תבדוק את הטרנזיט החדשה...יש להם מבצעי מימון וחדירה אגרסיביים
והרישוי מעל 3.5 טון
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Printable View
תבדוק את הטרנזיט החדשה...יש להם מבצעי מימון וחדירה אגרסיביים
והרישוי מעל 3.5 טון
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
האם מישהו יודע לספר על בעיות עם הדגמים החדשים יחסית - מ 2011 עם האוריאה?
אני מתלבט בין רכב מודל 2011-12 לבין הדגם הישן יותר, 2007-2009.
ההבדלים העיקריים למיטב הבנתי הם מערכת האוריאה וגיר 6 הילוכים טיפטרוניק שנוספו בדגם החדש יותר (במקום ה 4 הילוכים בדור הישן).
סאוונה 2013 , אצלי כמעט מ0 ,כרגע 190K . היא לא שלי עובדת קשה מאד ומתוחזקת בצורה בינונית. לא מכיר בכלל את הדגם הקודם.
מנוע - מעולה. לא מכיר תקלות במנוע עצמו - קרי - מזרקים, עישון נזילות בעיות בהנעת בוקר וכו'.
גיר - כנ"ל - השילוב בינהם פשוט מעולה, תאוצות טובות מהמקום וביניים, משיט רגוע, והיה שווה הכל רק בשביל גיר אמריקאי שאשקרה יודע להוריד הילוכים לבד! . יש מצב "נגרר" שמוריד הילוכים מוקדם יותר ומעלה מאוחר יותר . ההורדה הידנית נחמדה ויעילה מאד. הגיר אצלי "הלך" ממש לא מזמן, אבל אני תולה את זה יותר באשמת התחזוקה הלקויה . יש סאוונות שמחזיק יותר.
אוראה - למעט איזה ענין של עישון לא מזמן שנפתר באמצעות ניקוי של איזה משהו { לא נדיבים במידע במוסך } . לא היה אצלי כלום { עין דיון בפולסיז } . צריך להתרגל לתהליך ניקוי המערכת המתלווה בענן עשן לבן וסמיך.
הקפיצים הקדמיים נוטים להיכשל אחרי 150-200K, גם בסאוונות שלא עובדות קשה.
למרות כל המחשוב, איכשהו, היא יכולה להיתקע פתאום, למשל - אין חישן שמתריע על ברקסים גמורים. כשהלך הגיר - האוטו נתקע פתאום , בלי התראה למרות שמן הסתם היו שינוים בלחץ השמן בגיר שחישן במקום הנכון היה מזהה. מכיר סאוונה { אמבולנס } שנתקעה בלי מים ללא שום התראה.
מראות מחורבנות. מצבר שני מתחת לאוטו. נורית בדוק מנוע - מעולם זאב זאב לא היה נכון יותר.
תודה.
האמת שמה שאתה מתאר נשמע מעט מרתיע...
גיר שהולך ב 190?
האם הדגמים הישנים (4 הילוכים) אמינים יותר?
אין יותר מדי רכבים ביד 2 וכרגיל, חלקם נבלות שחוטות (ראיתי כבר 5, 2 מתוכם היו סבירים +-)
לא היתי מספיק ברור בענין זה - אצלי יש מספר גורמים שתרמו ל"הליכתו" המהירה. 1. עומס משקל/לחץ בעבודה/תוואי דרך 2. תחזוקה לקויה. 3 . רכב לא של הנהג .
להערכתי , בתחזוקה נכונה הגיר יחזיק הרבה יותר. אצלנו יש כאלה שעדין לא עשו גיר ב 250. אבל תנסה להשיג מידע על זה מאנשים שהחזיקו סאוונה באופן פרטי.
הסוואנה שאצלנו בעבודה עובדת הרבה וקשה. בת קצת יותר משנתיים. בגדול ללא תקלות.
אסף.
אסף,
אני מניח שמדובר בדגם החדש... 2013+?
כן. בוודאי. בתור השלמה למה שנכתב לפני.
אסף.
תודה.
נרכשה סוואנה 2011 שנראית שמורה ומטופלת.
עכשיו התלבטות היא האם לבטל את האוריאה (יש צ'יפ שמאפשר את זה... אמריקה במיטבה :). )
מה זה ייתן לך?
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
פחות מערכת אחת שיכולה לעשות צרות (ולמיטב הבנתי, גם עושה מדי פעם)
לאט ובזהירות. אם זה רק צ'יפ, תברר כמה הוא עולה, מי מתקין וכמה עולה ההתקנה. בנוסף, יש מן הסתם עוד שינויים. מי מבצע אותם? זה לא מדע חלל אבל אם מוסך, רק למקצוענים שמכירים את האוטו ויודעים לעבוד עם הדיאגנוסטיקה. אם תרצה המלצה, יש לי בשבילך. חבר מאחד הגד"שים בסביבתי הלך לבטל את האוריאה בסילוורדו. מאז כבר שנתיים האוטו שלו מעשן ונורת תקלת מנוע דולקת קבוע. ב סלוורדו שלי, 240000 ק"מ ללא תקלות אוריאה עד עכשיו. אז טוב להתכונן ואולי לרכוש אם זה פרוטות, אבל כל עוד זה עובד, לא הייתי משנה כלום. שהצ'יפ ימתין.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תודה.
ראיתי צ'יפים שונים באיביי ואמזון במחירים של 600-1000$ לקיט הכולל את הציפ וצנרת רלוונטית.
יש הסברים מפורטים למדי ברשת איך מתקינים ומה עושים, לא נראה לי שזה יצריך מוסך.
זה מגיע כ"מחשב" שמתחבר ל OBD2 ושם ניתן לעדכן את ההגדרות ברמה של on/off