זו מחלה שמועבר בעקיצת יתוש
בד"כ במרכז הנגב ובכינרת לפי מה שאני יודע יש אותם
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Printable View
זו מחלה שמועבר בעקיצת יתוש
בד"כ במרכז הנגב ובכינרת לפי מה שאני יודע יש אותם
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
זה לא יתוש זה זבוב
הוא לא עף הוא קופץ על הקרקע ולכן מיטה צרפתית מספיקה
הוא לא עוקץ הוא נושך
זה לא מחלה זה זיהום מקומי. משאיר צלקת כמו כווייה. וגם זה רק אם הוא נושא את החיידק הספציפי שמגיע ממכרסמים. רוב הנשיכות רק רק כואבות.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
אני תמיד ישן בחוץ על מחצלת, ככה טוב לי.
הפתרון שאני מצאתי זה לרסס שמן לפידים בדרך כלל שמן ציטרונלה מסביב למחצלת.
החרקים כןלל עקרבים מגיעים לזה ומבחינתם זה כמו קיר הם הולכים מסביב. לגבי נחשים עדיין לא יצא לי לבדוק אבל 100 אחוז מהלינות שלי בשטח אני עם כלבה מרשעת וערנית ביותר והיא כבר התריעה עך שניים שלא לדבר על חיות שהולכות על שתיים, אני ישן הרבה לבד בשטח.
כילה, רצוי מהסוג עם החישוק למעלה, את השוליים דוחפים מתחת למזרון אחרי שנכנסים.
תראה שאתה בצל ותישן כמו תינוק...
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
עפרור ... ותודה לך דורון. עכשיו גם אני מת מפחד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לישון סתם על מיזרן בשטח יכול להזמין צרות מכל מני עוקצים ,
תישן בתוך ציפה של פוך ותסגור כמה שאפשר מלמעלה שלא יכנסו זוחלים ( גם נמלים יכולות להטריד )
תבדוק את הטמפרטורות לפני היציאה, אני ישנתי ש לילות השבוע בחניון נחל צאלים והיה ממש נעים אבל שבוע לפני הטמפרטורה בלילה בקושי ירשה מ 40 מעלות..
מניסיון, החומר שהכי דוחה עקרבים הוא אבקה נגד פרעושים של פעם, במחנות קיץ היינו ממש מגדרים איתה אזורי שינה. לא זוכר בדיוק את ההסבר המדעי, משהו שקשור בגודל גרגירי האבקה שהם לא יכולים להתמודד איתו.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
אני לעולם לא ישן בלי איזה סוג של הגנה. המינימום זה כילת משולש שתפוסה על עץ.
או האוהל הזה:
https://matzok.com/product-tag/%D7%A...8%D7%99%D7%A1/
לעומת זאת יש לי חבר שדווקא מאוד נהנה לישון על מזרן ספוג בטיולים באוויר החופשי. בכיף...
בינתיים התעוררתי פעם אחת למשמע צרחות מכוונו - בדיעבד התברר שחתול ליקק לו את האף באמצע הלילה.
במקרה אחר הוא חשב שחברה שלו שוב גונבת לו את השמיכה בלילה, נתן משיכה חזרה ופוף השמיכה נעלמה. התעוררנו לקולות שועל בורח עם השמיכה בפה...
הכי מצחיק היה שפה נפוחה מעקיצת מי יודע מה זה היה.
אגב שועל גנב צ'מעו סיפור (בלי קשר לנושא השרשור):
פתרון תאורה פשוט שאני משתמש בו לפעמים זה להציב פנס של אופניים על גבעה סמוכה, מכוון את המאהל.
ערב אחד האור נעלם פתאום, והספקתי לקלוט את הפנס מטייל אל מעבר לגבעה - אחרי כמה מטרים השועל האמיץ הבין שמזון זה לא, ונטש את המציאה..
אם כבר בשועלים עסקינן ..
לפני הרבה שנים ברמה"ג ..
האשה ( דאז ) והילד ישנים באוהל, אני והילדה ישנים בחוץ ...
אני מתעורר פתאום פנים מול פנים עם חטפני ... והופ ! נעלם סנדל אחד של הילדה .. עד היום לא נמצא.
זה היתרון הגדול של כלב .שום דבר לא מפתיע אותך, בעלי חיים, צבא, בדואים וכו. אני ישן בשקט בכל מקום
Sent from my SM-G531H using Tapatalk
אם כבר מטיילים בימי הקיץ, מומלץ ללון בחאן או באתר מסודר. אחרי יום הזעה, ג'יפה ואבק, אין עונג גדול יותר ממקלחת טובה. ובנוסף, לא צריך להקים בערב ולארוז בבוקר אוהל. ובנוסף לא צריך לסחוב ברכב את הציוד לפריסת מאהל.
קצת הלכת רחוק.
אפשר גם להגיד שעדיף לא לטייל בשטח בכלל. הכל מלא אבק 😉.
ללינה בחאן יש יתרונות במהלך כל השנה (אגב, לדעתי, הרבה יותר בחורף), למאהל בשטח יש קסם משלו ושווה לעשות פעם כך ופעם כך.
לגבי נושא השרשור,
עד הגעת המשפחה ישנתי רק עם כילה תחובה מתחת לשולי מזרון, ועם חישוב של מהיכן תזרח השמש. אין לזה תחליף מבחינת החוויה.
היום, כשיש אשה וילדים האוהל משמש בעיקר לפרטיות ולאיגום הילדים.
לגבי שושנת יריחו, יש גם לאורך כל הבקעה עד הכנרת, ובשומרון (אצלנו המועצה האזורית נלחמת בשפני הסלע) . זה לא סתם זיהום פשוט אלא משהו הרבה יותר מורכב ארוך וכואב.
לכן פורסים שקש וכילה לפני השינה, או אם רוצים לשבת סביב המדורה עד שכרות מוחלטת, בלי להתעסק עם הכנות לפני שנכנסים לישון, מכינים את הכילה מראש ומקפידים לתחוב את השוליים טובטוב מתחת למזרון. בכניסה מקפידים לא להכניס איתנו יתושים, כי חבר שכזה בפנים ישגע אותך כל הלילה.
טיפ אחרון, כילה שנוגעת , בך גם לא שווה כלום (הנבלות עוקצים דרכה), וגם מציקה. לי היו בזמנו מוטות נירוסטה שהיו ננעצים בקרקע ליצירת מסגרת, במקרים בהם לא היה לאן לקשור.