תגובה: מחפש לד-בר עם אור חם
הגיעו פילמים כאלו עם המוצר, גועל נפש.
זיו, יצאתי חומוס לגמרי, צריך לקרוא את כל האותיות הקטנות, המספרים שם הם עבור זרם של 350ma ...
האמת שהחלפת לדים זו בהחלט אפשרות מעניינת, כי היא תתן לי לערבב כמה סוגים (גוונים) וזה ייתן כיסוי ספקטרום טוב יותר.
אבדוק את האפשרות הזו יותר לעומק ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הגיעו פילמים כאלו עם המוצר, גועל נפש.
...
זו הייתה בדיחה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ברור שחר, אלא שבדיחה עצובה כזו הגיעה בתוך החבילה ...
זיו, עשיתי קצת שעורי בית אינטרנטיים, ונראה שבשילוב 3 גוונים בין 3000K ל- 4000K אני מתפשר על 7% מעוצמת האור, ובתמורה מקבל אור עשיר יותר (מבחינת ספקטרום) ובתחום הגוון שנוח לי.
אלו הלדים שכרגע על הכוונת (וקיימים במלאי לרכישה בבודדים):
XTEAWT-E0-0000-00000BGE7 3000K 130lm 70cri https://www.digikey.com/product-deta...7CT-ND/5806230
XTEAWT-E0-0000-00000BHE6 3500K 139lm 70cri https://www.digikey.com/product-deta...2CT-ND/6229349
XTEAWT-E0-0000-00000BKE5 4000k 156lm 70cri https://www.digikey.com/product-deta...5CT-ND/6229351
הרעיון לשים חצי מהלדים בטמפ' 4000K, רבע 3500K ורבע 3000K
השלב הבא: לנסות לפרק את הלד-בר בשלום ולראות אם המבנה הפנימי מאפשר החלפת לדים באמצעים ביתיים ...
5 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
יופי זיו, באמת כל הכבוד, תראה מה עשית עכשיו ...
קובץ מצורף 117824 קובץ מצורף 117825
וכמובן שהלד הורכב בחזרה ונבדק שהעסק עדיין עובד גם אחרי ההתעסקות שלי ...
קובץ מצורף 117826 קובץ מצורף 117827
והנה החשבון:
קובץ מצורף 117828
לא הבנתי...
אתה באמת מתכוון להחליף את הלדים האלו?
אני חשבתי שמדובר בסידרה של לדים בודדים כמו בפנס רגיל - כל לד וה PCB (קירור) שלו, ואז זה סיפור קל.
להחליף לדים על PCB קיים, זה כבר אתגר אמיתי :-)
בהצלחה (ומצטער עם סיבכתי אותך).
אתה שלחת לי את הקישור ללדים, לא הסתכלת עליהם בכלל ?
בכל מקרה, שברתי את הראש עם הראשון וגם הלחמתי אותו בחזרה בהצלחה, אז יש תקווה...
השיטה שעובדת לי היא לחמם מאחורי הלד - המעגל יושב על פלאח מתכתי כלשהו ויש לי ראש רחב למלחם.
כדי לפרק חיממתי מאחורה ומשכתי את הלד ממש בעדינות עם פינצטה.
להלחים בחזרה יותר מורכב: הלחמתי קצת בדיל על פסי המגע, מרחתי מעל משחת הלחמה, העמדתי את המכלול במאוזן והנחתי את הלד בדיוק במקום המיועד (מזל שיש עליו סימון פלוס/מינוס...). חיממתי בדיוק מתחת ללד וכשנראה שהבדיל נמס נתתי לחיצה קטנה מלמעלה על הלד והרחקתי את המלחם. הצליח וזה עובד כמו האחרים.
זו אכן משימה מאתגרת אבל אם יצליח לי זה לגמרי יהיה שווה ...
אגב, נאלצתי להתפשר קצת בבחירת הלדים כי לא הכל היה במלאי, ומה אין במלאי אפשר לקנות רק בכפולות של אלף ...
עדיין יהיו 3 גוונים (3000K, 3500K, 4000K), אבל העוצמה תרד טיפה יותר. בתכנון של חצי ב- 4000K, רבע ב- 3500K ורבע ב- 3000K אאבד 10% מהעוצמה המקורית של הבר.
ודרך אגב: ב- 4000K העוצמה זהה ל- 5000K וגם ל- 6000K בסדרה הזו ...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בהצלחה (ומצטער עם סיבכתי אותך).
החשבון מצורף בהודעה הקודמת...
סיכום ביניים:
שילוב הגוונים יוצר תאורה יעילה מאוד בעיני. מתוך 16 לדים בכל בר, יש כעת:
6 לדים בגוון 4000 קלווין
4 לדים בגוון 3500 קלווין
4 לדים בגוון 4000 קלווין
2 לדים בגוון 5000 קלווין (המקוריים)
אז התכנון סבבה, הביצוע לעומת זאת... טעון שיפור. אחרי שהרכבתי את הכל והפעלתי את הבר כשהוא סגור, ראיתי התחלה של הבהובים בחלק מהלדים, שהלכו והתגברו. אחרי חצי שעה רק חצי מהלדים המשיכו לעבוד תקין.
אשאיר את הבר עובד כל הלילה ונראה מה יהיה בבוקר...
ההיבהוב לזכרוני הוא כתוצאה מניתוק זרם עקב חום. הפלטה האחורית של הלד אמורה להיות במגע עם משטח קירור (אם זה כמו בלדים שאני מכיר).
בזמן ההלחמות בדקתי כל לד רק לכמה שניות בדיוק בגלל עניין החימום.
הבדיקה עכשיו היא כאשר הכל מורכב, המעגל מהודק היטב לגוף הקירור עם משחחה ייעודית לגופי קירור מרוחה בקפדנות על כל המשטח.
הבעייה היא מגעים, כמעט בוודאות.
המצב בבוקר לא מעודד, רק 8 מתוך 16 הלדים דולקים, ומתוכם רק 4 דלקו ברציפות בכל הזמן שעקבתי, וחלקם נדלקים וכבים מדי פעם.
יצטרך לבוא כאן מקצה שיפורים רציני, ואני בכלל לא בטוח שאצליח להביא את הבר לרמת יציבות ואמינות ראוייה. הסיכון היה ידוע מראש, וזה לא אומר שהתייאשתי ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...496a76420e.jpg
אגב, בצילום אפשר לראות את הבדלי הגוונים של הלדים. ברביעייה שמימין, סדר הלדים הוא (מימין לשמאל): 3000, 3500, 5000, 4000