תגובה: מה צריך כדי לבנות סיקס אמין
בהנחה שכל הרכב משופץ (חשמל ורכבת כוח על כל מכלוליה) אזי פרק האמינות הוא באחזקה נכונה.
סיקס שבו הכל חדש יסע מצויין בהתחלה אבל זה רכב שחייב אצבע על הדופק ואחזקה מונעת פדנטית.
אצלי בתקופות שלא היה לי פנאי לתחזק את הסיקס הוא העניש אותי בתיקונים ולא שרד יפה מטיול לטיול.
אחרי כל טיול צריך לבדוק מכלולים שבהם יש חשד לכשל, ולעקוב אחרי חלקים שצריכים שיפוץ (לדוגמא תיבת הגה).
בקיצור שהבחור יתקין מה שחשקה נפשו.
תחזוקה נכונה תתן רכב אמין
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
עירא מתי נמכר הסיקס שלך?
אני זוכר שטיול ההשקה היה עוד כשהייתי רווק...
בקיצור סיקס לפני עשר שנים זה לא אותו הסיקס של היום.
אני דווקא חושב שסיקס מאוד אמין. כל עוד לא משתמשים בו מעבר ליכולת שלו (כלומר מתחרעים ושוברים) אז מה כבר יכול לא להיות אמין? הנקודה היחידה שאני חושב עליה זה נושא המנגנון קלאץ ואת זה נמרוד פתר יפה בשיפצור שלו. אני כמובן מדבר על רכב תקין עם צמת חשמל מסודרת ותקינה. לא משהו שקנית אתמול ואין לך מושג מה הולך בו.
נדמה לי שקראתי פה פעם שבג׳יפ אמין אתה פותח את מכסה המנוע מתי והיכן שאתה רוצה ולא מתי שהג׳יפ רוצה.
מהמעט יחסית שמכיר לא ראיתי סיקס שמקיים את זה.
השרשור הזה הפך משרשור של מה נדרש לסיקס אמין - להאם סיקס זה רכב אמין.
אני חושב שרכב אמין תלוי בכלל בבעלים שלו. סיקס היה עד לאחרונה רכב שטח זול ורוב מי שהחזיק בו גם התיחס אליו כך.
כמו שנכתב מעלי "מה כבר יכול להתקלקל?"
מי שיתיחס לסיקס שלו כמו לרכב רגיל ז"א יתקן כל מה שדורש תיקון. כמו חשמל נזילות וחופשים למניהם. יהנה מרכב אמין כמו כל רכב אחר בגילו ואפילו הרבה יותר. בגלל הפשטות שבו.
מי שיתחזק את הסיקס במטרה להוציא כמה שפחות יקבל רכב לא אמין כמו כל רכב אחר.
עם קצת ידע וידיים טובות הסיקס יגיע הביתה תמיד. מה שלא ניתן לומר על רוב הרכבים האחרים שצעירים ממנו לפעמים גם בשני עשורים.
יש פה שרשור ארוך על טויוטות שעולות על גרר והמנוע שלהם עולה יותר מסיקס שלם משופץ לרמת הבורג!
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rob
אני לא חותר, אני אומר שרכב שטח בן 30 הוא לא אמין.
להצליח להגיע הביתה זו לא ההגדרה של אמינות.
תגיד את זה לכל אלו שנתקעו באמצע המדבר עם רכב מודרני וממוחשב שמחליט פתאום לא להניע...
עובדה שעדיין יש הרבה סיקסים בני 30 ו40 שנוסעים בועטים ועומדים במבחן הזמן. זה לא ערובה ל"אמינות", אבל זה אומר משהו. אין עוד דגם רכב בגילאים האלה בארץ שכל כך נפוץ (חוץ מחיפושית אולי).
אני עם סיקסים משנת 1984 !!
גם כיום הרכבים הקשישים הללו מפגינים אמינות מרשימה בתחזוקה מתאימה .
יש להבחין בין אמינות מיכאנית לבין שבר כתוצאה מהתחרעות בשטח - שני דברים שונים לחלוטין .
כיום אני לקראת סיום פרוייקט שיפוץ מקיף של הסיקס הנוכחי שלי ( 1990 ) , הרכב נבנה מחדש ברמת הבורג .
לשאלתו של נמרוד - מערכת חשמל תקינה לחלוטין תמנע המון המון בעיות , להחליף מיסבים בסרנים ומחזירי שמן , לעבור על מערכת הבלימה ולהחליף לבוסטר ומשאבה של ואנדורה ( לא הידרובוסט !!! ) , תושבות מנוע ובודי תקינות ימנעו הרבה בעיות , מהפך קלאץ' - להחליף בוקסות ולהחזיק אחד נוסף בספר ( מכיר מספר חברים שעברו למשאבה הידראולית ורובם חזרו למקור ) , כמו כן מערכת ההצתה יש להחליפה בכזאת של GM לטובת אמינות וכח מנוע , יש לבדוק את מערכת הקירור ולהחליף לצנרת חדשה ( את הישנה לשמור בחלפים ספר בג'יפ ) .
זה מה שעולה לי ברגע .
גל מגל - הסיקס שלך נרכש ממך ע"י בני עידו , הרכב שימש אותו כ: שנתיים וחצי כרכב יומיומי ( לאחר ששיפץ מנוע ) והפגין אמינות מוחלטת !!!
הבחור גם טייל עם הסיקס כל סופ"ש בעבירות בינונית עד קשה מאוד , אף פעם לא חזר על גרר וכן היו תקלות לא מעטות ( כתוצאה מבלאי בשטח ) .
אחרי רומן מוצלח עם הסיקס החליט הבחור לעבור לסופה ולצערו הרב מכר את הסיקס .
היום לאחר שתי סופות והרבה זוזים השקעה הוא מודה ומתוודה שהוא מתגעגע לסיקס ולאמינות שלו .
גם אני בעוונותיי הרבים חטאתי למשך שלוש שנים על סיפון סופה 94 אזרחית במקור ומדוגמת למשעי , אך למזלי השכלתי לחזור למקורות .
אילן
מה צריך כדי לבנות סיקס אמין
איך עוד פעם נסחפים לדיון לא רלוונטי לנושא הפתיחה?
יאללה,
כל מי שחושב שסיקס לא אמין הרי כבר החליט שזו הדיעה שלו, ואפשר לדלג להמלצות מה לשפר/לתחזק/לשים-לב כנת״ב בקנייה ובנייה של סיקס..
סיקס בתצורה האחרונה שלו הוא לא רע בכלל.
נקודות התורפה ידועות וכמעט כולן נמנעות באחזקה מונעת וכתבת את כולן בהתחלה.
דיברו על מערכת חשמל - מי ישמע איזה חשמל יש בסיקס... מעגל ההצתה צריך להיות חדש, מעגל הטעינה כנ״ל, פה זה בערך נגמר. קויל ספר או הצתה אלקטרונית סוגרים סופית גם את הנושא הזה.
כל עוד הוא נשאר על 31 ומנוע בהספק מקורי או קרוב לזה שום דבר מהמכללים לא יישבר.. בהנחה שהתחלנו עם מכללים תקינים.
הדבר היחיד הבעייתי באמת הוא שלדה- וכדי להיות בטוח שהיא לא תישבר בשטח צריך באמת להפשיט אותה לנקות ולתקן.
אסף.
תסבירו בבקשה
מה הופך את הסופה בדיוק לפחות אמינה?
נקודות התורפה של הסיקס שופרו שם.
למשל סרנים, מערכת הזרקה והצתה.
מה קילקלו?
מערכת החשמל. הזרקה. טרנספר מאלומיניום.
מצד אחר יש כמובן שיפורים מכניים כמו סרנים, מיקום דרייבשאפט קדמי וכדומה. שלדה חזקה יותר.
אבל תקלת חשמל פשוטה בסיקס יכולה להיות בעיה רצינית בסופה.
מה צריך כדי לבנות סיקס אמין
פחחח
יש שם חשמל פשוט יחסית.
רבים הסיקסים שעשו הסבה למנוע סופה בכלל.
. זה עדיף על הקרבורטור המציף.
טרנספר זה שטויות. בכלום כסף אתה שם מחוזק
אף אחד לא קונה סיקס בגלל האמינות שלו וכל בעל סיקס יודע שאם הוא לא יצא לשטח עם ארגז כלים + חלקי חילוף אז רוב הסיכויים שבמוקדם או במאוחר הוא יישאר בשטח.
זה היה המצב לפני עשרים שנה וזה גם המצב היום.
סתם בשביל הנוסטלגיה דפדפתי לי בספר של נילי ודבורה (משנת 94), בעמוד 153 הבנות נותנות רשימת כלים + המלצות כיצד להחנות את הרכב על מנת שכשהסטרטר יפסיק לעבוד תהיה אפשרות להניע בדחיפה.
הסיקס הוא ללא ספק אייקון, הוא מהנה (גם לי היה אחד) אבל לעולם הוא לא ישתווה מבחינת הביטחון שיש לנהג ש"היום הוא לא מרים מכסה מנוע" לרוב הרכבים המודרניים שנמכרים היום.
בועז הקרבורטור מציף או כשהוא לא מכוון או כשמנסים לעלות בזווית שהוא לא תוכנן אליה. ההנחת ייסוד היא שלא מנסים להוציא מהרכב מה שהוא לא יכול לתת. אז אפשר לשדרג לקרבורטור אחר טוב יותר. יחסית בקלות
הסופה שהיתה לי עלתה פעמיים על גרר. פעם אחת מנוע צעדים שהתפגר למדתי שמתי בית מצערת עם החיישנים ספייר. בפעם השניה משאבת דלק ששבקה.
בסיקס היו יותר תקלות. אבל מעולם לא עלה על גרר. קפיץ שנשבר. גיר שלא נכנס לראשון ושני. רצועת אלטרנטור שנקרעה. ועוד כל מני.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
נכון רוב .
בכל רכב מודרני לשטח אתה לא מרים מכסה מנוע כלל - הוא פשוט לא נשבר כלל ולא מתקלקל .
כאשר יש תקלה ( ויש ) אתה פשוט רץ לגבעה הקרובה בתקווה לתפוס שביב של קליטה סלולארית על מנת להזמין חילוץ מהשטח וכן גרר לחזור הביתה .
חברים תפנימו - יש הבדל גדול בין נסיעת כביש ( ששם רוב הכלים יפגינו אמינות מרשימה - כולל הסיקס !!! ) , לבין נסיעת שטח ששם אתה למעשה ב"מלחמה" עם השטח , סלעים שוברי רכב , דיונות עמוקות ועוד .
מה לעשות במלחמה יש גם פצועים , אבל אם סיקס "נפצע" בשטח סביר להניח ( ברוב המוחלט של המקרים ) שטיפול ראשוני בשטח יחזירו לכשירות מבצעית או לפחות יחזירו הבייתה בנסיעה .
לעומתו רכב מודרני ש"נפצע" לרוב אין צורך לפתוח מכסה מנוע אלא להתארגן לחילוץ .
דבר נוסף - מטבעו הסיקס ( וגם הסופה ) הם רכבי שטח נטו ולכן רמת העבירות שאנו לוקחים אותם , לרוב הרבה הרבה יותר קשה מכל רכב אחר "דומה" .
כבר קרה לנו ( CJCLUB ) ששיפצנו בשטח סרן אחורי ששבר סטליטים , פתחנו אגן שמן כאשר נשברה הצינורית של משאבת השמן , וגם ריתכנו אותה בשטח , כל הרכבים הללו המשיכו בשטח כרגיל .
אילן
הפטרול שלי במשך שלוש שנים עבר התעללות כמעט בכל מסלול בנגב, מעולם לא הרמתי מכסה מנוע.
הויטרה שלי השתתפה במרוצי ראלי רייד נגד רכבים גדולים ומשופרים בהרבה, סיימנו עם גביעים וללא צורך בגרר.
הג'יפ שלי הצליח לאבד דרייב שאפט בנסיעה חזרה ממסלול ליד ירושלים. רוב הטיולים כללו תיקוני שטח ושיפצורים.
הג'ימי שלי עבר שיפוץ כללי ועדיין אין טיול שאני לא נאלץ לסדר משהו על מנת להמשיך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מניפה מכאנית, ללא פאן קלאץ
]
מסקרנות, מה זה אומר? מאורר שמסתובב קבוע?
Sent from my iPhone using Tapatalk
חיובי.
זו גם ההמלצה שלי לרכב טיולים.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rob
אני לא חותר, אני אומר שרכב שטח בן 30 הוא לא אמין.
להצליח להגיע הביתה זו לא ההגדרה של אמינות.
איך הגעת למסקנה הזו ?
מניסיון או "שמעתי" ?
אז קבל תיקון , אחרי 24 שנים בכבישים ולא מעט רכבים שהיו בבעלותי , סיקס זה הכי אמין שיש !! וזה מניסיון
כרגע הסיקס בשיפוץ אזל עד אז שימש אותי כרכב ראשון עם 60 אלף ק"מ בשנה כמעט ... אני משוגע ? נכון אני פסיכי ... אבל אין תחליף להנאה .
ולענייננו , אחרי היישור קוו חשוב גם תחזוקה שוטפת והכי חושב תהיה מקצועית .
לא מעט אנשים חוששים מלהחזיק סיקס בגלל בעיות תחזוקה וכו' , ברגע שהכלי מתוחזק כראוי (חלקים איכותיים ועבודה מקצועית , ולא לחפש לחסוך פה ושם) , תניע וסע לאן שאתה רוצה .... בסופו של יום מדובר בכלי עם נשמה שאין אותה ברכבים אחרים .
ראיד