צמיגים איכותיים.
רכב נעול כפול=נסיעה רגועה גם בשטח קשה באמת.
מורידים אויר בשטח=הרכב והצמיג עובדים יותר קל.
לא מתעצלים ומנפחים חזרה ללחץ כביש לפני העלייה על הכביש.
הצלבות קדימה-אחורה כל 15k בערך.
זהו, לא צריך יותר.
Printable View
צמיגים איכותיים.
רכב נעול כפול=נסיעה רגועה גם בשטח קשה באמת.
מורידים אויר בשטח=הרכב והצמיג עובדים יותר קל.
לא מתעצלים ומנפחים חזרה ללחץ כביש לפני העלייה על הכביש.
הצלבות קדימה-אחורה כל 15k בערך.
זהו, לא צריך יותר.
מקסיס וקופר לא ברשימה הזו..
דורון, שכחת פרט חשוב- נוסעים ברכב שלא מסוגל להעביר מספיק כוח לגלגלים כדי לגרום לפרפור. לווא דווקא בקטעי עבירות אלא בנסיעות המנהלתיות, איפה שעיקר הנסוע.
כשעברתי ממזדה חלשלושה לדימקס עצבני (וכבד), התחלתי לחסל צמיגים בקצב גדול בהרבה. וניסיתי מאוד לא ללחוץ חזק על הדוושה. בחיי שניסיתי.
אין מה לעשות, רכב חלש עושה יותר ק"מ על הצמיגים. הרבה יותר.
לא מסכים עם ההנחה הזו.
א. כי הרכב שלי בהגדרה כבד, ביום-יום מעבר למקור בלא מעט.
ב. כי "פרפור" צמיגים בשטח מסוגל וגורם נזק ובלאי רב בהרבה מאשר אלפי ק"מ של נסיעה מנהלתית בכביש- ראיתי את זה קורה ואני בטוח שגם אתה.
גם עם מנוע חלש, מאד קל להחליק צמיגים בשטח, ולגרום לבלאי רב.
אם אתה מחליק צמיגים בכביש יבש זה אומר שמשהו דפוק רציני אצלך, ומההיכרות שלי איתך, זה לא מסתדר לי.
שים לב שדיברתי על צמיגים איכותיים, לא זבלה סיני שנוטים לשים על רכבים ממסדיים כמו הדימקס שנסעת איתו.
הרכב שלי רואה די הרבה שטח, כמה אלפי ק"מ בשנה, ובאופן די מוחלט, במשקל קרוב למירבי האפשרי, ככה שהצמיגים לא מקבלים הנחה.
חברים עם סגנון נהיגה דומה מגיעים למספרים כאלו עם רכבים כפולים בהספק.
סגנון נהיגה מהווה לדעתי פקטור הרבה יותר משמעותי, ומאותה סיבה גם הברקסים והמצמד מחזיקים אצלי הרבה מאד.
אני חושב שלא הסברתי את עצמי טוב.
אני מתכוון לשחיקת צמיגים מוגברת בנסיעה מנהלתית בשטח. ולא בעבירות. ולא מתכוון להחלקת צמיגים מכוונת או מורגשת. פשוט החלקה מזערית ובלתי מובחנת שמגיעה כשלוחצים גז ברכב עם סוסים...
רכב חזק יעביר בהגדרה יותר כח לצמיגים והם כתוצאה מכך ישחקו מהר יותר.
ואני סבור (ואולי אני טועה) שההיילקס שלך ביום יום קלה בהרבה מאותה דימקס שעשתה ביום יום לא מעט ק"מ בשבילים.
וצמיגים לא תמיד היו זבל, היו גם כמה סטים סבירים פלוס (נכון, לא bf אבל ממש לא זבל.)
יונתן,
אם אם אני הולך על ההנחה שלך, שאני חושב שהיא לא נכונה אם נוהגים רגוע גם עם רכב חזק, אז הנה עוד דוגמא:
דאנלופ MT ובריג'סטון החזיקו אצלי בתנאים דומים, קצת יותר קלים (פחות טיולים פחות משקל ויותר כביש) על אותו הרכב כמעט חצי ממה שהחזיקו BF ו-MTR מהדגם הישן.
מה שאתה אומר לא סותר את ההנחה שלי. היא פשוט מתווספת ליתר הנתונים ותורמת את חלקה כדי להשיג את הק"מ המאוד גבוה שאתה מצליח להוציא מהצמיגים.