תגובה: המלצה לרכב שני לטיולים עיקריים
Quote:
Originally Posted by
avi1
לאחרונה נתקל בקבוצות
בפייס בכל מיני פאגרו\טרופר 2002-2004 במחירים של 35-45K משופרים מאוד ועל הנייר מוכנים לשטח. כולם דיזלים עם 300K+ ק"מ יד 5 וצפונה. כולם נראים טוב ומצהירים על מצב מעולה.
במחירים הללו כרכב שלישי זאת אפשרות אבל אני חושש מרכב בן 15 עם 300K+ ק"מ.
עד כמה זאת הרפתקאה? כמה צריך לשם בצד כתוספת לישור קו?
יכולה להיות הרפתקה, ויכולה להיות קנייה נפלאה. אתה תשקיע עוד אלפים רבים בכל מקרה, אם בישור קו ועם בשיפורים ושפצורים כי זה מהות התחביב.
השאלה היא האם מצבך הכלכלי יאפשר לך לספוג מכה של, נניח, 25,000 שקל? לא אומר שזה יקרה, אבל זה הסיכון. כשאתה מטפס על קיר בשביל החוויה, אתה עלול ליפול. השאלה אם אתה מאובטח. אם כן, אז הנפילה רק כואבת קצת, אם לא היא קטלנית.
Quote:
Originally Posted by
נמרוד
יכולה להיות הרפתקה, ויכולה להיות קנייה נפלאה. אתה תשקיע עוד אלפים רבים בכל מקרה, אם בישור קו ועם בשיפורים ושפצורים כי זה מהות התחביב.
השאלה היא האם מצבך הכלכלי יאפשר לך לספוג מכה של, נניח, 25,000 שקל? לא אומר שזה יקרה, אבל זה הסיכון. כשאתה מטפס על קיר בשביל החוויה, אתה עלול ליפול. השאלה אם אתה מאובטח. אם כן, אז הנפילה רק כואבת קצת, אם לא היא קטלנית.
אני מאובטח אבל קצת חוטא למטרה.
אם אני לוקח רכב שלישי ב 40-45 ומוסיף עוד לישור קו ועוד מרווח בטחון הגעתי כבר לעלות שהגדרתי לרכב שני בבית. כנראה שזה לא בשבילי.
הבעיה שלי כרגע עם אשתי שהיא לא מוכנה לנהוג על "אוטובוס" קרי רקסטון\ פאתפיינדר\פאגרו ארוך.
אני גם חושש מרכב מעל 10 שנים כי לא בא לי שהרכב יתקע כשהיא עם הילדים.
יוצא שאני מחפש רכב צעיר מ10 שנים ושהוא לא ל 7 נוסעים. תקציב כבר מטפס ל 80-90.
ד"א, נסעתי על GV, לא מתאים.
Quote:
Originally Posted by
נמרוד
איך הגעת לנפילה של 25k ? נניח במקרה הכי גרוע החלפת מנוע בטרופר/פג׳רו תיגמר בלא יותר מ 15k , וגם זה לא צריך לקרות אם בודקים כמו שצריך את הרכב.
הרוב המוחלט בק"מ האלה כבר אחרי החלפת מנוע אחת בגלל תקלה כזאת או אחרת.
Quote:
Originally Posted by
avi1
אני מאובטח אבל קצת חוטא למטרה.
אם אני לוקח רכב שלישי ב 40-45 ומוסיף עוד לישור קו ועוד מרווח בטחון הגעתי כבר לעלות שהגדרתי לרכב שני בבית. כנראה שזה לא בשבילי.
הבעיה שלי כרגע עם אשתי שהיא לא מוכנה לנהוג על "אוטובוס" קרי רקסטון\ פאתפיינדר\פאגרו ארוך.
אני גם חושש מרכב מעל 10 שנים כי לא בא לי שהרכב יתקע כשהיא עם הילדים.
יוצא שאני מחפש רכב צעיר מ10 שנים ושהוא לא ל 7 נוסעים. תקציב כבר מטפס ל 80-90.
ד"א, נסעתי על GV, לא מתאים.
ראשית 35-45k שח זה סכום יפה ואפשר להביא רכב מדוגם או "ערום" בסכום הזה, ערום אתה תיצטרך לעשות הכל, אבל זה חלק מהכיף בתחביב, היתרון שאתה תעשה מה שניראה לך כמו שאתה רוצה ולא ברירת מחדל שככה האוטו נקנה, מה גם שתמיד אפשר לשנות דברים.
הדגש העיקרי פה זה על הכרת הרכב והבדיקה, יש דברים שאפר להיתפשר ויש שלא.
לגבי ה"אוטובוס", כל רכב עם 7 מקומות הוא כמעט אוטובוס, אז או שהאישה תתרגל או ש....
לגבי רכב שני במקום שלישי-אפשרי וניתן לביצוע, עדיין זה יהיה אוטובוס כהגדרתך, עדיין הוא יהיה בטווח של ה 10 שנים +/- תלוי במותג, טויוטה, מיצובישי ושות'.
גם פה אתה צריך להכין סכום בצד לכל מקרה, זה התחביב, וככזה הוא עולה כסף בין אם הרכב יטייל או יעמוד.
מקפיץ. לא היה זמן להתעסק.
לאחר מחשבה שנייה שלישית ורביעית, אשתי מסרבת לנסוע באונייה.
כנראה שהכיוון נוטה לטרופר כרכב שלישי. 2003-2004 מפורסמים באיזור ה 30-33.
דיזל או בנזין?
חדש לגמרי בנושא, לא ממש יודע איך והיכן בודקים את הרכב. אני גר בצפון אבל אסע לאן שצריך.
אשמח להכוונה בנושא
זה תלוי בכמות הנסועה, דיזל מכוון לק"מ גדול יותר כדי לנצל אותו.
אחזקה של דיזל מן הסתם יותר יקרה מבנזין.
בבנזין תחזוקה זולה יותר אבל הדגש על הגיר.
ממליץ לך לעשות שיעורי בית ולחפור בפורום, בדיקה עדיף במוסך שמכיר טרופרים ושים דגש על שיגרת טיפולים והיסטוריה בתקופה האחרונה לפחות.
אני רק שאלה .. לא היה לי טרופר.
אבל פילטר שמן. שמן. פילטר אויר יש לשניהם ...
כמה עולים פלאגים למנוע בנזין ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
גיא
אני רק שאלה .. לא היה לי טרופר.
אבל פילטר שמן. שמן. פילטר אויר יש לשניהם ...
כמה עולים פלאגים למנוע בנזין ?
לטרופר דיזל, יש שני פילטרים שמן :-)
אבל זו לא הנקודה.
יופי זיו ;)
אני גם יוצא מנקודת הנחה שאתה לא מחליף מזרקים כל טיפול ולא מחליף מנוע בגלל המזרקים כל טיפול. אלא על שגרה ׳נורמאלית׳
2 פילטרים לשמן מקוריים+שמן מנוע סינטטי מלא(חובה) 8 ליטר באיכות טובה מסתכם בערך ב 600 שח עלות חלקים לפני עבודה.
לגבי בנזין או דיזל, הרכב לא יסע הרבה. בעיקר בסופשים. הדגש הוא בעיקר על אמינות ולכן ההתלבטות
טרופר 2003-2004 ב35K זה רק דיזל. מן הסתם במצב סטוק, או עם החלפת מזרקים/מסילה באופק
בנזין בשנתונים האלו נמכר בעוד עשירייה.
בבנזין - מנוע יחסית אמין, דגמי 3.5 עם גיר עדין שמחייב קולר. ש להניח כי גיר כבר הוחלף/שופץ. אוהב בנזין. מאוד. אני מצליח להוציא מ3.2 1:6/6.5 על כביש 6 כשאני עמוס עם כל המשפחה + ציוד ל3 ימים. בשטח זה מגיע ל1:3 או 1:4
דיזל - בעיות המזרקים והמסלים ידועים ומוכרים. לא ידוע לי אך מחזיק רק דיזל כזה שעומד כל השבוע ונוסע מעט. גומיות מתייבשות? אין לי מושג
Quote:
Originally Posted by
amitaikl
טרופר 2003-2004 ב35K זה רק דיזל. מן הסתם במצב סטוק, או עם החלפת מזרקים/מסילה באופק
בנזין בשנתונים האלו נמכר בעוד עשירייה.
בבנזין - מנוע יחסית אמין, דגמי 3.5 עם גיר עדין שמחייב קולר. ש להניח כי גיר כבר הוחלף/שופץ. אוהב בנזין. מאוד. אני מצליח להוציא מ3.2 1:6/6.5 על כביש 6 כשאני עמוס עם כל המשפחה + ציוד ל3 ימים. בשטח זה מגיע ל1:3 או 1:4
דיזל - בעיות המזרקים והמסלים ידועים ומוכרים. לא ידוע לי אך מחזיק רק דיזל כזה שעומד כל השבוע ונוסע מעט. גומיות מתייבשות? אין לי מושג
הגיר ב 3.5 הוא לא עדין, הוא פשוט גבולי לרכב שעבר שינוי מ 99' והפך ממנוע 3.2 ויחסי העברה 4.56 למנוע 3.5 עם 4.10 ועוד תוספת משקל לבודי, תוסיף על זה שינוי צמיגים ל 31, ציוד ומטען לטיולים ומה קיבלת?
הוספת קולר+וונטה ושעון לא פותרת את החידה, זה רק עוזר לקירור השמן ולנטר את הטמפ' ברגע נתון כדי למנוע נזק לגיר.
לדיזל אין בעיה לעמוד גם חודש, כמו כל רכב אחר חלקי גומי וצנרת מתבלים.
לגבי האטמי מזרקים/שרוולים הם נימצאים בתוך המנוע.
ולגבי מזרקים/מסילה שרשמת ב"אופק"- תטפל בזמן וכמו שצריך ותקטין את הבלאי משמעותית עד כדי היעלמות, רכבים עם תקלות כאלה זה רכבים מוזנחים, שלא עברו טיפולים בזמן או טיפלו בהם חאפרים שלא ברא העולם, ויש הרבה כאלה, כאלה שמחזירים אטמים ישנים במקום להחליף, ואם טורחים להחליף אז שמים חליפי זול כדי לחסוך 2 אג', כאלה שסוגרים ברגים בלי מד מומנט כי הם מומחים ויש להם את "הרגש ביד", כאלה ששמים לך פילטר של מיצובישי ואומרים לך שזה המקורי, וכו' וכו' .