גם בשלישי אם אני אלחץ ממש הוא יגיע ל100
אולי אני חושב שיצא לי יותר כוח ממה שאמור לצאת לי, אנערף
כי בחמישי אני יכול להגיע ל 130 אם אני לוחץ( יצא משהו כמו 3200-3400 סלד)
אולי אני טועה עם המחשבה שהוא צריך להיות על פחות טורים
Printable View
גם בשלישי אם אני אלחץ ממש הוא יגיע ל100
אולי אני חושב שיצא לי יותר כוח ממה שאמור לצאת לי, אנערף
כי בחמישי אני יכול להגיע ל 130 אם אני לוחץ( יצא משהו כמו 3200-3400 סלד)
אולי אני טועה עם המחשבה שהוא צריך להיות על פחות טורים
כתבת שאתה לא מגיע ל100 קמ"ש, עכשיו מסתבר שאתה מגיע גם ל130 קמ"ש :D
נשמע לי שהכל בסדר - לפחות מהבחינה הזאת. אל תסתכל על מד הטורים - תסתכל על הכביש.
עכשיו קצת יותר בפרוט - בכל זאת ג'יפולוג.
החישוב הוא כזה -
100 קילומטר בשעה הם 1660 מטר בדקה. אם יש לך גלגל בקוטר 31 אינץ', ההיקף שלו בערך 2.4 מטר. כלומר, בדקה הוא מסתובב 1660 חלקי 2.4 שהם כ-690 סיבובים לדקה. אם תכפיל את זה ביחס העברה הסופי בדיפרנציאל שלך (4.56) ובהילוך החמישי (0.851), תקבל שהמנוע אמור להסתובב בכ- 2,675 סיבובים לדקה. שזה מספיק קרוב למה ששעון הטורים מראה לך.
כאמור, הכל בסדר, המפתחות בפנים, סע לשלום חביבי.
פות"ש כתב שהוא בעצם מגיע גם ל130...
הסל"ד שלו ב100 קמ"ש נראה לפות"ש לא תקין, אבל זה בדיוק הסל"ד שאמור להיות.
לא בהכרח, כי יש לו גיר של 2005, ויחסי העברה בגיר שונים.
בסרנים של 2005 יש יחסי העברה גבוהים יותר מאשר השנתון שלו, ובהתאם החשבון לא אמור להתאים.
אנחנו מתפלפלים על הערכות כשאין לנו באמת את הנתונים של הרכב קומבינה הזה.
ההילוך החמישי בכל הגירים של טויוטה הוא דומה, 0.85. ואם הוא מדווח 2800 סלד ב100 קמ"ש, אז מן הסתם יחס העברה בסרנים מקורי...
דורון אל תתבלבל - אתה היחיד פה שמתפלפל.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
לשנתון 95 אין מד סלד והוא מעריך לפי הכתיבה מה הוא חושב שיש.
וכן,
כמו שכתבת בעצמך, בכל זאת ג'יפולוג, מנסים לחשב לפי מספרים ולא תחושות..
ומנוע 1KZ לא אמור להתקשות כלל לעבור 100קמש במישור.
גם לא מנוע 2L אטמוספרי, שגם עם חצי מליון מגיע למהירויות האלו.
אלא אם פספסתי משהו?
יש לי מד סלד ברכב מכיוון שיש לי דשבורד של פראדו 2001, בגלל זה אני יודע בדיוק על כמה אני עומד
אבל כנראה שההסבר נכון, כנראה היחסים עדיין לא מתאימים נכון.. המומנט שלי מאוד גבוה ביחס להיילקסים אחרים אבל מהירות סופית הוא קצת מתאמץ..
אני אשנה יחסים בסרנים ל4.10 / 4.88 לדעתי ואז האוטו אמור לנסוע פגז
גבע אתה מתאר נתונים של היילקס רגיל לגמרי.
100קמ"ש, הילוך חמישי = בערך 2800 סל"ד (וזה לא קשור לסוג המנוע, בכלל)
כשאתה לוחץ אתה מגיע ל130 קמ"ש (היילקס אטמוספירי באמת לא מגיע להרבה יותר, עם טורבו יכול להיות שאתה יכול לגרד עוד כמה קמ"ש בכביש מישורי).
הבעייה היחידה שלך, כפי שאני מתרשם מדיום באינטרנט ובלי היכרות אישית, היא שאתה מצפה למשהו אחר מהרכב. מציע לך לתאם ציפיות.
פרט חשוב נוסף שיכול לעזור לך להבין עד כמה הרכב שלך תקין בגדול - מה צריכת הדלק הממוצעת?
הצריכת דלק שלי היא סביבות ה 1/10 -1/11 ממוצע
נסיעה לאילת בפסח הצלחתי להוציא גם 1/15!
אם ככה אני רגוע, בקרוב אעדכן את ההמשך והסוף של הפרוייקט
גבע,
המספרים של הדלק לא נשמעים הגיוניים..
יש לך קומבינציה של מנוע וגיר וגלגלים ולוח שעונים שלא קשורים במקור אחד לשני, אתה בטוח שהמד מהירות והמרחק מכויל נכון?
הלוח שעונים והמנוע של פראדו, הצמיגים מידה 31 ( מידה דומה לפראדו) ההבדל היחידי ביני לבין פראדו זה יחסים:p
מד מהירות נבדק גם באמצעות וויז כדי לבדוק כיול( הוא מכוייל)
אם המד מהירות מכוייל אז הספירת קילומטרים מכויילת.
לי יש מיכל 50 ליטר ( נורה נדלקת כאשר נשאר 8-10 ליטר בערך), לפי התיעוד האחרון שלי נסעתי כמעט 500 קמ כלומר 1/10 לערך
ובלי קשר, אני נוסע די רגוע (90-100) ולא לוחץ חזק בהאצה.. זה גם קשור לצריכה
יש לך מיכל של 63 ליטרים אם לא החלפת מיכל ובמידה ושנתון 95 זהה ל-97.
לוויז יש סטייה, ויחד עם הסטייה של הספידומטר לא הייתי מסתמך עליו.
המד מהירות מחובר לטרנספר היילקס, שהוא שונה מהטרנספר פראדו המקורי שהיה מחובר ללוח שעונים הזה.
היחסים זהים בין הטרנספרים?
1:10 זה מספר שאני מכיר בחורף בלי מזגן בנהיגה רגועה במרכז בארץ בלי שיפועים.
לא בקיץ עם מזגן ולא בכביש לאילת.
1:15?
זה היילקס היברידי?
יש סיכוי שהמיכל שונה אצלי באוטו( לא ידוע לי על החלפה), כל תדלוק אצלי מסתיים סביב ה 45 ליטר סולר
כמה הסטייה של הוויז? כי הספידומטר והוויז מראים ביחד את אותה המהירות
אני גר במרכז הארץ, המזגן אצלי חדש דנדש ועבר הרבה חיזוקים( לבקשת האישה, אני אישית לא סובל מזגן אבל לפעמים זה נחמד)
בפסח האחרון היה די נעים אז לא הפעלתי מזגן והנסיעה הייתה כביש 6 ואז הערבה בלי עצירות ובלי כלום.
אם אין עצירות והעברת הילוכים והאטה מינימלית הנתון אפשרי מסתבר
לגבי היחסים:
כמעט סגור על זה שאצלי ברכב יש 4.56( מקורי) לעומת היילס 2005 שיש לו בסרנים 4.10 ( תקנו אותי אם אני טועה)
מהדיון פה הבנתי שההילוך החמישי גם בהיילקס 97 וגם ב2005 זהה כלומר שמפה נובע הקושי להשתולל עם האוטו ( לטובה?)
מה שכן יכולות שהתוספת כוחות סוס של מנוע פראדו לעומת מנוע היילקס והטורבו בפראדו עושים הבדל בצריכת דלק.
אל תשכח שפראדו היא נבלה כבדה והיילקס זה משקל נוצה
בתור התחלה תתחיל למדוד צריכת דלק כמו שצריך. כי X ק"מ עד שנדלקת נורה זאת לא מדידה.
תדלק עד הסוף, סע כמה מאות ק"מ ותדלק שוב תו"כ שאתה ממלא לאותה נקודה. חלק את הק"מ שנסעת במספר הליטרים שנכנסו.
ואגב, 1/15 זה אולי קיצוני אבל עם הדיפנדר (שהוא פחות אווירודינמי מההילקס) הייתי עושה בקלות 1/12 בנסיעות בינעירוניות ארוכות.
זה החישוב שנעשה, תדלוק פול לאחר מכן ספירת קמ עד הידלקות הנורה. נסיעה לתחנת דלק ולראות כמה ליטר נכנס ולפי זה לחשב.
בדכ זה 1/10-1/11 במקרה הקיצוני שזה 1/15 רק בנסיעה בינעירונית ארוכה מאוד בלי עצירות כמעט ובקושי האטות, כמובן במהירות של 90 קמש כל הדרך.
אם הצלחת עם דיפנדר 1/12 בכמעט אותו סיטואציה אז הנתון של 1/15 לערך בירידה לאילת הגיונית מאוד.( בחזור הוא היה הרבה פחות חסכוני, תודה לעליות של ים המלח)
היילקס שוקל פחות מדיפנדר וכרגע הוא נמצא עם מנוע חזק יותר מהמקור אז זה אמור להקל בצריכת דלק
היילקס ממש לא משקל נוצה ביחס לפראדו, אבל אם הצלחת לבנות היילקס שנותן לך 1-15/1 סחתיין.
גם היפנים לא הצליחו.