תגובה: אלומיניום למיגון הרכב
6061-T6 הוא אחרי טיפול תרמי, הוא לא מתאים לכיפוף. אם אתה מחמם אותו אתה הורס את הטיפול ומחליש אותו. זה לא פלדה. הסגסוגת שמשלבת חוזק עם נוחות כיפוף ונועדה בשביל עבודה כמו מיגונים היא 5052. או, כאמור, וזו ההמלצה שלי, פלדה רגילה 3 מ"מ. קל לכופף עם או בלי חום, ואפשר לרתך בקלות ברמת החובב מה שפותח אפשרויות עיצוב רבות.
קטונתי מלהתווכח עם מהנדס מכונות אבל הגורו הפרטי שלי מכופף פה ושם 6061 לשם בניית מיגונים.
חושבני אפילו שהוא נמנע באופן עקרוני מלעבוד עם 5052 למיגון.
מעבר לכך אני אשים את הקישור הבא כאן.
בהיותי חסר הכשרה והסמכה רלוונטיות, ייתכן ואני מבין אותו לא נכון.
http://www.global-lcs.com/%D7%90%D7%...95%D7%9D-6061/
אגב, נכון שרובם המוחלט של הממגנים משתמשים ב 5052 בהיותו זול ונוח יותר לעבודה.
אנחנו גם רואים את התוצאה יפה על כל מגן כזה שפוגש אבן.
אגב, לרוב הישומים פח עבה עדיף בעיני.
גם קל יותר להחזירו למצב המקורי אם "חטף"
לשלם יותר על חומר פחות מתאים - כשכל מה שאתה באמת יודע על החומרים זה השמות המספריים שלהם- אולי בכל זאת כדאי קצת לחשוב הנדסית? אבל כמו בכל דיון, למה להכנס לפרטים ולעובדות... אם זה עובד :rolleyes:
וכאמור, הנדסית, החומר הכי מתאים לשימוש הזה הוא דווקא פלדה. יצרני המיגונים המסחריים בארץ משתמשים באלומיניום כי... לא ברור למה, אבל הלקוחות משלמים.
כי זה לא מחליד. כי זה נראה יותר טוב. כי אפשר להוסיף את המילה ״תעופתי״ לאלומיניום ולפח לא. כי אלומיניום שהתעקם קל ליישר בלי חימום.
אסף.
הוא קל (במשקל) מה שמאפשר יותר נוחות בשינוע וההרכבה שלו.
אבל הכי חשוב, לעניות דעתי כי הוא יפה, והלקוח משלם על יופי..
החברים האוסטרלים של דורון, ARB, מייצרים מיגונים מדהימים, הרבה יותר מתוחכמים ויעילים, וגם יותר יקרים. מפלדה.
פח שחור זה מצויין. פלדת שחיקה בכלל מושלם.
אגב, גם המיגון המקורי של פולקסווגן לשטח - משנות ה70 - כנראה המיגון שנמכר כתוספת הראשון בהסטוריה - עשוי פלדה.
אסף.
אגב פלדה אידיאלית למיגונים. לפני כמה שנים היה הייפ בתחום הספורט המוטורי בארץ על פלדה מסתורית בשם קרוזברו. זה שם מותג (Creusabro) של פלדת שחיקה, החומר שממנו מייצרים כפות של בולדוזרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אגב פלדה אידיאלית למיגונים. לפני כמה שנים היה הייפ בתחום הספורט המוטורי בארץ על פלדת קרוזברו. זה שם מותג (Creusabro) של פלדת שחיקה, החומר שממנו מייצרים כפות של בולדוזרים.
לא רק בבולדוזרים, אני מכיר את החומר הזה הרבה שנים ,מאז שהתחילו לייבא אותו ארצה ,נמצא כתחליף משופר ל EN9 שבו השתמשנו לפיצלוח סלעים. לא בכדי כל הבאגי שלי בנויה מפחי קרוזברו , חיסכון אדיר במשקל וחסינות יוצאת דופן .
אה..יש גם 6061 בהמה , בתור מגן מנוע/גיר, ליופי ,עם כיפופים מינימליים (בכיוון הנכון), וכל שאר הפחים הצורניים לחיפוי, 5052.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לשלם יותר על חומר פחות מתאים - כשכל מה שאתה באמת יודע על החומרים זה השמות המספריים שלהם- אולי בכל זאת כדאי קצת לחשוב הנדסית? אבל כמו בכל דיון, למה להכנס לפרטים ולעובדות... אם זה עובד :rolleyes:
.
אני לא מערער על התכונות של החומר.
אני (ומסתבר שעוד כמה..) מערער על המרובעות שלך לקבל שאפשר גם אחרת, וזה לא שחור ולבן.
לא לוחץ לך בקופסא?
גררתם אותי פה לדיון להגן על עמדות לא לי...
לא רק שאני לא מבין בשביל מה צריך אלומיניום למיגון גחון, אני בכלל כופר בצורך האובססיבי, האוטומטי כמעט, במיגוני גחון כתנאי סף לטיול בשטח בישראל.
ואני בכלל הצעתי פתרון זול, זמין, ופשוט (שיכבתי -שתי פלטות צמודות).......
אבל זה לא מעניין אותכם, כי לא לא מצאתם בעיות להתווכח עליהם בפתרון הזה :p:p:p
כי אתה אדם חכם ולא נצא ממך בשלוש תגובות, אז ויתרנו בלי להעליב.
ניטים ?! [emoji12][emoji12][emoji12]
גם בזרועות האחוריות בתומקאר עושים שימוש בקוזברו... חומר מדהים בעמידות שלו במפגש עם סלעים...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
כי אתה אדם חכם ולא נצא ממך בשלוש תגובות, אז ויתרנו בלי להעליב.
ניטים ?! [emoji12][emoji12][emoji12]
לא צריך להיות חכם מדי, צריך ראש פתוח.
ראית את התמונות? אתה מבין את התפקיד של הניטים?
רוצה להתערב "שהניטים האלו" יותר חזקים מפלטה אחת של 6מ"מ?
זה לא פתרון תעשיתי, אבל לעבודה עצמית, זה פשוט עושה את העבודה.
ראיתי ואני מבין, רוצה להתערב שאחרי מכה אחת או שתיים המגן הזה מתחיל לעשות לך בררררר בסל"ד מסוים ?
כן, אני יודע, עוד חורים ועוד ניטים.
האם התקנת כבר?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
אם אתה שואל אותי? אז כן.
תסתכל טוב בתגובה #13 אחת התמונות היא תמונה מלמטה כלפי מעלה (שהרכב על ליפט) .
למעלה מחצי שנה, בינתיים הברררר היחידי הוא מכיוון הפורום הזה, וזה ממש לא תלוי בסל"ד :)
קובץ מצורף 113867