זה גם מה שאני חשבתי אבל התברר שלפוצץ מיכל גז זה לא כל כך קל (אני לא מדבר על פגיעה במיכל עצמו בכוונה או שבטעות) ואם שומרים על כמה כללים בסיסיים אז לא אמורה להיות בעיה.
Printable View
זה גם מה שאני חשבתי אבל התברר שלפוצץ מיכל גז זה לא כל כך קל (אני לא מדבר על פגיעה במיכל עצמו בכוונה או שבטעות) ואם שומרים על כמה כללים בסיסיים אז לא אמורה להיות בעיה.
אה? פשוט כשתכננתי את המקום החדש רציתי לצקת פינה מבטון מזויין כדי ששם יהיו מיכלי הגז. הטכנאי אמר לי שבגדול מיכל לא יכול להתפוצץ אלא אם כן הופעל עליו חום או נזק אחר. כשלמדתי בטיחות באוניות הסבירו לנו שבניגוד לאציטילן שזה גז סופר מסוכן, גז טבעי לא בוער מהר מספיק כדי שהלהבה תטייל למיכל, בניגוד לאציטילן.
עם כל זאת אני מסייג את דברי! אני לא טכנאי גז ולא לוקח אחריות. לפני שבניתי את המערכת אצלי התייעצתי עם טכנאי והראתי לו את המבערים.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הסכנה היא לא פיצוץ של המיכל אלא פיצוץ של גז בנקודת "הקצה" - גז שהצטבר בתנור ונדלק או תאונה אחרת שתשאיר אותך במקרה הטוב בלי שיער על הפנים, במקרה הפחות טוב לא יהיה הרבה מה לאסוף ממך...
צודק. לכן חובה לעבוד בזהירות. בתנורי חיסום שעובדים על גז חובה להבה תמידית ומערכת טרמוקפל. לא זול לכן עדיף חשמל.
באיזה גז השתמשת וכן באיזה ראשי מבער השתמשת אגב הכבשן נראה פגז
בניתי לבד. אני משתמש בגז בישול ודיזה של 0.8. לחץ עבודה בין 0.4 ל0.8 באר, אולי 1 באר אם אני על קצה המיכל.
lizard,
פעם סיפרת על שימוש בפחם אבן ומפוח, והיום אתה מדבר על תנור מופעל בגז.
האם התוצאות שונות בשני התהליכים או שתנור הגז מחליף את פחם האבן?
לא הבנתי את השאלה.
יש לי 2 כבשני גז (כנראה עוד בעתיד) ויש לי כבשן פחמים שכרגע מפורק בחצר ומחכה להרכבה במקום החדש. שני סוגים של כבשנים לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו.
תוצאות של מה?
תכונות המתכת המתקבלת שונות בחימום על פחם, מול תנור גז?
כמו בשר על פחמים מול מנגל גז - הטעם שונה.
אתה יכול להרחיב מעט לגבי יתרונות וחסרונות של כל אחד מהם? מאוד מעניין אותי.
אין הבדל.
היתרון של גז שהוא לא מלכלך ובעיקרון אתה יכול לכוון את הטמפרטורה בצורה יותר טובה מפחם. מה גם שגז מאפשר לך לעבוד על כמה חלקים במקביל.
החסרון הוא שבעיקרון זה יותר מסוכן.
פחם יותר זול אבל גם יותר מלכלך. היתרון שלו שאפשר לחמם די נקודתית.
תודה.
בכל מקרה אתה מוזמח לראות בפועל. נקווה שבקרוב יהיה לי פעיל גם כבשן פחם וגם גז.