הקדמי, לפניהן.
כמו הנ"ל, הדוגמא לא מעניינת כבודדת, אלא כחלק מסטטיסטיקה.
המשך יבוא...
יש לנו נטייה להתייחס למה שנורמטיבי, כאל נורמלי והגיוני.
המציאות אחרת.
גם אם אני אשים אלף קסדות ומיגונים, אני עדיין אהיה בסיכון של פי 25 למות על האופנוע שלי, ביחס לאופציה למות ברכב בכביש. בשטח מישורי, בנסיעה איטית, לא חגור, הסיכויים למות יהיו מזעריים, ממש, ביחס לסיכון שבו אני מעמיד את עצמי כשאני עובר במכונית המודרנית שלי 100000 ק"מ בשנה, אבל לחלקכם הנסיעה הנ"ל בהיילקס תיראה כמו סיכון מטורף, רק כי זה לא נורמטיבי, ורכיבה על אופנוע באיילון היא כן נורמטיבית.
לצערנו, האנשים הריאליים, המספרים והסטטיסטיקות לא אומרות כלום לאנשים הומניים.
( אני מכיר את זה מטלי. אני יכול להסביר משהו באופן לוגי עד מחר. אם זה לא תואם לדעתה המקורית זה יכנס באוזן אחת ויצא מהשנייה בלי להתעכב) .
בשבילם, מספיקה תמונה אדומה אחת או שלוש, כדי להגדיר את השקפת עולמם.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
יואב... זה לא היה מהסנרוף. שברתי את חלון הנהג (עוד צלקות. על מרפק שמאל) וטיפסתי ממנו החוצה.
קורה A ויחד איתה החלון הקדמי הגיעו ונעצרו בהגה ובגולגולת שלי תוך כדי שהזכוכיות ננעצות בה כמו כתר. תיקי הצילום שלי ושל אוריאל היו מונחים בנקודה של הירידה מהשביל בתחילת הגלגול הראשון.
המהירות לא היתה באמת גבוהה והטעות היתה שלי בקריאת השטח. הסיכון היה על פניו נמוך - ולמרות זה התעקשתי שהנוסעים יחגרו.
למדתי כמה לקחים חשובים מהיום ההוא, אבל אני חייב לומר שחגירת חגורה לא היה אחד מהם - זה טבע שני שנים רבות, וזו היתה הוכחה אחת נוספת לכך שהבלתי צפוי נוטה להיות.... ובכן... בלתי צפוי.
אסף.
מתנצל. פספסתי את זה, כנראה.
מה מספר התגובה שמכילה סטטיסטיקה שמראה את הסיכון בנסיעה איטית, לא חגורה, במישור, אל מול פעילויות אחרות, "נורמטיביות"?
עד עכשיו לא נתת סטטיסטיקה, ונתת דוגמאות פרטניות להצדקת התפיסה שלך שנסיעה בלי חגורה זה שווה ערך לנסיעה עם חגורה, לפחות בסיטואציות מסויימות.
הדוגמאות הפרטניות האלו, שמייצגות את קצוות העקומה לא שוות כלום בסטטיסטיקה עצומה שהיא כבר אקסיומה, שנסיעה עם חגורה בטוחה יותר מאשר בלי חגורה.
דווקא בגלל שאף אחד מאיתנו יכול לחזות כל תרחיש.
אני מכיר פציעות קשות במהירות מאד נמוכה, שלא לומר עמידה, וגם אנשים שעפו מהרכב וניצלו.
מה היחס לדעתך בין השורדים למתים בין אלו שרכב מתגלגל באיטיות רמס, לבין אלו שאי החגירה התאימה לאחוז האירועים בקצה העקומה?
אני רוצה להזכיר, שפעם, לפני 20-30 שנה הייתה סברה בצבא שעדיף לעוף מהרכב בשטח מאשר שהוא יתגלגל וימעך אותך, ולא רק בנסיעה מהירה אלא בכלל בשטח.
אחרי שהתחילו לספור גופות ואיברים, הבינו שבשורה התחתונה החגורה עדיפה.
בגלל שגם אתה, וגם אני ואחרים החליטו מזמן מה הדיעה שלהם בנושא, זה דיון שלא ישכנע את המשוכנעים.
אז למה אתה דוגל באי-חגירה כמשהו קביל?
ואלו לא ציטוטים אלא מה שנגזר ממה שכתבת, זה מה שלהבנתי משתקף מהניסוח.
כי אני לא מחפש בטחון בחיים של מאה אחוז, אלא בטחון סביר, בעיניי.
כשאני עושה את מכפלת הסיכון להתהפכות (זעיר עד זניח, לדעתי) בתנאים שתיארתי בסיכון הכפול להיפגע בתאונה עקב אי חגירה, אם כבר תקרה, אגיע לתוצאה שהיא סבירה בעיניי.
אני משוכנע שהמכפלה הנ"ל נמוכה לאין ערוך ביחס לסיכונים האחרים שאנחנו חשופים להם, כמו נסועה מרובה בכבישי ישראל במכונית מודרנית, או רכיבה "נורמטיבית" וממוגנת על אופנוע.
רק שלדעתי נק' הייחוס שלך לא נכונה.
זה לא סיכון ביחס לסיכונים האחרים סביבנו, אלא סיכון נוסף על הסיכונים הקיימים מסביב.
אבסולוטית, אם תהיה לך תאונה בשטח/באיילון, זה לא מבטל את הסיכוי לתאונה במקום השני לאחר מכן, אלא מתווסף.