קצת הצידה...מנסיון של הבן שלי, שסיים הנדסת מכונות בבן גוריון, למהנדסי מכונות קשה יותר למצוא עבודה מלחבריהם בוגרי חשמל.
Printable View
קצת הצידה...מנסיון של הבן שלי, שסיים הנדסת מכונות בבן גוריון, למהנדסי מכונות קשה יותר למצוא עבודה מלחבריהם בוגרי חשמל.
אני חוזר ואומר. הרבה מדי מעסיקים מתקשים למצוא מהנדסים טובים.
מי שטוב יימצא עבודה.
מי שלא מצליח לעבוד כנראה לא מצליח לשכנע שהוא טוב.
אסף.
הלוואי והיו עוד כמוך. לצערי אפילו רוב המהנדסים חברי האתר עדיין מאמינים באליטות.
לצערי יש הרבה אנשים טובים שלא מקבלים או שלוקח להם הרבה זמן לקבל צאנס להוכיח את עצמם למרות שהם בוגרי מכללות, מצד שני בתור אחד שמלמד מהנדסים במכללה אני יכול להבין מאיפה בא הזלזול שמקורו בד"כ במכללה עצמה. יש מכללות שלא מכבדות את התוצר שהם מוציאים לשוק ומעניין אותם שכל מי שנכנס בצינור גם יצא ממנו, לא משנה כ"כ איך. לדעתי עצם העובדה שנותנים צאנס כמעט לכל אחד ללמוד הנדסה זה טוב, אבל כדאי לשמור גם על קריטריון ורמה מסוימת של מה שיוצא משם. לדעתי שנתיים ראשונות זה מספק בתור פילטר.
יש הרבה חברה טובים שלימדתי שאני רואה כמה הם מתקשים לקבל את הצאנס, לחלקם מצליח למצוא מקום טוב וחלקם עדיין מחפשים את עצמם בגלל קושי בשיווק עצמי.
ולכן ההמלצה שלי היא בכל זאת לתקופה הזאת שמי שיכול שילך לאוניברסיטה ולפחות יהיה לו צאנס גדול יותר במעמד חיפוש עבודה.
ועוד טיפ חשוב לסטודנטים כאן, החל משנה שלישית תעבדו במשרות סטודנט בתחום, אמנם השכר נמוך אבל יכול להיות לכם יתרון קל עם ניסיום מועט בתחום העיסוק שלכם.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
למה לקחת לכיוון של אליטות ורגשי?
עניין של היצע וביקוש.
כפי שלביא ציין, השוק של מהנדסי המכונות פחות חם מאלקטרוניקה, ותוכנה.
שימו לב שרוב החברות הגדולות במשק שקולטות מהנדסי מכונות אינן בתנופה לאחרונה, להבדיל מתחומי הנדסה אחרים.
ובמצב זה של היצע וביקוש הגיוני שהמעסיקים מעדיפים מהמוסדות היותר נחשבים.
כך זה גם סטודנטים לרפואה שלמדו בחו"ל או משפטים מהמכללות.
כללית רף הקבלה למכונות אינו בשמיים ביחס לשאר ההנדסות( חוץ מחומרים וכימיה), ולכן באמת שמעטים המיקרים שמי שבאמת רוצה לא יתקבל לאוניברסיטה אחרי מכינה, והמראיינים יודעים זאת ומעדיפים ללכת על בטוח.
נכונה ההמלצה לעבוד במקצוע באופן חלקי החל מהסמסטר השישי.
אני בתחום מבוקש של הנדסת חשמל ותוכנה ועבדתי במשך הרבה שנים באחת החברות הגדולות במשק. היו תקופות שמנהל כוח אדם לא אישר לקלוט מהנדסים שלא למדו באוניברסיטה מכובדת, אני יודע על עוד חברות כאלה.
בשורה התחתונה אוניברסיטה מוכרת פותחת עוד כמה שערים ולא רק בארץ.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
האמת... גם לי היתה מנהלת כח אדם שהקריטריון היחיד שהיה לה הוא תעודה מהטכניון.
והיא הצליחה להביא לי רק מהנדסים גרועים.
עד ששברתי את הכלים והבאתי בעצמי מהנדסים טובים שבמקרה לא היו בוגרי טכניון.
אבל זה היה מזמן.
היום מכל הצוות שלי חוץ ממני ומעוד שניים ותיקים אין בוגרי טכניון. יש מכל מוסד אחר לדעתי. מדגם מייצג.
אסף.