תגובה: צריך עזרה בשכנוע .. כננת לדאסטר או לא.
אוקי ...
אז ככה. היתה לי כננת על 3 רכבים במהלך החיים.
ואני למדתי ש-
1. לרוב מחלצים אחרים
2. בעיה עם העוגן .. קרה לי ששתלתי גלגל ספייר בחול והוא חזר אלי .. קרה לי שעץ נתלש מהאדמה ובא אלי .. וכו'
3. רצועה ומכפיל כוח כבר יש לי בתא נסתר של תא המטען אז לא יהיה הבדל
4. כננת עם רסיברים קדימה אחורה, זה אולי נוח עם טנדר גדול. .. אבל לא במקרה של רכב אחוד שתא המטען הוא חלק מהאוטו. במקרה ש .. אני לא רוצה 30 ק'ג כפול משהו מתעופפת אלי .. או אל הילדים שלי.
5. לגבי הכפתור .. אוקי .. למשוך כבל ולאבטח אותו וכו' .. סבבה .. אבל לתקתק כננת ידנית שאחרי חצי שעה האוטו התקדם 5 ס'מ ... לא מעוניין. ושוב, זה משקולת מפחידה בתא המטען.
באמת שברורים לי הדברים .. ראיתי כבל נקרע . ומצליף .. ראיתי וחילצתי וכיננתי וכו' ..
מבחינתי יש שתי אפשרויות, כננת קדמית מסוג שופוני קטן למתחילים .. או עוד עגילים ...
השנורקל שאני מפנטז עליו .. זה התלבטות נפרדת עם שאלות אחרות .. ותקציב אחר.
ואני גם קצת מופתע שאף אחד לא התבדח על חשבון שיגעון הגדלות שלי .. כי גם המחשבה הזאת נמצאת לי בראש. אולי זה בכלל סתם רעיון מפגר .. יש מצב.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
לא מדובר על זריקת הכננת בתא המטען, לא של רכב אחוד ולא של ארגז בטנדר, מסיבות ברורות בשני המקרים, אלא על התקנת רסיבר שלישי.
כמו שבוודאי כבר הבנת, אני לא מדבר על רצועה בודדת כציוד עזר. זה הבסיס הפחות ממינימלי שאליו התכוונתי שכננת בלבד היא כמעט חסרת ערך.
עצים זה הימור, במיוחד זיתים שנראים עמידים יותר ממה שהם באמת, אבל עמודי חשמל, פסי רכבת, סלעים, יתדות אמיתיות, רכבים אחרים במדרון אחורי או בתא שטח אחר יציב ורחוק (בשביל זה הכבלים הארוכים והרצועות הנוספות, 140 מ' במקרה שלי) עושים עבודה מצוינת.
קורה שמחלצים גם אחרים, אבל הייעוד העיקרי לכננת לחובב היא לחילוץ עצמי. אם הכננת והאביזרים שלה לא מתוכננים לזה, חבל על האנרגיה והכסף.
עם כל הכבוד לחברים, חובב שפוי לא יקנה עבורם כננת.
מסכים לגמרי עם הפוסט האחרון.
מה בעצם הסיבה שרוב מוחלט של כננות מותקנות קשיח על חלק קדמי של הרכב ?
שופוני, חילוץ אחרים או כורח המציאות ?
זה ככה גם ברכבי חילוץ והצלה מקצועיים.
אם השאלה האמיתית היא כננת או עגילים, אז התשובה מאנשי הפורום פה צריכה להיות ברורה - כננת !!
אני רק לא מבין (וזה מתקשר לשרשור אחר פה) אתה לא חייב טמבון ברזל בשביל להרכיב כננת? ואם כן, חישבת את זה בעלויות?
ולפני הכל, תוודא שמשרד התחבורה מאשר כננת לדאסטר, לא לכל רכב מותר לחבר כננת כמו שלא לכל רכב מותר להתקין וו גרירה. (למשל ליונדאי סונטה החדשה לא מאשרים וו גרירה).
עצתי: הרי אם אתה באמת רוצה שום דבר לא יעצור אותך. בייחוד שרוב האנשים פה חלוקים איתך על איזו כננת ולא אם כננת. ברגע שתחליט לקנות, עדיף שתקח אחת של 9000 ליברות ולא 8000. הפרש המשקל והמחיר לא משמעותי (כבל ניילון כמובן), אבל אם תראה שזה לא זה, יהיה לך הרבה יותר קל למכור את ה- 9000 ולמזער נזקים. מקסימום תקנה לאשתך עגילים קצת יותר קטנים אחרי ההרפתקאה.
כננות נועדו בעיקר לחילוץ עצמי, למרות שבארץ בעיקר מחלצים איתם. ואם אתה מטייל לרוב לבד ודי לוקח את הדאסטר למגבלות העבירות שלו, חשוב שיהיו לך עזרים לחלוץ עצמי.
מקבל את הטיעונים שלך :)
איפה מבררים אם מותר או לא ..
באירופה ודרום אמריקה מותר ..
ברוב הרכבים דווקא אין שום צורך בטמבון ברזל בשביל כננת.
להיפך. לעתים הכננת היא רק תירוץ בשביל שהטמבון יהיה חוקי ;-).
לגבי כננת אצלך. אם הקפיצים הם מספיק קשיחים לדעתך, ויש אפשרות וכסף, לך על זה. אל תשכח שרוב האנשים כאן גם אמרו לך ש"אי אפשר לנסוע עם דאסטר במדבר".
בכל מקרה, רק כבל סינטטי.
רק הערה קטנה,
קח בחשבון שרוב ההשפעה של הכננת תהיה העלאת הבטחון העצמי שלך ואז באמת תיתקע. או אז גם תגלה שבאמצע עמק יזרעאל לא תמיד יש למה לעגון (וכנראה שאין לך עוגנים באוטו כ"כ קטן).
לא נורא,
אולי באותו רגע תהיה קצת מבואס אבל אחרי שתצא (הכפתור של הווטסאפ) תהיה לך עוד חוויה מגניבה. ועם קצת מזל אולי גם תמונות יפות בצבע חום. ;-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ברוב הרכבים דווקא אין שום צורך בטמבון ברזל בשביל כננת.
להיפך. לעתים הכננת היא רק תירוץ בשביל שהטמבון יהיה חוקי ;-).
לגבי כננת אצלך. אם הקפיצים הם מספיק קשיחים לדעתך, ויש אפשרות וכסף, לך על זה. אל תשכח שרוב האנשים כאן גם אמרו לך ש"אי אפשר לנסוע עם דאסטר במדבר".
בכל מקרה, רק כבל סינטטי.
רק הערה קטנה,
קח בחשבון שרוב ההשפעה של הכננת תהיה העלאת הבטחון העצמי שלך ואז באמת תיתקע. או אז גם תגלה שבאמצע עמק יזרעאל לא תמיד יש למה לעגון (וכנראה שאין לך עוגנים באוטו כ"כ קטן).
לא נורא,
אולי באותו רגע תהיה קצת מבואס אבל אחרי שתצא (הכפתור של הווטסאפ) תהיה לך עוד חוויה מגניבה. ועם קצת מזל אולי גם תמונות יפות בצבע חום. ;-)
:)
יש יתדות .. ואת חפירה ...
ובימי הסמוראי התחביב העיקרי שלי היה לנסוע לשבילי השגות של קריית ביאליק .. ולבדוק כמה שעות יקח לי לצאת מהבוץ.
הם כמעט אותו משקל.
צריך עזרה בשכנוע .. כננת לדאסטר או לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
ברגע שתחליט לקנות, עדיף שתקח אחת של 9000 ליברות ולא 8000.
אצלי יש על ההיילקס כננת וורן 6000...
למה?
כי זה מה שהיה על הרכב כשנרכש, ולא מצאתי סיבה אמיתית להחליף.
אגב, וורן 6000 זהה מכנית לוורן8000, בהבדל יחסי ההעברה בגיר.
הכננת ביצעה עשרות משיכות רכבים ב-19 שנים שהיא על הרכב.
כולל רכבים כבדים מההיילקס, בעזרת מכפיל.
אם כבר, כננת לדאסטר, הייתי הולך על הכי קלה שאפשר+מכפיל בתא המטען.
וכמובן, נשלפת מעוגנת בבגאז׳.
סליחה שאנע נדחף..כננת מחייבת החלפת טמבון?לכל גיפ מכל שנה?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
כמו שציינתי .. האוטו קל.
...
לא חייבים פגוש, נהפוך הוא .. אני לא רוצה להחליף פגוש.
אלא אם יש חוק חדש שמחייב פגוש. אני לא יודע. מחר בבוקר אני אצל גיא לשאלות.
דורון, לא רוצה כננת נשלפת.
אז אם למשל אני רוצה להרכיב כננת על הגראנד ויטרה שלי (2007) אין צורך בשינויים למינייהם??(שוב סליחה שאני נגחף לך לשרשור))
שים כננת של טרקטורון.. עם כבל סינטטי ותשתמש במכפיל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
אז אם למשל אני רוצה להרכיב כננת על הגראנד ויטרה שלי (2007) אין צורך בשינויים למינייהם??(שוב סליחה שאני נגחף לך לשרשור))
אני מניח שיש מתקון מתאים ...
אני לא האיש הנכון לענות .. לא הייתי בעניינים בשש שנים האחרונות.
:)
מאיפה בכלל קונים כיום כננת ? מהמתקין ?
גיא,
My two cents
אם אתה באמת מחפש שפוני, גדול עלי.
אבל אם אתה באמת מחפש שקט (ולא לחלץ אחרים כמו שכולם פה מתארים, בסוף הם מחלצים אחרים), למה לא כזה -
http://www.ebay.co.uk/itm/2T-4T-TON-...3D120839958344
זה גם יפתור אותה מחוק מרפי שאמרת, תמיד תצטרך בצד שזה לא מורכב :-)
לגבי הנפח והמקום (ומה לעשות בכסף ) תשקיע בגגון וארגזי פלסטיק טובים.
ציודים כבדים נשארים תמיד בבגאז' ( זה פותר בעייה של חד יומיים). בטיולים שכוללים לילה, ציוד שינה (שלוקח נפח, אבל משקל אפסי) עולה לגג.
7 שנים ב GV, זו הייתה תורת הלחימה, וזה עובד.
זיו ..
לא כתבתי איפה שהו פה .. שהיה לי ידני ולא רוצה כזה ? הייתי בטוח שכן :) ...
לא מתכונן גם לשים ארגזים על הגג .. או גגונים .. אני נוסע 200 ק'מ ביום ולא מתכונן להגביר את צריכת הדלק.
השאלה היא .. כמו שכתבתי אין ספור פעמים .. או כננת נורמלית קדמית קבועה .. או כלום.
אני מתחיל להתכנס .. אבל עוד כמה שעות ... יהיו לי יותר תשובות.
בקיצור, אתה רוצה שישכנעו אותך שכן :)
אז בוא אני אעזור לך, שים כבר כננת, למה? כי אתה רוצה.
ובתכלס כמו באחת החתימות באתר, "אם שואלים אותי מה אני צריך באוטו, אני רוצה לא צריך " או משהו בסגנון.
כמעט אף אחד לא חייב כננת.
השיקול היחידי צריך להיות נזק לרכב, ואת התשובה הזו אף אחד כאן לא יודע.
כיוון מחשבה קצת אחר: אתה עם צמיגים חלביים יחסית, ולא מטפס עם האוטו על קירות או שוחה בביצות, מה שאומר שברוב המצבים שאתה עשוי להתקע תצטרך רק "משיכה קטנה". מכאן הדרך קצרה לכננת הכי קלה שאפשר (כדי לא להכביד או לסכן את האין-שלדה), כשאתה לוקח בחשבון שאם בכל זאת תשקע בבוץ עמוק היא כנראה לא תספיק ותצטרך סיוע חיצוני ...
וכמובן, כמו שכבר כתבו רבות לפני, שמור מכפיל כוח בבגאז' ...
תכף נדע יותר
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...528abb6c4b.jpg
חייב להגיד שגיא חשב שאני צוחק עליו ;)