כנראה שהאפשרות האחרונה גיא.
סע, ותעדכן אותנו. מקסימום הדאסטר ימס. יש ביטוח.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Printable View
כנראה שהאפשרות האחרונה גיא.
סע, ותעדכן אותנו. מקסימום הדאסטר ימס. יש ביטוח.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
גיא מדובר בשמורה. זו סמכות הסגירה.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
כלומר שבזמנים רגילים של שמורה אפשר לנסוע שם. ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
כן. יש שם שבילים מסומנים שלפני הזיהום היה ניתן לטייל בהם.
אתה צודק גיא. שטח צבאי סגור בצו אלוף, ששומר שם בכבודו ובעצמו. כי יש שם מתקן צבאי סודי שמהווה מקלט מדיני לפוליטיקאים.
ובכלל זו הסיבה האמיתית לדליפה שהיתה מכוונת ביד אחת עם הממשלה.
אני חוזר בי מהתשובה הרצינית שלי. ראה תשובתו של נמרוד...
וברוח אחרת...
חברה, הדיון בג'יפולוג מבוסס על הכלל שכולנו אוהבים שאומר שכותבים את מה שיודעים. ומה שלא יודעים- לא כותבים (או שאפשר לציין בקטנה שזו דעה אישית).
נכתבו בדיון הזה כמה דברים שהם לא יותר מדעתם הפרטית של כותביהם, ומה לעשות שהם לא עולים בקנה אחד עם המציאות.
דוגמאות-
פקחי הסיירת הירוקה הם כן עובדי הרט"ג (אלא אם משהו התשנה ואני לא מעודכן, ואני די בטוח שאני מעודכן).
מים מהכור לא יכולים בשום סנריו לזרום בנחל אשלים.
הרט"ג מעסיקים לעתים קבלנים גם בתפקידי שמירה.
אם רוצים לקיים דיון רציני על מהות הסגירה, תוצאות הזיהום, הסמכויות לסגירה ולאכיפה בשטח- אנא יתכבד כל מי שמגיב ויגבה את דבריו.
אם רוצים סתם להוציא קיטור על הרט"ג בבקשה, אני מחוץ לדיון. (לא בגלל שאני בעד הרט"ג, אלא בגלל שזה לטעמי צריך להיות דיון רציני ודיוני הוצאת קיטור יש לא מעט). וסתם חבל לי להיות בחוץ, זה נושא קרוב לליבי.
וגם בגלל שלטעמי הוצאת קיטור משיגה תוצאה הפוכה מהרצוי.
אם מי מהכותבים (או מגיבים חדשים) יודע עובדות או רוצה לברר אותם ולשתף כאן אני יותר מאשמח**.
ואז הדיון יהיה עם בשר.
ואם יתגלה או יהיה חשד סביר ומבוסס על סגירה לא מוצדקת של שטח אפשר יהיה אפילו גם לקיים מאבק בנושא.
יונתן
** כפי שאני ביררתי בנוגע למצב הסגירות. לא ספקולציות. עובדות בדוקות. שאגב, מוכיחות שדברים לא שחורים כמו שנכתבו (ראו כותרת השרשור בנוגע לציר המסוע)
[emoji106]
Sent from my iPhone using Tapatalk
יונתן,
זה שקיבלת תשובות לא הופך אותן לעובדות.
ניסית לאתגר את המחשבה שחלקן דיעות או אג'נדות?
לא הבנתי דורון. אתה מדבר על התגובה שקיבלתי ממי שביררתי איתו את מצב הסגירות?
אם אתה מתייחס לתגובות כאן בדיון אז הדברים שלי לא היו ביחס למה שאתה כתבת אלא לקביעת של אחרים (ראה דוגמאות שכתבתי).
בכל אופן, כרגע כאמור אנחנו לא יודעים מה הסיבות לסגירת מעלה עזגד. ולכן אפשר לנחש כמה שרוצים, כל עוד לא מבססים על הניחושים האלו קביעות ברורות לגבי מקבלי ההחלטות.
כן.
לרט״ג יש היסטוריה של חוסר עקביות במתן סיבות למהלכים שבוצעו בשטח, מי כמוך יודע.
כולל סיפוח שטחים בלי היתר, ראה שרשור השלטים שלך.
חוסר העקביות הפנים ארגוני ״תורם״ לנו מידע אודות אפשרויות נוספות לסיבה האמיתית למהלך זה או אחר, מעבר לפרסום הרשמי.
וכשמנפנפים ב״שיקולים סביבתיים״ ערטילאיים, שקשה להן להחזיק מים תרתי משמע, זה לא מריח טוב.
דורון לא כתבתי שמישהו סיפק לי את הסיבות לסגירה. אז בטח שאי אפשר לחשוד שהוטעתי... רק כתבתי כאן מה אמרו לי לגבי מה סגור ומה לא.
בזה אני באמת לא חושד שהוטעתי. מידע תפעולי פרופר. קשה לי להאמין שסיפרו לי שמעלה עזגד סגור אם הוא בפועל פתוח...
או שאני ממש לא מבין מה אתה מתכוון... [emoji848]
זה סביר והגיוני ביותר לסגור את כל הגישות לנחל אשלים עד אחרי השיטפון הראשון ,
להסיק מסקנות שהרט"ג "מנצלת" את האסון לסגור שטחים זה מאוד מוקדם
ביג דיל אז מעלה עזגד סגור יש עוד מספיק מקומות לטייל נחזור אליו שיפתח
להגיד ״ביג-דיל״ בזלזול זה ממש לא נכון במקרה הזה.
ההיסטוריה הקצרה מראה ששטח שנסגר לא שוחרר
ועזגד הוא לא ציר כניסה לנחל והוא כן ציר רוחבי חשוב ובין הבודדים שמאפשרים ירידה מרמת המדבר למטה שלא ע״ב כביש.
תן לי דוגמאות של שטחים שנסגרו בגלל זיהום ( לא מטעמי שמירת טבע מה שהם קוראים שימור וכ"ו ) ולא נפתחו,
אני ייתן לך דוגמאות כמו הזיהומים בנחל צין ושמורת עברונה שאחרי הניקיון נפתחו מחדש
ועזגד הוא אולי לא ציר כניסה לנחל אבל הוא עובר במקומות מסוימים מאוד קרוב אליו ולא ניתן להציב שומר על כל ירידה שם
יונתן כבר אמר לך שחלק מהנימוק הוא הביוספרה..
השביל רחוק כמעט קילומטר מהנחל בנקודה הכי קרובה.
אתה יותר קרוב למקור הסיבות לזיהום (הבריכות) כשאתה עובר בכביש המפעלים.
דוגמא?
תחפש כאן באתר, לא חסר.
דורון! ממש לא!
אתה מפספס פרטים חשובים בדיון.
הדבר היחיד שקיבלתי עליו מידע ושיתפתי היה מה חסום ומה לא. זהו.
עניין הביוספרה היה רק ביחס לטענה שלך שהחסימה היא מסיבות בטיחותיות והיא לגמרי נכנסה לקטגוריה של ספקולציה.
הדיון הזה נהיה סלט. עכשיו נשאר לעשות סטייק.