גיא, אני לא מבין למה אתה צריך איש כזה. קפוץ לצומת הקרוב לביתך, בדוק במפה מה הנ.צ. שלו? בדוק מה הGPS מראה, ואם יש סטייה אז משהו בהגדרות או במכשיר לא בסדר.
אה, בעצם כבר עשית את זה? אז כבר יש לך תשובה ברורה, ועכשיו רק נשאר לבדוק למה זה לא עובד.
Printable View
גיא, אני לא מבין למה אתה צריך איש כזה. קפוץ לצומת הקרוב לביתך, בדוק במפה מה הנ.צ. שלו? בדוק מה הGPS מראה, ואם יש סטייה אז משהו בהגדרות או במכשיר לא בסדר.
אה, בעצם כבר עשית את זה? אז כבר יש לך תשובה ברורה, ועכשיו רק נשאר לבדוק למה זה לא עובד.
אני כנראה צריך לתקן את עצמי כאן, כי על פי מה שראיתי אתמול בטורבו, הרשת שיש על מפות סימון השבילים זה הרשת הישנה. הפעם אני צודק?ציטוט:
רשת חדשה, אני חושב. מה שיש על מפות סימון השבילים.
בטורבו אתה יכול להעלות איזה רשת שאתה רוצה בתור תצוגה-LAT\LON,UTM,ישראל חדש או ישראל ישן.ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
על מפות מודפסות סמ"ש ישנות יש את הישנה ועל חדשות תמצא גם את החדשה.
מבולבל?
בסדר,
יש תמיד מפות לבנות עם UTM 8)
דבר עם כל מי שבונה באזור שלך (קבלנים) או מהנדס בנין, הוא ידע להפנות אותך למודד שעובד באזור.
כן,ציטוט:
ועכשיו רק נשאר לבדוק למה זה לא עובד.
עד כמה שהנסיון שלי מגיע, אלקטרוניקה שלא כמו מכניקה, לא יודעת לעבוד חצי נכון.
או יש או אין.
מכיוון שזה יש, והנתונים הם כמו של כוןלם אז ? ...
אני אנסה לעדכן קושחה. ניראה מה יקרה ....
שמע, אני מדגיש לך שוב את עניין התוכנה. אצלי זה 4.02 ואם אצלך זה לא כך אז יתכן שההגדרות שלי, יחד עם הגירסה שלך, לא עובדות נכון.
גיא שים לב, הנתונים שלי דומים לשלך, ולשנינו היתה סטייה גדולה מאד, ובאותו כיוון - צפון. הנתונים של חנן ושל אתר mototracks שונים בעיקר בנתון אחד - false northing. בלי להבין הרבה בתחום, אני עושה שרלוק-הולמס ומבין שזה הנתון הבעייתי. הזנתי את המכשיר שלי בנתונים המדויקים של חנן, ונראה אם עכשיו הוא מדייק, אני מנחש שכן.
אז מה גם הגרמין ניהיה סודוקו :lol: :lol: :lol: :lol:
הוא מזייף אתה צודק !
הוא גונב כל פעם 300 מטר !!
נו אז מה ???
אתה לא מצליח לחזור הביתה מהטיול ?
המנוע מזייף בגלל זה ( בקרוב זה יהיה )
איציק :wink: :wink:
איציק,
אם היה לי GPS זלמנסון הייתי לחוץ אבל בגלל שעד היום לא ניסיתי אף פעם לנווט על הנקודה, לא ידעתי שהוא מזייף. וזה באמת לא הציק לי :)
עכשיו זה מאוד מציק לי :(
עידכנתי היום את התכנה של המכשיר. מ 2.60 ל 2.70. וגם שיניתי את הנתונים לנתונים של חנן.
עוד מעט אני אצא לדרכים לבדוק אם יש שינוי.
מצד שני, אולי צור טעה ועכשיו הדליק את כולנו סתם ? ..... :roll:
איזה בלגן. ככה:
הנתונים של חנן, רשת ישראל ישנה, הם הנתונים "הרשמיים " והסטנדרטיים של יבואן גארמין לישראל. פלוס או מינוס, N או E, כקידומת, אפס יותר או אפס פחות, קריטיים בכיול.
הבדל של 20 עד 30 מטר בין מכשיר למכשיר הגיוניים. יותר מזה, בדקו ההגדרות.
מכשיר שכיולו הבסיסי שונה, ייתן הגדרות מיקום שונות. כל סיפור הדאטום - גריד הוא למעשה המרה ומניפולציה של נוסחת חישוב אחת לנקודת מוצא, עומק, גובה ורוחב מוסכמים.
דאטום מתייחס לנקודת המוצא של הרשת, אם הוא זז הרשת תזוז גם היא. גריד מתייחס לקווי הרשת, גם כאן נראה שינוי. בהמרה עצמה נוצר חוסר דיוק מסויים כמה מספרים אחרי הנקודה.
בחינת דיוק קואורדינטות ביחס למפה: יד כאן כמה שאלות. ראשית, כיול הדאטום והגריד. האם הוא מדוייק כשלעצמו? המדוייק ביותר הוא utm \ europen 1950, המסומן ברשת הכחולה במפות סיור או סטנדרטי במילואים. שם ההמרה היא הכי נקייה.
אבדן דיוק נוסף יתרחש אם לקחנו בדאטום - גריד אחד, העלינו לתוכנת נווט, המרנו לאחר, והורדנו שוב לג'פס. גם כאן ילכו כמה מטרים לאיבוד בהמרות.
האם המפות עצמן מדוייקות? במיפוי הטופוגרפי עצמו יש סטייה המוגדרת עד 5 מטר, אבל הוא המדוייק ביותר, יחסית. בתכסית - במפות המרכז הישראלי למיפוי (מפ"י) וסימון שבילים שבילים, מבנים, מיקומי מצפים וכו' - אללה יוסתור, בהרבה מקרים כל קשר בינם לואורדינטות שמראה הג'פס סוטה כמה עשרות ואף מאות מטר לכאן לכאן. יש שם הרבה אי דיוקים. לא לשכוח שחלק מהפרטים צויירו ביד בידי מאיירים ומאיירות שלא בדיוק פגעו, במכחול עבה, בבילבול, וכולי.
לכן, המושג "דיוק" הוא יחסי. לא שג'פס לא מדוייק: הוא כן, ברדיוס של מס' מטרים. אם ההגדרות שלי ושל חנן זהות, נפגע באותה נקודה. אם הן שונות, נזוז לכאן ולכאן.
ולמען הדיוק - יש מודד שאני בקשר איתו, וכנראה אציב נקודת כיול לפני החנות. אז נדע מה הסטייה ומי יותר "מדוייק" מהשני. ולסיכום, גם גדי צוקר וגם נועם היימן משתמשים שנים רבות בראלי בכיול הסטנדרטי, ונחשבים למדוייקים.
תיקון קטן,ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzurlis
מפות בהיטל גלילי מפשר כמו אלו שמשתמשים בהן ברשת ישראל חדש\ישן UTM וכד' משורטטות בסטיה מובנית של 50+\- מטר לכל נקודה במפה מלבד זו שממנה התחילו את המיפוי (בנצ'מרק). אחרת אי אפשר היה לתאר מבנה כדורי (כד"א)ע"י אמצעי שטוח (מפה),אם זה לא ברור תנסו לעטוף כדור עם ד נייר ותראו כהמ כפלים נוצרים.
כל סימון של דרך רכב במפה שעוביו ע"ג המפה 1מ"מ~ מכסה בפועל במפה עפ"י הקנ"מ ותאורטית בשטח כמעט 100מ'.
כל סימון כמעט במפה משורטט בהגזמה כדי שנוכל לראות אותו בפועל ולא עפי" הקנ"מ האמיתי.
קחו את כל הסטיות האלו ותראו שבכל זמן נתון, אלא אם אתם יודעים בודאות היכן אתם(בנצ'מרק, טריג מסומן בשטח וכו') אתם לא ממש איפה שאתם חושבים. 5 מטר סטייה זאת לא סטיה, זה דיוק מעולה.
לי נראה הכיוון שנמרוד משך אליו, יש משהו לא נכון בערך של הצפון המדומה ממנו מתחיל ההיטל בנתונים שלכם.
בדומה להיסט בין ישראל חדש וישראל ישן.
קודם כל שאלה מסקרנת - נ.טריגים במפה, אפשר להתייחס אליהם כמשהו מדויק יחסית? כלומר אם אני עומד על הבזנ"ט, אני בנ.טריג ואני יכול לצפות לסטייה של לא יותר מ50 מטר בין GPS מכוייל ותקין לבין הנ.צ. שאני מוציא עם מד קואורדינטות רגיל? זה מספיק טוב.
מה שקרה בשבת זה שבפעם הראשונה מאז שיש לי מכשיר GPS הייתי צריך לדקור נקודה בשטח בעייתי. הנקודה שבלבלה אותי היא השנייה, שהיתה על האוכף קצת מזרחית לחרבת טאטא אם אני זוכר. הGPS הפיל אותי בוואדי דרומית לשם, בלי קו ראייה לנקודה. בדרך כלל דיוק של 200-300 מטר לא מפריע, לא בטיולים, לא במילואים (לפחות בשריון), ואפילו לא ממש במרוצי ניווט שבהם הכיוון לנקודה הבאה וההסתמכות על שבילים קיימים ב90% מהמקרים מדייקים. במרוצים שצריך לדקור נ.צ. וממש למצוא קוד, כן צריך דיוק של עשרות מטרים אחרת אתה יכול להתרוצץ הרבה זמן מסביב לכל נקודה, כמו במקרה הזה, שבו נסענו כמה מאות מטרים בכל אחד משלושת הכיוונים האפשריים עד שמצאנו.
סוף סוף הדיון נרגע וניתן להבין שפיספוס של כמה עשרות מטרים הוא מקובל ...
אני יכול להוסיף שבדיוק בגלל הבלבול הזה ואין סוף אי דיוקים שהיו לי בעבר
מצאתי את עצמי משתמש רק ב UTM ( הרשת הכחולה ) על גבי המפות שלנו .
ובחיפוס באר מים / מערה בשטח יש לי בעיה .
אבל אני רואה את זה כחלק מהטיול .
איציק
נ.טריג זו נקודה מוחלטת,כל העקרון שרואים אותה מעוד 2 נקודות איפושהו במרחב (טריגו-משולש) נעוץ בשיטצת המיפוי, לקחו נקודה אחת שידעו בודאות היכן היא וממה ביצעו מדידות מוחלטות לעוד 2 נקודות-נ.טריג וכך הלאה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אם אני זוכר נכון גם המיפוי של ההימליה היה בצורה הזו.
אם אתה עומד על הבזנ"ט הרישמי שיש עליו את הכיתוב הבריטי או הכיתוב הישראלי אז אתה בדיוק בנקודה.
דורון, כל הכבוד. למדתי. אשמח להפגש וללמוד עוד.
הפוך גוטה. הפוך.
איזה דגם של גארמין יש לך? איזו גרסת תוכנה?
אם אתה משתמש בגארמין ובטורבו, הכי מדוייק יהיה לך לעבוד בניווט מקוון בתוכנה ברשת UTMובמכשיר ב - UTM דאטום EUR1950. כמו שצור הסביר, ההמרות הכפולות פוגעות בדיוק, אבל התוכנה במקורה נכתבה לפרוטוקול שמתאים למכשירי גארמין 2+, 3, 3+ו -5 .לכן בקונפיגורציה הזו, הדיוק הוא מקסימלי.
אתה תראה בניווט מקוון שהקואורדינטות שמופיעות בחלון של התוכנה זהות כמעט במדוייק (מטר שניים הפרש) לקואורדינטות במכשיר.
בניווט GPS ומפת נייר באמת צריך להקפיד על הקינפוג של רשת ישראל.
אתה מוזמן ליצור קשר ואעזור לך בהתאם לדגם המדוייק של המכשיר (יש הבדלים קטנים בין מכשירים ובין גרסאות תוכנה).
בהצלחה!
הפוך על הפוך גוטה
אף אחד מהנוכחים לא השתמש בטורבו ( אני טועה ? )
כולם פה גברים גבריים ביותר ורק מוציאים נ.צ. מהמכשיר בשביל להתאפס על מפת נייר ( אני טועה ? ) ( כולל אני )
ואני גם הלכתי לאיבוד על נקודה 2 אפילו שידעתי איפה כי הייתי בטיול המכין שבוע לפני ....
בכל מקרה, הצפון המגנטי גם היה שגוי אצלי במכשיר. מחר נדע אם זה השתפר.
נזכרתי בבעיה שנתקלנו בה בשטח פעם, משהו דומה למאפיינים שאתם מתארים.
עמדנו בשטח אולי 2-3ק"מ מחורשת מרכוף, מתכננים ציר לשאר הלילה.
רואים בעין את החורשה אבל הגפ"ס אומר שאנחנו 160+~ק"מ מהחורשה..
הופכים הופכים בגדרות מכשיר,דאטום ונאדה.
עוזבים את המכשיר בצד, יוצאים ללילה בלעדיו רק כדי לבדוק בבוקר מה השתבש ולמה אני צריך לעקוב אחרי המסלול כל הלילה במקום להתעפץ קשור היטב לכיסא הימני..
התברר שבמצב ניווט 3D הגדרת הגובה ההתחלתי השתנתה לגובה התחלתי של 160ק"מ.. מרגע זה המכשיר חישב מרחקים לנקודות כאילו הוא על הר בגובה 160 ק"מ או לפחות מחובר לתחת של הלווין עצמו.
בגלל שסה"כ מדובר על מכשיר שמבצע חישובים כדי לקבל תוצאה שהיא במקרה גם מיקום ברשת אם משהו במשתנים שהוכנסו לא נכון אנחנו לא מקבלים את מה שרוצים ממנו.
יש אצלי במכשיר הגדרה לגובה התחלתי ?
איפה זה גובה התחלתי בכלל ?
בכל מקרה, היום בבוקר בדרך לעבודה בדקתי לפי המפה על מחלף אלייקים ויצא שאני בתחום 50 מטר על 50 מטר. אז אני מניח שזה יותר מדוייק עכשיו.
נותר לבדוק את נושא הגובה ....
חלילה לי מלערער על גבריותו של מי מהנוכחים, כמו גם על האורך / עובי וכד'.
אני מצטט:
"אומרים שניווט ממוחשב עובד מדוייק יותר עם דטום של user עם ההגדרות הנ"ל
ובניווט ידני / רכוב עם מפת נייר ( מה שאני עושה בד"כ ) מדוייק יותר עם wgs84
אני אלך לנסות."
סוף ציטוט.
לכך התייחסתי. אני בהחלט חסיד גדול של מפת הנייר. עד כדי חסיד שוטה. היא מעולם לא הכזיבה בניגוד לפלאי הטכנולוגיה. מבחינתי ה- GPS משמש כמצפן ומודד מרחקים: חוסך לי צורך בירידה לקחת אזימוט מדוייק לפעמים, ובאיפוס מונה המרחק. לעיתים רחוקות יש למי מאיתנו זמן להכין מסלול, להזין נקודות וכד'.
בניווט עם מפת נייד הזן למכשיר את הרשת הרלוונטית: UTM למילואים, ישראל חדשה / ישנה לאזרחות - ובא לציון גואל.
WGS84 איננה מתאימה לשום רשת בשום מפת נייר של הארץ. אתה תאבד שם דיוק של 150 - 200 מ' בכל רכיב של קואורדינטה. אין להשתמש בה בניווט עם מפת נייר.
לילה טוב.