תגובה: אני מחפש מכשיר ניווט GPS עצמאי (ללא תלות בקליטה סלולרית)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אני לא כזה מבין גדול אבל כאשר רוצים רק GPS אז אפשר פשוט לקנות מכשיר GPS וזהו , לי יש מכשיר כזה הרבה שנים עם עמוד ענן .
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
בגדול אתה צודק עידו.
אלא שמסתבר שמכשירי ג'י פי אס ייעודיים מגיעים רק במסכים קטנים עד 5 אינטש (ומאוד אשמח לדעת שאני טועה ויש גדולים יותר) ואנחנו בגילנו, צריכים ורוצים עם מסך בגודל 10 אינטש מה שמעביר אותנו לטאבלטים או אייפד.
וכאמור יותר מאשמח לדעת שאפשר להשיג מכשיר ג'י פי אס ייעודי עם מסך 10 אינטש.
מכשיר יעודי זה רק חיסרון.
הוא טוב למשימות כמו רכיבת אופניים וכו. מעבר לכך הוא נחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
האייפד מכשיר מעולה.
החדש החליף אייפד דור אחד בן מעל 7 שנים שעדיין עובד אבל כבר לא נתמך בגירסאות תוכנה חדשות מפאת גילו.
הוא בנוי מרכיבי איכות והוא הטופ.
המחיר שלו די סביר אם אתה מתחבר למערכת ההפעלה שלו ולמגבלות שלה שמצד שני הם אלו שמבטיחות שהמכשיר יעבוד ללא דופי וללא תקיעות.
תודה עידו.
אם לא אמצא ג'י פי אס ייעודי עם מסך 10 אינטש (וכנראה שלא אמצא), כנראה שאייפד יהיה הפתרון (למרות סלידתי מאיי דיגיטל בארץ בכלל ומקשיחות ומגבלות מערכת ios בפרט מה שמבטיח מנגד שהמכשיר יעבוד ללא דופי וללא תקיעות כמו שכתבת ואני ממש מתחבר למילותיך (ורק לפני חודש נטשתי את האייפון לטובת מכשיר אנדרואיד)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מכשיר יעודי זה רק חיסרון.
הוא טוב למשימות כמו רכיבת אופניים וכו. מעבר לכך הוא נחות.
לא בטוח בועז. לכל מכשיר יש חוזקות וחולשות.
מכשיר ייעודי נהנה מרכיב ג'י פי אס חזק יותר, מהיר יותר ורגיש יותר משמעותית שאי אפשר למצוא באף מכשיר אנדרואיד או אייפד (והג'י פי אס הייעודי למטרות צבאיות עולה עליהם עשרות מונים, הוא גם קשוח מאוד ועמיד למים ומחירו גבוה ביותר - אלפי דולרים).
ומנגד, איזה שימושים נוספים יכולים להיות למכשיר כולל מבוסס אנדרואיד או ios בתנאי שטח נטולי קליטה סלולרית או ווי פיי?
אני מחפש מכשיר ניווט GPS עצמאי (ללא תלות בקליטה סלולרית)
מה הקשר לאי דיגיטל.
הם לא אפל אלא הפצה ויש להם תחרות.
הם מיתגו את עצמם כנראה כל כך טוב עד שאנשים חושבים בטעות שאין בארץ אפל מלבדם אז יש...
לאפל שני מפיצים
אייקון גרופ ( איי דיגיטל היא חברה בקבוצה )
סי דאטה (חברת הפצה שעובדת מול משווקי מישנה)
טאבלט יכול לשמש לעוד הרבה משימות אוף ליין כתלות באפליקציות שהוא מריץ.
תמונות, מוזיקה, מידע ועוד.
לדעתי ואבלות גם יותר זול ויותר נוח לה שתדרג ממנו בלי לאבד רשיונות
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי בר צבי
תודה עידו.
אם לא אמצא ג'י פי אס ייעודי עם מסך 10 אינטש (וכנראה שלא אמצא), כנראה שאייפד יהיה הפתרון (למרות סלידתי מאיי דיגיטל בארץ בכלל ומקשיחות ומגבלות מערכת ios בפרט מה שמבטיח מנגד שהמכשיר יעבוד ללא דופי וללא תקיעות כמו שכתבת ואני ממש מתחבר למילותיך (ורק לפני חודש נטשתי את האייפון לטובת מכשיר אנדרואיד)
אם יש לך טלפון אנדרואיד אז אני ממליץ שגם הטאבלט יהיה אנדרואיד. אם תיקנה את המפות של עמוד ענן תוכל להשתמש במפות על שניהם וככה הטלפון משמש כגיבוי.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
אם יש לך טלפון אנדרואיד אז אני ממליץ שגם הטאבלט יהיה אנדרואיד. אם תיקנה את המפות של עמוד ענן תוכל להשתמש במפות על שניהם וככה הטלפון משמש כגיבוי.
רגע....המפות של עמוד ענן חינמיות להבנתי.
אצטרך לקנות רק את מפות ס"ש של החברה להגנת הטבע
אלא אם תאיר עיני ואלמד שיש מפות משודרגות בתשלום של עמוד ענן?
אם אתה רוצה מפות אופליין בעמוד ענן אתה צריך לרכוש אותן. לחילופין אתה יכול לנסות ולעבוד עם off-road שמציעים מפות אופליין בחינם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי בר צבי
רגע....המפות של עמוד ענן חינמיות להבנתי.
אצטרך לקנות רק את מפות ס"ש של החברה להגנת הטבע
אלא אם תאיר עיני ואלמד שיש מפות משודרגות בתשלום של עמוד ענן?
אפשר לקנות בעמוד ענן את מפות הסמ"ש ואת מפות שבילנט, אבל הקניה היא לפי מערכת הפעלה.
קנית לאנדרואיד תוכל להשתמש במפות בכל מכשירי האנדרואיד שבירשותך אבל באייפון או אייפד.
קנית לאייפון או אייפד אז תוכל להשתמש בכל אייפון או אייפד שברשותך אבל לא באנדרואיד.
הבנתי שאי אפשר להעביר רישיון בין מערכות הפעלה
1- תחליט על גודל ( 7, 10 אינץ') (לדעתי 7 מספיק).
2- תחליט על מערכת הפעלה (אנדרויד או איפון IOS), כמו שאמרו פה, כדאי שיהיה כמו הטלפון שלך.
3- תקנה טאבלט.
4- תקנה \ תבנה מתקן טוב לאוטו.
בניגוד למה שכתבו פה, לא הייתי מפחד לקנות אחד עם סים, ועדיין להוריד מפות off-line כך שתוכל לנווט גם שאין קליטה. אני חושב שיש יתרון ליכולת לעבוד עם תצ"א (google earth) ונגישות לנקודות עניין של עמוד ענן.
בניגוד למה שכתבו פה, אין שום קשר בין קליטה של סים לבין GPS.
אני משתמש בדור הראשון של ה (Nexus 7 (2012, זה מכשיר ללא סים, ומנווט מצויין. הסיבה היחידה שאני לא ממליץ עליו, כי הוא איטי ואמרת שאתה רוצה לפנק את עצמך (אצלי הוא מותקן עם אנדרויד 4 משהו רק בגלל שחמש הופך אותו חבלתי נסבל).
שים לב לנושא הטעינה, במצב ניווט הטאבלט צורך הרבה חשמל (GPS, מסך דולק על עוצמה מכסימלית כל הזמן) אתה צריך מטען וכבל (USB) טובים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
אם אתה רוצה מפות אופליין בעמוד ענן אתה צריך לרכוש אותן. לחילופין אתה יכול לנסות ולעבוד עם off-road שמציעים מפות אופליין בחינם.
וואללה....תודה. ממש לא ידעתי שמפות אוף לין של עמוד ענן הן תלויות רכישה.....
בחיים כמו בחיים, כל הזמן לומדים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
1- תחליט על גודל ( 7, 10 אינץ') (לדעתי 7 מספיק).
2- תחליט על מערכת הפעלה (אנדרויד או איפון IOS), כמו שאמרו פה, כדאי שיהיה כמו הטלפון שלך.
3- תקנה טאבלט.
4- תקנה \ תבנה מתקן טוב לאוטו.
בניגוד למה שכתבו פה, לא הייתי מפחד לקנות אחד עם סים, ועדיין להוריד מפות off-line כך שתוכל לנווט גם שאין קליטה. אני חושב שיש יתרון ליכולת לעבוד עם תצ"א (google earth) ונגישות לנקודות עניין של עמוד ענן.
בניגוד למה שכתבו פה, אין שום קשר בין קליטה של סים לבין GPS.
אני משתמש בדור הראשון של ה (Nexus 7 (2012, זה מכשיר ללא סים, ומנווט מצויין. הסיבה היחידה שאני לא ממליץ עליו, כי הוא איטי ואמרת שאתה רוצה לפנק את עצמך (אצלי הוא מותקן עם אנדרויד 4 משהו רק בגלל שחמש הופך אותו חבלתי נסבל).
שים לב לנושא הטעינה, במצב ניווט הטאבלט צורך הרבה חשמל (GPS, מסך דולק על עוצמה מכסימלית כל הזמן) אתה צריך מטען וכבל (USB) טובים.
הכיוון בהחלט הולך להיות אנדרואיד כמו הנייד שלי.
חברם עם ניסיון אומרים שלאסוס יש GPS מובנה טוב אז הכיוון יהיה טאבלט של אסוס.
נתקין עליו את האוף ליין של עמוד ענן וארכוש את מפות ס"ש של החברה.
נקנה סוללה רזרבית ניידת.
ואגב, הוא לא רק למטרות ניווט רכוב, הוא בהחלט גם למטרות מסלולים רגליים בשבילים מסומנים.
באייפד ללא סים אין רכיב GPS, לגבי אנדרואיד -כל מקרה לגופו.
אגב, משיחה אקראית עם איזה יהודי שמוכר מכשירי GPS למדתי שיש תחרות של ממש בין מפות ס"ש של החברה ובין שביל נט (שנודע לי על קיומם רק בימים האחרונים).
מכירים את ההבדלים ויכולים לחוות דעה ? מה עדיף להתקין על הטאבלט או אולי את שתי המפות?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
באייפד ללא סים אין רכיב GPS, לגבי אנדרואיד -כל מקרה לגופו.
מה צריך להיות קונפיגורציית המכשיר שאדע אם יש עליו רכיב GPS מובנה...הרי המוכר הממוצע בחנות לא ממש יודע....בלשון המעטה....
אני מחפש מכשיר ניווט GPS עצמאי (ללא תלות בקליטה סלולרית)
נדמה לי שטונאב מאפשרת לך רשיונות מעורבים אפל / אנדרואיד / פי סי.
למיטב זכרוני הם הפסיקו למכור סמש של החברה להגנת הטבע ומוכרים רק שבילנט מפה לבנה ותצא איכותית.
שבילנט טובה יותר , ברורה יותר ומדוייקת יותר מסמש.
עמוד ענן פשוטה יותר מטונאב אבל טונאב מורכבת ואיכותית יותר.
לעמוד ענן יתרון רציני בזכות נקודות הענין הכחולות.
אני עם שתי התוכנות.
עמוד ענן לבנה וסמש
טונאב עם שבילנט ולבנה.
לרוב הטונאב הוא שפתוח...
מפות אוףליין מכל הסוגים הן בתשלום למעט כל מיני אנדרואידים שיתופיים.
כמו שאמרתי בהתחלה אתה ממחפשי המציאות אז תתפנק באנדרואיד ואורוקס.
זה כמו שאתה אוהב
על איכות משלמים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נדמה לי שטונאב מאפשרת לך רשיונות מעורבים אפל / אנדרואיד / פי סי.
למיטב זכרוני הם הפסיקו למכור סמש של החברה להגנת הטבע ומוכרים רק שבילנט מפה לבנה ותצא איכותית.
שבילנט טובה יותר , ברורה יותר ומדוייקת יותר מסמש.
עמוד ענן פשוטה יותר מטונאב אבל טונאב מורכבת ואיכותית יותר.
לעמוד ענן יתרון רציני בזכות נקודות הענין הכחולות.
אני עם שתי התוכנות.
עמוד ענן לבנה וסמש
טונאב עם שבילנט ולבנה.
לרוב הטונאב הוא שפתוח...
מפות אוףליין מכל הסוגים הן בתשלום למעט כל מיני אנדרואידים שיתופיים.
כמו שאמרתי בהתחלה אתה ממחפשי המציאות אז תתפנק באנדרואיד ואורוקס.
זה כמו שאתה אוהב
על איכות משלמים
אתחיל בתודה, עזרתך ראויה.
אבל איכשהו מתחילה לחלחל בי המחשבה שציון חסכנותי המופלגת (איך בכלל הגעת לזה?) שוב ושוב נועדה, איך להגיד, לעקוץ אותי אולי?, לעלוב בי? ואם אכן אתנתק ממך ומיד ופשוט אבקשך לא להגיב עוד לפרסומיי.
הכדור בידך.
יוסי, חסכנות זה טוב ... אל תעלב.
הצעה שלי .. תתקין לך off road בטלפון בחינם ותתנסה במפות האוף ליין שלהם. ככה תוכל להבין אם זה מתאים לך או לא .
אחרי שתדע .. תוכל לדעת אם שווה או לא להשקיע במפות קנויות.
לי יש גם עמוד ענן שהוא מעולה לדעתי .. אבל עם 2 הסתייגויות.
1. יש לאחרונה מלא תקלות שם
2. הנקודות הכחולות המעולות ששוות כל שקל .. עובדות בלי קליטה רק אם קנית את הרשיון
Sent from my Pixel using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי בר צבי
נקנה סוללה רזרבית ניידת.
לא בטוח שאני מבין אותך, או שאתה לא הבנת אותי.
מה זה סוללה רזרבית ניידת?
סוללה רזרבית, בד"כ מכוון לסוללה שמחליפה את הסוללה המקורית, אתה מתכוון להחליף סוללה, של טאבלט, בשטח?
יוסי, אני מגיב גם בכדי שהמידע שכאן ישמש את מי שבזמן הקרוב יתלבט וישאל שאלות כמוך.
מצד שני כדאי שתגדיר תקציב לפרוייקט כולל המפות כי אתה יוצא לטיול בלי מימיה וכובע.
הצעה לפותח השרשור ובקשה מהמנהלים - יש לנו תת-פורום יעודי לנושאי GPS (ומכשירי קשר) - בתת פורום זה יש הרבה מידע ותשובות לשאלות כמעט זהות, בכל מקרה תשובות שניתן ללמוד מהן הרבה. מן הראוי ששרשור זה יימצא בתת הפורום המתאים, אני משוכנע שכך פותח השרשור היה יכול ללמוד מהמידע שכבר קיים ובוודאי מי שיחפש את אותו המידע, שוב, בעתיד.