תגובה: אורקס- הגדרת צפיפות קווי גובה
בכל זאת, עד שאולי steed יענה ויתקן את מה שאני כותב כרגע, כיצד מידע מזיכרון מעומעם שצף אצלי:
1. המפות של ישראל-סוריה (כרגע העלתי קישור בתגובה לשאלה של זיו) נוצרו עם מרווחים של 20מ' בין קווי הקונטור (זה מצויים במפורש בקישור להורדה).
2. כאשר מייצרים מפות לשימוש לא מקוון (offline) מ-OSM, כמו שנעשה עם מפות ישראל-סוריה וגם עם מפות IsraelHiking, משתמשים למעשה בסקריפטים אשר אוספים מידע ממקורות שונים, כמובן מ-OSM, אבל גם ממקומות המכילים מידע להצללה, נתוני גובה וכו'. אני בזמנו השתמשתי בסקריפטים של IsraelHiking לייצר מפה עם שמות באנגלית לשימוש עבור תיירים שהגיעו ארצה אז קצת "שיחקתי" עם זה. ייתכן ויכולתי לבחור אפשרות למרווחים אחרים בין קווי הגובה, לא מצליח להיזכר כעת.
3. באורוקס אפשר להשתמש במפות עם מספר שכבות מידע - צריך לבדוק אולי תוכל להוסיף שכבת קווי גובה צפופה יותר אם אתה משתמש במפה וקטורית.
4. לגבי הדו-שיח עם דורון - אני מניח שהוא סובב סביב השאלה האם בכלל קיים מידע ברזולוציה שאתה רוצה להציג או שמדובר "סתם" באינטרפולציה לינארית בין שני קווי גובה שלגביהם יש מידע. בכל מקרה, לדעתי, כל עוד אתה מודע לכך שמדובר באינטרפולציה וזה עדיין עוזר לך - אז אפשר לחזור לשאלה המקורית של האם ניתן לייצר קווי גובה במרווחים צפופים יותר.
ארז הכיוונים שלך נשמעים בהחלט כמו משהו הגיוני ששווה לבדוק.
לגבי הסעיף האחרון שלך אני רוצה לחדד:
ראשית כן, גם אם אוכל להוסיף קו המהווה איטרפולציה לינארית בין שני הקווין הקיימים זה יהיה טוב. כי כאמור, הדיוק פחות חשוב לי כמו היכולת להבחין במבט חטוף כמה קשה הולך להיות לי לטפס את מקטע הרכיבה הבא... (וכאמור אני כבר מכוייל לשיטה אחת, ובמבט חטוף מאוד קשה להבחין בפרטים כשהמסך קופץ באמצע רכיבה מהירה...)
שנית, נעשה רגע סדר במונח אינטרפולציה ואיך משתמשים בו במקור כדי לייצר קווי גובה במפה טופוגרפית:
המודל מורכב למעשה מאוסף של נקודות, שכל אחת מהן מייצגת תא שטח בעל שטח נתון וקבוע ושעבורו יש ערך גובה מדוד. למעשה 3 מספרים - xyz.
לאחר מכן, מבצעים אינטרפולציה בין הנקודות על מנת לקבל את מיקום קו הגובה ביניהן ע''פ הגובה של הקו אותו רוצים להציג.
נניח, 2 נקודות במרחק 40 מ' אחת מהשניה. נקודה א' בגובה 100 מ', נקודה ב' בגובה 140 מ'. קו הגובה 100 יעבור בנקודה א', קו גובה 140 בנקודה ב', קו גובה 120 יעבור בדיוק באמצע ביניהן. (במציאות זה אף פעם לא מספרים כאלו מדוייקים). אלו ייצגו שיפוע של 100%, ז''א 45 מעלות (הרבה מאוד, כמעט מצוק במפה).
לכן, כשאני טוען שאם יש את ה dem במכשיר, לא באמת משנה אם מציגים אותו בקווי גובה כל 10 או 20 מ'. כך או כך, המידע שיוצג יהיה תיאורטי ולא מדוד ולכן ההבדל באמינות המידע יהיה זניח לשימושים הרלוונטיים.
כאמור, אני לא מהנדס שמחשב כוחות לבסיס של גשר, בסה"כ רוצה לקבל תמונה טפוגרפית יותר ברורה...
בלי קשר, תודה לכולכם על התגובות.
אני נהנה מהדיון המקצועי הזה.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
קווי הגובה במפות הווקטוריות גם הם ווקטוריים ממש כמו כבישים. המרווח האנכי בין הקווים נקבע ע"י מי שייצר את קובץ המפה.
לדוגמה, במפת "ישראל וסוריה" של http://openandromaps.org המרווח האנכי הוא של 20 מטר. זה משאיר לאפליקציה כמו אורוקס את האפשרות להציג מרווחים גדולים יותר ברמות זום נמוכות, אבל לא מאפשר הצגה של מרווחים קטנים יותר. אני מניח שהמרווח האנכי נקבע גם משיקולים של גודל קובץ המפה.
openandromaps גם מציין את המקור לקווי הגובה - SRTM3. זהו מודל גובה דיגיטלי (DEM) עולמי חופשי שמשוחרר ע"י נאס"א עם רזולוציה אופקית של 3 שניות המעלה - כ 90 מטר בקו המשווה. האתר Israel Hiking משתמש במקור חופשי אחר (ASTER) עם רזולוציה אופקית של שניית מעלה אחת - כ 30 מטר בקו המשווה. גם המפות החדשות של המרכז למיפוי ישראל מבוססות על DEM ולכן יש הבדלים בצורה של קווי הגובה בין המפות הישנות למפות החדשות, ורבות נכתב על זה בפורום הזה ואחרים.
בכל מקרה, נתוני ה DEM מציינים את הגובה בכל נקודה על הסריג בהתאם לצפיפות הרזולוציה האופקית. קווי הגובה נבנים מתוכם דיגיטלית ע"פי הרזולוציה האנכית הנדרשת - 20 מטרים, 10 מטרים, 80 רגל וכו'.
לאורוקס יש אמנם אפשרות לקרוא קבצי DEM, אבל הם משמשים רק ליצירת הצללה (relief map) כתוספת אופציונלית למפות הקיימות. אין באורוקס אפשרות לייצר פנימית קווי גובה כתוספת למפות הקיימות, כך שקבצי ה DEM הנ"ל לא יכולים לפתור את הבעיה המקורית שהצגת - הורדת המרווח האנכי של קווי הגובה במפת ישראל וסוריה.
למי שמבקש לבנות בעצמו קווי גובה, קבצי ה DEM שבהם משתמש האתר Israel Hiking עברו ניקיון והתאמה לנתוני הגובה של ישראל והם זמינים להורדה בכתובת:
https://github.com/IsraelHikingMap/M.../Rasters/ASTER
steed- המון תודה על התשובה הסופר מפורטת וברורה שלך.
בשורה התחתונה- מבין שאין אפשרות במפה ששאלתי עליה.
יחד עם זאת, להבנתי מתשובתך, ה- DEM שעליו המפות הללו מבוססות במקור יכול להספיק תיאורטית לקווי גובה במרווחים של 10 מ', אילו יוצר המפה היה רוצה בכך. (אבל זה לא באמת רלוונטי לשאלה המקורית או לפתרון).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
steed
ואיך אני עושה את זה באופן אוטומטי? איזה תוכנה (חוץ מנניח ARCMAP וכד') יודעת להשתמש בנתונים האלו ליצירת קווי גובה? אם הצלחתי לייצר שכבה כזו, אפשרי להכניס אותה לאורקוס בקלות? יש איזה פורמט ספציפי שאני צריך להקפיד לעבוד בו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
ואיך אני עושה את זה באופן אוטומטי? איזה תוכנה (חוץ מנניח ARCMAP וכד') יודעת להשתמש בנתונים האלו ליצירת קווי גובה? אם הצלחתי לייצר שכבה כזו, אפשרי להכניס אותה לאורקוס בקלות? יש איזה פורמט ספציפי שאני צריך להקפיד לעבוד בו?
תתחיל מההנחיות הכלליות כאן - https://github.com/IsraelHikingMap/Map#building-the-map
הכלי ליצירת אריחי מפה "פרטית" הוא Maperative. תסתכל בכל ההגדרות של IsraelHiking והסקריפטים שהם משתמשים בהם ונסה למצוא את המקום הנכון לשנות את ה-STEP בין קווי הגובה. לא בדקתי זאת בעצמי, אבל זה הכיוון להתחיל ממנו (כמובן שתוכל לייצר מפה קטנה, של אזור מצומצם יחסית לטובת הבדיקות הללו כדי לחסוך שעות של המתנה. אתה אמור למצוא שם באחד המקומות את ההגדרה המתחמת את המפה ותוכל לשנות זאת).
בהמשך לדברים של ארז...
בהנחה שהמטרה היא לייצר מפה לשימוש לא מקוון (offline) באורוקס, אז האופציה היחידה שלך היא לייצר מפה מלאה. אורוקס לא מאפשרת שילוב של מספר מפות לא מקוונות, זו מעל זו, כפי שניתן לעשות עם מפות מקוונות.
אפשרות נוספת לזו שהציע ארז היא לייצר בעצמך מפה ווקטורית של ישראל. אני לא מכיר את התהליך, אבל אני משוכנע שחיפושים ברשת אודות יצירה של מפות עבור mapsforge יביאו לך את המידע הדרוש.
אגב, אם יש לך הצעות לשינוי ושיפור סגנון מפות הטיולים ו/או האופניים הפתוחות של ישראל, אתה יכול גם לפתוח הצעות בגיטהב:
https://github.com/IsraelHikingMap/Map/issues/new
זאת בהנחה שלמרות קווי הגובה במרווח של 10 מטרים, יש במפות האלו משהו שמקשה עליך את השימוש בהן ;)