תגובה: איסור כניסת רכבי דיזל ישנים למרכז ירושלים
צימצום זיהום האוויר זה חשוב אין ספק.
יהיה סיוע להתקנת מסננים- 10 מליון ש"ח שמתוכם 2.2 לאוטובוסים. מה אחוז הסיוע לרכב ? מה עלות המסנן ההתקנה והבדיקה? לכמה רכבים זה יספיק?
בהתחלה פורסם שהתקנה תחול על רכבים בני יותר מ12- בהחלטת הממשלה מדובר על תקן יורו4.
ניתן היה להבין שגם רכבים חדשים יוגבלו כשיגיעו לגיל 12.
עדיין שבישראל רכב חדש עולה כמעט כפול ממחירו באירופה בגלל מיסוי מטורף. רכבים בישראל נשארים על הכביש עשרות שנים וגם רכבים ישנים יחסית נמכרים בשוק היד שניה במחירים גבוהים ביחס לגילם - החלטה כזו היא בעייתית. ראוי היה להוריד את המיסוי ולהגביל את גיל הרכבים כך כולם היו מרווחים רכבים זולים יותר בטוחים יותר ומזהמים פחות. במקום זאת המדינה מחליטה להגיע לקצה שרשרת המזון וללחוץ רק עוד קצת ולמטרה טובה.
כמה זה קנס כזה?
אולי אפשר לשים מעטפה עם חסכון ל"אגרה", ליד המעטפה עם החסכון לרשהט"ג.
אתה יודע כמה מעטפות חסכון כבר יש?
עכשיו עוד אחת?...............
תשמע דודו, בכל חוק יש את מי שנידפק ממש, ע"פ דבריך אתה כזה. אני לא מזלזל חלילה, אבל תבין שהרוב - אדיש לתקנה הזו. אם בגלל שאין לו גרוטאה, ואם בגלל שהוא לא מגיע לירושלים בכלל ולצנטרום בפרט. אני אגב, מאד שמח על תקנות מסוג זה שמכריחות חברה כמו זו שאני עובד בה להשבית גרוטאות שסיוט לנהוג בהן .
אי לא יודע מאיפה המידע שלך, אם תחשוף מקורות יהיה יותר קל.
זה שאתה מתיחס בשלילה להמרה של זמן שרירותי של 12 שנים למדד אמיתי של זיהום אוויר - תקן יורו4, מוזר בעיני. זה דווקא חיובי ומראה על חשיבה אמיתית { כמו למשל למנוע עליה למתקן שעשועים ע"פ גודל ולא ע"פ גיל }
ועלה פה שוב ושוב ענין האוטובוסים - אין חברת תבורה ציבורית עם אוטובוס בגיל הזה. יש כל מני חברות של אחים ובני דודים שכן מחזיקות, ומצידי שיתקעו להם. לא צריך להחנק בגללם.
הכריכה של מלחמה בזיהום האוויר במיסוי על כלי רכב היא סוג של דמגוגגיה, כיוון שבצורה כזו לא יזוז כלום. אם תחכה לדבר מסוים שיקרה על מנת לפעול בתחום אחר, לא תגיע לשום מקום. דיבורים על הורדת מחירים דרסטית הם יפים , אבל כשהפקידים יושבים על זה באמת הם מבינים שהורדה קיצונית תגרום כזה זעזוע למשק שהם מפחדים לבצע. ובצדק. המטומטמים שהיו בשלטון לפני המטומטמים של היום דאגו לזה יפה מאד.
בשלב מסוים בהיסטוריה גם בעלי הסוסים והכלבים נדפקו, וכבר לא יכלו לאפשר ליקיריהם לחרבן חופשי ברחבי העיר. לאזרחים אחרים זה איפשר להסתובב בעיר עם פחות חרא על סוליות הנעליים.
העולם משתנה, ולפחות במובנים מסוימים, זה טוב.
הח.מ. נוהג בהיילקס 95 ובאיוניק היברידי.
כשאראה שוטר פרש מנקה את אחרי הסוס שלו שחירבן בעיר יהיה לי יותר קל להבין אולי את התקנה הזו [emoji4]
בשלב זה אני רואה מדי פעם ערימות שהם משאירים בזלזול
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
המקור הראשון היה באמת עיתונות מקומית שלא דייקה בפרטים.
בהמשך מצאתי את החלטת הממשלה עצמה.
חלק מהכסף מיועד בוודאות לחברות תחבורה ציבורית.
אגד ,אגד תעבורה והחברה לפיתוח גוש עציון הן המזהמות העיקריות.
אני מבין שיהיו מעט נפגעים והמון מרוויחים מהשיפור באיכות האוויר (גם אני).
ומעט הכעס שיש לי הוא על ההתנהלות.
בשורה התחתונה שינויים צריכים להעשות למרות שלפעמים זה קצת כואב.
עכשיו בשרשור אחר צריך לברר איזה רכב עם מנוע בתקן יורו 4 הכי קרוב לתקציב ולצרכים שלי.
ירושלים תשמש רק כפיילוט?
http://envforum.co.il/verdict/%d7%91...%d7%9d-%d7%91/
Sent from my SM-J710F using Tapatalk