תגובה: המלצה לרכישת רכב שטח ראשון
יש כנראה כמה דברים שלא נסכים עליהם, ולא מתכוון לפתוח כאן התנצחות, רק להוסיף התייחסויות ספציפיות:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
דיפ׳ קדמי פריך
מערכת שילוב דיפ׳ עדינה ומסובכת
זו נקודת תורפה ידועה, אבל לא רלוונטית ל- GV האמורה, שם יש סרן קדמי מברזל של קאלמיני, ואם אני זוכר נכון אז גם יש שם 2 ציריות קדמיות זהות וקלות להחלפה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
קח בחשבון שלקח לי כמעט שנה להיפטר מהנבלה
נבלות יש מכל היצרנים, אולי נפלת לא טוב. לא בטוח שנכון להכליל את זה.
הי נדב, תודה על ההמלצה על הרכב הפרטי שלי, היום הוא נמכר ואני בטוח שהקונה יהנה ממנו מאד.
דעתי האישית על גרנד ויטרה לאחר כמעט 7 שנות בעלות.
זה רכב עם פוטנציאל שיפורים מכובד. רצפת הרכב מסודרת יפה אין איזורים בולטים ופגיעים, בטח עם מיגון.
בסיס גלגלים מושלם, לא קצר מידי ולא ארוך מידי. בול. הגלגלים ממש בקצוות הרכב , זויות גישה ונטישה פנטסטיות.
סרן אחורי פצצה ! 4 מוטות רדיוס ומוט פנהרד , בדיוק כמו משפחת הלנדקרוזרים/פרדו.
לגבי טענות על פריכות כזאת או אחרת בסרן הקידמי . אמרתי את זה עשרות פעמים. קייס ברזל לסרן והסאגה נגמרת, (הקייס והקורונה זהים לאחורי בג'ימיני)
מי שרוצה עוד יותר חזק (כמוני) שיעבור לנעילת ARB. אני בכל אופן לא שמעתי על בעיה למישהו מתישהו אחרי מעבר לסרן ברזל.
7 שנים ו 60K ק"מ עם אמינות מופתית. הרכב הכי אמין שהיה לי בלי קשר להיותו ג'יפ.
החיסרון היחידי שלו וזה לא מתאים לכל אחד הוא שנדרשת השקעה מאסיבית למדי בבניה כדי להביא אותו ליכולת הזאת.
לגבי פאג'רו. אין רכב שטח שיצא לי להכיר שכלל שילדת סולם וסרן חי מאחור כזה מאכזב כמו הפאג'רו.
איך הצליחו לייצר רכב בתצורה כזאת כמעט בלי מהלכי מתלה, זאת תעלומה. לא מעט התהפכו בקלות מפחידה בדיוק בגלל זה.
מה שה GV עושה עם 29" (לא המידה המקורית) פאג'רו יכול לחלום לעשות עם "31.
ואני מדבר על GV נעולה כפול, עם יחסי העברה 4.24 בטרנספר, סרן ברזל, קיט קלמיני וכו'
אם כבר הרגישות היחידה שיש בפרונט ב GV הם הציריות (והיא לא חריגה ביחס לכל IFS) בעיקר כשהם לא מקוריות או אחרי שיפוץ. וגם לזה יש פיתרון.
אחלה רכב, הייתי שמח למנוע חזק יותר בכביש , יש גירסת V6 2.5 שלצערי לא הובאה לארץ.
דיויד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
מה שה GV עושה עם 29" (לא המידה המקורית) פאג'רו יכול לחלום לעשות עם "31.
ואני מדבר על GV נעולה כפול, עם יחסי העברה 4.24 בטרנספר, סרן ברזל, קיט קלמיני וכו'
דיויד.
תפוזים לתפוזים..
פאג'רו נעול כפול + יחסי העברה + מידה אחת יותר גדולה. אותו הנהג בשניהם.
עדיין הGV יהיה יותר עביר בשטח?
יש לפאג'רו בעיה אחת מאד רצינית והיא מהלכי המתלה שלו, למעשה אין לו.
זה לא משהו שצמיג גדול יותר יפתור., לא יודע אם לפג'רו יש יחסי העברה בטרנספר ביחס כזה ובעלות כזאת כמו שיש ל GV.
כנ"ל זוויות גישה ונטישה , לגרנד יש יתרון משמעותי. צמיגים גדולים יותר אפשר להתקין גם ב GV כמעט 31 , המידה המטרית 245.75.16
אבל זאת לא הנקודה שלשמה התערבתי בשירשור הזה, היה לי חשוב להביע דעה אמיתית מנסיוני האישי.
מישהו מתישהו יחשוב על GV ויעבור על השירשור הזה ויקרא את דעתו של ISHC ויקבל לטעמי תמונה לא נכונה על ה GV.
מלומדיי,
אתמול רצתי למודעות לחפש פאגרו Q היום פתאום ה G.V נוצץ זהב ...הצלחתם לבלבל אותי (וודאי מחוסר ידע מעמיק ובורות מודה -במידות מטריות ? ויחסי טראנספר ? )
תהיו פשוטים ותשתדלו לצייר את העולם דרך המיקרוסקופ שלנו (המתחילים)ולא טלסקופ האבל שלכם...
למשל פאגרו רכב שטח טוב מוגבל באפשרויות שיפור מתאים לשטחים מישוריים ומהירים ולשטח טכני בינוני פלוס בעל שוק מצויין או G.V רכב שטח בינוני אך עם תוספות ושיפורים יתקל כמעט כל מכשול אבל קחו בחשבון השקעה כספית רבה וקושי במכירה.
ככה בפשטות.
סליחה .
היית מת שזה היה כל כך פשוט .. הא ? :)
צר לי ידידי .. זה לא עובד ככה.
אתה פשוט צריך ללכת לעשות סיבוב על כולם ולהרגיש מה עושה לך נעים בישבן.
כי תכל'ס .. בטיול .. כולם יתנו לך כמעט אותו דבר. בטח ובטח בתור מתחיל. ברכב הבא כבר תדע לבד מה בדיוק מתאים לך ....
כרגע .. כל רכב שימליצו לך עליו .. יהיה מתאים לממליץ.
Sent from my Pixel using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון שבתי
מלומדיי,
אתמול רצתי למודעות לחפש פאגרו Q היום פתאום ה G.V נוצץ זהב ...הצלחתם לבלבל אותי (וודאי מחוסר ידע מעמיק ובורות מודה -במידות מטריות ? ויחסי טראנספר ? )
תהיו פשוטים ותשתדלו לצייר את העולם דרך המיקרוסקופ שלנו (המתחילים)ולא טלסקופ האבל שלכם...
למשל פאגרו רכב שטח טוב מוגבל באפשרויות שיפור מתאים לשטחים מישוריים ומהירים ולשטח טכני בינוני פלוס בעל שוק מצויין או G.V רכב שטח בינוני אך עם תוספות ושיפורים יתקל כמעט כל מכשול אבל קחו בחשבון השקעה כספית רבה וקושי במכירה.
ככה בפשטות.
סליחה .
תבדוק לאיזה כלי התחת שלך מתחבר... תבדוק עם החברים שלך באיזה כלים הם נוהגים ואיזה מסלולים הם עושים (כנראה שאתה תצטרף אליהם ואתה לא רוצה להיות החוליה העדינה...)
אחרי שתאכל מספיק חרא בלבדוק יהיה לך פרמטרים להשוואה לפני שאתה רוכש בהמון כסף מפלצת מוצצת כלשהי
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אורח לרגע לויכוח שכנראה לא יסתיים עד שכול רכבי השטח יהיו דאסטר או פורסטר ....
דעותיי (אם זה מעניין מישהו) אפשר לקרוא כאן :
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post539806
הערות לשרשור הנוכחי,
ההשוואה הכי נכונה זה רכב סטוק מול רכב סטוק.
או רכב סטוק עם תקציב מינמלי לשיפורים.
מעבר לזה זה כבר השוואה לא על אותו ציר ...
אכן לפאג'רו מהלך מתלים זעום. אבל,
הרכב הוכיח את עצמו באין סוף מסלולים ואם התהפך רכב אחד או שניים זה באשמת הנהג ולא "הכביש" ....
אגב, יש גם תמונות של לנדקרוזרים הפוכים וטרופרים ובעצם כול רכב שטח.
לפותח השרשור,
מכיוון שאופציית רכישת ה GV המצויין של דיוויד נסגרה, כנראה שתחזור לנקודת ההתחלה במציאת "גמוס" (ההגדרה של נדב).
תצטרך לעבור על שירשורים רבים מהעבר ובהם ויכוחים והדינות מי הכי טוב ....
רק הבעיה שככול שחולפות השנים אתה צריך גם להתאמץ ולמצוא את האחד שנשמר עבורך ....
זה כבר לא פשוט ודורש המון סבלנות וגם עזרה מחברים שמבינים.
לו הייתי במקומך הייתי מתאמץ למצוא :
א. טויוטה פראדו (עדיפות לשנתונים 2001-2003 )
ב. טרופר בנזין (עדיפות לשנתונים 2000-2004 )
ג. פאג'רו Q
ד. טרופר דיזל (עדיפות עד לשנת 1998 אבל זה רק ידני)
ה. ניסאן טראנו (מנוע 3000 )
ו. רקסטון
נ.ב - צ'ירוקי או הגראנד צ'ירוקי יכול להיות בתחילת הרשימה (לאדוקים) או בתחתית הרשימה למי
שלא מתחבר לצורה או לשילדה האחודה למרות יתרון הסרן "חי" מקדימה.
נדב,
הטרופר בנזין כבר לא רלוונטי ממזמן (נמכר מהר מאד) :
http://www.jeepolog.com/forums/showt...93%D7%A8%D7%92
דיוויד,
ברכותי על המכירה למרות שאני לא מקנא בך עכשיו על החיפוש של המחליף ל GV .
אלא אם כן הכיוון רנגלר רוביקון ....
שבת שלום
רענן
תשקול ג'ימיני .רכב אמין מאוד. בתקציב שציינת תוכל להרשות לעצמך שנתון סביר.עלויות נמוכות בהשוואה לשאר המפלצות עם יכולות שטח טובות+
מינימום הימור ואחלה כניסה לעולם השטח.
Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
לפות"ש כבר יש ילד, ג'ימני זה 3 דלתות, פחות כיף ...
Sent from my HTC One using Tapatalk
עבירות סבירה, 5 דלתות, פוטנציאל שיפורים, צריכת דלק לא חשובה..
תומר בדיוק העלה היום תיעוד של הג׳יפ ליברטי שלו.
נראה לי כיוון די מתאים מה עוד שבניגוד לרכבי הפנאי שטח היפניים - בתקציב הזה אפשר למצוא ליברטי סביר מבחינת שנתון יד וקילומטרז.
אסף.
תודה לכולכם עד כה .
לאור החלטה לא להיכנס לשטח כמתחיל עם רכב קשוח אלא עם רכב בינוני שיאפשר לי להכיר במגבלות ולשפר נהיגה לפני .
ולאור הרצון לקנות רכב עם קמ סביר שאינו שחוט.
ולאור הרצון לרכב שאפשר לשפרו.
הגיעו 3 כלים לקו הגמר שלי
1.צירוקי xj/kj עם עדיפות קלה לליברטי
2.G.V ארוכה ישנה.
3.רקסטון
מובן הגבהה מיגון צמיגים...
פתוח להצעות
- - - Updated - - -
וכן אני מעדיף כלים בתולים וכן אני מבין את המשמעות (הכלכלית ..) אבל לפעמים הדרך חשובה יותר מהמטרה.
אם אלו הבחירות שלך כנראה שלא הסברנו את עצמנו...
1, שמת 2 אינדיאנים מדורות שונים עם יכולות שונות , xj - ספרטני , קשוח עד שנת 01 מחירו נמדד בזהב
Kj- ג'יפ מפנק שבשביל לרדת מהמדרכה תצטרך להשקיע כמה שקלים טובים
שני האינדיאנים ידרשו ליטופים ופסיכיאטר צמוד ושניהם אוהבים שלבעלים יש גריז על הידיים
2. Gv , הסבירו , כתבו
3. רכב עם מוניטין לא בשמיים , לא מכיר אותו לעומק...
בכל מקרה ציינת 4 רכבים שפחות או יותר מכסים את כל הספקטרום של רכבי השטח...
נראה לי שבמקום להתפקס על רכב אתה רק מתפזר יותר
מבין .
אבל אלו הכלות שהתחברתי אליהם.
ככה ביבש , נראה על רטוב ברגע שהישבן ירגיש אותם (כפי שהומלץ)..
אבל אף אחד מהם ( למעט xj ..)אינו קשוח באמת .
איך הגענו מ-"רכב שטח ראשון" ל- XJ ...
ואגב, ה- XJ לא כזה קשוח. יש לו מנוע טוב, מתלים ומכלולי הנעה שאפשר לשפר כמעט עד אינסוף, אבל עדיין זה רכב ללא שלדה נפרדת וחסונה וצריך להכיר ולהבין גם את המגבלות שלו. ושלא יתפרש לרגע אחד שאני לא מאושר עד הגג עם ה- XJ :)
אתה מוזמן לסיבוב היכרות/התמכרות אם אתה ממש רוצה, אבל זה לא נראה לי הרכב הנכון להתחיל איתו בשטח.
את הרקסטון אני לא מכיר בכלל וגם לא את הליברטי. יש מאחורי (ואולי גם לפני ? ) שנים רבות על ויטארות ישנות, אבותיהן הישירים של ה- GV הראשונות, ובין הפיינליסטים שלך זה הכיוון שאני ממליץ.
ושוב, כמו תקליט שבור, תתחיל כבר לשפשף את התחת על מושבי הנהג השונים ותבין כבר בעצמך ...
תראה , אני חולה על האינדיאני שלי...
אני אתן לך עצה אחת לגבי אינדיאנים ... אם בכל זאת אתה הולך לכיוון , תכניס לך כמה אלפי שקלים בסעיף "כלי עבודה".
אם אתה מחפש שקט תעשייתי, זה לא הרכב בשבילך...
ההחלטה היא אישית, לכן אתה מבולבל. כי כל אחד כותב לך פה מנקודת מבטו. ומנקודת המבט הצרה של רכב שטח. בעוד אתה מחפש רכב שיהיה הפריווט של הבית { כך הבנתי מההגדרות שלך }.
אני לא חושב שרכב קטן מימדים יכול לתפקד כרכב הבית + שטח במשפחה עם ילדים . אתה רוצה רכב שתוכל להכניס בו דברים בלי לשחק טטריס כל פעם שאתה מעמיס ציוד.
לדעתי אתה צריך רכב בגודל סביר - קרי - ההגדרה היפנית ל SUV . הרשימה של רענן מצוינת. כמעט לא משנה מה תקנה, אתה תמצה אותו אחרי זמן כי היכולות והדרישות שלך ישתפרו וישתנו, ופתאום תראה איזה משהו בטיול ותידלק עליו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון שבתי
מבין .
אבל אלו הכלות שהתחברתי אליהם.
ככה ביבש , נראה על רטוב ברגע שהישבן ירגיש אותם (כפי שהומלץ)..
אבל אף אחד מהם ( למעט xj ..)אינו קשוח באמת .
אני לא רואה חובה בלהתחיל עם רכב בינוני ולהתקדם. אם התחביב הזה של הג'יפאות באמת מדגדג לך, אז לך על מה שבא לך.
XJ זה Jeep אולי המוצלח בכל הזמנים - החסרון היחיד שלו זה שיש לו גג שאי אפשר לפרק ושמשה קדמית שאי אפשר לקפל. אם אתה מצליח לשים יד על אחד - החוויה מובטחת.
KJ ליברטי הוא צל חיוור של קודמו - אבל אם הוא עושה לך את זה אז הוא מודרני יותר, עדיף על הכביש, ונדיר פחות.
על גראנד ויטארה נאמר מספיק - הסיבה שתמיד ממליצים עליו כאן למתחילים או לגולשים חדשים ולא מוכרים היא שהוא רכב פשרה טוב ואמין יחסית, שהסיכוי ליפול איתו קטן. אם גראנד ויטארה הייתה פוליטיקאי היא הייתה בוז'י הרצוג.
רקסטון - לא נפוץ, לא מבוקש, שריד מן העבר. זול לרכישה זה הדבר היחיד שאפשר להגיד לטובתו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
יש לפאג'רו בעיה אחת מאד רצינית והיא מהלכי המתלה שלו, למעשה אין לו.
זה לא משהו שצמיג גדול יותר יפתור., לא יודע אם לפג'רו יש יחסי העברה בטרנספר ביחס כזה ובעלות כזאת כמו שיש ל GV.
כנ"ל זוויות גישה ונטישה , לגרנד יש יתרון משמעותי. צמיגים גדולים יותר אפשר להתקין גם ב GV כמעט 31 , המידה המטרית 245.75.16
אבל זאת לא הנקודה שלשמה התערבתי בשירשור הזה, היה לי חשוב להביע דעה אמיתית מנסיוני האישי.
מישהו מתישהו יחשוב על GV ויעבור על השירשור הזה ויקרא את דעתו של ISHC ויקבל לטעמי תמונה לא נכונה על ה GV.
כמו בגראנד ויטרה גם פה יש פתרונות וכל מה שצריך זה כיס עם מזומנים.
יש יחסי העברה או אפשר להתקין טרנספר 5 מצבים ממשפחת האינדיאנים. הקיט עולה בערך כמו הקיט שאתה התקנת בגראנד.
בזוית נטישה אתה צודק אבל זה המחיר שמשלמים על רכב גדול יותר.
התקנה של 245.75.16 (שהם 30.5) בגראנד מצריכה הרבה שינויים, אחד מהם הוא גם פינוי מקום בכנפיים. בפאג'רו מוגבהה 2 אינץ יכנסו גם 33.
הנקודה בסוף היא שכדי להביא את הגראנד ליכולת של רוב ה-SUV הגדולים תצטרך להשקיע הרבה כסף ולנהוג ברכב שהחוקיות שלו מוטלת בספק וכל זה עם פחות מרווח פנים ופחות נוחות. אם מצאת אחת משופרת כיאות (כמו שזו שהייתה שלך למשל) תשלם עליה מחיר יחסית יקר באותו כסף יש אופציות שנותנות תמורה טובה יותר.
מכובדיי,
לאחר נסיעות מבחן הישבן אמר את דברו ושניים הגיעו לקו הגמר האישי שלי;-)
1.גיפ xj
2.פאגרו q (שאגב לא היה ברשימת הפיינלסטים)
הלב אמר xj פשוט התאהבתי בזקן .
הראש אמר פאגרו q נאמר בעדינות אהבה ממבט שני...
מוקדם למוקדם ומאוחר ומאוחר : להלן שיקוליי
1.הכיוון של משרד התחבורה להכביד את העול ונושא ההגבהה הינה הסנונית הראשונה שמבשרת על חורף קשה..רציתי רכב שיראה סטנדרטי ככל שניתן
2.הגבלתי עצמי ליד 3 +250000 קמ
3.רציתי רכב שיצריך רמת נהיגה ולא יהיה סלחן יתר על המידה.
4.רציתי רכב ארוך ככל שניתן ..על כל המשמעויות...
נרכש פאגרו q 2.8 שנת 2000
נ.ב יש לי ניסיון אפסי בשטח אך אלו היו שיקוליי.
אעדכן בעוד 3 חודשים רשמים ראשוניים.
תודה לחברים כאן.