-
תגובה: חורף, קר, אין חלונות. חרמונית או מעיל ומכנסי חורף?
הסידור שלי עד היום היה גטקס תרמיים הכי פשוטים עליהם מכנסיים פשוטים ועל זה מכנסי סערה איכותיים מחנות אופנועים של מאה שקל או קצת פחות.
גופיה תרמית מעולה מניו זילנד מצמר דק צמודה לגוף עליה חולצת כותנה עבה או סוודר דק (יעיל ממש כמו פליס דק) על זה מעיל קולומביה רב שכבתי אדום מבחוץ ופליז 200 בפנים. אם ממש קר עוד שכבה בין לבין. לאחרונה ניסיתי מה שנמכר בתור גופיה תרמית של אאוטדור, זה מסורבל ועבה יותר ומחמם פחות מהגופיה מניו זילנד.
כפפות סנובורד דקות שקניתי לפני כמה שנים בפינלנד בחורף כשפשוט קפאתי, או אם ממש קר כפפות רב שכבתיות - ניילון בחוץ פליס בפנים שקניתי בניו זילנד לשלג, חם צוואר פליס פשוט מהשקם אם קר מאוד וגם רטוב, או כפיה לבנה אם לא רטוב, כובע פליס 400 או כובע פליס של ג׳יפולוג, ומשקפי אבק ESS.
נעלי חורף של מרל גבוהות ואטומות עם ריפוד פליס200 פנימי, על גרבי חורף שיש לי בכמה רמות חימום מדקות סטנדרטיות של טיולים עד עבות מאוד עם צמר שקניתי בארהב כשהלכתי לטיול באזור רטוב וקר מאוד.
הפתח היחיד שנשאר הוא באזור האף וכשמכסים אותו נכנסים אדים למשקפיים.
בסהכ השכבה החיצונית של הקולומביה כבר לא אטומה. מזה הכל התחיל. 14 שנה. אין תלונות.
וחרמנית טובה עולה חמישית ממעיל חדש.
וכמו שחששתי... עדיין לא עזרתם לי להחליט אם היא תהיה יעילה באותה מידה. אני יכול להשאיל ולנסות בטיול הקרוב.
אגב... מעילי בד - מפסיקים להיות אטומים אחרי כביסה וצריך לחדש להם את ההגנה. יש ספריי ייעודי לזה. מעילי הכותנה הכי טובים מוספגים בשעווה וזה אפילו יותר טוב. כמעט כמו ניילון... והאמת... ממש בא לי על מעיל כזה כמו של כל הגיבורים (סטיב מקווין וכאלה)... או מעיל עבודה כותנה עבה ואטום של קארהארט...
בקיצור.. תמשיכו..
אסף.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
חרמונית לא עמידה בגשם? יש לי אחת, לא צבאית, שעד כמה שאני זוכר כן עמידה. מה שכן, יש לה רעש חיכוך מעצבן והיא ממש לא סקסית.
כולם הולכים סחור סחור, ורק מיכה נגע בנקודה!
אסף, אתה רוצה להיות צנחן קפוא וסקסי או גולנצ'יק שנעים לו?
קובץ מצורף 112297
-
לא, היא לא תהייה יעילה באותה מידה.
Sent from um melabes
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כולם הולכים סחור סחור, ורק מיכה נגע בנקודה!
]
חרמונית צבאית לא מניילון ולא עושה את הרעש המעצבן כמו חרמוניות ״ההורים קנו לי חרמונית ניילון כי לא קיבלתי מהאפסנאי״.
אשכרה שומעים אנשים מגיעים מרחוק עם ה״וויש-וויש״..
דרור,
מה ההבדל בין מעיל כבד ומחמם לבין חרמונית?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה נראה כמו התמונה המפורסמת של השיריונר הרוסי ליד חייל חי״ר רוסי.
למי שלא מכיר, האגדה אומרת שהרוסים בנו נטנקים נמוכי צללית שחייבו שיריונרים נמוכים במיוחד.
במדינה גדולה כמו שלהם, לא הייתה להם בעיה למצוא מספיק מגויסים נמוכים.
-
זו לא אגדה, זו האמת.
טנקים רוסיים עד היום בעלי צללית נמוכה במיוחד.
אנשי צוות גבוהים לא יכולים להכנס ולתפקד בתוך טנק כזה.
אני זוכר טוב את אחד ה-T55 של צד"ל ששיחקתי בו קצת. לא היתה לו ריצפת צריח - אני 1.90, עמדתי על הריצפה התחתית, (תחתית התובה) ועדיין הראש שלי היה בחוץ. לא רוצה לחשוב על הטען שבזמן צידוד צריך לרוץ עם הצריח..... התותחן בטנק הזה צריך להיות לא רק נמוך אלא גם רזה. מאוד רזה. על מה שעובר על הנהג (צפוף + סטיקים + גיר ידני לא מסונכרן + קלאץ' שדורש את שרירי הרגל של הענק הירוק) נדבר פעם אחרת....
ובאמת, במדינה עם מאות מיליוני תושבים, אין בעיה למצוא מספיק חבר'ה נמוכים כדי להפוך אותם לטנקיסטים.
לגבי ההבדל בין מעיל כבד לחרמונית - יש הבדל. נכון שגם עם מעיל עבה כמו דובון פחות נוח לנהוג, אבל החרמונית היא מקשה אחת ו"נועלת" את פלג הגוף העליון. בנהיגה אני אוהב להיות משוחרר לחלוטין, בלי משהו שתופס לי את הידיים. יותר מזה - הריפוד העבה על הרגליים ממש מפריע לנהג גבוה, במיוחד במכוניות מהמזרח הרחוק שמתוכננות על אנשים קטנים ולכן בהן מושב הנהג כמעט תמיד גבוה מדי וגלגל ההגה כמעט תמיד נמוך מדי.
כשאני לא נוהג החרמונית מאוד מפנקת לדעתי, ובסופה שלי עם מושב נהג מונמך (בכוונה) זה הרבה פחות נורא והנהיגה הרבה יותר נוחה לי בכל מצב - ועדיין - בנהיגה אני מעדיף מכנס ומעיל נפרדים עשויים חומרים מחממים דקים על פני סרבל חתיכה אחת עשוי ריפוד דובי ומסורבל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
יותר מזה - הריפוד העבה על הרגליים ממש מפריע לנהג גבוה, במיוחד במכוניות מהמזרח הרחוק שמתוכננות על אנשים קטנים ולכן בהן מושב הנהג כמעט תמיד גבוה מדי וגלגל ההגה כמעט תמיד נמוך מדי.
"מכוניות מהמזרח הרחוק" מגיעות, בהכללה גסה, כשהן אטומות ומחוממות היטב :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
"מכוניות מהמזרח הרחוק" מגיעות, בהכללה גסה, כשהן אטומות ומחוממות היטב :rolleyes:
++
דרור,
אתה נוסע עם מעיל בתוך רכב סגור?
-
בג'יפ שלי "סגור" זה מונח ערטילאי משהו.
אני לא ממהר להלביש עליו ברזנט, וכן ממהר להסיר אותו.
בטיולים אני מקפל חלון קדמי גם בחורף. אלא אם יורד גשם.
ברכב שטח כמו שלי או כמו שאסף מדבר עיו, נוהגים בלבוש חם. לכן השאלה.
ויש מכוניות שלא מאפשרות את זה כלל. כי הן, אפעס, בעלות הנדסת אנוש מאתגרת משהו.
לפני כך וכך ימיםישבתי קצת מול הגה של רכב שטח יפני מיתולוגי. אוטו גדול פיזית. הזזתי את המושב אחורה. כיווננתי. לא נוח. ההגה נמוך מדי. בין הברכיים. כמקובל במכוניות שתוכננו ע"י אנשים בגובה 1.60.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הסידור שלי עד היום היה גטקס תרמיים הכי פשוטים עליהם מכנסיים פשוטים ועל זה מכנסי סערה איכותיים מחנות אופנועים של מאה שקל או קצת פחות.
גופיה תרמית מעולה מניו זילנד מצמר דק צמודה לגוף עליה חולצת כותנה עבה או סוודר דק (יעיל ממש כמו פליס דק) על זה מעיל קולומביה רב שכבתי אדום מבחוץ ופליז 200 בפנים. אם ממש קר עוד שכבה בין לבין. לאחרונה ניסיתי מה שנמכר בתור גופיה תרמית של אאוטדור, זה מסורבל ועבה יותר ומחמם פחות מהגופיה מניו זילנד.
כפפות סנובורד דקות שקניתי לפני כמה שנים בפינלנד בחורף כשפשוט קפאתי, או אם ממש קר כפפות רב שכבתיות - ניילון בחוץ פליס בפנים שקניתי בניו זילנד לשלג, חם צוואר פליס פשוט מהשקם אם קר מאוד וגם רטוב, או כפיה לבנה אם לא רטוב, כובע פליס 400 או כובע פליס של ג׳יפולוג, ומשקפי אבק ESS.
נעלי חורף של מרל גבוהות ואטומות עם ריפוד פליס200 פנימי, על גרבי חורף שיש לי בכמה רמות חימום מדקות סטנדרטיות של טיולים עד עבות מאוד עם צמר שקניתי בארהב כשהלכתי לטיול באזור רטוב וקר מאוד.
הפתח היחיד שנשאר הוא באזור האף וכשמכסים אותו נכנסים אדים למשקפיים.
בסהכ השכבה החיצונית של הקולומביה כבר לא אטומה. מזה הכל התחיל. 14 שנה. אין תלונות.
וחרמנית טובה עולה חמישית ממעיל חדש.
וכמו שחששתי... עדיין לא עזרתם לי להחליט אם היא תהיה יעילה באותה מידה. אני יכול להשאיל ולנסות בטיול הקרוב.
אגב... מעילי בד - מפסיקים להיות אטומים אחרי כביסה וצריך לחדש להם את ההגנה. יש ספריי ייעודי לזה. מעילי הכותנה הכי טובים מוספגים בשעווה וזה אפילו יותר טוב. כמעט כמו ניילון... והאמת... ממש בא לי על מעיל כזה כמו של כל הגיבורים (סטיב מקווין וכאלה)... או מעיל עבודה כותנה עבה ואטום של קארהארט...
בקיצור.. תמשיכו..
אסף.
אסף,
לא יותר פשוט לחזור הביתה ולקחת את הסט מפתחות הנכון? :rolleyes:
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כמקובל במכוניות שתוכננו ע"י אנשים בגובה 1.60.
דרור,
אתה עם מימדי הנפיל שלך הוא החריג.
לא שאר העולם בחתך של 1.6 עד מגרדים את 1.8 מלמטה.
אתה כמו לא מעט כאן מכיר את הימים על סיפון רכבים צבאיים פתוחים כמו הנדון, טרום עידן הגורטקס ושות', וגם טרום החרמונית.
אני בדיעה שאם אתה באקסטרים, אז עד הסוף:
גאטקס כותנה שמגיע בקושי לגובה החגורה, מעיל דובון וסוודר שמשאירים לך את הרצועה השטנית של המותניים מאחור חשוף לקור, כמובן בלי כפפות, ועם הנזלת קפואה על הלחי כמו בסרט "טפשים בלי הפסקה".
מותר כובע, אבל לא מפליז.
קובץ מצורף 112300
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
1++
ועל אותו משקל, מי שרוצה להיות cool ברכב ישן ופתוח, שלא יתלונן שקר לו.
בשלב מסויים, סדר השיקולים בבחירת הרכב, צריך להשתנות (זה הרבה יותר פשוט מאשר לעקוב אחרי הוראות הלבוש של אסף).
-
חורף, קר, אין חלונות. חרמונית או מעיל ומכנסי חורף?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
חרמונית לא עמידה בגשם? יש לי אחת, לא צבאית, שעד כמה שאני זוכר כן עמידה. מה שכן, יש לה רעש חיכוך מעצבן והיא ממש לא סקסית.
מיכה, אם מה שדופק לך את הסקסיות זה החרמונית אז עזוב... תשאר סקסי עם סוודר
-
לא הבנת אותי. החרמונית שלי, בטח במידה שלי וכשאני בתוכה, סקסית כמו גוש ירוק. חרמוניות צבאיות הרבה יותר סקסיות בעיניי(בייחוד אם הן מכילות איזו חיילונת)
זה מה שקניתי בארהב בוולמארט... עם זה באתי למפגש אבל בסוף לא היה נורא קר
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...6e0cf9d336.jpg
-
יש מצב שבאלסקה, יש איפושהו דוב גריזלי שיחשוב שאתה סקסי בהופעה הזו.
למזלך, איך ריץ'רץ' מאחור בחרמונית.
-
חורף, קר, אין חלונות. חרמונית או מעיל ומכנסי חורף?
בשביל דוב גריזלי הוא יעשה ריצרץ מאחור. העיקר להיות סקסי [emoji4]
אסף, סע לקולומביה עודפים בלוד ותקנה חדש.
אתה בסטאפ הטוב ביותר, שלא לדבר על הסקסיות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אסף, סע לקולומביה עודפים בלוד ותקנה חדש.
חושב שעברו לאירפורט סיטי
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
קניתי אצלהם כמה דברים לא רעים בכלל לחורף (לא החורף בולשיט שיש בארץ)
-
מתעלק [emoji848]
איך המחירים בעודפים ביחס למחירי חו״ל?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
תלוי במה ותלוי איפה. במדינות קרות ביגוד חם הוא מוצר צריכה בסיסי. קניה ברשת דטקלון לדוגמא תהיה כנראה זולה בהרבה בהשוואה בין מוצר (קצת פחות לגבי דגם של מותג) למוצר. בארהב מחירי הביגוד של קולומביה וTNF יהיו זולים יותר, במיוחד בעודפים.