קראת את המסמך ?
רובו לא מדבר על שיקום המחצבות הוא מדבר על פיתוח המקום עם גשרים אגמים מרכז מבקרים וקופה ..
כל פעם שתרצה להיכנס למכתש תשלם..
Printable View
רפרפתי, וראיתי את הדברים שאתה כותב.
אל תשכח מה היה שם קודם. זה לא דומה להקמת שער ומרכז מבקרים בכניסה לאתר טבע השייך לכולנו.
זה אזור שעד לפני מספר שנים היה חרב ושומם. הושקעו כספים אדירים במטרה לאפשר לציבור להינות ממנו שוב.
ברפרוף המהיר לא זיהיתי שיש תכנית לסגור את כלל המכתש ולגבות כסף. להבנתי, מדובר בעיקר כל אזור המחצבות ובעיני זה בסדר גמור.
בנוסף, פיתוח אזורי בר קיימא כזה יתרום גם לא מעט לכלכלת האזור ובעיני זה רק טוב.
מכתש רמון כבר שנים רחוק מלהיות טבעי. אני קורא לזה מוזיאון מדברי. וזו כבר מלחמה אבודה... ואתה יודע מה, זה לא כזה נורא בעיני שיש תא שטח מצומצם יחסית, שמביא אליו מאות אלפי מטיילים בשנה, תיירות חוץ ופנים, טיולים שנתיים וכד' וכל זה תוך גרימת נזק מינימלית לאזור.
כאמור, זה גם מנוף חיובי מאוד לכלכלה ולהתישבות (הרבה יותר ממפעלי ים המלח לדוגמא).
כל עוד זה מרוכז בתא שטח קטן יחסית והשטחים הנרחבים מאוד מסביב לא הופכים לאותו מוזיאון, בעיני זה בסדר.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
מיכה,
מספיק שטיילת שם בתור ילד ואתה לא צריך להיות כזה זקן כדי לזכור את המקום.
טיילנו שם כנוער, ומאוחר יותר כשהדרכתי בחוגי סיירות הכנסנו לשטח רכבי ליווי - וזה היה, כמעט לא נעים לומר, לפני 25 שנה בערך...
אני מצד אחד שמח שיש יותר שטחים שהפכו לשמורות טבע וניצלו מ״נכסך שלמת בטון ומלט״. מצד שני חבל לי שהילדים שלי לא יזכו להכיר את נופי הארץ כפי שאני זכיתי.
אסף.
אסף,
קח אותם ברגל..
מזרח הרמון, עלייה ליובלי אנמר ומשם לאום צאלח, והמשך לערבה.
מזדהה לגמרי..
ולגולשים פה עם ילדים בגיל תיכון שאוהבים לטייל, אני ממליץ מאוד על הצטרפות לחנב"ז (חוג נוער בוטני זאולוגי) בשדה בוקר, או חוגי הסיירות של קק"ל ע"ש אורי מיימון.
הם מטיילים במדבר מספר ימים בכל פעם עם ציוד על הגב ואישור נדיר לירידה משבילים מסומנים - חוויה מדהימה ומעצבת אישיות לילד/ה שלכם.