שיפור דנה 30 קדמי או החלפה לדנה 44 ?
נדב,
תבדוק שוב האם הלוקרים האלו הם אכן שיפור עבורך ומה היתרונות מול החסרונות.
לתשומת לבך- יש סרן 44 שמתאים לאוטו שלך בלי שום שינוי.
מדובר על סרן שירד מ TJ.
נדיר אבל קיים ויתן גם שיפור בהיגוי כי אין שם את מבנה המספריים של הדראג לונק שקיים אצלנו.
ברוך-
אם הבנתי נכון רק הביצה של דנה 44 ומשם החוצה של דנה 30 מקורי של zj/xj כולל הנאבות...
תגובה: שיפור דנה 30 קדמי או החלפה לדנה 44 ?
אז כל היתרון הוא רק בביצה גם ככה נאבות סופה זה זבל
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
הרבה יותר פשוט לקצר דנה 44 של וונדורה ולשים קצוות של דנה 30 מאשר הסטאפ המדובר פה.
הגאנטים לא יתאימו
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
למה לא? אם אתה לוקח את כל המכלול יד סרן ונאבה.
יד סרן (נאקל) של D30 של סופה/ גרנד/ צ'רוקי לא מתאים לנאקל בסרן D44 של ונדורה, מאותה סיבה שנאקל של D30 של סיקס לא יכול לשבת בנאקל של D30 סופה - הבולג'וינטים מורכבים הפוך, ואם היה אפשר היית רואה את כל הסופות בכביש עם נאקלים נאבות ולוקרים של סיקס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לתשומת לבך- יש סרן 44 שמתאים לאוטו שלך בלי שום שינוי.
מדובר על סרן שירד מ TJ.
נדיר אבל קיים ויתן גם שיפור בהיגוי כי אין שם את מבנה המספריים של הדראג לונק שקיים אצלנו.
דנה 44 קדמי של TJ רוביקון הוא סרן נדיר ויקר גם בארה"ב.
וההיגוי ב-TJ, אוי ההיגוי, הוא דווקא כן "מספריים" או "Y" או איך שתרצה לקרוא למבנה הזה, בדיוק כמו אצלכם.
נדב, הנקודות שלי:
- במקרה שלך, הגדלת קוטר ועובי קורונה-פיניון היא צעד מבורך בהסתכלות-מיקרו. לא חושב שיימצא חולק על כך (בגבול הטעם הטוב כמובן, אין טעם להעמיס על צ'ירוקי דנה 60 קדמי עם משקל בלתי-מוקפץ של רבע טון וביצה נמוכה...)
- הסיבות שעדיף לשבור ציריות מאשר יחסי העברה, הן:
- קלות תיקון בבית, לא כל שכן בשטח
- בסרן נטול-לוקרים, טחינת יחסי-העברה בהחלט עשויה להיות בעלת משמעות בטיחותית (פגיעה בהיגוי כאשר נוצרת התנגדות לסיבוב צירייה אחת או שתיהן, נעילת גלגל\ים פתאומית במקרים שבהם הקורונה והפיניון נתפסים אחד בשני). לעומת זאת גזירת צירייה או שבירת צלב לא יסכנו אותך בכביש, וגם ניתן לחלוץ את הגדם הפנימי ולהמשיך בנסיעה ללא חשש.
- לכן לא הייתי מחליף לציריות כרומולי ולא לצלבי CTM, אני רוצה שזו תישאר נקודת התורפה
- ציריות סופה עם צלבי 30 הם, ככל הידוע לי, ציריות לצלבי 27-במקור שאכלו להן מעובי הכלובים. מילים אחרות: ציריות עם צלבי 27 כנראה חזקות יותר. וזה בהשוואה לציריות דנה 44 שמגיעות במקור עם צלבי 30.
- אם אתה רוצה לחזק את הציריות אבל עדיין להשאיר אותן נקודות-תורפה - סע איתן עד השבר הראשון, קח את שני הגדמים להלחמת כלובי כרומולי עם צלבי 30 (כ-800-900 ש"ח לצירייה), והסתדרת.
ומה בהסתכלות מאקרו על שדרוג לדנה 44? פה העניינים מתחילים להסתבך:
- על קומבינת ה-44 שדובר בה כבר, אין מה להוסיף. מוצלחת יותר או פחות, זו תמיד קומבינה (אגב זו אינה הבעת עמדה על איכותן של קומבינות-החצר - יש לא מעט סרנים כאלה מצויינים) וזה עניין פסיכולוגי, ובעל משמעות לחלפים.
- בסרן וואנדורה יש שתי גרסאות לבחירתך, כל אחת עם יתרונותיה וחסרונותיה:
- ניצול מירב הפיצ'רים - יחסי-העברה כמובן, ציריות, דיסקים גדולים, נאבות חסונות, מוטות היגוי ותפוחים רובסטים יותר, וכמובן - לוקרים חזקים (לא הזבל של CJ).
במקרה כזה 'התשלום' שלך יהיה בהמרה למעגל חלוקה של וואנדורה 8 ברגים, מה שיחייב: המרה כנ"ל גם בסרן האחורי כולל ספייסרים שיבליטו את הגלגלים בכ-3 ס"מ לכל צד, והשקעה יקרה בחמישיית ג'אנטים מתאימים. - ניצול שמרני של חוזק יחסי-העברה בעיקר - החלפת ידי-הסרן לכאלו של סופה, ומכאן קצרה הדרך לכל השאר - נאקלים סופה, נאבות סופה, וכן הלאה.
בכל אחת משתי האופציות תצטרך להשכיב כעשירייה לכל הפחות, שזה הרבה כסף (אלא אם יש לך מציאה\קשרים\ירושה\דוד מאמריקה).
לכן עד שתמצא סרן TJ ובמחיר שפוי כאמור - כולל חיזוקים מתבקשים שם בהאוזינג - הישאר עם הסרן שיש לך כיום, וזכור את אופציית הכלובים-30-כרומולי בציריות בבוא העת.
תודה דרור וגיתאי, החכמתי קצת 😊
מאחר ובכל מקרה אני רוצה לשים לוקרים, אז אני רוצה לדעת בוודאות שהסרן על כל מרכיביו יהיה יותר חסון מהלוקר. הלוקר הוא מבחינתי נקודת הגזירה המועדפת - הכי קל לטפל בשטח, ולא מאוד יקר להחלפה ...
בויטארה צחקו עלי שאני משריין את כל מערכות ההנעה ושם לוקרים אוטומטיים, ובסוף גזרתי צירייה בלי שהלוקר ימצמץ. לא בא לי שזה יקרה לי שוב, ובטח שלא בא לי להתמודד עם קורונה פיניון טחונים בשטח, גם זה קרה לי עם הויטארה (בסרן האחורי) וזה לא היה כיף ...
נדב, אני לאחרונה שדרגתי ללוקרים המתאימים לסרן שלי - דנה 44 הכלאה עם דנה 30 TJ RUBICON.
ביצה - 44, ציריות פנימיות 44 (30 שיניים), ציריות חיצוניות (Outers) - דנה 30. קיט לוקרים של YUKON 5X4.5 כאשר הלוקר עצמו מתוצרת WARN.
ראשית, מי שאומר לך "מה אתה צריך לוקרים" לא יודע על מה הוא מדבר מבחינת איכות נסיעה בכביש למסלול ובחזרה. הג'יפ נוסע חלק ללא רעידות והצקות.
מעלה נוספת - בלאי נמוך לדיפרנציאל ולמכלולים שנעים ללא סיבה מוצדקת. מעלה נוספת חשובה - נאבה פתוחה הניתנת לשיפוץ.
מעלה פחות מורגשת - אומרים שצורך פחות דלק. לא ממש מרגיש בזה.
מעלה אחרונה - במקרה של תקלה בסרן הקדמי - משחרר לוקר ונוסע הביתה.
הלוקר עצמו נשבר לי פעם אחת אבל חייב לציין שבמסלול לילה אקסטרים. הוחלף באחריות Life Time Warranty של YUKON.
בקיצור ולעניין - עם צמיגים 33" וסרן כמו שלך, הייתי מחזק את הציריות הפנימיות של הדנה 30 לכרומולי ומחבר להן OUTERS של קיט הלוקרים שהן מגיעות כרומולי מהיצרן.
מקווה שעזרתי !
אופיר, אשמח אם תוכל להתייחס לסרן דנה 30 שלנו בסופה בהקשר לקיט לוקרים המדובר. למשל:
- האם ניתן להתקין את הלוקרים בלי לעבור לציריות כרומולי? אם כן, האם צריך להחליף ציריות בכלל?
- תוכל לתת קישור לקיט?
כל התייחסות נוספת לסרנים שלנו תתקבל בברכה
תודה
גיתאי
שיפור דנה 30 קדמי או החלפה לדנה 44 ?
אופיר
איזה גיפ ואיזה מדינה? [emoji41]
אהה, וכמה עלה לך התענוג אם אפשר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
אופיר, אשמח אם תוכל להתייחס לסרן דנה 30 שלנו בסופה בהקשר לקיט לוקרים המדובר. למשל:
- האם ניתן להתקין את הלוקרים בלי לעבור לציריות כרומולי? אם כן, האם צריך להחליף ציריות בכלל?
- תוכל לתת קישור לקיט?
כל התייחסות נוספת לסרנים שלנו תתקבל בברכה
תודה
גיתאי
שלום גיתאי, ראשית אין צורך לעבור לציריות כרומולי. זו המלצה שלי בלבד על מנת לחזק את הסרן שיתמודד בגבורה עם צמיגים 33".
אין צורך טכני להחליף ציריות - אך ורק לחבר את הציריות הפנימיות המותקנות אצלך בסופה ל Outers שמגיעים לקיט. הקיט כולל צלחות בלם ...
קישור לקיט: https://www.amazon.com/YA-WU-07-Lock.../dp/B0078UA000
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אופיר
איזה גיפ ואיזה מדינה? [emoji41]
אהה, וכמה עלה לך התענוג אם אפשר?
היי בועז, בכוונה לא הכנסתי את נושא העלויות למשוואה. כל אחד ומה שהוא מוכן ויכול להשקיע בג'יפ שלו.
הקיט המדובר עולה בארה"ב כ $1250. מכאן תעשה את החישובים של ייבוא לארץ.
FYI, אני מכיר אנשים שהביאו אותו בשלבים לארץ.
כלובי ה-outers הם לצלבי 30 מ"מ?
לא סגור על המידה (לא מדדתי), אבל מופיע במפורש בקישור שמתאימים לדנה 30.
אצלי הם מתאימים תודות להכלאה בין דנה 30 ל 44 בסרן רוביקון.
למרות הטיעונים שהועלו, ברשימת הקניות הפרטית שלי הלוקרים נשארים ממש לקראת הסוף.
אולי זה נוסע על הכביש חלק יותר אבל זה הנקודה הכי חלשה בשרשרת בהפרש גדול ולהשקפתי הבלתי מקצועית מיצר עוד חלקים שעשוים לקלקל את הטיול.
חסכון בבלאי ודלק אלו טיעונים שלא אוחזים מים.
אולי טוב לשכנע את האישה שתשחרר תקציב.
מזל שרשימת הקניות היא פרטית ...
אני מאוד מקווה שהלוקרים יהיו החוליה החלשה בשרשרת (בויטארה זה לא הוכיח את עצמו ...) אבל עדיין מתלבט כי בכל מקום שקראתי 33" נחשב לרף העליון עבור דנה 30, בהתייחסות לסרן עם הפיניון הגבוה.
ברור גם שכזה היה יותר טוב, אבל לחלוטין לא בתקציב ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ברור גם ש
כזה היה יותר טוב, אבל לחלוטין לא בתקציב ...
למה, המשלוחה לא יקר [emoji14]
Sent from my SM-G850F using Tapatalk