מצליב או מחליף בין קידמי לאחורי מאותו צד?
כתבו פה פעם שהפיכת כיוון הגלגול גם בצמיג סימטרי גורמת נזק לצמיג.
מה באמת הדבר הנכון לעשות?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Printable View
יש מצב שההבדל במרחקים הוא כי באותו הזמן אתה נוסע עם הסופה חצי ממה שאני נוסע עם הרכב?
לפי החישוב שלך של 4-5 שנים, אני לא מגיע לטווח זמן הזה, אבל ב-3-4 שנים מגיע למרחקים האלו.
3-4 שנים זה זמן חיים סביר בהחלט לצמיג טוב.
הממוצע שלי עם הסטים האלו היה 25K+~ בשנה, לפעמים יותר (הסט האחרון הוחלף אחרי כ-75K) רובם כמובן בכביש, וכ-5% בשטח, עם רכב עמוס, ואין לי נעילה אוטומטית מאחור.
מצליב פעם ב-10K בערך, ומקפיד על לחץ אויר, במיוחד לפני עלייה לכביש.
אני לא נוסע עם צמיגים יבשים, וגם לא שחוקים, המרחקים על הכביש יותר מידי משמעותיים בשביל לשחק עם זה.
יסלחו לי מראש רוכשי צמיגי "צ'אנג ובניו ושות", שחושבים שדפקו את המערכת עם צמיגים זולים, אבל זו גם הסיבה שאני רוכש צמיגי שטח מהמותגים המובילים, כדי לקבל מוצר איכותי שיעובד טוב בכביש ובשטח, לאורך זמן.
כלל הצמיגים ירדו מהרכב עם כחצי\קצת פחות עובי קוביות.
אני לא חושב שהסטנדרטים שלנו שונים.
אני מתלבט לסט הבא בין המוכר והבטוח מבחינתי, BF/KM2, לבין MTR החדש, ובין ה-COOPER שהאוסטרלים מסתבר מאד אוהבים.
מקסיס 8060 במידה שציינת ( 31" ) זה קודם כל צמיג 2ply ולא 3.
רק מעל מידה 35" הוא מיוצר עם 3 ply בדופן - מופיע גם באתר של מקסיס.
צמיג כווני, ובסך הכל סביר והמחיר בהתאם.
בנסיעה יומיומית ושטח בסופי שבוע, אחרי שנה המקסיס הופך לקשה ופלסטיקי,
האחיזה יורדת דרסטית ביחס לאחרים והגומי נוטה להישחק ולהיקרע יותר מכל הצמיגים שציינת.
BF וטויו צמיגי פרימיום. אוחזים ומחזיקים הכי הרבה זמן מעמד והתעללות והמחירים בהתאם.
BF והטויו הם גם צמיגים מסיביים וכבדים יותר מכל צמיג אחר שציינת - בעיקר בגלל עובי הדופן ביחס לאחרים.
נוסע היום עם BF כבר שנה וחצי. הצמיג הטוב ביותר שנסעתי עליו מבחינת אחיזה בכביש ובשטח,עמידות,שחיקה והתייבשות.
ולכל מי שרשם עליו לגבי אחיזה כביכול פחותה(שזה תמוה בפני עצמו..מעניין שרק בישראל רושמים דברים כאלה) - בגלל שהצמיגים האלה כבדים ומסיביים יותר יש צורך להוריד יותר אויר בהם בשטח.
לפני הBF היו קופר STT M/T . דגם קודם אמנם(לא PRO), אבל לדעתי נותן את התמורה הכי טובה ביחס למחיר שלו.
כמו שרשמו לך קופר תמורה טובה למחיר עושה הכל טוב כולל נסיעה בכביש.
BF היה לי עפו קוביות התקלף בדופן... האחיזה בשטח לא רעה אבל לא הצטיין באיזשהו תחום והיה קשה מאד לאזן אותו. בכביש היה רועש מאד לאחר שנשחט.לא יקנה עוד סט כזה או בכללי מוצר של BF. גם עם הAT היה לי חוויה לא טובה.
טויו חד וחלק הצמיג הכי טוב ברשימה אבל שוקל המון!! למרות שהמידת צמיג שלך יחסית קטנה אבל עדיין משהו שצריך לקחת בחשבון.
יש עוד מותג במידה שלך הרקולס אם אני לא טועה אמריקאי נראה לי חברה בשיתוף עם קופר, הבנתי שהוא צמיג טוב.
אני הייתי שם את הכסף שלי על הטויו מהאופציות האלה.
כתבתי בהודעה הראשונה, לא ביררתי מחירים וזמינות. כל המחירים מבוססים על Tires.yad2.co.il. ברגע שאתחיל עם הטלפונים והמחירים אני אעדכן פה זמינות ומחיר.
אם מישהו קנה לאחרונה רביעיה של TOYO/COOPER במידה הזאת, אשמח לשמוע על מחירים מעודכנים.
אני מבין שיש תמימות דעים לגבי המקסיס ולכן אוריד אותם כרגע מהפרק, אלא אם יהיו עוד דעות.
הג'נרל הנוכחיים גם מאוד כבדים, אני זוכר שהמשקל שלהם ושל הטויו דומה(באזור 25ק''ג לצמיג) כך שההבדל במידה ואחליט להרכיב טויו לא יורגש - בעצם אולי כן, כי כמות הקוביות שהתעופפו מהג'נרל לא קטנה :)
קרה לי מקרה עם יבואן של מותג צמיגים מאוד מוערך שהתקשרתי אליו לברר זמינות מידה ולוודא שהצמיגים "טריים", תגובת היבואן הייתה "טרי יש רק בלחמניות". אפילו לא התווכחתי, ניתקתי את הטלפון ולא קניתי את הצמיגים של המותג הזה.
(גם) בנושא הצמיגים יש כ"כ הרבה אינטרסים, בורות וחוסר ידע בארץ, שאי אפשר להאמין לאף אחד חוץ מלתוצאות מדודות של מבחני השוואות צמיגים ומניסיון אישי.
ההבדל בין מותגי הלינג לונג ששמים בליסינג לבין צמיג איכותיים (כדוגמת מישלין וקונטיננטל) הוא משמעותי, גם מניסיון אישי וגם מאין ספור ביקורות.
גם בטויו היבואן לא מנהל מלאי לפי תאריך יצור ולא ידעו לומר את הנתון הזה עד שהצמיג לא הגיע לפנצריה.
לשמחתי מה שהגיע התברר כטרי.
לדעתי אנחנו מיחסים משקל גדול מדי לטריות.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
לגבי תאריך ייצור אולי זה נכון, לא יודעים(או לא רוצים לדעת) עד שמגיע.
לגבי הטריות, יש הבדל בין צמיג ששכב שנה שנתיים (אולי לא נורא) לבין שלוש ארבע שנים במחסן, חוויתי את זה כבר על בשרי, צמיג כזה מתייבש הרבה יותר מהר מאשר שישחק בנסיעה, ואם כבר נסעת איתו הוא גם יתפרק יותר מהר, אולי זה תלוי בתנאי האחסנה...
מניסיון אישי בלבד.
מעדכן-
MAXXISים למניהם יש במלאי וכולם מציעים אותם. מחיר כ 550-600ש"ח לצמיג.
COOPER STT PRO - קשה להשיג צמיגים טריים אך אפשרי. מחיר כ- 650-700ש"ח לצמיג.
BF KM2 - יש מלאי, יש צמיגים טריים. מחיר - כ-700-750ש"ח לצמיג.
TOYO OPEN COUNTRY M/T - נאמר לי שיש מלאי קטן בארץ, אבל ניתן להשיג צמיגים טריים. מחיר - כ-750-800ש"ח לצמיג.
Goodyear MTR Kevlar - לא מיבאים במידה לארץ.
המידה - 31/10.5R15
המחירים כוללים מע"מ, התקנה, איזון וונטילים. ההצעות עבור הזמנה של 4 צמיגים.
בברכה,
אריאל
ההפרש מצדיק את הטויו. לך על זה
לא פרסם לי בהודעה הקודמת.
הלכתי על ה Cooper.
מניסיון של חברים לטיולים וחבר'ה באתר ומחוצה לו, הם אמידים, אוחזים טוב מאוד בכביש ובשטח.
הפרמטר העיקרי שהיטה את הכסף הוא שהג'נרל שהוחלפו היו כבדים, והטויו עוד יותר כבדים מהג'נרל.
לא רציתי צמיג כזה כבד בהנחה שהוא עלול להשפיע על ההתנהגות.
הרשמים מהנסיעה חזרה מהפנצ'ריה הם שיש שיפור קל אך בהחלט מורגש בכל תחום- בבלימה, בהיגוי, ובסחיבה והצמיג יותר רך ונוח מהג'נרל(הפרמטר הזה יכול להיות גם בגלל הגיל של הג'נרל)
אריאל
תמונות.. ואיפה נרכשו?
לכול בעלי ה 245/75/16 שווה לבדוק מחירים באתר יד 2 צמיגים (שווה לעשות בדיקה לאורך תקופה המחיר משתנה כול הזמן. כל עוד מתכננים להחליף צמיגים ואין נשבר רגעי). אני קניתי את הטויו בפעם האחרונה ב 2700 שח רביעיה כולל הרכבה ואיזון אצל דורון בראשון לציון. המחיר במוסך בבדיקה ראשונית היה גבוהה יותר. אחרי שעדכנתי אותם במחיר של יד 2 התיישרנו על המחיר. הצמיגים היום מייצור 6 חודשים. שווה היה בטרוף (סט שני על הרכב).
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
דרך אגב הזיכרון שלנו הישראלים קצר צמיגי דורון "נפלו" בתוכנית "יצאת צדיק" לכן הבדיקה של תאריך הייצור והצמיגים צריך להיות בדיקה קפדנית שהמציאה שווה. :-)
Sent from my LG-H815 using Tapatalk