למה הם מבטלים או מאטים abs במצב low ?
אסף.
Printable View
למה הם מבטלים או מאטים abs במצב low ?
אסף.
די ברור אסף, אם אתה באמת שואל ברצינות?
בשטח קשה / דרדרת / חצץ אתה רוצה מאוד שהגלגלים ינעלו, אחרת הרכב ידרד ללא שליטה, בדיוק כמו שכתבת. אתה בטח מכיר את המצב שבו אתה יורד מדרגות סלעים / דרדרת ויורד עם גלגלים נעולים, אם במקרה ה ABS יתבלבל וישחרר את נעילות הבלמים עלול להיות מאוד מעניין החילוץ. כמו שכתבתי הייתי במצבים כאלה, ראיתי רכבים שלא אמורים להיות בשטח קשה שזה קורה להם.
אני חושב שאסף כתב את זה בציניות כדי להכריח את דרור לכתוב את אותו דבר ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
הדיסקברי 97 שלי זצ"ל לא היה בולם בחירום על חול. פשוט ממשיך קדימה כאילו כלום.
לכן בכל החמש שנים שהוא היה אצלי, הפיוז של הABS היה מאוכסן לבטח בתא הכפפות.
בTD5 לעומת זאת אין שום בעיה, HIGH LOW חול או סלעים - הABS לא מפריע (בוודאי לא בקטע מפחיד).
אגב שאלה, אצלי כשהדפרנציאל המרכזי נעול, בקרת הירידה במדרון מנוטרלת. האם הנעילה גם משפיעה באיזה אופן על תפקוד הABS?
אצל יצרן אירופאי גדול ומוכר, יש אפשרות לביטול ABS, או ע"י כפתור, או ע"י שילוב סגרי דיפ'.
יש 2 אופציות, וזאת בהתאם לקו ההינע.
רכבי 4*4 FULLTIME, עוברים למצב שינוי תוכנה אשר משנה את תדירות השחרור של לחץ הבלימה וכן מגדיל את המרווח בין הפולסים. התוצאה היא שהגלגלים מצליחים לערום לעצמם ערמה קטנה של חול אבל עדיין משחררים בתדירות נמוכה את לחצי הבלימה כדי לקבל מעט היגוי. במצב זה יהיה פער אדים בהתנהגות בהתאם למהירות הרכב, ככל שהרכב יאיט, המרווח בין השחרורים יגדל, וההפחתה בלחץ הבלימה בעת השחרור תפחת.
רכבים נעולים מכנית מקבלים מצב ביטול אמיתי וזאת משום שלא ניתן לשחרר את אחד הגלגלים ממערכת הבילום, ולצפות שהוא יחל להסתובב, כאשר כל מערכת ההינע מרותקת לעצמה באופן מכני דרך הציריות והקרדנים.
קיד חוץ מהסגנון המנומס שלך משהו, תשתף למה לא שנלמד משהו חדש, באיזה רכב מדובר ודגם?
קובץ מצורף 116125
למה אין מתג בכל הרכבים? עלויות. מדובר על כפתור + תוכנה + התראה בלוח השעונים + הפעלה מחודשת בכל מחזור נסיעה, והעלות הגבוהה ביותר, שינוי התוכנה הנדרש כדי להפוך את המערכת מארבע ערוצים למצב של 3 ערוצים ולמצב של 2 ערוצים או ערוץ 1 בהתאם למצב שילוב קו ההינע.
למה כן נדרש מתג? ABS היא מערכת מצילה חיים בכל הקשור לנהיגה בכביש עם מקדם אחיזה נמוך, קרי גשם שלג. במצבים של אחיזה נמוכה על הכביש הציבורי, ABS לא אמורה לקצר את מרחק העצירה, אלא רק לאפשר היגוי בעת בלימת חירום. שלא יהיה ספק, על כביש יבש עם מקדם חיכוך גבוה וצמיגים טובים, פעולת מנגנון ABS תגדיל את מרחק הבלימה, משום שבכול מחזור שחרור של הבלמים, הרכב מפסיד זמן האטה. היצרנים מודעים לעובדה שבכביש יבש, מערכת ABS מגדילה את מרחק הבלימה, אבל זהו סיכון מחושב לעומת העובדה שבכביש רטוב או קפוא, ניתן לבצע היגוי תוך כדי בלימה.
בשטח, על משטח בעל מקדם אחיזה נמוך, כורכר וחול, ברוב הקרים הנהג לא מחפש יכולת תמרון תוך כדי ביצוע בלימה וזאת משום שהשטח מכיל באופן ממוצע פחות משתמשי דרך מאשר הכביש הציבורי,אבל הוא כן מחפש יכולת האטה משמעותית אשר צריכה לעלות על מקדם האחיזה. היות שפני השטח הינם חופשיים, והצמיגים אינם מנצלים את מלוא החיכוך של הגומי עם הקרקע, ביטול מערכת ABS או מצב ABS לשטח, מאפשרים בניית ערמה לפני הגלגלים, ולמעשה יוצרים מצב שבו על הרכב לטפס מעל מדרגה אין סופית. זה כמו לבקש מגולש גלים לגלוש את מול הגל.
אני מניח שברור לכולם שרכב סטנדרטי, לא באמת יודע האם אין אחיזה כי הוא על כביש 443 ויורד גשם או שהוא נמצא עד דרך כורכר ביער בן שמן. בהתאם לרמה הטכנית הנדרשת מהרכב: ביצועים נדרשים אל מול מחיר, ניתן להזמין מתג ביטול ABS, כאשר מדובר על רכב עם שילובים קשיחים, וכן מצב ABS לשטח לרכבים עם מערכת חלוקת כוח.
רכב 4*4 קבוע (סובארו) משתמש בתוכנת בלימה 4 ערוצים = 4 חיישני גלגל וכל גלגל נבלם בנפרד.
רכב 4*4 קבוע (פגארו) שנעל דיפ בסרן האחורי משתמש במצב 3 ערוצים. 2 קדמיים בולמים בנפרד, וסרן אחורי בולם יחד.
רנגלר 4*4 PART TIME, לאחר ששילב קדמיים, פועל במצב של 2 ערוצים. נעילה של גלגל ימין מחייבת תאוצה של גלגל שמאל, והיות שזה לא אפשרי, למעשה המערכת עובדת במצב שכל סרן הוא יחידה אחת.
רכב שמערכת ההנע שלו מרותקת ע"י סגרי דיפ', עבר למצב של ערוץ בודד. במצב זה כל לחיצה על דוושת הבלם, מפעילה כוח בלימה זהה לכל הגלגלים דרך גלי ההינע. בירידה של שיפוע תלול עם אחיזה נמוכה, זהו מצב מסוכן, שכן נעילת הגלגלים ע"י הנהג עקב רצון לעצור או להאיט את הרכב, אחרי שכבר מוצתה יכולת האחיזה עם הקרקע, עוצרת את האחוריים שגם כך המשקל עליהם מופחת בגלל השיפוע, ותגרום בהכרח לאחורי הרכב להחליק. נהג מיומן, ירד תמיד עם קו הינע משולב (מנוע ותיה"ל) כדי לוודא שהגלגלים תמיד מסתובבים.
כן קיד היה די ברור שזה יהיה משאית.
ברור שזה לא מרצדס ML או G.
איזה משאית זו?
ההסבר שלך טוב.
בדיסקו 2 שלי: 2004 ללא נעילה מרכזית במקור - תוספת מאוחרת שלי לטרנספר
כאשר נועלים את הדיפרנציאל המרכזי (מופיעה נורית חיווי על נעילה) כלומר המחשב יודע שהרכב נעול
ובמצב זה מכבים את הרכב ומתניעים - כלומר המחשב מבצע בדיקת סטטוס ואז..
מופיעות נוריות אזהרה של ABS ו TC - לפי ספר הרכב RAVE כעת הפונקציות האלו פעילות אך עובדות בשינוי פרמטרים (עמוד 70-21):
Vehicles from 03 model year (with differential lock fitted) – At speeds between 0 and 62.5 mph (0 and 100
km/h), ETC uses brake intervention in axle pairs to maintain even torque distribution between the front and rear
axles. If the centre differential lock is in the locked condition, the differential lock warning lamp in the instrument
pack is illuminated. The ABS, EBD, ETC and HDC functions are retained, but with revised parameters to suit the
locked differential.
הפורומים מלאים הסברים איך "לעבוד" על מחשב הרכב כדי שנורות הללו לא ידלקו - כביכול לא לבטל את פעילות ABS וה TC
אך משירשור זה יחד עם הנאמר בספר הרכב ייתכן שדווקא שינוי הפרמטרים יעביר את ה ABS למצב עבודה מתאים יותר לשטח כמו שנאמר בהסבר של קיד.
נקודה למחשבה :confused:
מרצדס G, נוסע על הכביש 4*4 עם דיפ' ולכן נהנה מבקרת יציבות מלאה, ובהתאם ABS אינו מתנתק על הכביש = בטיחות.
שילוב נועל דיפ' אורכי מכבה אוטומטית את מערכת ABS, וזאת מתוך ההכרה (של המהנדס) שנהג אשר דרש מהרכב את מלוא יכולת המשיכה שלו, נמצא כרגע על קרקע ללא אחיזה מספקת, ובהתאם אינו צריך (כרגע) מערכת למניעת נעילת גלגלים בעת בלימה.
הגרף והתמונה שייכים לרכב הנוסע קבוע במצב 4*4 היות שהוא נדרש למלוא כוח האחיזה גם על האספלט כדי לגרור נגררים כפולים ממשקלו.
תיבת העברה בעלת דיפ' פתוח ללא הגבלה, אך עם מצב נעול עבור שטח משובש.
מצב OFFROAD נדרש כאשר נוסעים מהר, בדרך עפר כבושה, עם דיפ' מרכזי פתוח.
ניתן לראות כי מתחת למהירות 15 קמ"ש מערכת ABS מושבתת לחלוטין.
קובץ מצורף 116193קובץ מצורף 116192
קיד, איזה רכבים אלה? מתי יוצרו, ב G הקלאס החדש של מרצדס אני לא חושב שזה קיים, אני צודק?
קובץ מצורף 116206
G קלאס שנת 90 (463)
אכן, זה יוצר ככה עם המתג הזה על 1996. בזה אתה צודק. היום אין רכבים כאלה עם מתגים יותר.
היום ה ABS ברכבי שטח אמיתיים יודע לעבור למצב שטח שצריך.