זה יהיה מאוד מפתיע אם מי שנאלץ לחיות במאהל המצחין ההוא בארלוזורוב במשך 5-6 שנים לא יפתח בעיות נפשיות.
Printable View
זה יהיה מאוד מפתיע אם מי שנאלץ לחיות במאהל המצחין ההוא בארלוזורוב במשך 5-6 שנים לא יפתח בעיות נפשיות.
קשקוש, המקום הזה ריכז הזויים ובטלנים שהעדיפו את זה על הרחוב. חלקם כבר היו מוכרים לרווחה. מים וחשמל על חשבון הברון, לוקיישן לא רע והרבה מקום לזבל שלהם,אמריקה.
הגרעין המקורי אכן היה מורכב ממחוסרי דיור מהמחאה בקיץ 2010, אבל הם לא שם כבר ממזמן.
אם נחזור לנושא הכותרת בחוף הדרומי באילת, לאחר שפגשתי מספר חברים מקומיים ושאלתי אותם להלן התשובות:
כמעט כל הקארוואנים שממזרח לכביש קרי צמודים לים הם של עסקים קטנים מקומיים המשכירים לנופשים, סטייל איר בי אנד בי, ואכן בעיה כי פרקטית נישלו את קטע החוף מהציבור, נושא התשתית בעייתי עקב המים השחורים והאפורים ולא מסודר ואין חוק וכנראה ביטוח, רק דמיינו את סבך חוטי הגנרטורים שנמתחים בין קראוונים לרוחב הדרך אל הגנרטור שנעול לעמודי התאורה לאורך הכביש. כנראה ראש העיר חושש להתעסק איתם משלל סיבות.
רוב הקארוואנים שממערב לכביש הם פתרון דיור, וגם שם נושא התשתית בעייתי והסכנות בהתאם.
ועוד לא דיברנו על הניראות שמפריעה לא רק ליפי הנפש שביננו.
זה המקרה של חוסר נחישות בפיקוח בתחילת הדרך גרמה לגולם שקם על יוצרו, תראו כמה שנים לקח לסדר את נושא הרוכלים בטיילת אילת, כנראה שבגזרת הקראוונים יש תשלומים מתחת לשולחן לפקחים ומעליהם כדי לשמן המערכת.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני מכיר משהו אחר.
ממזרח חונים כשהם מאוכלסים.
גם עסקים וגם פרטיים.
ממערב חונים באחסנה ויש שם לרוב מי ששומר עליהם כשבעליהם לא באילת.
פתרונות דיור יש שם לפי מה שהבנתי ממש בודדים
אגב, יש שם פיקוח.
מי שנמצא באותו המקום תקופה מסויימת מקבל אזהרה.
כנל גם לא מאוישים.
יש שם גם אילתים שפורשים לעצמם בית קיט כזה על החוף
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מעניין ,שבוע הבא אני באלת אקפוץ לראות את זה.
הלוואי שהרשויות היו מפתחות את הנושא ומקצות חניונים עם חשמל ומים , הרי מה הבעיה באילת להקצות שטחים בין מלון אורכידאה ומלון הנסיכה על הכורכר מעבר לכביש (לא על החוף) לתחום מקומות + חיבורי חשמל ומדחנים תחומים במספר ימים לכל קראוון.
גם כל השטח שממזרח להרודס וקניון הקרח יכול להיות חניון קראוונים ענק.
אנחנו יכולים להתעצבן על מספר קראוונים שחנו באילת , קל לנו לשכוח איך העסקנים ובתי המלון חטפו לנו את החופים , אתמול ביקרתי בטבריה ורוב החופים סביב הכינרת שייכים למלונות ולקיבוצים , החוק שאוסר בניה עד 200 מטר מהחוף בוטל ובונים שוב על החופים בכנרת , השנה נחנכו 2 מלונות חדשים סביב הכינרת (יו בוטיק וסטאי) ,ומלונות אחרים מקבלים אישור להתפתח לגובה( מלון חוף רון מתחדש בקומות נוספות ממש על אחד החופים היפים ביותר בכינרת) , בנוסף סיפרו לי על קבלן עשיר בטבריה שקיבל חוף מתנה מעירית טבריה במקום לשלם לו חוב ענק על תשתיות שביצע עבור עיריית טבריה הוא קיבל את אחד החופים היפים ביותר בכינרת , הבחור בנה לעצמו חוף פרטי ומעגן לסירות שלו , מדשאה לאירועים , הוא ובני משפחתו מבלים שם בשבתות אני הייתי רק יכול לחלום על פנינה כזאת (ואין פה שום קשר לכסף).
אין ספק, פתרון שמאפשר קמפינג פרטי למספר מוגבל של ימים ותשתית חשמל מים וביוב יהיה אידאלי.
הבעיה היא עם שאר פרופילי המשתמשים, העסקי וההתנחלותי.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
בסך הכל צריך לקחת 20 ש״ח ללילה. זה יהפוך את ההתנחלות ללא משתלמת.
אבל ליבי עם אלו שמגורים בואן הם פתרון דיור עבורם. הם באמת נהנים מהחופש שבמגורים האלטרנטיביים ולחלקם אין ברירה. גם הם צריכים פתרון מוסדר ולא בהכרח באתר תיירות שיימנע מהחניון שלהם מלהיראות כמו סלאמס.
אסף.
הייתי עכשיו באיזור שבועיים מילואים,
גם מה שאני הבנתי מהמקומיים שרוב מי שממזרח לכביש הם של עסקים ( או עסקי קרוואנים באילת או חברות פרטיות שמחזיקות את הקרוואנים כסוג של ת"ש לעובדים )
למרות שבמשך השבוע רובם ריקים העיריה לא מעיזה לפנות אותם ,
מה שהיא כן מעיזה לעשות זה לחלק דוחות ב 6 בבוקר בשבת לזוג שהלך לראות את הזריחה מהחוף..
( נכון שהסיבה היא שלא יחנו שם מי שעוברים לטאבה אבל אפשר להגביל את האיסור חניה לשעה אחת לדוגמא בין 0300-0400 )
בקטע שבין סנובה למלון הנסיכה אסור לחנות מ 23:00 עד 0700
קובץ מצורף 116547
בנושא של מנהל ציבורי תקין באיזור אילת, זה אחד מאיזורי אקס טריטורי בישראל... יש חוקים ויש חוקים..
גם זה לאחר שיחה עם המקומיים..
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ברוב העיריות מנהל ציבורי מושחת אבל אם זה למשל בעפולה או נצרת זה מעניין רק את התושבים
לאילת מגיעים מאות אלפי תיירים ( כולל ישראלים בשנה ) וכל שחיתות משפיעה על השהות שם ואת חלקם מבריחה מהעיר..