תגובה: Wk2 לשטח - האם אני משוגע ? :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ב-2017, חלק גדול מהאנשים שיש להם הרבה כסף, כבר לא מוכנים לשבת על כסא שלא מרופד בעור רך עם חימום ומיזוג ורמקולים שמנגנים את חוליו-איגלסיאס מהתחת ושעושה מסאז' בשלוש דרגות, באוטו עם משטחי פח-צבוע חשופים בקבינה, שאין לו בקרת אקלים ארבע-איזורית עם הנעה גרעינית ושדיפון תא הכפפות שלו לא מעוטר במנג'טים שעשויים מהעור העדין שמגיע מהחלק האחורי של אשכי לווייתן. שלא לדבר על למשוך ביד (!) ידית מכנית נוקשה (!!) שמפעילה את ה"טרנספר" דרך שטנגות מכניות(!!!)
רק להתייחס שניה לדבר אחד .. אחרי שבועיים במינוס 28 feel like מינוס 38 ....
אל תזלזל בכיסא נהג עם מחממי תחת ... זה מציל חיים !!!!
אם היה ג'יפ חסכוני בדלק, אני מאמין שאני גם הייתי מגיע לשם מתי שהו ..
מה עם רנגייד ? .. האם ניתן להביא אותו למצב שטח ? ( לפי ההגדרה שלי או של אילן .. לא משנה )
:)
רמי אל תהיה צבוע.
בחיאת, ה-WK נוסע איפה שנסע ה-ZJ הנעול-כפול?...
ה-ZJ לא שונה מהותית מסופה שלא שונה מהותית מסיקס. תיקנת אותו בעצמך באמצע המשלט.
אתה יכול לתקן בעצמך WK2 כשהוא נשבר?...
בכלל היית לוקח למשלט WK2 שאשכרה שייך לך?...
אתה בטוח שהאוטו הבא שלך יהיה WK2?...
אני יודע, הניק שלך מחייב. אבל בכל זאת. דברים השתנו ולא לטובה.
אז שים לב שלא תסנדל את עצמך. תתכנן לך נקודות מילוט, שלא תצא חומוס בסוף.
גיא, חימום בכסא מציל חיים ברוסיה. פה הוא עושה כוויה בתחת.
היום ה-4X4 הכי נמכר זה סובארו XV. ואנחנו מתייחסים כאן לדאסטר כאל כוכב שטח...
אז ברור שלידם גרנד צ'רוקי WK2 נראה כמו הדבר האמיתי.... צריך הוכחה יותר טובה שהסטנדרטים השתנו?....
- - - Updated - - -
רנגייד טריילהוק הוא סמן ימני בשטח, בקטגוריית הג'יפונים.
אבל להשוות לרנגלר?..............
דרור,
רשמתי משופרים קלות... ברור שגראנד ישן נעול כפול הרבה יותר קשוח מה wk.
הרכב הבא שלי לא יהיה wk2
כאשר ה wk שלי יגיע למצב סיעודי אחליף אותו ברנגלר אנלימיטד, בינתיים הוא מפתיע אותי לטובה, ומסב הנאה גדולה
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
WK2 שונה לחלוטין מ-WK.
למעט לוגו היצרן ושם הדגם הדומה, אין ביניהם ולא כלום.
זה מרצדס ML (היום GLE) מלמטה.
ומרצדס ML קרוב יותר ל-E קלאס מאשר ל-G קלאס... ודי לחכימא וכו' וכו'.
מה השתנה בשנתיים ? WK2 עם מיגון וQuadra Track2 והגבהה כחוק אפשר כבר לקחת לשטח מעבר לשבילים :) ?
יש כבר בעלי ניסיון עם wk2 בשטח?
לרכב שמשמש לנסיעות יומיות ושטח לא קשוח מידי,
במחשבות להחליף WJ שאיתי כבר מעל 7 שנים, ששימש רק לטיולים.
יש גרסה שיכולה לאפשר להמשיך להנות מטיול פעם בחודש בשטח? יש כבר ניסיון עם הגבהות ומכלולים שנדרש להחליף? ובעיקר יש בכל מקצוע ש״מתמחה״ ברכב הזה לשטח..?
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש בעלי נסיון עם wk2, לא נסיון אישי, אך יצא לי לטייל עם כזה, אפילו בגירסה הבכירה עם כריות אויר qd מאחור וצמיגי שטח.. אז זה לא מה שהיה בימי הגראנד העליזים, ה wk עולה עליו בכמה רמות.
טוב בעיקר לשטח קל עד בינוני, לא מעבר.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Wk2 לשטח - האם אני משוגע ? :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Didi Turgman
יש כבר בעלי ניסיון עם wk2 בשטח?
לרכב שמשמש לנסיעות יומיות ושטח לא קשוח מידי,
במחשבות להחליף WJ שאיתי כבר מעל 7 שנים, ששימש רק לטיולים.
יש גרסה שיכולה לאפשר להמשיך להנות מטיול פעם בחודש בשטח? יש כבר ניסיון עם הגבהות ומכלולים שנדרש להחליף? ובעיקר יש בכל מקצוע ש״מתמחה״ ברכב הזה לשטח..?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ה WJ הוא אחרון הגרנדים לשטח.
מה שהגיע אחריו זה רכב שביל. סוג של דאסטרים למינהם.
אם ה WJ שלך טוב ואם הוא בעיקר לשימושי שטח שמור אותו אצלך עד לאספנות או שתעבור לרנגלר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
לפני כ 17 שנה...יצא WK, הרגו אותו בעולם, ללא סרן חי מקדימה? שוד ושבר!!!! הלכו להם ימי השטח של JEEP, לא משנה שבטויוטה, פג'רו ואחרים לא היה סרן קידמי מעולם, אבל הסטיגמה נדבקה
מה אתה מקשקש?
אני מוכן לשים כסף שהיה אותו ״שוד ושבר ורעדו אמות הסיפים״.. כשטויוטה עברו בלנדקרוזר 80/105 מסרן חי מקדימה למתלה נפרד.
והנה, זה עובד.
אני לא מבין. זה ששואל, חושב שאם עברו שלוש שנים, ה-WK2 "התבגר" והפך לרכב שטח רציני?....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני לא מבין. זה ששואל, חושב שאם עברו שלוש שנים, ה-WK2 "התבגר" והפך לרכב שטח רציני?....
לא, אבל הסטנדרטים ממשיכים לרדת...
הסטנדרטים אכן בצלילה חופשית.
דיון שלא יסתיים לעולם,
מי שיש לו WK2 בטוח שיש לו רכב שטח הכי טוב, רק שילמד מהבחור עם WK2 טריילהוק שיצא לטייל ושבר משולש אחורי במתלה ושילם 30,000 ש"ח על תיקון.
רכב שטח אמיתי שיש היום בחנות זה רנגלר.
הרכבים שהיו בעבר, בתצורה של סרנים חיים, אפילו אחד מאחור, שהיה אפשרי להגביה אותם 4" ולשים נעילות עבר מהעולם. הוויכוח אם זה כולל רכב זה או אחר מיותר.
מי שבאמת רוצה להמשיך להנות ממעלות הנגב המיתולוגיים שיקנה קרוסאובר לבית הקפה וחתיכת פח ישנה בת עשר לפחות ויעשה ממנה מפלצת עבירות, או שאם יש לו $$$$ שיקנה רנגלר וזהו.
אני היחיד שטייל כאן עם WK2?
לרדו 2012, בנזין, מוגבה וממוגן.
נכון, גם עם הסופה לא ניסיתי להכנס לכמריר.
אבל,
כל מקום שעברתי עם הסופה עברתי גם עם הצ'יף.
לרוב, האינדאני עבר גם יותר בקלות ובנינוחות - בזכות האלקטרוניקה ועודף הכוח.
אז נכון, הוא נמוך יותר וזה מורגש, גם עם הגבהה חוקית.
ועדיין - לא רואה כל בעייה לטייל איתו (אם לא מנסים לשבור אותו).
אז זהו,
הצ'יף נמכר ופינה מקומו ליורש - לרדו בנזין יליד 2019 שבקרוב יוגבה, המיגון המקורי יבדק, ואולי יקבל גם כננת לטובת חילוץ עצמי בטיולי בדד.
לא מפחיד אותך להשבית את הרדאר בתחתית הפגוש הקדמי?
אסף.
ולא היתה לך הרגשה שאתה אונס את הרכב לבצע דברים שהוא לא בנוי אליהם?
Wk2 לשטח - האם אני משוגע ? :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
ולא היתה לך הרגשה שאתה אונס את הרכב לבצע דברים שהוא לא בנוי אליהם?
למען האמת זו שאלה מעניינת מאוד.
במיוחד כשהשואל נוסע על טוארג ובעבר הלא רחוק על WK.
אז מה בעצם התשובה שלך לגבי אותה השאלה בדיוק? [emoji41]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה בדיוק העניין. תחושת האונס. תמיד יש ממה לחשוש.
בפועל הכלים האלה בדרך כלל באמת מפתיעים ועוברים הכל, במגבלת מרווח הגחון שלהם.
אבל תמיד, תמיד, גלגל אחד או שניים יהיו באוויר, ואת כל העבודה יעשו שני גלגלים שעל הקרקע. לפעמים רק אחד שבאמת אוחז.
כל המומנט המשתולל הזה עובר לציריה אחת מסכנה. זה אונס.
בדרך נמחצים ונתלשים פגושים, מנוקבים מצננים, נמעכים מפתנים, מנופצת יחידת המצלמה/רדאר (שעולה כמו סופה טובה קומפלט...) שלא לדבר על צמיגי חתך נמוך משוסעים ומכלולים יקרים אחרים שנמעכו/רוטשו. זה כבר אונס קבוצתי על ידי חבורת סודאנים חרמנים ועצבנים. זה עולה תועפות לתקן וזה אונס שמשאיר טראומה.
אין למכוניות המצוייצות האלה שום רזרבות חוסן, שום יכולת ספיגה, שום מרווח לטעויות וכולנו רק בני אדם. לפעמים אנחנו טועים בהערכות של מרווח גחון, אחיזה וכו'. מפקששים אבן, נכנסים לסכין דיונה קצת מהר מדי. רזרבות כאלה שיאפשרו לגחון שלהם לגרד קוליס או להתחכך בבולדר או ללכת מכות עם אבנים ולצאת מזה בשלום, או לשפשף דופן של צמיג בסלע חד בלי להיקרע, או לכל היותר עם גירוד בריא בצבע ולא יותר.
זה העניין. לא יכולת העבירות האבסולוטית שלהם שבפועל די מרשימה.
WK2 סטנדרטי יעבור מכשולים לכאורה יותר "בקלות" מסופה סטנדרטית. חד משמעית.
אבל במציאות, הוא יחטוף. כל מכה כזו בגחון סופה/דיפנדר/היילקס בני 25, לא טורדת את שלוותו של אף אחד. אז התגרדה הביצה העצומה של הדנה 60 באבן?.... כמו שכתב פעם מישהו? נדמה לי שזה היה רון נחמן - "זה אפילו לא מעניין לו ת'ביצה". אותה מכה בדיוק בגחון של WK2 = נזק של עשרות אלפי שקלים.
עכשיו בוא ונהפוך את יחסי הכוחות לקצת יותר שקולים. תקטין קצת את פער השנים והאפקטיביות שבין עזרי האחיזה/משיכה שבין SUV מודרני בן שנה לג'יפ בסיסי פרימיטיבי בן 25, ושים לאותה סופה סטנדרטית נעילה אחורית. רק נעילה. נעילה אוטומטית פשוטה ב-300$. אפילו בלי לשחרר מוט מייצב ובלי להגדיל צמיג מה-29' הסטנדרטי המצחיק, וזהו. היא כבר לא רואה את ה-WK2 בשטח, עם כל האלקטרוניקה המתוחכמת שלו - לא ממטר, לא ממילימטר ולא מקילומטר. מנסיון. באחריות.
זה ההבדל האמיתי בין WK2 ודומיו מקטגוריית הכלים הגרמניים-פרימיום (WK2 הוא מרצדס ML/GLE, כלומר E קלאס שהתחפשה לרכב שטח) לבין רכב שטח אמיתי שלא מתרגש מדברים כאלה.
עכשיו שכל אחד יעשה את החשבון - האם תמורת החוסן הזה שווה לו להתכלב ברכב סמי-צבאי של מילואים עם רעש אימים, חום בקיץ וקור בחורף, ברזנט מתנפנף ואבק באזניים ועוד חצי שעה על הכביש בדרך הביתה, או לוותר על השקט הנפשי בשטח תמורת המהירות, הנוחות, השקט והפינוקים בכביש.
וזה לא שחור או לבן. יש גם אפור באמצע - לוקחים WJ בן 16 וסוגרים עניין. מקבלים ביצועי שטח ויכולת שיפורים של ג'יפ אמיתי, נוחות וביצועים של פרייבט אמריקאי. המחיר? תקלות פה ושם, כי בכל זאת הוא רכב ישן שמאובזר בהמון שטויות עם פוטנציאל להתקלקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
למען האמת זו שאלה מעניינת מאוד.
במיוחד כשהשואל נוסע על טוארג ובעבר הלא רחוק על WK.
אז מה בעצם התשובה שלך לגבי אותה השאלה בדיוק? [emoji41]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בשטח קשה הטוארג נאנס קשה בועז ואמרתי זאת בעבר, הטוארג פשרה טובה למי שמחפש רכב יום יומי משובח ולא מחפש עבירות קשה.
לגבי ה wk, אתה ממשיך להתעקש שהוא ברמה של דאסטר למרות שמעולם לא היה לך רכב כזה, סבבה שיבושם לך, אבל ברצינות.. ה wk אצלי עשה הכל, טיפס מעלות קשים בקלות, וחברים אחרים שאני מכיר מהקבוצה איתגרו אותו גם במקומות כמו כמריר, לא סתם זה אחד הרכבים הנפוצים שרואים בשטח כיום.
דרור, בועז וGRAND
WK2 זה לא סופה.
ברור ואין כאן כל שאלה.
ויש (גם כאן) "שרוטים" שנוסעים ביומיום בסופה (אני הייתי פושט רגל מזמן).
אבל, וזה אבל חשוב - כאן נכנס הנהג, שיקול הדעת, הניסיון וחמות המזג.
חבר שלי נסע עם טנדר אמריקאי, מוגבה, צמיגים גדולים מהסטנדרט (גם קוטר, לא רק רוחב) ובשטות של רגע, לחץ חזק, הקפיץ את הרכב, נחת עם הטרנספר על סלע והשאר הסטוריה (וכ-40000 ש"ח פחות בבנק)...
אני עם רכב מוגבה וממוגן, בשטח צמיגי 100% חוקיים (שהקוטר מוסיף, לפי העיין, כ 2 ס"מ לגובה) ובשטח נוסע לאט (גם עם הסופה זה היה כך), תוך בחירת נתיב מוקפדת ושקולה.
אני עדין מאמין שזהו רכב מצויין לשטח כולל מסלולים טכניים וכאלו שרכב שיחשבו כיותר מבינוניים.