תגובה: בעלי צ'ירוקי XJ - נפתחה קבוצת WhatsApp
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אולי לא ברור מספיק... אני לא סובל מזה. להיפך.
גם כאן אני לא סובל, מדלג על דברים שלא ממש בא לי עליהם כמו התנצחויות משעממות בין אותם אנשים שוב ושוב אפילו שזה בפוסט שאני פתחתי.
כמו שאמרתי, רק תקשיב לעצמך.
1500 הודעות בממוצע(!) ביומיים והמון חומר/יידע ועדיין אתה "להיפך מסובל פה, בג'יפולוג"- הנה ענית על השאלה, שהעלית בפיסקה האחרונה.
כנראה שג'יפולוג לא איבד את הקרב.. גם לא בנושא החברתי.
אחרת, מה אתה בכלל עושה פה.. ועוד לא סובל.. להיפך...
איך אמר ז'וז'ו חלאסטרה - "ותחשבו על זה..".
- - - Updated - - -
לא יודע למה אבל עולה לי מעיין תמונה שכזו:
יש לך אחלה אישה, יפה וחכמה ויודעת מה לעשותב..כל מקום, מהמטבח ועד המיטה. ויש איזו אחרת שאתה כל הזמן מתלונן כבר זקנה ובלה ולא חכמה ומתפזרת ו.. לא כיף איתה בכלל.
ואתה טורח להשמיץ/לתאר אותה כך ו..כל הזמן נמצא איתה. ואפילו לא סובל.. להיפך.
קטעים איתכם.
- - - Updated - - -
כמו שאמר פה איזה טרחן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
כבר אמרתי בעבר...
אבל כל אחד והעדפותיו ונימוסיו ותרומתו לאתר...
...
בעלי צ'ירוקי XJ - נפתחה קבוצת WhatsApp
למרות שאסף לכאורה ויתר על הקרב החברתי אני חושב שהוא שוגה.
לב ליבו של הפורום הוא חברתי ומבוסס על הערכה רבה בין אנשי הפורום.
מי שמחפש רק טכני הוא אורח זמני שמגיח לרגע כאשר יש לו בעיה ספציפית ונעלם.
מדורת השבט היא חברתית ואין לי ספק בכך כפי שאין לי ספק שהאתר מסוגל לתת בזירה הזו פייט טוב מול ווטסאפ ופייסבוק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מדורת השבט היא חברתית ואין לי ספק בכך כפי שאין לי ספק שהאתר מסוגל לתת בזירה הזו פייט טוב מול ווטסאפ ופייסבוק
בועז לצערי האתר כבר מזמן איבד בתחרות מול הווטסאפ, הקוראים בקבוצות רוצים על שאלה תשובה עכשיו ומייד, כבר לא כאן.
לא מעניין אותם לקרוא על מפגש במדינה נידחת או על כתבות "מגזין" כמו שיש כאן, יש להם בעיה בחיישן לחץ אוויר, הם רוצים לדעת למה, היכן לקנות בזול, כיצד להזמין בלי שייעצר במכס וכיצד להתקין מחר. התגובות הארוכות, הלא לעניין והמתחכמות (כמו של ידידנו ברנרד המלומד לעיל) עושות בדיוק הפוך ומרחיקות את הקהל הזה מהאתר.
כמקים של אחת הקבוצות המקצועיות והמצליחות בווטסאפ, אני יכול להגיד שאין אצלנו כמעט קטע חברתי (גם לא נותן לזה מקום), זו לא הכוונה, הקבוצה מקצועית בלבד. קטעים חברתיים יש בדרך כלל בקבוצות קטנות הרבה יותר המיועדות לטיולים עם חברים.
העניין שדווקא ברנרד עם התגובות הרבות והפחות מקצועיות תורם לאתר הזה מבחינת תנועה. אולי גם מבחינת הכנסה מפרסומות ומחזיק אותו בחיים, בטח לא בהבאת חברים חדשים. אין לי נוסחת קסם כיצד לסייע לאתר הזה שאני חבר בו מ- 2005, כתבתי בו מאמרים רבים ומכיר חלק ממייסדיו, רק לקוות שימצא את הדרך להשתנות ולשרוד.
אילן,
אתה ממשיך לפגוע באורחי ״המסעדה״ הזו באופן אישי וזה לא לעניין.
אתר לא נבנה או נהרס בגלל חבר אחד או שניים, במיוחד לא אתר כמו ג׳יפולוג שהוא גדול ומגוון וכל אחד יכול לסנן בו את התוכן ולהתאימו לדרישותיו.
אני חושב שמתוך מה שרשמת אפשר לאמץ בהחלט את התחרות מול האינסטנט שיש בווטסאפ.
זה בהחלט נקודה חזקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני אישית חושב שאתה טועה... אני מכיר אנשים שאשכרה חושבים פעמיים, מהססים ומפחדים לכתוב פה, לי זה מרים גבה אבל זה יותר מאחד. וזה כנראה האווירה שהמקום משדר.
תגדיר גדול? כמה משתמשים פעילים באמת יש פה? 30? 40?
תגדיר פעילים? [emoji4]
לעניין הפחד של אנשים לכתוב כאן -
אני מסכים בהחלט!
גם אני מכיר כאלו...
הסיבות להשקפתי מתחילות בהיסטוריה וממשיכות בפלוגת סמלים שקשה לה לקבל רובאים לתוכה.
תוך כדי חלק מהסמלים משתחררים...
קבלו את התגובה הרשמית של בעלי האתר...
לפני שנים אחדות, בעת שהתנהל ויכוח דומה אבל יצרי הרבה יותר, סביב אותו נושא בגדול, מול פורומים אחרים, לפני הואטסאפ, כתב כאן הפובליציסט ת. הדר (ציטוט לאו דווקא מדויק מזכרון):
"... שחררו. כולה אתר אינטרנט."
כן, שחררו. כולה אתר אינטרנט. כולה אתרי אינטרנט וקבוצות מדיה חברתית. ג'יפולוג לא בתחרות עם פייסבוק, ולא עם וואטסאפ. יש תחרות במובנים מסוימים עם קבוצות פיסבוק וקבוצות אטסאפ בעלות אופי ג'יפאי, כמו שהייתה מאז ומתמיד עם אתרי פורומים ומגזיני שטח אחרים. תחרות היא דבר בריא. מי ישרוד ומי ימות, מי יגדל ומי יקטן, ימים יגידו.
אני מתחייב אישית לדבר אחד: לעשות ככל יכולתי כדי שהפלטפורמה הזאת תשרוד פיזית. כלומר לא תיעלם יום אחד בתהום הנשייה של האינטרנט כמו הרבה אחרות (וכמו שהתוכן של קבוצת ואטסאפ נעלם באופן טבעי). זה היחוד. את זה אין בפלפורומות חינמיות, זה עולה כסף.
מי מגולשי האתר שאכפת לו - תכתבו לעניין. תחשבו לפני כל תגובה, האם היא תורמת למהות - ג'יפים, טיולים. הפורום לא יכול להתחרות במידיות של ואטסאפ, אבל החסרון הוא גם יתרון. מידע בשרשור יכול להתפתח במשך שעות וימים, והוא נשאר, לפעמים נפתח מחדש כעבור חודשים או שנים, תמיד משרת אנשים שמגיעים אליו בחיפוש פתוח באינטרנט. תשתדלו כמה שפחות לדלל אותו בטקסט לא רלוונטי.
אם הפנמתם את זה, השרשור הנוכחי אמור למות מעצמו :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
העניין שדווקא ברנרד עם התגובות הרבות והפחות מקצועיות תורם לאתר הזה מבחינת תנועה. אולי גם מבחינת הכנסה מפרסומות ומחזיק אותו בחיים, בטח לא בהבאת חברים חדשים. אין לי נוסחת קסם כיצד לסייע לאתר הזה שאני חבר בו מ- 2005, כתבתי בו מאמרים רבים ומכיר חלק ממייסדיו, רק לקוות שימצא את הדרך להשתנות ולשרוד.
כדי שיהיה ברור. מבחינתנו עדיפים דיונים איכותיים על חשבון טראפיק. לכן קיים פורום אוף טופיק ובו יש גם כמה דיונים שאף אחד חוץ משלושת המששתתפים בהם טורח לקרוא. אני לא נכנס אליהם אם לא מדווחים לנו על הפרת כללים - וגם אף אחד אחר לא חייב.
נכון שלא קל לשמור אתר אינטרנט בחיים. אבל חד משמעית - אין שום מוטיבציה להזנות את האתר כדי לקיים אותו. עד כדי כך.
מצד שני אותם דיונים טכניים שיש בוואטסאפ הם לא האנציקלופדיה שיש כאן ותהיה זמינה לנצח. פשוט לא. הפלטפורמה הזו תישאר זמינה וחינמית ככל שהאינטרנט ירשה לנו. אנחנו מחזיקים את האתר בשיניים לא כדי להתפרנס. בינתיים זה רק עולה לנו. כאן אתה, הגולש, אתה המרכז. המטרה. בוואטסאפ אתה סחורה. תזכור את זה.
ג׳יפולוג לא יכול להפוך לצ׳אט. אם זה השינוי שאתה מייחל לו - זה לא יקרה. אבל אם את התכנים המעניינים מהקבוצה היית מעלה כאן ולא בפורום אחר - זה דווקא יכול היה להיות שינוי מרענן.
אסף.
אסף,
בקבוצות הווטסאפ אנחנו רואים את השינוי, אנשים רוצים תשובה עכשיו, אין להם זמן או סבלנות לחפש או להתאמץ, ככה זה שהכל היום בעולם מיידי ונגיש.
בעבר אכן הייתי כותב מאמרים לכאן, היום שיש לי קבוצה משלי ואתר משלי (כן, גם אם הייתי צריך לשלם בשביל להחזיק אתר הייתי עושה) כבר אין ממש צורך לכתוב כאן, גם לא כותב בשום פורום אחר, בנוסף הבנתי שאתם לא מעודדים הפניה לאתרים אחרים, שזה מובן. ברור שאם מישהו שואל כאן שאלה לגבי ה WK אני אענה בשמחה, אבל ברגע שהם מגלים שיש קבוצת ווטסאפ די ברור מה יעדיפו והיכן יקבלו תשובה במיידי.
ברגע שמזהים צורך בדיון שחוזר על עצמו (למשל חיישני לחץ אוויר) אז פשוט כותבים פוסט, שמים באתר, כל מי ששואל את אותן שאלות מופנה לאתר וככה לא מציק לכולם.
לעניין אתר חברתי שבו ניתן לתרום ולקבל תגובות תראה את ההמצאה החדשה של קלרקסון וחבריו: https://www.drivetribe.com/
אני בוחן את העניין האם לתרגם פוסטים שלי ולשים שם, נראה שדברים משתנים בעולם.
לדעתי אתה מפספס בגדול.
זו תרבות האינסטאנט של הסיפוק המיידי על חשבון למידה והתפתחות.
אני רואה את זה כעצלנות של חיפוש עצמי ולימוד ולקבל את הכל מייד ולעוס.
לשאול אלף פעם את אותה השאלה במקום לנסות לחפש ואולי להצליח להבין לבד או למצוא מה שכבר קיים ומגיש.
אם זה לא פתרון מיידי של תקיעה מתחת לרכב, מה כבר ״דחוף/בהול״ בעיסוק ברכב שהוא תחביב?
אבל זה עניין של תפיסת חיים, כנראה שלא ישתנה, ומותר לכל אחד לבחור את מה שמתאים לו, כל עוד הוא לא פוגע באחר.
ומה שדפוק כאן הוא שאתם פוגעים במשהו אחר, ובצורה די חצופה לדעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לדעתי אתה מפספס בגדול.
זו תרבות האינסטאנט של הסיפוק המיידי על חשבון למידה והתפתחות.
אני רואה את זה כעצלנות של חיפוש עצמי ולימוד ולקבל את הכל מייד ולעוס.
לשאול אלף פעם את אותה השאלה במקום לנסות לחפש ואולי להצליח להבין לבד או למצוא מה שכבר קיים ומגיש.
לצערנו, אפשר לראות את הגישה הזו מתחילה כבר בבית הספר (עושים "העתק/הדבק" מויקיפדיה במקום לחפש ולסכם לבד)
לא מפתיע שזה מגיע גם לכאן.
ברור שיש דברים שלא כותבים כאן, אבל עדיין, אני חושב שזה המקום הנכון לידע הטכני ולא הווטסאפ לפחות ב 95% מהמיקרים.
אני בקבוצות בווטסאפ, וגם נכנס לפורום, אחד לא נוגד את השני ונהנה משניהם, אז כנראה בגלל הרגל של שנים רבות כמו רוב הותיקים כאן.. חייבים להקליק על הפורום מדי פעם כי זה כבר אורח חיים, אי אפשר בלי, למרות שהתכנים כבר לא כמו פעם, והתעבורה שונה, ונכון שרוב הכותבים הם כמה חברים בודדים שמגיבים בכל נושא שעולה, ולעיתים זה קצת מוזר כיוון שחשים שהפורום הוא למעשה כמו אותה קבוצת ווטסאפ אבל שפתוחה לקריאה לכולם, וכאן הבעיה.
כי רוב התכנים שהיו מעניינים בעבר בגלל שינויים בהלך הרוחות כבר לא מתחדשים היום, כי מי המתאבד שיתפאר בשיפורים שעשה בריכבו בחצר האחורית.
אז נשארנו עם פורום שמשמש בעיקר לקריאה של כתבות היסטוריות, גם על ידי משתמשים חדשים שברובם רק יקראו ולא ישתתפו.
אבל בתכלס, התרומה למשתתפי הקבוצות בווטסאפ היא בכמה דרגות גדולה יותר, שיתוף המידע על בעלי מקצוע, פתרונות יצירתיים להתמודדות עם קשיים שאין מצב לקבלם בפורום, האינטימיות והמהירות גורמים לשינוי בהרגלי הגלישה, דומה למעבר שנעשה ממחשבים שולחניים לגלישה בסלולר.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
כי מי המתאבד שיתפאר בשיפורים שעשה בריכבו בחצר האחורית
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
אתה תמים להניח שאם זה יעניין מישהו, הוא לא יכנס/כבר נכנס לקבוצות האלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
ברור שאם מישהו שואל כאן שאלה לגבי ה WK אני אענה בשמחה, אבל ברגע שהם מגלים שיש קבוצת ווטסאפ די ברור מה יעדיפו והיכן יקבלו תשובה במיידי.
אילן, אתה הרי מפנה אנשים מכאן לקבוצה ולאתר שלך בכל הזדמנות ובצורה בוטה, אז עשה טובה, "ברגע שהם מגלים" ? נו באמת, לפחות אל תנסה להעליב את האינטליגנציה שלנו ...
תסכל בחתימה שלו...
פציינט חדש שלא שם לב מופנה לחתימה.
במה זה שונה אם גדי מג׳יפטריפ או כל אתר מתחרה אחר היה מפרסם את עצמו כאן וסוחב חברים מהאתר החוצה?
ועוד מטיף לקבוצות נוספות לעשות כמוהו...
אבל למה להיות צדיק מהאפפיור?
אני בטוח שזה לא נעלם מעינם החדה של בעלי האתר
על אף שבטייטל רשום אצלי "מנהל פורום", עזבו, זה לא רלבנטי, אין לי אחוזי בעלות באתר ואני מגיב כעת כמו כל אחד אחר.
כמה מחברי הטובים הם בעלי WK, ועדיין אני חולק עליהם על היציאה מהאתר.
ראשית, הזמינות והחיפוש באתר קימים, ובוואטסאפ לא.
שנית, אולי בוואטסאפ "אנשים לא רוצים להתאמץ", אבל בשביל שאחד לא יתאמץ, אחר צריך להתאמץ מאד , ויותר מפעם אחת. כשלעצמי, אני מעדיף לחפש לבד מאשר להזדקק לטובות ואני גם מעדיף לענות פעמיים שלוש של אותה שאלה לכל היותר. רוצים יותר? חפשו. רוצים להעמיק - בשמחה..
שלישית, קבוצת הוואטסאפ קיימת כיום כי לאילן יש WK (לא אישי, אילן). מחר לאילן יהיה האמר/JN/WZ או כל דבר אחר וקבוצת הווטסאפ או לא תהיה קיימת, או בניהול שונה, אם בכלל. נכון, גם האתר יכול להעלם מחר, אבל נמרוד וחנן מכרו את הסיקסים המקוריים שלהם מזמן, והאתר עדיין קיים. אני בו כבר כמעט בר מצווה.
רביעית, אמת שבעקבות הג'יפוקליפסות יש פחות שיתופים בעניינים טכניים חדשניים ו"מעניינים". הפתרון לכך הוא בהעלאת כתבות ללא שם כותביהם כמו שנעשה בכתבות הסטרוקר. מאידך, כמו שכבר ציינו, גם ברשתות החברתיות יכולים להיות שתולים.
חמישית, על אף האמור בפוסטים קודמים, האתר יצר ויותר חברויות, יחד עם תחושת שיתוף. אפילו האמון של "בגי"ה" לא יכול ולא יקרה בקבוצת וואטסאפ ודומיו. כמות הפעמים שסייעתי לחברי האתר, רק מתוך רצון טוב ועל חשבון זמני הפנוי אינה מבוטלת, ואמשיך לעשות זאת.
שישית, הוואטסאפ, על צפצופיו, הוא במהותו סוג של "מיידי". לא רוצה. רוצה בזמני החופשי, וודאי כשאני בצד ה"נותן" או ה"עונה". לא חייב דבר לאיש ולא עובד אצל איש. בשלב מסויים, ה"נותנים" בוואטסאפ יתעייפו מהמיידיות. ואז מה?
שביעית ואחרון, אכן לכאורה האינטרנט פתוח לכולם והיד קלה על הדק לשון הרע, מה שמחייב את בעלי ומנהלי האתר למחיקות לפעמים. מצד שני, האמינו לי, שבקבוצת וואטסאפ הכוללת יותר ממאה אנשים, האחריות של מנהל הקבוצה ללשון הרע כמעט זהה לחלוטין.
זהו. פרקתי.
כמו פוליטיקה ודת, אני לא באמת חושב שאצליח לשנות דעתו של מישהו. קטונתי. בטח לא מעל גלי הרשת.
שמיל, הסוסים כבר לא בארווה.
אבל לא נורא, אילן ישמח שתהיה חבר בקבוצה שלהם ותפרסם שם את ג׳יפולוג. לא?