-
תגובה: גתוס,אספיר,רסטה או מוסך נשר קובי בת"א
אז ככה חברים עשיתי בדיקה מקיפה ואחרי שחפרתי וזה מה שיצא
אספיר - קיט הגבהה 4 בולמים פוקס בלי מיכל 4 קפיצים פדרס בלבד מותאם לפגוש מתכת עם כננת ללא תוספות בערכה עלות 8000 ש"ח כולל התקנה כולל מע"מ.
פגוש מתכת + כננת 9600 ליברה 8700 ש"ח כולל התקנה כולל מע"מ.
לא כולל כיוון פרונט ופנסים.
קובי מוסך נשר- קיט הגבהה 4 בולמיי פוקס + 4 קפיצים מופאר בערכה יש בנוסף
מאריכים לצינורות ברקס
הגבהה ל4 במסטופים( כריות גומי)
זרועות מיצב אחורי חדשים
תושבת הגבהה לפרנד האחורי
כולל כיוון פרונט ופנסים
עלות 14,000 ש"ח כולל מע"מ
לגבי פגוש וכננת צריך לבוא אליו לראות לא כלול במחיר כמובן.
גתוס -קיט הגבהה הכולל
4 בולמים אולדמן + 4 קפיצים אולדמן
הנמכה לפרנד אחורי מקווה שכותב נכון
הגבהה ל 4 במסטופים
שינוי זווית קסטר לסרן קדמי
אפשרות ל 4 ספייסרים מעל הקפיץ מגביהה בעוד כס"מ וומרכך את הנסיעה
כיווןן פרונט ופנסים
עלות כולל התקנה 10,300 כולל מע"מ
פגוש + כננת של worn 9500 ליברה 9700 לפני מע"מ
רסטה - לא עושים יותר הגבהות פגושים וכננות אלא רק מיגונים.....
מקווה שמובן ומאיית נכון את החלקים השונים......
ועכשיו לדעתכם בנושא
תודה מראש טל
-
שלום רב
אם תירצה להתרשם ואז להחליט תוכל לראות אצלי 2014 רנגלר קצר מה מורכב ולהחליט 0547350066
יוסי
-
יוסי יש לך איזו המלצה למישהו מסויים? חפרתי הרבה בפורומים.....
רוצה גם את האישורים הנחוצים בשביל הרישוי....
-
כל השמות שרשמת כולם מצוינים רק לדעתי המחירים גבוהים
יוסי
-
היי טל.
לדעתי,
רד מהקיט של אספיר, הוא לא רציני. חייבים במפסטופים ומאריכים לתושבת צינורות בלם. מנסיון תוכל לנסוע בלי הארכת מוטות קישור, אבל הם עלולים להשבר וזה לא טוב. לגבי תושבת פנהארד (או דרג לינק בארה"ב), לא חייבים, אבל כדאי כדי להחזיר את הצורה שהסרן עובד מול השלדה, כנ"ל לגבי שינוי זווית קסטר לסרן קדמי.
ההצעה של גתוס בסדר גמור מבחינת הקיט, אל תשים ספייסרים וזה מוזר שהם מציעים, זה סתם עלול לגרום לך בעיות בטסט/משרד תחבורה בכביש, אפילו אם יהיה אישור של הגבהה ברישיון.
דרך אגב, נשגב מבינתי איך ספייסר "מרכך את הנסיעה".
תבדוק עם "המתלם" שהם היבואנים של רוביקון אקספרס אם הם נותנים אישורים לערכות שלהם, למיטב זכרוני הם זולים יותר.
מקווה שעזרתי... :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליד_הנהר
היי טל.
לדעתי,
רד מהקיט של אספיר, הוא לא רציני. חייבים במפסטופים ומאריכים לתושבת צינורות בלם. מנסיון תוכל לנסוע בלי הארכת מוטות קישור, אבל הם עלולים להשבר וזה לא טוב. לגבי תושבת פנהארד (או דרג לינק בארה"ב), לא חייבים, אבל כדאי כדי להחזיר את הצורה שהסרן עובד מול השלדה, כנ"ל לגבי שינוי זווית קסטר לסרן קדמי.
ההצעה של גתוס בסדר גמור מבחינת הקיט, אל תשים ספייסרים וזה מוזר שהם מציעים, זה סתם עלול לגרום לך בעיות בטסט/משרד תחבורה בכביש, אפילו אם יהיה אישור של הגבהה ברישיון.
דרך אגב, נשגב מבינתי איך ספייסר "מרכך את הנסיעה".
תבדוק עם "המתלם" שהם היבואנים של רוביקון אקספרס אם הם נותנים אישורים לערכות שלהם, למיטב זכרוני הם זולים יותר.
מקווה שעזרתי... :-)
TRACK BAR זה פנהרד באמריקנית.
דרג לינק זה ממערכת ההיגוי.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...a27ca33b30.jpg
חוץ מזה מסכים לכל מה שכתבת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
TRACK BAR זה פנהרד באמריקנית.
דרג לינק זה ממערכת ההיגוי.
נכון :-]
תודה על התיקון.
-
חברים תודה לכולם על התשובות החכמתי ובהחלט אנסה לבדוק עם "המתלם" ......
אעדכן בהמשך לבאים אחרי וכן ירבו ג'יפאים ואנשים טובים עם נכונות לעזור
נפגש בשטח טל🖒
-
כמו שכתבו לך... המחיר של מוסך נשר גבוה מאד. אין סיבה שיעלה הרבה יותר מההצעה של אספיר, אם מדובר על אותם בולמים (פוקס 2" בלי מיכל). קפיצים זה קפיצים - אפשר להתווכח מי קצת יותר קשה או רך, אבל העלות שלהם זהה.
בקיט של 2 אינץ' הרכיבים המשמעותיים זה 4 בולמים ו4 קפיצים. לא מחליפים זרועות. שאר הפריטים חשובים מאד אבל מדובר על פיצ'יפקאס שהעלות שלהם לא צריכה להיות יותר ממאות שקלים בודדות.
את צנרת הבלמים לא מחליפים, אלא מנמיכים את התושבת שלה על ידי חתיכת פחית (השחורה בתמונה):
http://www.jeepolog.com/forums/attac...01325292&stc=1
התאמת באמפסטופים אחוריים מתבצעת בפשטות על ידי חתיכת פרופיל:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...01325292&stc=1
עבור הבאמפסטופ הקדמי התאמה מתבצעת על ידי גליל אוקולון:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...01325298&stc=1
התמונות מהתקנה של קיט 3 אינץ' (שכן כולל זרועות) - אתה יכול לקרוא את הכל כאן:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...-Full-Traction
בקיצור - תעשה שיעורי בית היטב, תבין בדיוק על מה מחייבים אותך ומה, גם אם לא שמים, אתה יכול להתקים בעצמך בעלות אפסית (כמו פרופילים עבור הבאמפסטופ).
מי שכתב על 40,000 שקל עבור הגבהה... באמת לא רציני.
-
למה לא רציני?
בעולם השיפורים ל-JK יש קיטי מתלים קיצוניים בעלות שכזאת ואפילו ביותר כסף.....
בולמי מירוץ ממותגי-קצה איכותיים, זרועות ארוכות, עבודות מסגרות על השילדה וכו'.... זה כבר לא נכנס להגדרת ההגבהה של 50 מ"מ שמותרת ויכולה לקבל אישור.
-
תקרא דרור מה הבחור כתב ותגיד אם זו טענה רצינית.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
מדובר בקיטים של לונג ארמס, שדורשים חיתוך וריתוך של תושבות חדשות על השילדה.. זה לא קיט טריוויאלי (בארץ..) ואם אתה לא עושה סלעים בכל טיול אז זה מיותר, ופוגע בהתנהגות כביש.
הקיטים הפשוטים עושים הבדל גדול לטובה גם בשטח וגם בכביש, והם פשרה מעולה. מעבר לזה הן עכשיו חוקיות לחלוטין שזה יתרון לא מבוטל.
עוד משהו חשוב: אם זה לא רוביקון, תדאג בנוסף להגבהה גם לקיט לניתוק מוט מייצב מקדימה, כי לא ראיתי אף אחד שמצרף אותם בקיטים שציינת. הקיטים האלה עולים פחות מאלפיה, והם באמת עושים הבדל של שמים וארץ בנוחות נסיעה בשטח ובמהלך המתלה.
-
קראתי.
אכן טענה לא רצינית. דווקא כשמתחילים להגזים עם הגובה ומהלכי המתלה מקבלים רכב שיצא מהאיזון שלו והפך לחד-מימדי. עם התנהגות טובה רק בשטח-אקסטרים, כאשר בכל תרחיש אחר הוא יהיה כמו פיל שיכור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דווקא כשמתחילים להגזים עם הגובה ומהלכי המתלה מקבלים רכב שיצא מהאיזון שלו והפך לחד-מימדי. עם התנהגות טובה רק בשטח-אקסטרים, כאשר בכל תרחיש אחר הוא יהיה כמו פיל שיכור.
דרור, אתה לא עקבי. בדיון השני זכור לי וויכוח שבו טענת עם יד על הלב שלא פגשת בשנה האחרונה ג'יפ שבצמבו לא היית רוצה לפגוש אותו על הכביש.
מאיפה לך הידע הזה אם לא ראית / נסעת?
אני לא הייתי רוצה שיפתיע אותי פיל שיכור על כביש 6.
לך אין בעיה עם זה?
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
אין לי בעיה עם "פילים שיכורים". יש לי בעיה עם נהגים שלא מודעים לזה. שיסעו יותר לאט.
אם נוהגים בהם בהתאם, הם לא מסוכנים. בשביל זה יש חוקי תנועה. גם רכב סטנדרטי עם נהג שיכור או סתם אחד לא מודע למה שהוא עושה, יכול להיות מסוכן.
- - - Updated - - -
יש לי שבוע משוגע. אין רגע לנשום.
כל יום אוטו אחר.
כרגע עומד כאן למטה קרוסאובר יוקרתי. עם 367 כ"ס. אוטו פסיכי. אחד שמפתה אותך להתפרע, וזה יכול להיגמר רע באמת.
לא רוצה להפליל את עצמי ולתאר באיזו מהירות אפשר לנהוג בו ולא בכביש 6 אלא בקטע מפותל ותובעני שנחשב לאחד מ"כבישי הנהיגה" היותר מורכבים בישראל. בוא ונאמר שאפילו המהירות הממוצעת - לא המהירות בפיקים בודדים אלא מהירות ממוצעת, שבה הוא צולח את הקטע הזה, היא כבר פלילית למהדרין.
אהה - חשוב לציין שהוא סטנדרטי מהיצרן. אחד מכלי הרכב היותר משובחים ומלהיבים לנהיגה שנמכרים בישראל. אבל סכנת נפשות בידיים לא מיומנות. ותאמין לי, מנסיוני בהדרכות - 99% מרוכשיו הם לא מיומנים וזה באנדרסטייטמנט.
-
טל
אני אצלי רנגלר קצר 2014 ביצעתי הגבהה 2 אינש שכולל קפיצים + בולמים הנמכת מוט פנהרט אחורי החלפת מחזיקי צינורות בלמים לארוכים יותר החלפת מוטות למייצב אחורי לארוכים יותר מקדימה הוחלפו לקיט ניתוק מהיר והוספתי ספייסרים של 1 אינש להרחבה בגלגלים
הוספתי במסטופים הרכב נוסע מעולה יותר טוב ממה שהיה שיצא מהחברה לא משייט והכל מצוין גם בשטח וגם בכביש
ואני יכול להגיד לך גם סוד קטן לא הגעתי לסכומים שכתבת פה אז לידיעתך ואתה מוזמן לראות לנסוע ולהתרשם
יוסי
-
היו פה כמה פוסטים שהסיטו את הדיון הזה. הם הועברו לשרשור הרלוונטי -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/102877
-
עכשיו ההתלבטות הכי קשה !!!!!
דיברתי עם איתי מהמתלם אדם חביב.
מתקינים גם אולדמן וגם רוביקון אקספרס.
הקיט של האולדמן זול יותר מאשר בגתוס בסביבות ה 9000 ש"ח כולל מע"מ כולל התקנה.
והדובדבן שבקצפת הרוביקון אקספרס שמגיע עם ערכה מלאה הכוללת
במסטופים,תושבות לפנהרט,מוטות מייצב אחוריים,גומיות לקסטר וכל זה בעלות של 5500 לפני מע"מ כולל התקנה.
ובנוסף לקיט בתוספת של 1000 ש"ח במידה וארצה קיט ניתוק מהיר למייצב קדמי.
הקצ' שהקיט הגבהה הנ"ל מופיע רק מ 2.5 אינצ' ומעלה ולכן לא נכלל ברישוי החדש.
לפי מה שאיתי אומר הם הגישו בג"צ ויתכן וקיים סיכוי שיעבור עד מרץ 2018 אך הוא לא יכול להבטיח במאת האחוזים.
מה עושיםםםם?????
-
אם אני מסכם את מה שכתבת
אספיר: פוקס + פדרס ב 8000 2" ש"ח
איתי: אולדמן 9000 ש"ח 2"
איתי : רוביקון אקספרס 6500 2.5" + בג"צ
אם חשוב לך לעבור טסט הקיטים של 2" נשמעים לי יותר בטוחים (אלא אם אתה חושב שבג"צ ירוץ לענות לגבי הסט של רוביקון .. לא ניראה לי)
כך שאתה צריך לשקול את 2 האפשרויות עם ה 2" והם גם באותו סדר הגדול של מחיר כך שהמחיר הוא לא פקטור .
אולדמן ופוקוס זה חיות שונות מבחינה טופולוגית , הייתי בוחן עם החברה פה שיש או היה להם רוביקון .
במקביל תבדוק האם איתי יכול במיידי לספק לך את כל האישורים הנידרשים , קרי הוא מתקין מורשה , אספיר בוודאות יספקו לך במיידי את כל הניירת הנידרשת .
-
פוקס מצריך תחזוקה כמדומני? להבדיל מאולדמן. לטוב ולרע.