תגובה: מטען המצברים CTEK "הלהיט" שהכזיב
מחזיק מטען CTEK יותר קטן כבר סביבות 8 שנים, עדיין עובד.
יש לו רגישות לקונקטור שבין הכבל של הסופיות לכבל שיוצא מהמטען, לא תמיד המגע טוב,
ועל הכפתור הראשי בפאנל צריך לדעת בדיוק באיזו פינה ללחוץ כי אחרת לא קורה כלום, ואז יש לפעמים מצב שהשארתי אותו לילה והוא לא טען (ולפעמים כן) ואז אני ניגש ופורט על מיתריו וזה מסדר את העניין.
כנראה דברים שכל מעבדה/חובב היה מסדר בכמה דקות אבל למי יש זמן לזה.
הד
לי יש חיבור קבוע על המצברים ולכן אני בכלל לא נוגע בפאנל של המטען.
כל פעם שאני מוציא את הגיפ או הטרקטורון אני פשוט מנתק את הקונקטור חיבור מהיר ולהיפך כשאני חוזר להטענה.
המטען של הגיפ יושב בחניה בתוך קופסת חשמל מוגנת עם מכסה שקוף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אולי אפשר להציע לכם גישה שונה?
לדעתי אין יותר שום סיבה למכשיר כזה, הוא פשוט נהיה מיותר.
1- לגבי רכב חונה ללא שימוש - מטען ביתי פשוט של 12V 500-250ma עושה את העבודה (כן כזה שנשאר מאיזה ציד אלקטרוני ישן).
אני (אפילו לא זוכר איך הגעתי לזה) מחבר את זה בטור עם דיודה 1N4007, שמבטיחה הגנה מטעינת יתר , אבל לפי מה שנאמר פה (ע"י חנן למשל), גם אין חשש מטעינת יתר.
2- בנוסף ( 300-400 ש"ח, הרבה פחות מ 700 ש"ח), רכשתי Jump starter . אם יש מצבר שהתרוקן, אני פשוט מניע עם זה ונותן לרכב לטעון מחדש. בנוסף קיבלתי עוד גיבוי לשטח, וגם גיבוי לטלפונים וטאבלטים. מניסיוני בין 80 ל100$ מכשיר לדיזל בעייתי כמו טרופר ו 40-60 דולר למכשיר פשוט שמתאים לסמוראי \ג'ימני.
זו קומבינציה הרבה יותר זולה, והרבה יותר פונקציונלית מהמטענים המסורתיים.
לא הבנתי איך דיודה מגנה מטעינת יתר.
ע"פ הבנתי (ואני מבין) כדי להגן מטעינת יתר צריך מעגל שדוגם את מתח המצבר, אפשר לבנות מעגל כזה מ lm317 בכמה שקלים או עשרות שקלים.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
דיודה מבטיחה הפסקה של הטעינה שההבדל שפער המתח בין המטען למצבר יורד מ 1.2V .
כלומר, במתח מסויים של המצבר הטעינה נפסקת.
זה לא מדוייק כמו מייצבי מתח למיניהם, אבל כמו שאמרתי -
אני בכלל לא בטוח שיש בעיה, והעיקר שהקומבינציה הזו עובדת אצלי שונים (על שני רכבים שונים).
דרך אגב, מעגל אלקטרוני.
למרות שיש לי עבר בתחום, לא הייתי לוקח מלחם ביד בשביל המשימה הזו:)
יש לי מעגל כזה -
http://www.ebay.com/itm/131931603167...%3AMEBIDX%3AIT
שנקנה בכלל לצרכים של עבודה עם פנל סולארי, אבל הוא יעשה את העבודה הזו בצורה מושלמת.
בקיצור, בפחות מ 30ש"ח קונים משהו מוכן , שמגיע הביתה (תלוי במצב רוח של דואר ישראל....), זה פחות מהדלק לנסוע לקנות חלקים לבד.
ואני (וגם דרור למיטב זכרוני), מכיר שרכב שמניע פעם בשבועיים, גם לנסיעה קצרה של סידורי שישי, יכול לשרוד יופי בלי שום מטען מצברים מחובר לרכב.
בעבר, לתקופה של כ-3 שנים בהם הטנדר הניע במקרה הטוב פעם בשבועיים, המצבר היה מחובר כל הזמן, ולא קרה למצבר כלום בתקופה הזו.
״לא קרה כלום״= לא היו שום בעיות הנעה והמצבר עבר את תקופת האחריות בהצלחה.
דורון,
סמוך על היצרן שיש התאמה בין פרופיל השימוש, המצבר והאחריות. ולכן, מה שאתה אומר לא מפתיע וברור.
השאלה אם אפשר להאריך למצבר את החיים?
אם יש לך מצבר עם אחריות של שנתיים, אם תצליח להאריך לו את החיים בשנה נוספת, הוזלת לעצמך עלויות מצבר ב 30% (לאורך השנים), ואת זה ניתן להשיג ע"י השיפור \ שינוי בפרופיל השימוש.
גם אם תקפיד על פעם בשבועיים, עדיין לאורך השבועיים, המצבר נפרק "עמוק" מדי . מצבר עופרת לא בנוי לפרוק (בשביל זה יש מצבר פריקה עמוקה).
וחוץ מזה, בשיטת הפעם בשבועיים, ופתאום לא מטיילים, ושוכחים.... או לא מספיקים..... ואאווופפססס , הרכב לא מניע.
וכל "טראומה" כזו מקצרת את חיי המצבר.
תבדוק ותראה, מי שלא סומך על תאוריית "הפעם בשבועיים" בסופו של יום, משלם פחות על מצברים.
דרך אגב, בהמשך לשירשור אחר על פתרון סולארי, אני די ירדתי מהרעיון כי הבנתי שתקופה כמו החודש האחרון, סולארי לא פותר את בעיות הפריקה (או שאני צריך תחנת כח שלמה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אם יש לך מצבר עם אחריות של שנתיים, אם תצליח להאריך לו את החיים בשנה נוספת, הוזלת לעצמך עלויות מצבר ב 30% (לאורך השנים),
לזה התייחסתי באמירה כי המצבר עבר את תאריך האחריות.
זה קרה גם בלי טעינה רציפה.
אישית, לא אוהב את הרעיון של חיבור מתח חשמלי רציף מהחשמל הביתי אל רכב שעומד ללא השגחה לפרקי זמן ארוכים.
בהתייחס לפתרון סולרי, יכול להיות שיש לך זליגה גבוהה מידי.
בקצת משחק שביצעתי עם הפאנל, הוא מצליח להחזיר זליגה יומית בלי בעיה ביום שמש סביר, ויותר מכך ביום שמש ישראלי רגיל, יחד עם כיוון מיטבי של הפאנל ביחס לשמש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
השאלה אם אפשר להאריך למצבר את החיים?
אם יש לך מצבר עם אחריות של שנתיים, אם תצליח להאריך לו את החיים בשנה נוספת, הוזלת לעצמך עלויות מצבר ב 30% (לאורך השנים), ואת זה ניתן להשיג ע"י השיפור \ שינוי בפרופיל השימוש.
גם אם תקפיד על פעם בשבועיים, עדיין לאורך השבועיים, המצבר נפרק "עמוק" מדי . מצבר עופרת לא בנוי לפרוק (בשביל זה יש מצבר פריקה עמוקה).
וחוץ מזה, בשיטת הפעם בשבועיים, ופתאום לא מטיילים, ושוכחים.... או לא מספיקים..... ואאווופפססס , הרכב לא מניע.
וכל "טראומה" כזו מקצרת את חיי המצבר.
תבדוק ותראה, מי שלא סומך על תאוריית "הפעם בשבועיים" בסופו של יום, משלם פחות על מצברים.
יקירי,
אני עם מספר מטעני CTEK כבר מספר שנים, חלקם עובדים ועומדים בתנאים סביבתיים לא נוחים (רטיבות, חום, קור וכד'). מעולם לא עשו בעיות מעבר ללחצן ההפעלה שמדי פעם דורש לחיצות נוספות כדי להגיע למקום הנכון.
הצורך הוא בדיוק אחזקת מצברי רכבי טיולים שעומדים רוב הזמן. ברכב אחד יש לי שני מצברים מחוברים במקביל עם ריליי מפוקד סוויץ'.
סט המצברים האחרון החזיר את ההשקעה בגדול: 12 שנה (!) החזיק מצבר אופטימה התנעה אדום מחובר קבוע למטען כזה, לצד 5 שנים של קטרפילר שחור 100 א"ש שהוא מצבר הצרכנים.
בסך הכל זה מוצר טוב. לא הייתי מראש סומך על היבואן במקרה של תקלה, לא מסובך לאלקטרונאי לפתוח ולתקן במידת הצורך והכדאיות.
המטענים אצלי הם בני עשור, עובדים (טפו טפו חמסה חמסה חמסה) ללא דופי ומעולם לא הכזיבו מצברי הרכב בהנעת בוקר בדרך לטיול השבועי.
לא רואה בעיה בלחבר מתח של 12V - 13.8V באופן קבוע לרכב. המוצר מוגן פיוז ואין קשר ישיר של מתח 220V לאוטו.
טיולים טובים לך
מטען המצברים CTEK "הלהיט" שהכזיב
PW,
ה-220v מתייחס לכבל שרץ בחצר עד למטען/רכב.
PW,
איבדתי אותך.
אין לנו וויכוח לגבי הצורך לשמור על מצבר טעון כל הזמן ולא לתת לו לפרוק ולהטען כל שבועיים.
אני גם לרגע לא טוען ש CTEK לא עושה את העבודה.
כל מה שאני אומר, שאם המשימה היחידה היא לשמור על המצבר טעון, CTEK זה Over kill, וניתן, כנראה, לקבל אורך חיים דומה באמצעות פתרון הרבה יותר זול.
ולכן, שווה לעשות השוואה בין התוצאות \ עובדות .....
היתה לי GV 2006, במשך 7 שנים החלפתי מצבר בדיוק פעם אחת! וזה באמצעות מטען של 20 ש"ח.
דורון,
יש לי זליגה של 130ma, זה הרבה? מעט?
לא יודע מה בדיוק הממצאים שלך ומה זה יום שמש סביר, אבל -
1- יש לי חניה מקורה וסגורה! כניסת האור מוגבלת.
2- בחורף (קח לדוגמה את החודש האחרון), יש הרבה ימים מעוננים.
אם אתה רוצה להניח מחזורים של שבועיים, השאלה כמה זרם אפשר להפיק מפנל סביר, שמורכב בתוך הרכב, בממוצע לאורך שבועיים?
איבוד - 14 ימים * 24 שעות * 130ma => (בערך) 44AH
טעינה - נניח 7 שעות ביום (לארג'), * 7 ימים (50% מעונן) צ"ל > 44 ==> כלומר, בתוך החניה בזמן שיש שמש, הפנל צריך לתת, לפחות 900ma שזה (לפי 12V) בסביבות 11W.
וזה כבר לא פשוט (בחניה, בתוך הרכב).
הפנל הנוכחי שלי, לא מגיע לזה. הזמנתי פנל נוסף (30W) סוג שונה, ונראה מה הוא מסוגל :-(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
יקירי,
אני עם מספר מטעני CTEK כבר מספר שנים, חלקם עובדים ועומדים בתנאים סביבתיים לא נוחים (רטיבות, חום, קור וכד'). מעולם לא עשו בעיות מעבר ללחצן ההפעלה שמדי פעם דורש לחיצות נוספות כדי להגיע למקום הנכון.
הצורך הוא בדיוק אחזקת מצברי רכבי טיולים שעומדים רוב הזמן. ברכב אחד יש לי שני מצברים מחוברים במקביל עם ריליי מפוקד סוויץ'.
סט המצברים האחרון החזיר את ההשקעה בגדול: 12 שנה (!) החזיק מצבר אופטימה התנעה אדום מחובר קבוע למטען כזה, לצד 5 שנים של קטרפילר שחור 100 א"ש שהוא מצבר הצרכנים.
בסך הכל זה מוצר טוב. לא הייתי מראש סומך על היבואן במקרה של תקלה, לא מסובך לאלקטרונאי לפתוח ולתקן במידת הצורך והכדאיות.
המטענים אצלי הם בני עשור, עובדים (טפו טפו חמסה חמסה חמסה) ללא דופי ומעולם לא הכזיבו מצברי הרכב בהנעת בוקר בדרך לטיול השבועי.
לא רואה בעיה בלחבר מתח של 12V - 13.8V באופן קבוע לרכב. המוצר מוגן פיוז ואין קשר ישיר של מתח 220V לאוטו.
טיולים טובים לך
אם כבר...מה הדגם שאתה ממליץ לרכישה?
עבור מצברים של 100Ah
תודה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אם כבר...מה הדגם שאתה ממליץ לרכישה?
עבור מצברים של 100Ah
תודה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
יקירי,
את הדגם שיש לי כבר לא מייצרים לדעתי.
צריך לבדוק את המפרט של הדגמים העכשוויים במדויק.
המטענים הקטנים ביותר מצהירים על יכולת "אחזקה" של מצברים בגבול העליות של 100 א"ש. על אלה לא הייתי הולך.
הייתי עולה שלב אחד למעלה לאלה שהמפרט המוצהר מגדחר טווח שבין 80 א"ש ל - 120 א"ש בגבול העליון.
מקביל לדגמי עבר של 3.6 / 3.8.
אאל"ט, היה כאן פעם מבחן השוואתי בין מטענים, שווה לחפש אותו :-)
+1 ל pw
לתחזוקה בלבד 3.6 מספיק.
אם אתה רוצה תוכניות ל״ריקונדישן״ וכו זה נמצא נדמה לי רק החל מ 5 או 7 אמפ. ש.
לדעתי זה קצת מיותר התוכניות אבל טוען מהר יותר מצברים גדולים
zivo,
תוכל להוסיף למטען הפשוט שלך שעון שבת יומי הכי פשוט שיש (זה שמזיזים בו קליקים) ולתחום אותו בזמן יומי קבוע.
עם קצת משחקים אפשר להגיע לאיזה ערך של זמן יומי, שמצד אחד לא יאפשר טעינת יתר ומצד שני לא פריקת יתר.
כך יש לך עוד מדרגה של בטיחות יחסית (עונה גם לדורון על הבעיה של החשמל שרץ כל היום, שאגב לדעתי אמור להגיע משקע יעודי ליד הרכב בצורה מסודרת ולא דרך כל מיני כבלים מאריכים, מתיחת כבל לנקודה כזאת היא עסק מספיק פשוט כדי להצדיק את ההשקעה).
לא צריך :-)
אני חוזר ומתאר משהו זול, שפשוט עובד והוכיח את עצמו, לא מחפש לסבך.
אני חוזר ואומר, אם אני מחליט להשקיע גרוש יותר, אני לוקח בקר MPPT (כמו שצירפתי קישור למעלה), ו 30 ש"ח מקבל מנגנון עם שליטה מלאה מתי לנתק טעינה ומתי לחבר בחזרה (ב30 ש"ח!!!).
מה יותר פשוט?
דרך אגב, אני מתקן מה שאמרתי על המצבר ב GV, במהלך השנה הראשונה שהרכב היה אצלי (השנה הרביעית לחייו) החלפתי מצבר , ואחרי כמעט 4 שנים החלפתי מצבר שני. מכרתי את הרכב אחרי 7 שנים ( עם המצבר השני, מתפקד ללא דופי).
לגבי גודל המטען הנדרש לאחזקה, גם המטען הקטן ביותר של סיטק, 0.8 אמפר, עמד ויעמוד בלי למצמץ באחזקה של מצברים גדולים. במקרה שלי מדובר ב 160 א"ש.
טעינה של 800 מיליאמפר.
פריקה תקינה מקסימלית של 100 מיליאמפר (הגדרת יצרן רכב).
הטעינה מספקת.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
חנן זה נכון אבלבמישור התאורטי אין לו סיכוי להעיר מצבר בינוני ומעלה שצריך טעינה ולא תחזוקה ולכן זו לטעמי השקעה לא מוצלחת.
3.6 כבר מסוגל לתת מענה סביר לכל מצבר
עם ה3.6 גם טענתי זוג מצברי 100 א״ש מחוברים במקביל. לקח הרבה זמן אבל טען. ולאחזקה בטח שאין בעיה.
אסף.
כנ"ל לגבי ה0.8. זה פשוט לוקח לו כמה ימים, במקום כמה שעות.
אם זה משתלם כלכלית, זה נושא אחר, וגם שיקול אינדיבידואלי.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk