זה כבר shielded
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
זה כבר shielded
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
כמו שכתב כאן מישהו אין שום קסם בחוטים הללו.
מדובר ברשת תקשורת פשוטה מאוד.
למיטב ידיעתי החוטים שזורים כדי להבדילם מחוטים אחרים.
לגבי הרעשים - מה שאמור למנוע אותם, אלו הם הנגדים של 120 אום שנמצאים במערכת.
אגב הבדיקה הכי פשוטה לבדוק את תקינות הרשת היא לבדוק התנגדות על סתם 2 חוטי CAN BUS , התוצאה צריכה להיות 60 אום.
בפועל לדעתי כל זוג חוטים יתאים.
שים לב שהחוטים הללו משותפים לכל היחידות ברכב - זה זוג ש"מטייל" בין כל המחשבים או היחידות שמדברות בינהן.
הנקודה היחידה שאתה צריך להקפיד עליה היא אורך מדויק!! של החוטים שאתה מחליף, כך שיתנו התנגדות זהה!
ועוד משהו - אסור להפוך את החוטים בינהם- זוהי רשת לא מאוזנת. ( יש משמעות שונה לכל קו - CAN HIGH , CAN LOW.
אם זו הבעיה היחידה בצמה - לא מצדיק צמה חדשה חבל על ההוצאה.
אם צריך עזרה נוספת - בשמחה.
החוטים שזורים על מנת שרעש א"מ שחודר במרווח שבין שני חוטים בליפוף אחד, בליפוף הקרוב יחדור בכיוון ההפוך ויבטל את ההשפעה של הרעש בליפוף הקודם. לכן, לא לוותר על הליפוף.
ההתנגדות של 60 אוהם (שני נגדים מקביליים של 120 אוהם) היא לא מהחוטים אלא מנגדי קצה שמותקנים במחשבים על הקאן באס. האורך של החוטים לא קשור לזה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
CAN2.0B או CANOPEN של מכונה ניידת מבוסס על ארבעה חוטים - זוג מלופף (בד"כ יהיו בצהוב וירוק) של CAN-HIGH ו CAN-LOW ועוד זוג של 28 וולט ו 0 וולט (בד"כ אדום שחור או שני חוטים לבנים)
בהרבה מכונות מפרידים בין המתח והתקשורת, אבל לא חייבים - הבקרים והאביזרים לא דורשים את זה.
מה שכן חייבים זה טרמינציה בקצה השרשרת - אותו נגד של 120 אוהם. CAN של מכונות ניידות שונה בקצת מ CANBUS של מכוניות בעיקר בזה שהוא מורכב ממודולים עצמאיים ואוניברסליים ולכן המיקום של הטרמינציה של סוף השרשרת חשוב.
יש לקנות כמוצר מדף של רוב יצרני הכבלים הגדולים כבלי CANBUS - של שניים, שלושה או ארבעה מוליכים. לא יודע מי בארץ מחזיק במלאי אז אולי אני אופטימי מדי.
החוטים סטנדרטיים והמחברים סטנדרטיים, ממה שאני מכיר 20AWG או 18AWG.
דוגמאות:
http://www.ti.com/lit/an/slla270/slla270.pdf
ואני מתנצל מראש- כבר בערך שלוש שנים אני לא עוסק בנושא אז אולי דברים השתנו, תקנים חדשים ויצרנים חדשים - אז תסלחו לי אם אני לא מעודכן...
אסף.
עדכון- עבדתי לפי ההמלצות של חנן, חיווט מחדש בתיקון של הקטע הפגום, ליפוף, בידוד, סיכוך נגד השראה/רעשים והלחמות מסודרות, הרכבנו הכל, סטרטר ראשון- הניע בנגיעה!
תודה רבה לכל מי שהשתדל לסייע בייעוץ מניסיונו, תודה לחנן שגרש את החששות, תיקון פשוט של שעה עבודה שחסך הרבה מאוד כסף על החלפת צמה שלא לצורך, בדיוק המהות של הפורום הטכני (אמנם לא מדובר ברכב 4×4, אבל בהחלט שטח...)
תודה-קובי
כל הכבוד!
יפה מאוד!!
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
הפורום הזה כל פעם לא מפתיע מחדש... ;)