-
תגובה: מציאת האיזון בין תקציב, חלומות ופונקציונליות. (או מחפש רכב...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
סמוראי ארוך.. לא בא בחשבון?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
http://www.jeepolog.com/forums/showt...ראי-טנדר-משופר
האמת, לא אופציה רעה. דבר עם שיינוק, יש לרכב הזה כמה פיצ'רים נחמדים.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
תודה לכולם על התגובות.
אחד מהם הוציא כמעט 30 על תיקונים בשנה הראשונה.
אם כבר אז אשמח לקצת סדר במנועי מיצובישי, נפחים, דלקים , שנים, בעיות....
לגבי ההוצאות בשנה הראשונה, לא זוכר אם דיברת איתי. אני הוצאתי בסביבות העשרים אבל חלק לא קטן מזה היה רשות ולא רק תיקונים אבל אם תרצה תמונת מצב הכל רשום אצלי.
מכיוון שהקצר לא רלוונטי אז נתעלם ממנו.
מנוע 3.5 V6 בנזין אוט׳ חזק ושתיין, הדיבור בקבוצה הוא 1/4 ושמעתי גם על 1/3.
נחשב למנוע פחות מוצלח, רגיש לשגרת טיפולים וסובל ממחסור בחלקים מכיוון שהוא פחות נפוץ גם בעולם. סרנים עם יחס העברה ארוך יותר מהדיזל.
ב-94 למיטב זכרוני אין נעילה והרכב יקר.
טורבו דיזל 2.5, 99 כ״ס אי שם שהיה חדש וגם אז זה לא היה משהו על השני טונות של הפאג׳רו. אני חושב שיש רק ידני, יש נעילה, הרבה הגיעו עם צמיגי 235/75/15 במקור וברמת הגימור הנמוכה בקצר יש גם דגמים שהגיעו בלי הסופר סלקט, לא סגור לגבי הארוכים.
היתרון הוא שזה מנוע פשוט יחסית וחולק הרבה חלקים משותפים עם יונדאי ואם הלך מנוע הוא זול ב-40% ממנוע ה-2.8.
אין לי מושג אמיתי לגבי צריכת דלק אבל אני משער שסביב 1/7 משולב נשמע הגיוני.
טורבו דיזל 2.8, 125 כ״ס שהיה חדש. זז יותר טוב מה-2.5 אבל לא שיאן אולימפי בלשון המעטה.
יש בשתי רמות הגימור, לדעתי כולם עם נעילה מקורית וסופר סלקט. פה קצת יותר כוח ושילוב של יחסי העברה קצרים מאפשרים קצב תנועה סביר אבל את המחיר משלמים בתחנת הדלק.
האוט׳ עושה 1/6.5 בעיר ובבין עירוני יכול להגיע ל-1/8 אם אתה נוסע כמו זקנה מתה (טיול שנסעתי אחרי חבר בסמוראי 80-90 כל הדרך).
אצלנו רוב הזמן בסביבה עירונית עם קצת בין עירוני 1/6.5-7.
המנוע קצת יותר מורכב, אי אפשר לשפץ ראש אבל יש חדשים תחליפים בכל רמות האיכות בשוק. יש הרבה חלקים און ליין והרבה רכבים בפירוקיות כך שאין בעיית חלקים קריטית. אם תמצא אחד כזה ידני שמור זו אחלה קניה לדעתי.
בכללי זה אוטו די גיבור. יקח אותך כמעט לכל מסלול בארץ ויעשה את זה די באלגנטיות, יכול להיות שתקלל או תברך את הרגע שקנית אותו אבל זה נכון לכל דיזל ישן עם המון קילומטרים וזה המצב גם בטרופר, פראדו, טראנו וכו׳. זה תלוי במה קנית וגם בלא מעט מזל.
אם החלטת על רכב בנזין הייתי בודק רודיאו וטרופר. בגזרת הבנזין הם נשמעים לי הכי סבירים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
מה לגבי רקסטון? השנים היותר מאוחרות עם מנוע 2700. חוות דעת לא רעות. הרבה תמורה לכסף (יחסית).
מדי פעם, אני נוסע בשיירה עם 2 כאלה. נותנים עבודה.
-
עד שתחליט, יכנס לך גם דאסטר במחיר.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
מכיוון שגיא פתח את הדלת...
מה לגבי פורסטר (והנה יונתן מגלגל עיניים...)?
אני מטייל עם אחד- מוגבה 2" מקדימה ו-2.5" מאחור.
ממוגן. מפתיע אותי כל פעם מחדש בכמה רחוק אפשר להגיע איתו.
עונה על כל אחד מהסעיפים שרשמת. ואם תתקין גז (יש אפשרות למיכל במקום הרזרבי) אז גם הדלק לא יפחיד.
בתקציב שהגדרת, תמצא ידני (עם HI ו-LOW) סביב שנת 2007, עם עודף ליישור קו.
-
פיל חברי הטוב, העיניים לא מתגלגלות. הפורסטר אכן מפתיע, בתור פרייבט שנוסע יפה מאוד בשטח. אבל ג'יפ הוא לא.
זה שאומי ירד את מעלה זרון עם ניסן אלמרה, זה לא אומר שזה מה שהוא מחפש עכשיו.
יותר בכיוון של לעלות את זרון ובלי דרמות.
זה שהפורסטר שלך צלח את אבו טריפה (לא לגמרי עצמאית, ולא לגמרי בלי נזקים) לא אומר שהוא מסוגל לטפס את זרון... (או משהו אחר בסגנון, וזה לא עבירות קשה).
אומי כתב שהוא מחפש רכב עם יכולות שטח משמעותיות במצב סטנדרטי.
ההצעה לקנות פורסטר לא רצינית (בדיוק כמו ההצעה של גיא...).
-
יונתן. מדויק.
Sent from um melabes
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
פיל חברי הטוב, העיניים לא מתגלגלות. הפורסטר אכן מפתיע, בתור פרייבט שנוסע יפה מאוד בשטח. אבל ג'יפ הוא לא.
זה שהפורסטר שלך צלח את אבו טריפה (לא לגמרי עצמאית, ולא לגמרי בלי נזקים) לא אומר שהוא מסוגל לטפס את זרון... (או משהו אחר בסגנון, וזה לא עבירות קשה).
הדאסטר כן צלח את אבו טריפה (ויותר... הרבה יותר) לבד ובלי נזקים ;)
אבל אני אשתוק עכשיו.
-
גיא, למה לא הצטרפת לחמרן במפגש?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
גיא, למה לא הצטרפת לחמרן במפגש?
כי הסברת לי שחמרן זה אקסטרים ולא סתם עוד שביל ;). כי נצלתי את היום ההוא לטייל לבד במקומות שלא הייתי בהם, כי הייתי בבדידות מזהרת כל היום ונהניתי מכל שניה .. והייתי צריך את זה .. מאד. לא משך אותי טיול בזק במהירות מטורפת עם עצירות פיפי קצובות ...
אבל אמרתי שאשתוק .. למה אתה מושך אותי ? ( מודה ועוזב .. וכו' ?!)
מצד שני, אם אתה מתעקש .. חמרן זה נפלא .. אבל יש עוד שבילים מסביב והויכוח ההוא על אם אפשר או אי אפשר לטייל בדאסטר כבר הוכרע לטעמי. המכוניות הללו מטיילות .. ולא רק גיא המופרע לוקח את הדאסטר לאונס קבוצתי ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...08863659f7.jpg
-
חמרן זה לא אקסטרים, זה קשה, מעבר לזה אני מסכים עם גיא.
אומי- יש כבר כיוונים?
-
דיסקו 1 דיזל. מנוע tdi300 טיפש. עושה בממוצע 1:9 לא בעייתי לתחזוקה עצמית. נכנס בתקציב עם הרבה עודף ליישור קו מסיבי.
אחרי יישור קו למרות שירשורי האמינות הארוכים יחסית לשנתון ולכלים דומים בקבוצתו לא לא ממש חורג לרעה אולי בקצת.
מאד עביר, וגם מאד נוח ותורבת כרכב יום יומי.
אם תדמית האמינות המפוקפקת לא מרתיעה אותך הייתי הולך על זה.
-
גיא, כמעט אין אוטו שאי אפשר לטייל איתו.
וכמעט אין מקומות בארץ שאתה חייב סופה מוגבהת נעולה כפול, עם גלגלי 33, שתי כננות ופרופלור כדי להגיע אליהם.
אבל אני רוצה רכב שטח אמיתי, רוצה, לאו דווקא צריך.
אני לא בטוח שכל רכב שאבחר יעלה את זרון כאילו זו מדרכה ,אבל בהחלט אני מחפש רכב שחציית מדבר יהודה תהייה עיניין של החלטה ולא של הימור.
טיילתי מספיק עם מחשבה קבועה בראש " איזה שטות, לאן נכנסתי, מעניין אם אני עושה פה לילה", הגיע הזמן לחוויה קצת אחרת.
ואם נחזור לשלב השאלות, בכמה משמעותית יותר הצריכה של סופה אל מול רכב אחר ? ביום יום ניחה, אבל האם ירידה לנגב עם פג'רו תהייה משמעותית זולה יותר מאשר עם סופה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
רק לדייק בפרטים, צלח, ללא נזקים (חוץ מפאנצ'ר) ונזקק לעזרה פעם אחת רק בגלל טעות נהג (בחירת נתיב התקדמות לקויה).
מסכים לגבי פרייבט עם יכולות שטח.
אומי, הייתי מסתכל ברצינות על טרופר. משיטוט קל, מצאתי כמה במסגרת התקציב שמגיעים כבר עם התוספות המעניינות- פגושים, כננת, מיגונים ומיתלים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
חמרן זה לא אקסטרים, זה קשה, מעבר לזה אני מסכים עם גיא.
אומי- יש כבר כיוונים?
מתחיל לחשוב על זה :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
דיסקו 1 דיזל. מנוע tdi300 טיפש. עושה בממוצע 1:9 לא בעייתי לתחזוקה עצמית. נכנס בתקציב עם הרבה עודף ליישור קו מסיבי.
אחרי יישור קו למרות שירשורי האמינות הארוכים יחסית לשנתון ולכלים דומים בקבוצתו לא לא ממש חורג לרעה אולי בקצת.
מאד עביר, וגם מאד נוח ותורבת כרכב יום יומי.
אם תדמית האמינות המפוקפקת לא מרתיעה אותך הייתי הולך על זה.
-
כיוון מחשבה כמעט צפוי. מודה שגם לי כבר תקופה יש הרהורים בכיוון הזה. אגב, גם דיסקו 2 הוא אופציה אם כי מעט יקרה יותר.
דבר עם שיינוק, גם אם אתה פוסל על הסף, מקסימום הרווחת שיחת טלפון עם איש נחמד. 😊
-
הסמוראי הסופר מגניב הזה לחלוטין לא נכנס בשום צורה למה שאני מחפש. לצערי.
Sent from um melabes
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
חובה דלתות לכיסא אחורי. (חוץ מבמקרה של סופה)- דבר עם שיינוק...
חובה תא מטען אמיתי. יש
חובה יכולות שטח ראויות במצב סטנדרטי, אבל אין חובה שיהיה הרכב הכי עביר עליי אדמות. יש
חובה אמינות בסיסית - אני אוהב מכונאות, אבל בשביל זה יש רכבי אספנות בבית. יש
עדיפות ענקית לידני . יש
עדיפות לרכב מקורי ושמור על פני משופר ומדוגם. פחות, אבל זה סמוראי...
תחשוב שוב. לגמרי עונה כמעט על כל מה שכתבת. גם במחיר.
אני באמת חושב שאם יש מישהו שזה מתאים לו זה אתה, אחרת עוד הייתי נחשד באינטרסים סמויים למכירת האקזמפלר הזה. למזלי, אין לי אינטרסים כאלו. :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
ואם נחזור לשלב השאלות, בכמה משמעותית יותר הצריכה של סופה אל מול רכב אחר ? ביום יום ניחה, אבל האם ירידה לנגב עם פג'רו תהייה משמעותית זולה יותר מאשר עם סופה?
סופה - וכל רכב בנזין 4X4 בגודל מלא, אמריקאי או יפאני או אנגלי - תבנה את האקסל שלך על 5-6 קילומטר לליטר בממוצע.
טנדר/SUV דיזל - תבנה את האקסל שלך על 8-9 קילומטר לליטר.
-
דיסקו 1 אם תמצא אחד נורמלי יכולה להיות קניה מגניבה, אני לא מצאתי. כל מה שראיתי היה שבור, נוזל, מטפטף וכו'. דיסקו 2 כבר קצת יקר יותר למרות שחבר קנה לא מזמן אחד יד ראשונה שנת 2000 ב-40 (אבל אין דיפ' מרכזי שזה חיסרון רציני בעיני).
גם לי היה ג'יפ פתוח עם הרוח בשיער והאבק באוזניים ואז קנינו את הגראנד ויטרה והיום הפאג'רו וכמו שאתה יודע כי כבר קישקנו בעניין מתאים לי הסידור הזה של חלונות סגורים, מזגן/חימום ומוזיקה בדרך הביתה והכל בצורה נינוחה. כשילוב ה-SUV היפנים נותנים יופי של מענה ורובם עם יכולת שטח לא מבוטלת. כולם יעלו באחזקה +/- אותו דבר כי כולם יהיו ישנים ומרובי ק"מ ובכולם יש לך סיכוי הגון ליפול על נבלה כולם ישנים ומרובי ק"מ.
הפנטזיה שלי להחליף את הפאג'רו היא באמת פנטזיה שכנראה כוללת יבוא עצמאי מארה"ב אבל כרגע הפאג'רו ממלא את המשבצת שלנו מצויין.
תתחיל לחסוך לכזה שנה הבאה הוא אספנות.