מה שניר ל אמר זה אולי התגובה הכי ענינית פה.
ולגבי השאר - כשעוד היה לי אוטו, היתי מאד מתעצבן שהשמן היה נהיה שחור אחרי הנעה ראשונה, זה פשוט שיגע אותי. זה משהו אישי. אז מה עושים? העברתי את המנוע סידרת ניקוי שאחד ממרכיביה היה נוזל פלאש, השני היה הרבה שמן בצמיגות נמוכה מאד. וכמובן - פירוק אגן השמןו וניקוי יסודי שלו { שאגב, הסתבר ככמעט לא הכרחי כי לא היו שם יותר מדי משקעים למרבה ההפתעה }.
אחרי הטיפול הזה לקח לשמן יותר זמן עד שהגיע לרמת שחור משחור. לדעתי - שווה את המעט שקלים שהוא לוקח.ולא,לא היה שינוי בנזילות או בפעולה ל המנוע.
ע כ ש י ו - האם לדעתי זה משנה במשהו את אורך חייו של המנוע או מסיע בפעולה שלו?
לא ממש. כל הסיפור הזה על ניקוי מעברים - זה קצת מוזר, כי אם אתה מחליף שמן בזמן, אז לא יצתברו משקעים*. ולגבי משקעים שבאמת מפריעים -כגון משקעים באיזור בשסתומים - נו, השמן לא ממש מגיע לשם. כנ"ל לגבי מעברי מים. וכנ"ל לגבי דפנות הצילינדר- אני לא חושב שהחומר הזה מסוגל לעשות את מה שעושים באמבטית החומר במכונים לשיפוץ מנועים, ע"י השיכבה הדקה שמגיעה לדופן הצילינדר כשהבוכנה עולה.
*בזמנו פתחתי מנוע שעבד קשה בחברת חשמל, המנוע היה מפויח כולו בתא הביערה,שיכבה שלא איפשרה להוציא את הבוכנה מהכוון של הראש { לא זוכר למה אבל לא פרקתי את הקרנק עדיין בשלב הוצאת הבוכנות } הרינגים היו שבורים, וכו' סימנים של הזנחה פושעת, מעברי השמן בקרנק היו נ-ק-י-ם. שאר המערכת היתה מפויחת מעט אבל לא ברמות שיפגמו בפעולת המנוע. מה שגמר את המנוע היה בעיקר חדירת מים מהראש מנוע.
בקיצור - מה שיהרוג את המנוע בסופו של דבר זה לא הפיח שיש לך בשמן.