קדימה שגיא, האחריות עליך. :)
הוזמנה JASIC200C.
תגיע השבוע כנראה...
Printable View
קדימה שגיא, האחריות עליך. :)
הוזמנה JASIC200C.
תגיע השבוע כנראה...
שיהיה במזל טוב ... :-)
לג'סיק יש מתח ריקם מאוד גבוהה, בזמנו מדדתי שם 90V, מאוד טוב לאלק' 6010/1.
לטובת בחינת רכישת רתכת אלקטרונית לחובב. אחד שלא אוהב לקנות זול, תמיד מעדיף להשקיע עוד קצת ולקבל תמורה.
מישהו מכיר את המותג הנל?
יש לו נסיון איתו ?
מותג אוסטרי Fronius
נמכר בארץ עי
http://www.uniweld.co.il
אם אני לא טועה בשם אז נחשבות לרתכות טובות אבל באמת שלחובבן JASIC200A זו רתכת מעולה ואפשר להשיג בדיל של 690 כולל מע"מ וכולל קסדה אלקטרונית וכפפות.
בגדול פרוניוס הם בשורה הראשונה (ולדעתי האישית בקצה הקידמי שלה) של יצרני הרתכות הטובים בעולם.
ספציפית רתכת אלקטרונית שלהם לחובב זה סוג של נזם זהב באף חזיר כמו שמיכאל כתב.
לי יש רתכת אלקטרונית שלהם בבית לשימוש חובבני בלבד כבר עשר שנים בערך, עובדת מעולה (לא משהוא שונה מרוב הרתכות האלקטרוניות לשימוש ביתי), אמינה (פה אני מאמין שיש תמורה למחיר המופקע ששילמתי עבורה) וטובה.
מה שכן במחיר שהיא עלתה, יכולתי לקנות 3-4 רתכות פשוטות ולהחליף כשמתקלקל....
עירא
JASIC 200 "רגילה" עובדת יפה מאוד גם עם אלקט' 6010 לחובבנים.
אני עובד עם ה - 3M™ Speedglas 9100 מסכה מעולה, אפשר להשיג ב - 1500 ש"ח אם יש סבלנות , לדוגמה:
http://www.ebay.com/itm/3M-Speedglas...oAAOSw3ydVoy9f
אולי בעתיד נתפנק על מילר...
Multimatic 215 Multiprocess Welder
וגם חותך פלסמה לא יזיק, פחחח.
https://www.millerwelds.com/equipmen...0-torch-m00243
לפלסמה צריך קומפרסור ורצוי מאוד מערכת ניקוז נוזלים (ולא, אני לא מתכוון רק ליחידת שירות). אחרת הידית עלולה להתקלקל
מהיא ארץ הייצור של ה:
Jasic ,Zika,Miller.
כולם אירופאיות ?
או שזה רק שם המותג והכל מיוצר היום באסייה ?
בקשר למסכה. מהי מסכת Speed ,ולמה היא נקראת כך ?
ולגבי משהו אחר לגמרי. האם יש בארץ חוק, תקנה לגבי ריתוך? או שכל אחד קונה בסבבה רתכת והופך להיות רתך מדופלם !
מחר יירתך לי סולם או מעלית בבניין, מישהו ייפול או שהריתוך יקרוס ,מי אשם ?
יש אכיפה בנושא או שזה כמו מספרות, קונים מספרים ומכונת תספורת,והופכים להיות ספר "מקצועי".
ג׳אסיק וזיקה מוצרים סיניים, מילר אמריקאי.
Speed glass-
סדרת מסיכות ריתוך מבית 3M. נחשבות למסיכות מעולות. לדעתי לרתך החובב ה100v נותנת מענה מצויין בהיבט תמורה פר שקל. (במיוחד בהשוואה למסיכות עלומות שם)
לגבי חוק ותקן, יש גם יש. רק צריך לדעת לדרוש. (במידה ובאמת נדרש, לא לכל תיקון בגדר צריך רתך שיודע לבנות חלליות...)
אם אתה תדרוש (ותשלם) שהריתוך יעבור בדיקה של בוחן ריתוך מוסמך שיבצע בדיקת חדירה, אחידות וכדומה (כולל רנטגן אם צריך) אז אתה יכול לקבל.
אני למשל לשערים וכדומה לא עושה שום בדיקה אבל אם אני אדרש לרתך קונסטרוקציה (ואני לא כי אני לא עושה כאלו עבודות) אז אני אדרוש מהלקוח לממן תכנון הנדסי (לא סתם "שים קורה פה וקורה שם"), בדיקת מהנדס ובדיקת הריתוכים. אם לא יסכים אז אני לא אקח את העבודה. הרתך במקרה הזה הוא הש"ג, בסוף מאשימים אותו ולכן אני אישית לא מוכן להסתכן בשביל עבודה.
תודה רבה, השכלתי.
כן.
בקצרה - תענוג.
שונה לגמרי מרתכת חשמלית רגילה (בל גם פחות נח ממיג).
השליטה (וגם הצורך בה) באמפראז מצויינת, אני עוד לא בטוח שאני פוגע נכון שאמפראז שצרייך לפי חומרי הריתוך.
מאפשרת ריתוכים של חומרים בעייתיים יותר.אני בזמן האחרון לוקח ומחזיר, וגם הגודל והמשקל נוחים מאד.
שמיל,
אפשר לדעת מאיפה הזמנת וכמה עלה?
הזמנתי מ-מ.ב בע"מ, טלפונית.
אחד ממשתמשי הפורום הוא נטע שעובד שם, דברו איתו ב-.03-9042424
אבדוק בערב אם יש לי גם מספר סלולארי.
יש להם ועליהם ביקורת מצויינת כאן באתר על אספקה, מחירים ושירות.
לגבי המחיר - דברו עם נטע, למיטב ידיעתי הוא משתדל לעזור לאנשי גיפולוג.....
אין לי מניות או רווח מההמלצה, כמובן :)
נטע אחלה בחור וזאת אחלה רתכת.
יש לי אותה מ2011 והיא עובדת כל שבוע.
יש לה קשת סבבה (לא פרוניוס, אבל לא רע בכלל) והיא מוציא מתח ריקם (מתח בהמתנה) של 90V מדוד על ידי.