תגובה: החלפה או הסבה של גיר AX15 - בינתיים שלב המחשבות ...
וזה בהנחה שמצאת את הדגם הנכון, יש גם כאלו עם 3.49 ... וגם אז זה פחות מ- 5% הבדל, לא נראה לי מצדיק את הטררם ...
ראיתי ולמדתי את הדגם הזה לפני שפתחתי את השרשור, ולא ציינתי אותו כי השיפור זניח לדעתי ולא מצאתי עבורו יחסי העברה חלופיים שאפשר לשלב.
בכל מקרה, תודה, ותמשיכו לזרוק רעיונות :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ברוב הנסיעות בשטח אני נוסע במצב 2H, גם בחלק ניכר מהמעברים הטכניים, מאחר ומהלך המתלים מאפשר זאת בקלות.
בלי קשר לגחהמ של החלפת הגיר, נסיעה כזו מעבידה קשה יותר את הסרן האחורי שלך, ואת כלל מכלול ההנעה האחורי.
גם אם אתה חושב שהוא לא מתקשה, אז עם סרן קדמי משולב הוא יעבוד פחות, ולאורך זמן יש לזה ביטוי.
עכשיו תמשיך בכייף של לפרק ולהרכיב את הג'יפ..
צודק דורון, לא הייתי מספיק ברור ומדוייק ...
בחולות/זיפזיף/חלוקים אני משלב הנעה קדמית גם אם אני לא חייב, אלא שאלו לא שטחי המחייה הטבעיים שלי...
בשבילים סלעיים/מהודקים העומס ממילא לא משמעותי. שים לב לסוף המשפט:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מאחר ומהלך המתלים מאפשר זאת בקלות.
בכלל, מאז שעברתי מהויטארה לצ'רוקי הטיולים שלי התמתנו למדי... שלמה, יש לך איזו סובארו בשבילי :)
1 קבצים מצורפים
עלוית עדכניות: 800 שח לגיר ממכרז שמצבו לא ידוע(משמע תקול. פורק בצבא בגלל תקלה ולא שופץ). 2000 שח לגיר תקין מפירוק ו3000 או יותר למשופץ עם החזר של גיר תקול.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בשבילים מהודקים העומס ממילא לא
בניגוד לחשיבה הנפוצה, דרכי קק״ל מה שנקרא, בעלות אחיזה לא טובה יותר לפעמים ואף פחותה מדרכי עפר על אדמה יבשה טבעית.
הסיבה היא החצץ שמשתחרר מהמצע, ומתנהג כמו גולות, והגלגלים מחליקים עליו לכל כיוון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
golyat
עלוית עדכניות: 800 שח לגיר ממכרז שמצבו לא ידוע(משמע תקול. פורק בצבא בגלל תקלה ולא שופץ). 2000 שח לגיר תקין מפירוק ו3000 או יותר למשופץ עם החזר של גיר תקול.
תודה :)
תוכל להעביר לי (כאן או בפרטי) את פרטי המשפץ (במיוחד אם יש סיכוי שהוא יוכל לבצע את ההסבה ...) ?
ניעור ועדכון: נתקלתי בהזדמנות לקנות NSG370 חדש לחלוטין במחיר שפוי, השארתי מקדמה ואני מחכה שהוא יגיע ...
נשאר עוד אחד למכירה, אם מישהו מעוניין - בפרטי.
סיימתי לשלם על הגיר, ועכשיו הוא שששליייי :)
עכשיו נשאר לחכות לכתבה של גיתאי שכבר עשה את ההסבה ולאסוף עוד תקציב לביצועה ...
מה שהתחיל כשרשור מחשבות מפוזר הפך למציאות, ואתמול בצהריים יצאתי עם הצ'רוקי מהסדנא של אורן (מערכות) ביבנה עם גיר 6 הילוכים (NSG370 כמובן) חדש דנדש מותקן ברכבת הכוח, ומשם ישר לשטח (תודה זאב ורועי על החברה הנעימה :) )
כתבה טכנית על ההחלפה לא תהייה כאן, כי אורן (שלא הכיר אותי לפני כן) ביקש לא לשבת לו על הוורידים ולכן אחרי שקיבלתי כמה המלצות חמות על העבודה שלו, ושאפשר לסמוך עליו עם הג'יפ בעיניים עצומות, השארתי את הצ'רוקי אצלו ביום ראשון בצהריים ונסעתי לדרכי. ביום שני בערב קיבלתי טלפון שהג'יפ מוכן. הפרטים הטכניים החשובים הם: התקנה של חיישן הקראנק המקורי של הצ'רוקי בהאוזינג של ה- NSG, ושימוש בידית הילוכים של JK שחלקה העליון קוצר ובמקומו רותך בורג.
לאחר נסיעת התרשמות ראשונית ברחובות יבנה חזרנו לסדנא ולבקשתי אורן קיצר את ידית ההילוכים ב- 10ס"מ נוספים, לאחר שתנוחת השימוש בה הזכירה לי סרטונים שהסתובבו כאן על משאיות עם המון ידיות הילוכים. יאמר לזכותו של אורן שבמקום לקצר בקצה הידית, הוא הציע לקצר בחלקה התחתון וכך לשמר את הכיפופים המקוריים שמקרבים את קצה הידית שמאלה לכיוון הנהג - חשיבה יפה ונכונה. לאחר מספר קיצורים בהדרגה ובדיקה על הג'יפ, נבחר האורך הרצוי והידית רותכה כהלכה. בכלל, חשוב לי לציין את איכות הגימור והאסתטיקה של התאמת הידית בלי שהייתי צריך להיות נודניק - עבודה יפה וסחטיין לאורן.
אז שילמתי ויצאתי, ויאללה לשטח, נכון ? אז זהו, שקודם צריך לצאת מהסדנא ואיפה לעזאזל הרוורס ??? כמובן שהוא בדיוק במקום שהוא אמור להיות אלא שכדי להגיע אליו צריך ללחוץ חזק ימינה, ואחרי קיצור הידית זה אומר ללחוץ ממש חזק - של מי היה הרעיון הגאוני לקצר את הידית ??? ובכלל - מה זה ידית הילוכים בלי שום חופש ??? גוועאלד !
נו שויין, יצאנו לדרך וכל החששות שהיו לי מהגיר הזה התממשו כבר בהתחלת הנסיעה: הרבה יותר העברות הילוכים בכביש, להתחיל בשני זו אפשרות סבירה רק אם הג'יפ כבר תנועה איטית ולא מהמקום, ובעיקר - ההילוך השישי קצר יותר מהחמישי של ה- AX15 ועליית הסל"ד בהחלט מורגשת - 100 קמ"ש ב- 2300 במקום 2000 סל"ד. דרור טוען שזה ייתרון, אותי זה מבאס. אז מה אם אפשר לנסוע בעלייה מתונה בהילוך שישי ? שיוט במישור, שהוא מרבית שימוש הכביש אצלי בג'יפ, עכשיו בסל"ד גבוה יותר, ללא צורך.
ואז נכנסנו לשטח. שום דבר גראנדיוזי, סתם שוטטות בהרי ירושלים, כי הרי זו היכולת שרציתי לשפר בעזרת הגיר הזה - היכולת לטייל בנינוחות בלי לשחק בטראנספר על כל פיפס. וכאן, הגיר הזה במיטבו: הראשון קצר משמעותית ומאפשר עלייה (וגם ירידה) נינוחה בשבילים עם מדרגות וחריצים, בלי דרמות וקפיצות כפי שהיה נדרש עם הגיר הקודם (כי נדרשה מהירות גבוהה יותר). יחס ההעברה הקצר יותר גם מאפשר להמשיך בתנועה בסל"ד נמוך יותר, הרבה מתחת לאלף סל"ד בעלייה, ובסופו של דבר הרבה יותר לאט מאשר עם ה- AX15. אמנם המנוע כבה פעם אחת אבל זה בהחלט במסגרת לימוד הגבולות החדשים...
גם שאר ההילוכים ממוקמים בצורה טובה וכבר בנסיעה הראשונה מבלי שממש התרגלתי לגיר החדש, מורגש שהנסיעה זורמת נכון ויש הילוך מתאים לכל מצב - לעומת הפערים הגדולים יותר ב- AX15 שגרמו לפעמים לנסיעה בסל"ד גבוה יותר ממה שהייתי רוצה.
אז לסיכום ראשוני - הקיטורים שהיו (ויש) לי בכביש מתגמדים לחלוטין לעומת השיפור בשטח. השילוב של הגיר הזה עם 4.10 בסרנים וצמיגי 33" מרגיש פשוט מושלם בשטח (כאן המקום שדרור אמור לקפוץ עם ה-"אמרתי לך" הפולנייה, ובצדק), תענוג אמיתי.
אז תודה לכל המייעצים והתומכים, אני בהחלט מרגיש שהג'יפ עלה מדרגה עם הגיר הזה (תרתי משמע) :)
תתחדש! ... וסחטיין לכל העוסקים במלאכה!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
תתחדש !
Sent from my iPhone using Tapatalk
תתחדש , נפגשנו אצל אורן לפני כמה שבועות שהיית עדין בשלב ההתלבטות ( הגעת עם הכלב/ה ) , שמח שהחלטת להתקדם עם הפרוייקט - תהנה וסע בדרכים משובשות .
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
תודה תודה :)
כשהייתי אצל אורן זה כבר היה אחרי כל ההתלבטויות...
אמרתי לך..............:rolleyes:
תענוג של דבר.
בקרוב גם ה-NSG370 שלי יעלה על הג'יפ...
קשה לי לומר שאני מופתע על שהשימוש בחלק של ליברטי הביא להשבחה מיידית של הרכב שלך. אבל ברצינות - מעטים הם המשתמשים שיש להם תשוקה אמיתית לנושא הזה כמו שיש לך, יכולת אובססיבית ללימוד של כל דבר מכאני ולהפקת לקחים - וגם הימנעות מדיבורים והקפדה על מעשים.
למה ככה ? למה אובססיבי ?
עכשיו גרושתי תשתמש בזה נגדי... אל תתפלא אם תקבל זימון להעיד כנגדי בבית המשפט ...
אני כן, משתדל, להיות יסודי בתכנון של כל מהלך כדי להגיע לתוצאה המיטבית לתפיסתי. גם אם זה כולל התגנבות לימ"ח העולמי של הליברטים ולשדוד משם גיר ידני דנדש ...
"Luck prefers the well prepared."
(Dorron levy, 1999)
"This has yet to be proven, I'm on it."
(Myself, right now)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
כי אורן (שלא הכיר אותי לפני כן) ביקש לא לשבת לו על הוורידים
אז הוא כן הכיר אותך קודם.
תומר, אנחנו מעדיפים להתייחס לגיר הזה כאל חלק מ-TJ רוביקון.... ולא רוצים לחשוב מה יהיו עלויות התיקון שלו כחלק ממרצדס...