נשמע כמו תוספת מעניינת לשרשור "דיגום ארגז טנדר לטיולים".
משהו בסגנון של "ווי קשירה גג". או, "מרזב תוצרת בית" ;)
(או סתם גגון).
בנוסף,
שים לב שבקישור ששמת על המזרן מאמאזון, חלק מחוות הדעת אומרות שהוא התפוצץ כבר בלילה הראשון.
Printable View
לי היו המתנפחים הישנים והדקים של therm a rest (נקנו ב 98 בארה״ב).
העובי לא הפריע לי - אבל אני נרדם בכל מצב.....
לי לא היו תקרים אבל עם המזרונים הגיעה ערכת תיקון.
ואכן הם לא נושמים - לי זה לא הפריע מעולם.
אם החדשים עבים יותר אז בכלל טוב
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
שלמה,
מזרון ספוג, פשוט, של 5 סמ ( כמו מזרונים של הצבא), לא מתקרב לאיכות של מזרון מתנפח!
אני לא מתווכח לגבי מזרונים איכותיים יותר ( מספוג כבד יותר ו סוגים שונים של ספוג), זה כבר משתנה לפי איכות המזרון, אבל זה כבר נפח ומשקלים שונים.
בתקופת הויטארה, השתמשתי בשני מזרונים 1 אינץ' ביחד, מבחינת ריפוד זה איכותי.
כפתרון, זה לא היה נח ( המזרונים ברחו כל הזמן).
ברגע שדורון ימצא מזרון מתנפח טוב, אני הראשון לאמץ.
זה מובן מאליו שיש סדין/שק"ש על המזרון. עדיין, האטימות מפריעה. לי ולאלו שמסביבי.
כל אחד עם מה שטוב לו.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
מישהו מכיר את החברה הזאת? המזרנים נראים יותר עבים ממה שאני מכיר כיום בשוק.
https://kamprite.com/shop/sleep/kamp...ting-mattress/
אולי הגב שלי שונה משל כולם... אבל ניסיתי את כל 3 האופציות, ולאורך הרבה זמן-שטח
בסוף, הדירוג:
מזרון ספוג של פעם
פלציב (כן, פלציב. ועדיף עבה)
Therm a rest
נימוקים (בין פלציב למתנפח):
המתנפח דק מדי, אם אתה ישן על הצד או אם יש אבן (ותמיד יש את האבן הזאת....) מתחת, אתה מרגיש כאילו אין בכלל מזרון בגלל שאין לו את הקשיחות של המזרונים האחרים. שלא לדבר שאם אתה על הצד אז הגוף צמוד לאדמה ואז בכלל אין בידוד...
בנפח כשמקופל נכון שהמתנפח לוקח קצת פחות מקום אבל המשקל שלו גבוה יותר מפלציב בגודל/עובי דומה וכשסוחבים על הגב זה ניצח...
בסוף, כשהיו לי שלושתם, לשביל ישראל לקחתי את הפלציב הישן והטוב...
המלצתי - קנה מזרן פלציב עבה יותר מהרגיל. עדיין קל לגלגל אותו ולהצמיד ברצועות מתיחה מאחורה/מעל/מתחת/איפשבאלך. לא שוקל כלום, נגיש בהפסקה ולא מפריע
לדעתי אף מזרן מתנפח לעולם לא ייתן את אותה הנאה כמו מזרן ספוג אמיתי. אפשר לדון בזה עוד שנה שלמה,עובדה שאף אחד לא ישן בבית על מתנפח !!!
לעניין הדיון : אם אתה מטייל רגלי יש לך אילוצי מקום,משקל ונפח.
אם אתה מטייל עם רכב ,זה בעיקר שיקול של נפח/מקום,יחד עם זאת לאחרונה יצאה חברת צימיגג עם מוצר לקשירת 5 מזרנים על הגג לא בדקתי ,אבל נראה מעניין ופותר הרבה בעיות.
http://www.chimigag.com/צ-ימיבייס-מא...ים-על-הגג.html.
באופן אישי פעם טיילתי רק עם המתנפים האישיים (לא זוגי) ,מוצר איכותי מאוד מאירופה בדומה למה שהוזכר כאן של חברת REI מוצרים מצויינים ואמינים. אם בוחרים מתנפח ,לדעתי רק משהו איכותי.
בשנתיים האחרונות העברתי את כל המשפחה לשינה על ספוג 6 סמ.
נכון תופס מקום, קיפול ביום חם זה מבאס , אבל מבחינתי מוצר מנצח ,והכי מרגיש לי כייף.
זו דעתי האישית הסובייקטיבית. אחרי יום גדוש פעילות,ריכוז בנהיגה,מדורה,ואוכל, אני אוהב לשים ת'ראש ולהירדם בשיא הנוחות.
אני בכלל לא מתייחס לתרבות שיש אצלנו בארץ ,לרכוש מתנפחים ב 60 שח בזול ולצוף איתם בכינרת,ואז אם יש חור אתה ישן על הארץ ומקלל את אותו לילה.
בהצלחה בכל מה שתחליט
Jakob
תודה על התגובה אבל נקודת הפתיחה לשאלת השרשור היא להקטין נפח, לא להגדיל.
מה גם שציינתי שאין אופציה של פריסת מזרון על כל הגג.
בנוסף,
״מתנפח מעליו״ כולל בתוכו ספוג.
זה מוצר שונה ממזרון מתנפח רגיל.
דורון, אני הייתי מוותר על ילדים ולא על מזרון טוב... בעצם ויתרתי על ילדים בשביל מזרון טוב.
גם יש מקום במושב האחורי לאחסן את המזרונים בגודל ועובי נכון
לחילופין משאיר ספוגים להורים ומתקמצן על הילדים.
יש להם עצמות רכות וככול שהם יסבלו יותר בשטח כך תוכל לטייל יותר מהר בשקט
הילדים שלי עוד בשלב שהם מתאכזבים כבר ביציאה מהבית שהטיול הוא ״רק לילה אחד/שניים/שלושה וכו׳״.
דורון,
נראה לי שהחלטנו מזמן.
אני מחכה שתמצא משהו טוב, ואתה לא מרוכז, כי מפריעים לך פה באתר :-)
יאללה תמצא משהו טוב.
דרך אגב, אני חושב שמזרון זוגי זו אופציה שיכולה להתאים לי. אם זה עולה כמו שני יחידים זה לא מעניין (האופציה של יחידים מוסיפה גמישות), אבל זה אם חיסכון משמעותי, זה בהחלט אופציה (בשבילי).
התרשמות רשונית ממזרון של 2.5-3ס"מ של טרמהרסט.
זה טוב יותר ממזרון ערבה של 5ס"מ ספוג.
כולל ניסוי מבוקר של הכנסת קוביית משחק בגודל 3X5 לדימוי האבן הסוררת שנדחקה לה מתחת לאוהל דוקא במשבצת שלך, וגילית רק בשלב השינה כשכולם כבר ישנים ואין איך להרים את האוהל להוציא את הנפקנית.
כשאני מקפל אותו ל-2 לדמות +\- מזרון של 5ס"מ, ההבדל גדול עוד יותר לטובת המזרון המתנפח מאליו.
מה שכן, הגדרת הניפוח מאליו מאד גמישה, צריך לתת כמה נשיפות כדי לקבע נפח טוב יותר.
בגלגול, זה פחות מחצי מנפח מזרון ספוג.
יאללה הזמנו.
מה הזמנת?
דורון הזמנתי גם אחד כדי לנסות... אם זה לא מוצלח על מצפונך!
:rolleyes:
לא הגבתי כאן אבל אני סובל אני חושב מאותה בעייה שיש לדורון - מזרוני ספוג על הגגון נוחים, אבל מפגע אסטטי שלא לדבר על צריכת הדלק. שווה לנסות להנמיך את המגדל.
קובץ מצורף 115147
נמרוד,
במקרה שלך, הגגון במילא בולט מעל קו הקבינה. אני לא רואה למה של תוסיף שני פסי גגון פשוטים עליה ותהנה משטח אחסון נוסף (שגם לא פוגע בגרר יותר ממה שהוא עכשיו).
ובהערת אגב,
אם הגעתם למצב שבו גם טנדר לא מספיק לכם, אתם כנראה לוקחים סתם ציוד עודף. מילא הייתם נוסעים לעשות חנייה של שלושה ימים בלי לטייל באמצע.....
רק תזכרו שלרכב עד 3.5 טון מותר להגיע לגובה של 3 מ׳.....
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
א. זה לא שטנדר לא מספיק, אלא אפשר לסדר את הציוד בצורה יעילה יותר, וכמו שנמרוד ציין, הגרר מורגש מאד בדלק בנסיעה אל ומאת השטח.
אצלי התקנתי שובר רוח אלכסוני ששיפר בצורה ניכרת, אבל זה עדיין מפגע אסתטי לדעתי.
אצלי, דווקא הסידור והגגון אפשרו לי להכניס עוד ציוד כי הנפח מנוהל הרבה יותר טוב.
ולבסוף,
כן, יש טיולים שמטרתם להגיע למדבר ולהתנחל בנקודה אחת גם יומיים בלי לזוז.
חצי יום נסיעה פנימה, מתמקמים בנקודה טובה, ניקוי ראש יומיים, ואז קיפול ונסיעה לכביש.