תגובה: זהירות! יבוא חלקים עצמאי
מסכים עם מה שנאמר, buy2usa התקלקלו גם, מזמן הפסקתי לשלוח איתם.
שתבינו כמה המצב אבסורד:
חיישן ABS מקורי עולה 400 ש"ח ביבואן.
אצל חנות חלקי ג'יפ עולה 150 ש"ח, תחליפי זבל.
מקורי, Mopar, עולה ברשת 150 ש"ח (גם פחות), אם אנסה להביא לבד יעצר, כי זה בטיחותי עלאק... (לא חשוב שהזבל התחליפי נמכר בארץ...)
אז הנה הדרך, יש שירותים טובים ברשת שבו כותבים לבד מה יש בחבילה, בלי לשקר בלי לרמות, פשוט כותבים חיישן מהירות (מדוייק להפליא), מחיר 150 ש"ח ושולחים, ככה השגנו חיישן מקורי ביד, במחיר של זבל שנמכר במקומותינו, בלי עושקים, רמאים, מושחתים וניירת מיותרת.
יש דוגמאות אין סוף.
Quote:
Originally Posted by
yehuda75
אני אגיד לך מה אני חושב:
1. במהלך 2016 נכנסו לארץ לא פחות מ 600 אלף חבילות בקטגוריית רכב.
2. בגלל זה זה כאב למישהו והוא בעל השפעה
3. בגלל 2 נוצרה מציאות.
היתה כוונה לשפר את התקנון ופשוט לומר מה אסור לייבא ולא מה מותר. כי אנחנו יודעים שמספר הרכיבים הפוטנציאלים יכול להגיע לאלפי סוגים ולכן רשימה סגורה של מה מותר מסבך את הפרוצדורה.
מה אני עושה:
1. מוריד את הטופס הרלוונטי מכאן
http://www.ushops.co.il/service_info.php#Documents
2. ממלא אותו ומצרף חשבוניות. תז. רישיון רכב בתוקף. (כל עוד לא מדובר בחלקים בעלי אופי בטיחותי אז אין צורך באישור מוסך).
3. שולח או מגיע פיזית לרחוב המלאכה בתל אביב ומשאיר את זה אצל השומר.
4. מחכה לאישור. כ 7 ימי עסקים.
5. נותן אור ירוק לשלוח את החבילות לארץ.
6. דואג שהאישורים יגיעו לאן שהם מבקשים. זהו.
שוב בועז. תאוריה לחוד ומציאות לחוד. ואני מאמין שאם כולנו נעשה את הנוהל הזה. משרד התחבורה יקרוס מטפסים ואולי ידאג לשפר את התהליך.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
יהודה ,
סעיף 4 , הם שולחים לך את התשובה בדואר או שאתה בא לאסוף.
סעיף 6, אחרי שהחלקים מגיעים לארץ איך אתה דואג לשהטפסים יגיעו - דואר FAX - MAIL
אשמח לפרטים
תודה
Quote:
Originally Posted by
boaz avrahami
קודם כל הסגנון הזה לא נעים לקריאה.
שנית, צריך להבין איך העסק עובד.
חברות שילוח בניגוד לדואר עושות שחרור מרוכז.
זה אומר שהם מכינים למכס מראש ניירת של תכולת המשלוח שכוללת פירוט לפי סיווגי מכס ומחירים.
לפי זה הם גם משלמים את המס.
כשהציוד מגיע לממן בארץ הם עוברים לרוב נוהל שחרור מהיר למעט מקרים מדגמיים של בדיקה פיזית.
כשיש להם חבילות שמסווגות באופן שמתאים לסיווג שדורש בדיקת משרד התחבורה הם יפרידו אותם מהמשלוח הרגיל ויעבדו לפי הספר.
חברות שילוח שיתפסו מפשלות יבדקו יותר עד שיאבדו את רשיון היבוא שלהם.
לשם הבהרה, סיווג מכס הוא מספר בינלאומי שמזהה את סוג ומשפחת הציוד בצורה חד ערכית.
לעומת זאת, משלוח בדואר הוא משלוח לא מסווג שבו לכאורה כל לבילה עוברת זיהוי ושחרור פרטניים.
כידוע העומס רב ולכן הרזולוציה של הבדיקה פחות מדוייקת.
כשמבינים איך העסק עובד אפשר לפחות לנצל את השיטה ביעילות במקום לקלל את כל העולם כמו ילדים
בועז... תמימות כזאת ממך??? הפתעת אותי..
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
IlanHadar
יש דוגמאות אין סוף.
אפשר אחת או שתיים?
קישור יהיה מעולה.
תחליף לBuy2usa
Quote:
Originally Posted by
boaz avrahami
פרט, נמק
הם אכן משחררים מרוכז כל מטוס בנפרד
אבל... על כל חבילה יש רשימת תכולה. חלקים שנמצאים ברשימת שחרור מהיר לא אמורים לעבור בדיקה (זאת מטרת הרשימה)
אבל מה אכפת להם ? למה לא להרוויח עוד כסף ועוד להאשים מישהו אחר? ( אנחנו ממש רוצים לעזור לך... אבל זה הם שלא רוצים...)
Quote:
Originally Posted by
YoavR
אפשר אחת או שתיים?
קישור יהיה מעולה.
תחליף לBuy2usa
נסה shipito
משלוח משם דואר רגיל. בנוסף אתה מצהיר מה בפנים כולל שווי.
בתשלום יש מבחר אפשרויות, כולל הוצאות ניירת ואריזה מחדש....
מבטיח בהמשך היום דוגמאות בשפה ציורית עבור החבר בועז.
כדי לא לקבל דואר חוזר (משרד התחבורה) על חוסר מסמך .
מישהו יכול לכתוב דוגמא לאישור מוסך
מה צריך להיות רשום בתוכן המסמך.
אז הנה סיפור טוב,
מכירים clock spring?
זה החלק בהגה שמחבר את המתגים על ההגה וכרית האוויר.
נוסע מר א. ואישתו הנאה ונדלקת נורת כרית האוויר, נכון מצב מאוד לא בטיחותי?
הולך אדון א. ליבואן, עלה התיקון, בדוק במספר מקרים, 5,000 ש"ח ואף יותר.
החלק עולה ברשת 200 דולר. אבל ברור שיעצר במכס, כי קשור לכרית האוויר. אז העדיף אדון א. עם אשתו לא לתקן, מצב מאוד בטוח בעידוד המדינה.
בעצת המומחים הביאו כל בעלי הג'יפ את החלק, כאשר התיאור הוא מחבר חשמלי, אמת לאמיתה. וכן החלק הולך בכל ג'יפ משנת ייצור 2005 והילך.
ועשרות ג'יפים תוקנו בעבודה של חצי שעה בעלות של פחות מאלף ש"ח, נכון בטוח יותר?
אז מכשילי תנועה נתקעו עם מלאי של clock spring, בזכותנו, כאשר הועבר הזיכיון לפיאט, מוסך צדיק הציע תיקון במבצע של 1,100 ש"ח...
יש לנו כוח לנצח את המושחתים והרשעים, תאמינו. דוגמאות נוספות בהמשך.
Quote:
Originally Posted by
boaz avrahami
תמיר,
הסברתי לאילן איך המנגנון עובד.
אני נוטה להאמין שחברה כמו יושופס לא תירה לעצמה ברגל ותתחיל לעכב חבילות בהתנדבות.
זה יפגע במוניטין שלה ובסופו של יום בהכנסות שלה.
הם מבוססים על האמון של הלקוחות הפרטיים והם יודעים כמה מהר ההיפ עשוי לעבור למקום אחר.
אגב- הרשימת תכולה היא לא על החבילה עצמה אלא ברשימה.
הרשימה מוגשת למכס והציוד אם אינו בקטגורית מכס שדורשת בדיקה נבדק מדגמית. ממש לא כל חבילה.
באופן אישי אני נוטה להאמין שהמצב הנוכחי נובע בגלל אחת משתי הסיבות הבאות:
1. המכס מקשה עליהם ודורש בדיקה פיזית של כל מה שמסווג במשפחת חלפי רכב. אולי בגלל שהמכס לא מאמין בהם כרגע לניירת שלהם...
זה עובד לפי סטטיסטיקות. משלח שנתפס באי דיוקים רבים מתחיל לקבל יותר בדיקות פיזיות שמעכבות את השחרור.
לא סתם החברות בודקות היטב מה אתם שולחים ומחתימות אותנו על תצהיר.
2. יש החמרה בנוהל השחרור מטעם משרד התחבורה.
זו הסיבה שאמרתי שאני אבדוק מה נשתנה.
אני אחרי הבירור...
היה לי סיפור עם gcx, הבנתי את כל התהליך. ואת החלוקה של הסכום לעלויות אמיתיות...
על כל חבילה שנעצרת יש 3 גורמים שמרוויחים כסף
ממן - אחסנה
משרד התחבורה
עמילות מכס והכנת טפסים - החברה המשלחת
היחידים שבאמת עושים משהו בשביל הכסף שלהם... הם משרד התחבורה שמגיעה פעם בשבוע לשחרור מרוכז.
התהליך לוקח מספר דקות למאות חבילות (שחרור מהיר) ומתעכב איפה שאכן נדרש...
ממן - אחסנה זה אחסנה... משלם כסף על שטח מדף
חברת שילוח - מעתיקה את תעודת המשלוח לטופס נפרד וגובה 150 שקל על משלוח שעלה 19$ (משלוח , לא החלק) והיה מצריך מטוס , טייס , דלק, סבלים ושדה תעופה
שאתה מתחיל לריב איתם... אתה מבין שבסוף תגיע ל70 שקל של ממן ומשרד התחבורה... כל השאר זה רווח ופיקציה
אין דינה של יושופס כשל האחרות...
במיוחד לרעה gcx.
יושופס בנויה על עבודה מול לקוח פרטי.
האחרות מול לקוחות עיסקיים.
כשלקוח פרטי בלי הסכם והנחות נופל בחברה שמתמחה בתחום העיסקי מנקנקים אותו בלי חשבון.
כלקוח עיסקי אני משלם על מעטפה בפדאיקס 30 דולר מארהב לישראל.
בהזמנה פרטית לפני הפסח שילמתי 65 דולר.
אגב, חלקי רכב שהגיעו בלי מצמוץ תוך פחות מ 48 שעות...
יש גם סיפורים טובים על מחשב רכב, משום מה יש כאלה שחושבים שזה בטיחותי, ברור שלא. אבל זה לא נספר כאן....
Quote:
Originally Posted by
IlanHadar
אז הנה סיפור טוב,
מכירים clock spring?
זה החלק בהגה שמחבר את המתגים על ההגה וכרית האוויר.
נוסע מר א. ואישתו הנאה ונדלקת נורת כרית האוויר, נכון מצב מאוד לא בטיחותי?
הולך אדון א. ליבואן, עלה התיקון, בדוק במספר מקרים, 5,000 ש"ח ואף יותר.
החלק עולה ברשת 200 דולר. אבל ברור שיעצר במכס, כי קשור לכרית האוויר. אז העדיף אדון א. עם אשתו לא לתקן, מצב מאוד בטוח בעידוד המדינה.
בעצת המומחים הביאו כל בעלי הג'יפ את החלק, כאשר התיאור הוא מחבר חשמלי, אמת לאמיתה. וכן החלק הולך בכל ג'יפ משנת ייצור 2005 והילך.
ועשרות ג'יפים תוקנו בעבודה של חצי שעה בעלות של פחות מאלף ש"ח, נכון בטוח יותר?
אז מכשילי תנועה נתקעו עם מלאי של clock spring, בזכותנו, כאשר הועבר הזיכיון לפיאט, מוסך צדיק הציע תיקון במבצע של 1,100 ש"ח...
יש לנו כוח לנצח את המושחתים והרשעים, תאמינו. דוגמאות נוספות בהמשך.
ומיהוא המוסך הצדיק והיכן?, כדאי לדעת.
בברכה - רפי לין
מוסך נשר ת"א וכל הכבוד להם.
כנראה ש ushops למדו את השיטה בחברות הספנות והמשלוח
זה נקרא אצלם "מס עננים".
וזה אמיתי מאדם שעובד בחברה כזאת.
אין מה לרטון. יוש ופס כמו כולם מחפשים את הרווח הקל.
הם היו בסדר גמור תקופה ארוכה וזה נגמר. הבנו. עוברים הלאה לשירות הבא שעושה עבודה טובה. ויושופס יישארו עם בגדים וצעצועים. זכותם להיות חזירים זכתנו לעבור הלאה.
ותודה לחברים שמביאים לידיעת הכלל את המידע המועיל.
אסף.
והנה גם מילה טובה על יבואן, כמובן לא בהגזמה אבל יש מקום,
מאז שיבוא החלפים של ג'יפ עבר לפיאט, ישנם מספר חלקים שהמחיר שלהם ביחס לחו"ל נהיה סביר, למשל רפידות בלמים מקוריות, המחיר בארץ די תואם את המחיר שהיה עולה לייבא אם היינו יכולים להביא חלקי בלמים!
מצד שני כאן גם בדיוק ניתן לראות כמה שהתקנה של יבוא חלקי רכב מושחתת ומגינה על היבואנים, כולנו מכירים את זה שבמוסך מציעים לנו חלק תחליפי, נניח רפידות בלם, בדרך כלל זה מוצר מסוג ז', תבדקו פעם את הקופסה ושם היצרן ואחר כך תבדקו ברשת את העלות של התחליפי (בדרך כלל זה יקרה שימאס לכם מהחריקות הנוראיות של בלמי הזבל ששמו לכם) ותגלו כמה רווח עשו עליכם. אבל אם תנסו לייבא את אותה רפידה סוג ז' במחיר של גרושים, תגלו שכמובן זה לא עובר מכס, זה חלק בטיחותי עלאק...
אם באמת הפקידים דואגים לשלומנו, שיקומו וירשו לנו לייבא בדיוק את אותם חלקי בטיחות שמייבאים היבואנים לארץ, מצידי שיתנו רשימת ספקים מותרים / מקט"ים מותרים, או מה שבא להם. לחסום יבוא אישי חופשי, בטיעון של בטיחות, כאשר אצל המוסך* תקבל בדיוק את סוג הז', במחיר מופקע, שאתה האזרח אסור לך לייבא לבד, מראה בדיוק את העיוות שאנחנו נמצאים בו.
ונעזוב מס עננים, אחסנה, עמילות, בדיקת מכס שיש חברות רשעיות שמנצלות כדי לעשות סיבוב על האזרח (זה לא רק ברכב, זה כמעט בכל תחומי היבוא).
* אני כן שם כוכבית כי ברור שגם למוסכים מותר להרוויח, אבל ביושר ללא חזירות. נכון גם מוסך צריך לממן את עלות התקורות שלו, כולל עלות הקרקע. כאן נשאר באמת להאשים רק את הממשלה בעלות הדיור המופרזת, אבל הלכתי רחוק מדי.