-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
בסוף לא תקבל איושר מאספיר כי הגבהה מלפני 15 שנה כבר שקעה... יגידו לך שאין הגבהה וזה לא תקין :-)
לדעתי אחת הבעיות העיקריות בטסט תהיה המדידה. כמו שמודדים זיהום ע"י המחשב עם פרמטרים ברורים וכנ"ל אורות דרך, ברקסים ועוד. כך, אי אפשר לבדוק הגבהה לפי העין. גם לא עם מטר. זה לא קביל בבית משפט. ואלו שיבואו עם רכב עמוס, יגידו להם להוציא הכל מהרכב? בקיצור, לדעתי ניתן רק לאשר סטים מסויימים ולא מדידות בטסט של גובה. אם הסט מאושר ורשום ברשיון אז הם יהיו חייבים להעביר.
- - - Updated - - -
ובמחשבה שניה, על צמיגים יבשים ושחוקים כן מכשילים לפי העין, אין דרך אוביקטיבית לבדוק... הממממ......
כרגיל, מי שייהנה ויחגוג יהיו המאעכרים, ידוע שכמו כל חוק אחר בארץ, גם כאן יש "גמישות".
דבר נוסף שאפשר לחשוב עליו הוא לפנות ליצרנים עצמם, הספורים שעדיין נשארו בתחום ייצור רכבי 4X4 ולהציע להם לייצר קטגוריית משנה לאותו דגם של רכב שתוגדר על פס הייצור בתור רכב שמיועד לקהל חובבי הג'יפים או לכוחות צבא וביטחון וכך לדוגמה תהיה סדרת ייצור של לנד קרוזר סטנדרטי וגרסה שמפס הייצור מותקנים בה ג'אנטים וצמיגי שטח נורמליים, הגבהות מקוריות ומיגון גחון, בדיוק כמו שיש לג'יפ את הרנגלר והרוביקון.
-
יש כאן שינוי רק לא ברור אם הוא שינוי חיובי או שלילי (כדוגמת הספורט המטורי שרק נראה חיובי ולמעשה הוא ממש לא).
הוא יהיה חיובי אם תהליך האישור לא יהיה מסורבל ובלתי אפשרי, כמו לדוגמה אישור של כול דגם של הגבהה לכל סוג של רכב על ידי מעבדה מוסמכת..
הרי ברור שיהיו מעט מאוד אישורים כאלו לדגמים מאוד ספצפיים.
אגב האם יש כבר אזושהי רשימה אלו סדנאות יכולות לתת אישורים ולאילו סוגי הגבהות ורכבים ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
בעקבות השאלה שלך, מיספרתי את הפסקאות שלי..
לזה בדיוק התייחסתי בפיסקה ד) - עכשיו תצטרך להביא אישור... שזו לא הגבהה.
למה? כדי לכסות התחת... "לא יודע אם זה מקורי/חליפי בגובה רגיל - תביא אישור, למה לי, בעין, נראה גבוה/לא מקורי.."
בערך כמו ששלחו את חנן להביא אישור מקורי (השד יודע ממי)..
ותמשיך לחפש הגיון:rolleyes:
על זה הורידו אותי מהכביש עם ההיילקס כבר לפני עשור .. זה לא חדש ..
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
התקשרתי היום לאספיר לברר אם ניתן לקבל אישור מהם על הגבהה.
התשובה מהשירות לקוחות הייתה די בסדר, מכיוון שהגבהה הותקנה אי שם לפני 15 שנים, צריך להגיע עם הרכב לבדיקה ובמידה והבולמים תקינים יונפק אישור. עלות הבדיקה 200 ש"ח. סה"כ לא נורא.
כן ואם ההגבהה שקעה (או נזלה) לך ושמת בולמים חליפיים מעולים, במקום הזבל המקורי (לא דוגמא סתם...), אז תלך אליהם ומה יקרה לדעתך - "אדוני אנחנו לא יכולים לאשר לך בולמים של מישהו אחר, תשים שלנו בבקשה ואז שלם 200 ש"ח ונוציא לך אישור...." אני כבר רואה לאן זה הולך.
כמו שנאמר לעיל, מי שיש לו $$$ יהיה מלך, היכן שיש עודף תקנות יש ציבור שיודע לעקוף אותן.
-
זה לא מושלם אבל זה סה"כ סביר ואם הבולמים נוזלים אני לא חייב להחליף אותם אצל אספיר אלא ללכת לכל סדנה אחרת שמסוגלת להנפיק אישור ולהתקין. מקסימום "נדפקתי" ב-200 ש"ח
-
אני ממתין לראות מה תקבל בתור התחלה בתמורה ל 200 שח האלו.
אם בסוף התהליך תקבל אישור ברשיון אהיה מופתע מאוד לטובה כי אני ספקן מעט. מצד שני אם כן אז מדובר בחדשה מרעישה
-
מסכים לחלוטין עם בועז: למה שהסדנה השניה תיתן לך אישור זה אם ערכה מקורית של אספיר? הוא יגיד לך סליחה זה לא שלי, תשים בבקשה ערכה שלי (קפיצים בולמים) ואתן לך אישור.
200 ש"ח פחחחחח, יהיה 2,000 ש"ח במקרה הטוב, המאכר יעלה הרבה פחות...
-
השאלה היא מה עושים אלו שלא ברור מי התקין את הקיט אצלם. קניתי רכב עם קיט. אין לי מושג מי התקין. זה שקניתי ממנו גם לא יודע כי הוא קנה ככה את האוטו. לאן אני אמור ללכת? לא יודע אם יש יבואן לקיט הזה בכלל.
-
אל תלך בנתיים לשום מקום.
תן לעשן להתפזר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הבוחן חד משמעית לא נדרש למדוד. לא את הגובה ולא את ההגבהה. הוא נדרש לבדוק אך ורק שהרשיון כולל הערה שהרכב מוגבה... במידה ונדמה לו שהוא מוגבה. ולכן אני כן צופה בעיה דווקא למי שלא מוגבה.
לגבי הפסימיות שלא יהיו אישורים לכלים מוגבהים בדיעבד - זה הכל ביזנס. הם ייתנו אישורים בשמחה כי על כל 10 ג׳יפים שייכנסו לקבל אישור, לפחות ל5 יחליפו בולמים נוזלים. וזה טוב פעמיים. גם לעסקי הבולמים וגם לבטיחות בדרכים.
אסף.
גם לדעתי עדיף שיהיה רשום שמוגבה מאשר לא. כדי להוריד את הספק שאולי כן...
מוכן גם להחליף זוג בולמים כ "ראעבגאעלט" או איך שאומרים באידיש כדי לקבל אישור.
והרכב שלי בגובה מקורי עם בולמים טובים יותר.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
זה כמו לבוא עם מגב יבש לטסט. מביאים מחבר בולם נוזל. הולכים לבדיקה משלמים על זוג בולמים הכי זולים מהמלאי ויוצאים עם אישור ובולמים חדשים שילכו למחסן למקרה הצורך.
אם זה התשלום כדי שיהיה רשום ברשיון שהרכב מוגבה... נראה לי שאפשר לחיות עם זה.
לגבי הג׳יפים עם קיט רוביקון אני מניח שיהיה אותו דבר אחרי שהקיטים הפופולריים יאושרו. יש לכם שנה בלי בלבולי מוח לגלות אם זה המצב.
אסף.
-
ולי נראה שהכי טוב זה פשוט לתת לשטח לעבוד.
עם הזמן אני בטוח שהבאגים והפיצ'רים של השיטה החדשה יתגלו, ואיתם גם כל מיני פתרונות.
רשימת הסדנאות המאשרות זה כרגע מה שחשוב.
חוץ מאספיר (שהם כבר מזמן לא סדנת ג'יפים), יש עוד כמה סדנאות שעובדות עם כל היבואנים ומתקינות את כל המותגים. אין להם אינטרס לדחוף לך את ''המוצר שלהם'' ואם יש להם סמכות לאשר אז אני לא רואה בעיה.
נהפוכהו, זה אינטרס שלהם שיבואו לאשר אצלם. תחשבו איזה ביזנס, 200 ש"ח x כמה עשרות או מאות אלפי ג'יפים. אחלה הכנסה נוספת ביום בהיר אחד. מה רע?
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה כמו לבוא עם מגב יבש לטסט. מביאים מחבר בולם נוזל. הולכים לבדיקה משלמים על זוג בולמים הכי זולים מהמלאי ויוצאים עם אישור ובולמים חדשים שילכו למחסן למקרה הצורך.
אם זה התשלום כדי שיהיה רשום ברשיון שהרכב מוגבה... נראה לי שאפשר לחיות עם זה.
לגבי הג׳יפים עם קיט רוביקון אני מניח שיהיה אותו דבר אחרי שהקיטים הפופולריים יאושרו. יש לכם שנה בלי בלבולי מוח לגלות אם זה המצב.
אסף.
האמת.. אני לא ממש מאמין שזה אתה כותב - תחליף סיסמאות. מישהו השתלט לך על ה-USER..
קשה לצטט/להתייחס להכל... ננסה.
ראשית, בועז.
ברור שאני מתייחס משפטית - משום שזו בעייה משפטית.
יש חוק והוא קנה המידה החדש, לפתרון בעיות/חילוקי דיעות.
למי ש"מסתדר" (עוד כסף, פחות כסף, יותר רחוק לנסוע.. לא חשוב.. מי שמסתדר - מסתדר) זה לא ממש ישנה, המעמד החוקי.
הבעייה מתחילה כשאתה "לא מסתדר" מסיבה כלשהי - ולא משנה אם בגלל שאתה באמת "עבריין"/מוגבה או סתם קורבן, כמו חנן (וסתם לקחתי את חנן כדוגמא... דוקא בגלל שהוא יקה והכל אצלו מסודר והוא ישר כסרגל, לפחות בנושא הזה ו...תראו מה נהיה לו).
הסברתי בעבר - קודם היה ויכוח ואפשרות לשכנע/לנצח את המערכת (אם בתוך המערכת - ויכוחים ועצבים - ואם בהוצאה אל מחוץ למערכת, לביקורת של "מישהו" אחר).
עכשיו אין את האפשרות הזו.
עוד הבדל - שקודם אפשר היה להשיג איור ממישהו "חסר פניות" (בעיקרון) ועכשיו האישור מונפק על ידי בעלי עניין - כמו למשל "לא מכיר את ההגבהה הזו.. לא יכול לחתום.. אבל אתן לך הנחה אם תתקין את שלי והאישור.. בחינם (-:)
אסף.
אתה מתייחס להנפקת האישור, כאילו לכולם יש הגבהה של עד 5 סמ', ואספיר נותן אישור ...
נראה לך? באמת?
אני רוצה לראות שאתה מגיע לאספיר, נותן להם 200 ש"ח (ודוחף בקשיש של עוד 50-100) ויוצא עם אישור על הגבהה של "4, שככה קנית את הרכב לפני עשר שנים... ואפילו מחליף לבולמים הכי יקרים שלהם + שמן ברקס איכותי.
וואללה???
איך אומרים הגששים - נגיד.
והכננת..
אף אחד לא יבוא ויגיד בטסט "הכננת הזו לא נראית לי "בתקן"... צריך להיות די דביל ברמות, על מנת לעשות את זה ולאף אחד אין באמת אינטרס לעשות את זה.. אפילו לא לבודק עם השוטר, שאורב בצד הכביש.
אבל המשפט "נארה לי מוגבה" הדבר הזה.. תביא אישורים שלא - את זה שמעו הרבה והרבה פעמים.
ואם נראה לו, לבוחן, בולם "זוהר" מידי או קפיץ צבעוני או "סתם בא לא לא טוב בעין, הגובה" (מזכיר לי את הבדיחה על "כמה זה באמת עשרה סמ' בז@ן"...) - הדבר הפשוט ביותר הוא "תלך להביא אישור שמה שמותקן הוא בתקן.
ואז, בועז, נכנסים מיד (מי שנותן האישור, וזה יכול להיות מכון פרטי) לאיזה קיט בדיוק מותקן - ממש לא כמו כל הפרטים של ייצור הרכב "תראה לי את מק"ט הקפיץ, כפי שהוא ברשומות/תיק המוצר.
ונמאס כבר לשמוע את הקישקוש הזה "בפרקטיקה..
בפרקטיקה אתה יכול לעשות הכל, עד שתופסים אותך.
גם ספורט מוטורי היה בפרקטיקה (לא נקרא לזה מרוץ אלא הפגנת יכולת, כמו שמישהו אמר) אבל כשיש חוק פרטני/מיוחד, גם הפרקטיקה די סובלת.. בלשון המעטה..
עכשיו קל יותר לתפוס אותך (אתם בכלל קולטים מה זה 5 סמ' - זה כלום) וקשה יותר "לצאת מזה" ונתנו יותר כוח למערכת ופחות "מרווח נשימה/וויכוח" - זה הכל. לא יותר.
מסובך יותר לכולם - גם לישרים וגם לעבריינים.
אם היו קובעים, לפחות, מאיפה מודדים ומה מרווח הטעות המקובלת, לכל דגם/רכב, אפשר היה "לסגור" כל "נראה לי מוגבה" במקום ו..זהו.
עכשיו המצב נשאר כמו קודם (מודדים בעין) רק שנוספו בעיות אחרות, כמו אישורים.
קפיצי אויר.
רק חבל שבזמן האחרון יש יותר מידי בעיות ייצור/איכות עם הקפיצים שאני אוהב.
-
חשבתי להמשיך בדיון אבל... הבנתי שאין טעם. אתה לא תשכנע אותי ואני לא אותך.
ממילא את רוב הג׳יפאים לא מעניין מה אנחנו חושבים. על הארבעה שמזיינים תמח באינטרנט יש ארבעת אלפים שיאשרו הגבהות ברשיון בזמן הקרוב.
זה בגלל שרוב האנשים - בוחנים כמו יבואנים כמו סתם בעלי רכב - מעוניינים למצוא פתרונות. היוצאים מהכלל מנסיוני הקצר הם משפטנים שנהנים למצוא בעיות (וזה לא אישי. זו הכללה. רק מציין נסיון מסויים שיש לי).
אסף.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
הויכוחים האלו זו כמו הבדיחה על החברה שנסעו לקנות רכב ורבו מי נוהג בו בחזרה.
אני עוד לא הבנתי איך הם מאשרים את הקיטים מול המעבדה.
שם הלוקש!
ולגבי כל הפילפולים של מה יקרה אחרי שיש אישור אני לא רואה הבדל גדול בין אתמול למחר.
הנתונים קיימים אי שם באיזה תיק שאין אליו גישה. בין אם זה לנתונים ביום התקינה של הרכב המקורי ובין אם זה אחרי הרישום לפי הנוהל הקיים.
אם מישהו רוצה / ירצה לטרטר אותך הוא יכל ויוכל וכמו היום גם בעתיד יש את אותם הפתרונות להיחלץ מזה.
ההבדלים בשוליים.
עכשיו לפחות מקצת הטענות שלו על הגבהה פחות חדים. אולי כמשפטן תדע למצוא כנגד המטריד עילה לנזקין...
בכל מקרה אפשר לשבת בשקט ולראות איך הדברים מתגלגלים כי אנחנו באמת לא מבינים בנתיים איך ״יצרני״ הקיטים הישראלים מתמודדים עם העניין.
תקראו בנתיים את הנוהל שלהם לאישור אב הטיפוס ותבינו שזה מורכב.
שם לדעתי קבור הכלב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
... היוצאים מהכלל מנסיוני הקצר הם משפטנים שנהנים למצוא בעיות (וזה לא אישי. זו הכללה. רק מציין נסיון מסויים שיש לי).
טוב שאתה לא מכליל. זה רק 99% מהמשפטנים שמוציאים שם רע לכל השאר.
-
אבל כתבתי במפורש שאני כן מכליל.
......רק כדי שברנרד לא יחשוב שזה אישי.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הויכוחים האלו זו כמו הבדיחה על החברה שנסעו לקנות רכב ורבו מי נוהג בו בחזרה.
אני עוד לא הבנתי איך הם מאשרים את הקיטים מול המעבדה.
שם הלוקש!
שום לוקש. קיטים שיש להם TUV - האישור על סמך ניירת. קיטים שאין להם TUV - אישור ממעבדה בארץ (יש שלוש מעבדות למיטב הבנתי). רוב האישור ניירת ובירוקרטיה. הניסויים הנדרשים ישימים, וכבר יושמו במקרים בודדים. לפחות שניים מהיבואנים הגדולים כבר לגמרי בעניינים. לפחות שניים אחרים מתקדמים בתהליך. מתקינים מורשים - כלומר מוסכים - שוחחתי עם שניים - עברו איזשהו תהליך מול המעבדה ולמעשה מחכים לנייר עם האישור. האם בראשון למרץ הכל ידפוק כמו שעון? לא נראה לי. אבל תוך כמה שבועות, אני מאמין שנתחיל לראות את הרשיונות עם הערת 2303 או מה שלא יהיה.
זה מהקצת שאני ביררתי.
-
יש התיחסות ל TUV בנוהל הזה?
אם כן אז פיספסתי את זה למרות שחיפשתי
-
בועז רוצה להיות רציני ולא סתם לקשקש באינטרנט? לקיט רוביקון שלך לכאורה- יותר מ50 מ״מ לכאורה - יש יבואן. תתקשר ותשאל מתי יהיה אישור של הקיט ואפשר לבוא לבדיקה ורישום.
אל תשכח לעדכן.
אסף.