תגובה: בניית מעשנה - מבקש חוות דעת
יותר קל לענות בתוך הציטוט:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
opl, אענה במתינות. היו מספיק חיכוכים ועפו הרבה ניצוצות. ולא זאת היתה כוונתי.
תקופה ארוכה הייתי אורח בפורום , קראתי הרבה תגובות של חברים ודווקא lizard משך את תשומת ליבי.
הערכתי מאוד את תשובותיו העניניות, כנותו, ההומור שלו וגם היותו מקצוען אמיתי. באמת צר לי על מה שקרה .
לגבי השבבים, אם יש דעות לכאן או לכאן אז מה הבעיה? // הייתי מתון, המבינים בנושא אומרים שזה קישקוש. יש גם ניסוי האישהו ברשת שנעשה//
שמע, העלתי רעיון תיאורטי ובאמת רציתי לשמוע מה אומרים מומחים לנושא, שבנו והתנסו ובטח מכירים את המאטריה טוב ממני.
ציירתי, ורשמתי רק כמה מילות הסבר בכוונה ללא פירוט כדי שהתגובות יהיו אך ורק לנושא.
//אני לא חושב שיש כאן ממש מומחים לנושא, אולי בודדים (סליחה מכבודם), אם יש לך פייסבוק- נסה את הקבוצות שם - תקבל מעגל גדול יותר של אנשים שבאמת בנו, כולל כאלה שזה המקצוע שלהם//
אני לא מחשיב עצמי למומחה, לא בעישון בשר בכל אופן . אמנם קבלתי תוצאות יפות(טעימות) אבל רציתי לשפר. מה לא בסדר?
// הכל בסדר, ועל כן שאלנו אותך האם עברת קורס או שהכל בלימוד עצמי, אני לדוגמא בלימוד עצמי אבל לא ממש מחפש להשתפר (ויש הרבה במה). הציוד שלך יכול להיות מושלם אבל אם תתפעל אותו לא נכון לא תנצל את מלא היכולת שלו ושלך///
נכון, היום לא תולים אנשים בכיכר העיר, החברה בכללותה פתוחה לשינויים מהירים ורעיונות חדשים אבל כנראה שיש תחומים
שבהם יש שמרנות יתרה.
#
אני לא ג'יפאי אבל כמעט כל מי שקונה היום 4x4 וגם חדש, רץ ישר לשיפורים. במתלים ומשככים,
שיפורי מנוע, הגבהות, תוספות למינהן וכו' , למה הם עושים זאת? שאלת את עצמך? למה אנשים משפרים מחשב חדש שקנו זה עתה?
למה אתה משדרג את הטלפון שלך? למה מחליפים כיריים גז לכירה חשמלית? ולמה מחליפים לאינדוקציה? למה??????
///נכנסנו לפילוסופייה שנה א? "כמעט כל" ?? באמת?? אולי... 10%. אולי...
#
רציתי תשובות ממומחים, והם שלחו אותי שלא בעדינות יתרה, לדבר עם מומחים גדולים מהם.
אני טועה? תגידו היכן ולמה, אשמח לקבל כל ביקורת שהיא, והאמת שחשבתי שזה מה שיקרה. /// ואני חשבתי שתשובה מפורטת לא תקבל כאן, בינתיים מי צודק?///
#
אני לא מכיר שיטות עישון אפילו מעשנה בזרימה הפוכה איני מכיר.
אבל אם שאלת, ועיניתי, עכשיו תורי: באיזה סוג מעשנה קודחים חורים בקטרים שונים לפי סדר מסוים. היכן קודחים, ומדוע? /// אין לי שמץ///
#
רק שיש לך לפני מי להתפאר אתה מצלם. לכן אין תמונות של בשר ואין תמונות של מעשנה. מישהו חמד אותה ואת כל ציוד הגן שלי כשעברנו דירה לכאן, למושב, לפני כמה שנים.
באמת שאני לא יודע מה לא היה בסדר בהודעה הראשונה שלי. כשכתבתי למה לך כל ההתעסקות הזו התכוונתי לתכנון. יצא לך לבנות משהו כזה בעבר? כי בתור מסגר אני אומר לך שזה קשה מאוד ללא עבודה מדוייקת וקשה.
חוץ מזה השיטה לא להתעסק יותר מידי עם המעשנה, אגב לא ממש אמרת מה זה יותר מידי. אולי הרצונות שלך לא מעשיים, היא בשימוש בגחלים שנשרפות לאט. אתה לא צריך חום רב אלא אחיד לאורך זמן.
lizard שמח שחזרת, ובלי ציניות.
לא יודע מה אקבל אם אחליט לבנות.רציתי חוות דעת זה הכל. התגלגל לאן שהתגלגל, מקווה שייפתח דף חדש.
קשר טוב עם אנשים חשוב לי יותר מכל מעשנה מחורבנת.
היו המון מחשבות לכלמיני כיוונים ולא תמיד הצלחתי לבטא במדויק את כל מה שעבר בראש,
והדברים שאמרתי היו בחלקם"עקומים" לכן גם בי האשם .
#
הפחם ששימש אותי היה פחם דחוס. היה לי גם מן קנקןמים מתכתי מחורר,שבו הייתי מבעיר את הפחם (מכיר?) גם הוא לצערי נגנב עם המעשנה. בעישונים ארוכים נאלצתי להכין עוד נגלות של גחלים, בקיצורהרבה התעסקות.
מצער אותי במיוחד מד הטמפ' שהיה על המעשנה,היתה לו רזולוציה גבוהה עד 120 c, ולקח ליהרבה זמן למצוא כזה.
#
בניתי לפני כשנתיים תנור חימום ביתי על עץ שאינו פולט עשן. ארובה פנימית ותא בעירה וכל זה בתוך דוד.
אם תהיה התענינות בפורום אוכל להעלות כמה תמונות .
ויש גם תיעוד מצולם על משהו שונה לחלוטין שנמצא ביוטיוב, נחמד, אבל לא בר ביצוע לרוב האנשים.
קודם כל יש התעניינות רבה בתמונות.
שנית,
לדעתי הכי רלוונטי לך הקישור שבועז העלה בתגובה הראשונה בפוסט. השאלות ששאלת בתגובה אליו נענו לדעתי במלואן.
תודה אייל.
מתגעגע לבשר מעושן, וצריך לבנות מעשנה חדשה.
לא החלטתי עדיין איזו ,כמו שהיתה לי, זרימה הפוכה, או זו שהעלתי בתחילת הדיון. האחרונה מאוד מסקרנת אותי ואולי אבנה
אותה ואם אכשל, אוכל לקחת צעד אחורה, ולחזור למעשנה רגילה.
בועז הפנה אותי לשרשור בנית מעשנה, אמרתי שראיתי, ופרשתי לפניו את לבטיי.
לגבי תמונות, נראה. אוליי כשירגעו ענייני המעשנה.
אתה לדעתי השתמשת בגחלים לא מתאימות. שוב, קפוץ לסדנא של ברק היינה, 300 שקל וקילוגרמים של בשר לאכול. יין חופשי, סלטים ולחם. שווה. ממש שווה.
יש בחור בשם ברק שבונה מעשנות. אני לא זוכר מה שם המשפחה שלו אבל הוא מפרסם די הרבה בפייסבוק בעמודים כמו על העצם, סודות המעשנה והסו-וויד וכדומה. הוא גם מייבא גחלים. אתה תראה שהגחלים שלו מאוד כבדות, יחסית, לגחל רגיל או דחוס. הן בוערות הרבה יותר זמן.
אתה יכול לקנות גם שבבים מוכנים של איזה עץ שבא לך. כולל שבבים מחביות וויסקי, יין כדומה.
אתה לא צריך הרבה עשן כי אז יהיה לך אוכל מעושן בכבדות וזה מעיק ופשוט לא טעים. עשיתי את זה כמה פעמים, כי חשבתי כמוך, וזה ממש לא זה. צריך קצת עשן עם ארומה וזהו. בתחילת העישון. אחר כך, העשן של הגחלים וזהו וגם לא צריך שיהיה הרבה. הוויסות אוויר/חום זה בשביל להגיע לזמני בישול וטמפרטורת עבודה ולא בשביל טעם. מקווה שאני מובן.
אם בכל זאת אתה רוצה מעשנה קרה (לא קרה כמו שאתה חושב כזו לגבינות וכדומה שהיא ממש קרה) אלא REVERSE FLOW אז אני בטוח שיוכלו לעזור לך. אם בקבוצות פייסבוק ואם פה.
פחם אבן.
רעיון מעולה. יחסוך זמן התעסקות. מרבצים גדולים נמצאים ב U.K. כנראה שמשם מייבאים.
נהגתי להשרות בבירה או יין ל24 ש' לפני העישון, לפעמים מזגתי גם לתוך קערת הנוזלים, קבלתי טעמים ארומטיים.
שבבי העץ היו מפקאן, זה מה שהיה בהישג יד. לא קניתי, הכנתי לבד עם משור סרט.
השליטה בחום היתה די יציבה, תלוי בסוג המעושן. 90-110 c. יצא מעט עשן כמעט בלתי נראה,
אבל מפני שאני לא אוהב נא, הוספתי זמן עישון וכך
חרכתי מבחוץ, שגם את זה איני אוהב, ולא מצאתי פשרה בין השניים.
אקפוץ לסדנא כהמלצתך. מה גם שנראה לי שאביו של ברק היינה שירת איתי בצבא. אתה יודע במקרה את שם האב?
אם יש להם אתר אמצא בגוגל כי אין לי פייסבוק.
לגבי בניה של מעשנה חדשה, עדיין לא החלטתי איזו, אבל זו השנויה במחלוקת עדיין קורצת לי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
אבל מפני שאני לא אוהב נא, הוספתי זמן עישון וכך
חרכתי מבחוץ, שגם את זה איני אוהב, ולא מצאתי פשרה בין השניים.
י.
בד״כ לאחר עישון יש שנוהגים לסיים את הבישול במעשנה/תנור כאשר הנתח עטוף בנייר כסף או בשקית קוקי.
לדעתי זה הכיוון שאתה צריך .
ולא לשכוח חיישן טמפ׳ בנתח.
או שתשלב סו וייד בתהליך יש הרבה מבצעי קניה משותפת בקבוצות השונות ,ורף ההשקעה הראשונית ירד.
פחם אבן לא יעזור לך. הוא צריך אוויר כדי לבעור. יש לי כאלומבנפחיה. כדי לכבות אני פשוט מכבה את המפוח. אחרי חמש דקות כבר אין אש או גחלים בוערות.
אין לי מושג איך להשיג את ברק חוץ מפייסבוק. אתר בטוח אין לו לדעתי. מה הבעיה בלפתוח פייסבוק?
ברק היינה
0542259020
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
6 קבצים מצורפים
חושב שמיצינו.
רוצה להודות לכולם.
בועז- על גישתך העדינה.
zagi- צדקת. תהיה יניקה.
זיף- יש תובנות?
איל מ- לא שכחתי התמונות. ראה בסוף .
המשוטט- תודה על הטיפ.
opl- " אם היית כותב מפורט כמו שנזכרת בדיעבד לעשות כנראה שחלק מהתגובות היו נחסכות"
אם היית נותן לי טל' של ברק בהתחלה, כל התגובות היו נחסכות.:cool:
lizard- תודה רבה על כל הטיפים. העבר לבודדת לפני שאתה יורה, ורצוי עם משתיק קול.
איל מ. לבקשתך.
קובץ מצורף 116180קובץ מצורף 116181קובץ מצורף 116182קובץ מצורף 116183קובץ מצורף 116184קובץ מצורף 116185
בניית מעשנה - מבקש חוות דעת
גרמת לי לחזור לחפש את כל התגובות שלי בשרשור ולוודא שלא פגעתי בך חלילה ואתה לא ציני... [emoji41]
תסביר בבקשה את התנור עץ הזה.
הנחת העבודה שלי היא שבשביל שלא יהיה הרבה עשן צריך חום מאוד גבוה שיאפשר שריפה נקיה ונטולת הרבה עשן עד כמה שניתן.
לא מסתדר לי כל כך עם התכונות של עץ טיבעי מה שאני רואה כאן.
בבקשה הסבר איך העסק הזה עובד כי לכאורה זה אמור להפוך את הבית למעשנת אחת גדולה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני חושב שקודם כל העבודה שלך יפה- בלי קשר לתפקוד של המעשנה. אז סחתיין.
ולענייננו- איפה הולך להיות הבשר? לא הבנתי מה גודלו של תא העישון עצמו וממבט ראשון הוא נראה לי קצת קטן ביחס לשטח הכולל.
בנוסף עיינתי שוב בתרשים שלך מההתחלה. נראה שחום יגיע בצורה עקיפה לבשר שזה טוב, והעשן ייאלץ לעבור את כל המהלך שזה גם טוב בהינתן היניקה שיש לך שם (מה אורך הארובה מחוץ לבית? נראה שתהיה לך יניקה רצינית מאד.)
לדעתי אין מנוס מניסוי וטעימה.
ואם אתה (או כל מישהו אחר שקורא) מעוניין- מצאתי את המחשבון הזה לחישוב קופסת בעירה ביחס לגודל המעשנה
http://www.feldoncentral.com/bbqcalculator.html
זיו
זיף, זה אמנם המשך דיון המעשנה אבל זהו תנור חימום. אל תתבלבל. ביקש איל מ. לראות תמונות וקיבל.
תודה על הקישור, יש לי אותו או משהו דומה באיזה מקום.
בועז,
התנור הזה יעיל יותר מכל אח או קמין. הבעירה מתרחשת בתא התחתון והאש עולה בארובה הפנימית במרכז התנור.
כאן נשרפים כל הגזים הנפלטים מהעץ, ולכן הבעירה כמעט מושלמת וצריכת העץ פחותה .
החום שנוצר בארובה הפנימית פוגע בתקרת הדוד, ויורד מטה לכל ההיקף ומחמם. בימי החורף הכי קרים הגעתי לטמפ' בבית 25 c.
כשהוא מתחמם אחרי כ-10 דק' מתחילה להשמע איוושת יניקת האוויר כמו מנוע רקטי ולכן הוא נקרא תנור רקטה
או rocket stove heater. היניקה כל כך חזקה שאין טיפת עשן בבית, בקושי יש ריח של אש .יצאתי החוצה לראות את פתח הארובה, וגם שם לא רואים עשן. אם מעניין אותך, חפש מושג זה ביוטיוב, יש המון חומר.
יש המגדילים לעשות ואת צינור הארובה החיצוני הם מוליכים בתוך הבית,
ומעליו הם בונים דרגשי שינה או ספה מחומרים בעלי קיבול חום רב, הנפלט לסביבה גם כשהתנור כבה.
החסרון שלו הוא שתא הבעירה קטן וצריך להוסיף עץ לעיתים קרובות.
זיף, התנור הזה הוא שהוליד את רעון המעשנה המטורף שלי. עדיין לא ויתרתי עליו.
מכיר את הרעיון. חשבתי שזה קונספט של המעשנה....
אני אגב שוקל לבנות משהו דומה על בסיס תנור העצים הקיים אצלי.
זוהר שלום
אני בעל המעשנה מהפרוייקט שבועז העלה בהתחלה, עברו כמעת שנתיים פעילות מאז שבניתי אותה והיום אני יכול להגיד שאומנם בחרתי בעיצוב שנחשב יותר מסובך לבניה אבל זה הוכיח את עצמו, יש לה ניצולת מדהימה של האנרגיה, ניהול חום מדויק ואחיד. למי שיבנה בעתיד אני ממליץ לבנות תא בעירה מבודד לפחות בחלק העליון.
לגבי העיצוב שלך, נראה מעניין מאוד אבל,,
לדעתי העשן יהיה יחסית קר וסמיך מידי.
אומנם המקום הקלאסי והנכון מבחינת הזרימה של הארובה זה באמצע הדוד אבל זה חרע של מיקום מבחינת השימוש.
הרבה מאוד עבודה יחסית לתוצאה (בתאוריה), ומצד שני העיצוב מענין ומסקרן.
בהצלחה
יואב
שלום יואב,
התרשמתי עמוקות מהחשיבה המוקדמת, התכנון, ומאיכות הביצוע שלך, עבודה מרהיבה, תודה על כל המידע והידע ששיתפת.
עדיין מתלבט לגבי סוג מעשנה, אחליט רק אחרי שאהיה אצל ברק היינה, ישנם עדיין רסיסי מידע שעליי לאסוף.
לגבי התכנון שהצעתי, מטורף לכל הדעות,(גם לדעתי) ומצד שני מאתגר ומסקרן. כישלון? אפשר יהיה לסגת צעד אחורה
ולחזור למעשנה הסטנדרטית.
שוב תודה. זוהר.