לא מבין מה הבעיה.
משדרים בתדר האמריקאי ומכניסים ctcss. לא תשמעו שום רחש מפריע כי המכשיר יסנן אותו.
Printable View
לא מבין מה הבעיה.
משדרים בתדר האמריקאי ומכניסים ctcss. לא תשמעו שום רחש מפריע כי המכשיר יסנן אותו.
תדרי החובבים -
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/0/4890.pdf
לדעתי, אין בארץ תדרים פנויים.
יש מי שהחליט להעלים עין \ להתעלם מהשטויות שלנו, אבל כדאי להיזהר.
יותר מדי חזק, ביותר מדי תדרים => ישרוף למישהו את הפיוז.
רבותי, זו בדיוק התשובה - תדרי החובבים. יש שם תדרים מורשים בכל מיני טווחי תדרים שיתאימו לכל צורך.
רוצים את זה חוקי - עברו את המבחנים והירשמו כחובבי רדיו.
לא חוקי - לפחות אתם יודעים שבתדרים האלו לא תתנגשו עם גופים ממשלתיים/צבאיים/חירום כלשהו ...
חבל שהתדרים האמריקאיים לא כלולים בתדרי החובבים, זה היה יכול להיות תמריץ רציני לעשות את הצעד ...
אם אנשים יתחילו לעלות על תדרי חובבים זה יגמר רע הרבה יותר מהר, פשוט מאוד זרם התלונות למשרד התקשורת לא יאפשר לו לא לעשות עם זה משהו.
בועז צודק לחלוטין לגבי המחשבה על שימוש בתדרים שאין לאנשים מושג מה יש ומה אין עליהם.
אם כבר משתמשים באמריקאיים, אז הפתרון הוא פשוט מאוד - לעבור לרוחב פס צר 12.5, ולהכפיל את כמות הערוצים הזמינים.
פתרון נוסף ופשוט למי שמטייל בקבוצה סגורה זה כמו שנאמר למעלה, לצרוב CTCSS לערוצים שהוא משתמש בהם. עדיין ייתכנו הפרעות שידור במידה ומישהו משדר על הערוץ אבל לפחות קבוצות אחרות לא יפריעו לו. הבעיה עם זה שצריך מכשיר שתומך בהרבה ערוצים ואז אפשר לצרוב את אותו הערוץ עם ובלי CTCSS.
ל stcss אני סתם בוחר ערך בשני הצדדים ? או שיש היגיון בשיגעון ?
Sent from my Pixel using Tapatalk
לא נראה לי שיש צורך לבחור ערך ספציפי, 91.5 אמור להיות בסדר לדעתי. אבל אחת הסיבות לריבוי הטונים זה בדיוק כדי לאפשר להרבה קבוצות לבחור אחד :)
ד"א, כתלות במכשיר, לדעתי אפשר להכניס את הערוץ למצב Monitor ואז לא צריך לצרוב פעמיים, מעבירים את הערוץ למוניטור וה-PL לא ישפיע על קליטה. בשידור הוא עדיין ישודר אבל גם מי שבלעדיו ישמע.
לא, זה צליל שנוסף לאות שאתה שולח, נניח צליל של 91.5Hz, המכשיר המקבל בודק אם הצליל נמצא בתוך הסיגנל. אם כן, הוא פותח את ה-Squelch אם לא, הוא לא פותח. השידור עדיין שם ואם יש מכשיר שלא מוגדר לו PL, הוא יקבל את השידור שלך.
גיא,
בתוך התחומים של החובבים יש שני תחומים קרובים לתחומים שאנחנו משתמשים -
144-146MHZ
430-440MHZ (התדרים "האמריקאים" "והאירופאים" מתחילים ב 462 ו 446 בהתאמה).
בתוך התדרים של החובבים יש כמה תדרים שהייתי מציע "להיזהר" ולא לדרוך עליהם , אלו התדרים של הממסרים -
http://www.iarc.org/iarc/#Repeaters
בכל שאר התדרים (נגיד באזור של ה 430?) מי יכול לדעת אם אתה משדר (בלי רישיון) או בועז (שיש לו רשיון)?
דרך אגב, אני הכנסתי את התדרים של הממסרים, ואני מצליח לעבוד עם חלק מהם (לא עם כולם), אני חושב שזה פתרון חרום ששווה לחשוב וליישם. אני לא משתמש בתדרים האלו, אבל הם על המכשיר למקרה חירום.
האם זה חוקי? - לא.
האם זה יכול להציל חיים? - כן.
אז שיהיה על המכשיר, אם יעזור ויציל, נתמודד עם הסיכוי לתלונה של שימוש לא חוקי :-)
עדיף להישאר בתחומים הרגילים אבל גם אני כבר נתקלתי בהפרעות בתחום שלם ואז אין ברירה (דרך אגב, אם כבר לא סטנדרטי, אני מעדיף VHF).
מתעלק על השירשור הזה עם שאלה נוספת באותו התחום-
אמריקאי #3 , אולי התדר הכי נפוץ - שאני נוסע בכבישי הארץ (בעיקר מרכז) , המכשיר מרעיש כל הזמן. כל כמה שניות נכנס רעש לבן.
אין לי את זה בתדרים אחרים, ובד"כ אני לא נתקל בזה במדבר ובמקומות רחוקים.
מישהו מכיר?
אתה לא מצליח לעבוד עם כולם כי הטבלה לא מעודכנת.
חלקם מושבתים וחלקם שינה תדר.
יודעים יופי אם אתה משדר בלי רשיון על תדר חובבים לפי זה שאין לך אות קריאה.
- - - Updated - - -
אכן קורה לפעמים ואני לא בטוח אם זאת הסיבה אבל בכל חיפוש בגוגל הכמה תוצאות חיפוש הראשונות נותנות את המאמר של אליק בכמה וכמה אתרים ושם הוא כותב שג'יפאים מסוקסים משתמשים בתדר 3 האמריקאי.
לכן אין להתפלא שכל מי שרוצא להיכנס להגדרה של ג'יפאי מסוקס עובד על התדר הזה :cool:
3 אמריקאי כבר שנים מרעיש כאילו יש איזו מערכת בקרה שעובדת עליו. במיוחד בדרום אבל לא רק.
לחובבים אסור לתקשר עם מי שאין לו אות קריאה של חובב כך שאין תועלת עבור לא חובב בממסרים מה גם שלדעתי הממסר במצפה רמון לא עובד.
מעבר לכך אני מעריך שאם תדרי החובבים יופרעו יש סיכוי רב שזה יגמר בנזק למי שאינו חובב.
יש להם יכולת ידע ומוטיבציה לכך.
אל תיללו אחר כך שהכול בגלל כמה מטומטמים
קשרפוקליפסה בדרך
Sent from my Pixel using Tapatalk
תגיד, אתה אח של chiam8 ?
מה נהיה איתך?