קיבלו מחיר על ה 70.
Printable View
קיבלו מחיר על ה 70.
חשוב לציין שלא כל מצבר מאותו הסוג מתנהג זהה. יש התפלגות ולכן יהיו דעות לכל כיוון. אצלי 2 דוגמאות של ורטה כחול ומצברי מוטלו לא החזיקו מעמד שנתיים (למרות שמוטלו נותן אחריו לשנתיים. איבדתי אמון בנסיון הראשון ולא חזרתי אליהם כנ"ל לגבי ורטה כחול). כפי שבועז ציין עלות תועלת. ולהבין שרוב המצברים לא יעברו את השנתיים. :-(
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
לדעתי יש עוד כמה פרמטרים חשובים:
איך מאופיין מחזור הפריקה - מצבר התנעה בנוי לתת סטרטר קצר ואז להיטען מחדש. פריקות עמוקות, זרמים גבוהים כגון צריכה של כננת, זמנים ארוכים ללא טעינה או טעינה גבוהה מדי - יקצרו את חייו.
טמפרטורת עבודה - טמפרטורות גבוהות מקצרות את חיי המצבר.
זעזועים - אתם מבינים לבד.
כנראה שמצבר שמחובר למטען חכם כל חייו, יזכה לחיים ארוכים יותר.
מעבר לזה, בהחלט יכולים להיות פריטים פגומים כמו בכל מוצר - בשביל זה יש אחריות.
בוזי,
אתה יכול בבקשה להסביר את ההערה על "כנראה שמצבר שמחובר למטען חכם כל חייו, יזכה לחיים ארוכים יותר. "בניגוד לטעינה של מצבר שפרק \ התרוקן, שאז צריך זרמים חזקים יותר וטעינה בעוצמה מדורגת, ביום יום, אני חושב שמדובר באתגר הרבה יותר פשוט.
בהנחה שבסוף נסיעה המצבר טעון, ונגיד ויש לי זרם פריקה של כמה עשרות עד 200 מילאמפר, נראה לי שהאתגר טעינה, הרבה יותר פשוט.
אני משתמש במטען ביתי 250MA 12V , הכי פושט , וזהוא.
מצד אחד זה מספיק כדי לכסות על הזליגה שיש לי, ומצד שני לא נראה לי שהוא מסוגל לגרום נזק של טעינת יתר לשני מצברים של 70AH שיש בטרופר.
אני טועה? זה באמת הבדל משמעותי?
אני לא משתמש במטען כלל. פשוט הרכב שלי הוא גם הרכב היומיומי.
המצבר אצלי חי כבר מ2011 וכנראה שמחזורי הטעינה היומיים עושים לו טוב..
(ברור לי שפתחתי ג'ורה ומחר ימות המצבר...).
אנחנו מדברים על רכב טיולים, כן? כזה שיכול לעמוד גם שבוע, חודש או חצי שנה לפעמים.
מטען חכם יודע להטעין את המצבר בפולסים קצרים (וכנראה גם למדוד את המתח ללא טעינה מדי פעם), לשנות את מתח, זרם ואופיין הטעינה בהתאם למצב המצבר.
ספק כח הוא ספק כח. מייצר מתח קבוע ומספק זרם ע"פ כמה שהמצבר "מושך" (=מתנגד חשמלית).
לא בטוח שזה אופטימלי ועונה על כל התרחישים, כנראה שבשביל לשמור על מצבר טעון - זה מספיק טוב.
להזיק זה לא יכול - ספק אם המתח גבוה מספיק, ורבע אמפר על שני מצברים של 72 א"ש, זה מעט.
היה לי מוטלו.
כשהתקרב לגבול האחריות התחיל לזייף.
הרכב נבדק ע"י המתקין של המצבר, והטעינה הייתה תקינה וכך גם הזליגות.
למצבר יש חלונית אינדיקטור שאומרת מה מצבו, למרות חיווי עצמי של המצבר שיש לו בעיה, לא הוחלף באחריות.
בקיצור,
מבחינתי "עוד מצבר", לא שונה לחיוב לאחרים.
1+
בדיוק מה שקרה אצלי, רק שהמצבר מת לאחר הבדיקה שהיתה בגבול האחריות בערך לאחר שנה ו 9 חודשים, כחודש לפני תום האחריות. בכלל לא טרחתי לחזור ולבקש חלופי פשוט ויתרתי עליהם.
יכול להיות מאד שיש תקלות במצברים אבל החברה מתהדרת בשרות שלה שנתיים ובמצבריה החזקים.
איך יכול להיות שאתה מגיע אם מצבר מגמגם וטוענים שהכול טוב, במקום להחליף (בזמן) ולקנות את הלקוחות.
נק' למחשבה.
אתמול מת אצלי הוורטה הכחול אחרי 4 שנים בדיוק, שימוש פחות או יותר יומיומי ברכב, וכמה טראומות בדמות פריקות עמוקות מדי.
כנראה ששלושה לילות של הפעלת מקרר בטיול סוכות הרגו אותו סופית.
עכשיו להתייעצות: יש לי נסיון מצויין עם וורטה כחול. הספק טוען שהאיכות כבר לא כמו פעם, אין יותר 95ah אלא רק 90 וגם חודשי האחריות ירדו ל 20.
מאידך, מצבר של בוש 95ah עולה קצת פחות, מקבלים עליו 24 חודשי אחריות, ופה בשרשור מישהו אמר שהם מיוצרים באותו מפעל.
מה דעתכם?
וורטה של וולקן?
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
יש לי נסיון טוב מאד עם startup של ורטא.
חבר שמוכר אותם אומר שיש מעט מאד תקלות.
אז אחרי הורטא הכחול היקר עברתי לstartup.
אין לי ניסיון עם בוש, אבל אם יש יותר אחריות ופחות כסף, וזה 95 כמו שאתה רוצה הייתי הולך עליו.
שיעשו מחיר לשנים בוש. אני צריך 75 א״ש
תבדוק מה מדיניות האחריות.
מה מקבלים במקום אם המצבר מת.
לא יודע איך מחזיק לכם 4 שנים, אצלי כל שנתים מצבר ( ורטה). ו 90 אחוז מהזמן המצבר יושב בחניה עם מטען...
והכי חשוב שכחתי..
החזיק כמו הורטא הכחול שעלה הרבה יותר,
בנוסחא של שקל לחודש אחריות, מנצח בגדול.