תגובה: לא תאמינו על מה נתן לי דוח מר שוטר תנועה באילון
אין רלוונטיות לענין המהירות בנושא העקיפה.
החוק ברור: לרכב מעל 3.5 אסור לעקוף רכב עוקף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
אין רלוונטיות לענין המהירות בנושא העקיפה.
החוק ברור: לרכב מעל 3.5 אסור לעקוף רכב עוקף.
תגדיר עקיפה...החוק גם ברור לגבי עקיפה מימין-אסור! אז למה לא נותנים דו"ח לכל נוסעי הנתיבים הימניים בפקק כאשר הם במקרה, בקטעים מסויימים וברגעים מסויימים מתקדמים מהר יותר מרכב הנמצא משמאלם, רוצה לומר-עוקפים???
אני יודע שבמקרה הספציפי הזה - עקיפה מימין -האיסור מתבטל ברגע שיש תנועה, ותנועה יכולה להיחשב כעוד רכב אחד בשיירה (בנוסף אליך ולרכב הנעקף).
תוסיף על זה שהסעיף הקיים אינו מעודכן לימינו אלא מכוון לרכבי המשא משנות השישים של המאה הקודמת שהגיעו למהירות מקסימלית של 80 קמ"ש, ואינו מתאים למציאות המתפתחת של ימינו.
לדעתי זה מתחייב להציג את הטענות האלו לשופט שחי בתוך עמו ולתת לו לקבוע אם הדו"ח מוצדק או לא.
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
טל, ההגדרה של עקיפה ברורה וברור גם החוק: אסור לעקוף רכב עוקף, אלא במקרים המפורטים ולרכב מעל 3.5 אסור.
במקרה של פקק אכן איסור עקיפה מימין לא נאכף, כיון שלא ניתן להגדיר מי עוקף. לדעתי יש גם פסיקה בנושא.
בכל מקרה, פות"ש אומר שהיה פקק והוא נסע בנתיב הימני ביותר. השוטר מילא את תפקידו. נכון, לצדד במשטרה זה לא פופולרי, אבל כשצריך להגיד שהם עושים עבודה טובה אז למה לא?
גם פה, כל המצודדים בפות"ש אומרים לו ללכת לבית משפט כדי להמיר נקודות בקנס, הרי העבירה ברורה.
ודרך אגב, אני נוסע כל בוקר וכל ערב בכביש 6 ורואה רוצחים יושבים ליד ההגה ומסתכלים בטלפון. הגדיל לעשות בן ז++ה אחד שנסע עם לפטופ פתוח. ואחת לשבוע שבועיים מתלבשת משטרת התנועה עם אופנועים על כביש 6, כולם עם מצלמות קסדה ומחפשים את הרוצחים האלה. וטוב שכך!
אחת הבעיות במדינה שלנו שלקחו את המשטרה הקלאסית והפכו אותם ללוחמים בטרור. כתוצאה מכך האזרח מקבל שירות פחות טוב. אם המפכל הנוכחי (שכרגע אני ממש לא מתרשם ממנו) החליט כי אוכפים קלה כחמורה ועל ידי כך מחזירים קצת כבוד ויראה כלפי המשטרה - אחלה.
רק רוצה להזכיר לך כי ב15-20 שנה האחרונות מסתובבים פה יותר ויותר אנשים שרגילים לצרוח על הגננת/מורה/מפקד בצבא עם ההורים שלהם או בלעדיהם. אז אם המפכל החליט קצת ליישר אותם, אז סחתיין.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
"תוסיף על זה שהסעיף הקיים אינו מעודכן לימינו אלא מכוון לרכבי המשא משנות השישים של המאה הקודמת שהגיעו למהירות מקסימלית של 80 קמ"ש, ואינו מתאים למציאות המתפתחת של ימינו."
בוא תסע איתי בין יקנעם למחלף אליקים בבוקר, תראה איך משאית עוקפת ב81 קמ"ש משאית שנוסעת 80 קמ"ש ותדבר איתי על המציאות המתפתחת של ימינו
האם המציאות המתפתחת גורמת לכך שלמשאיות אין שטח מת? { ואם רוצים אפשר לדבר ספציפית על השטח המת שיש לפורד המדובר מלפנים ומימין }
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
"תוסיף על זה שהסעיף הקיים אינו מעודכן לימינו אלא מכוון לרכבי המשא משנות השישים של המאה הקודמת שהגיעו למהירות מקסימלית של 80 קמ"ש, ואינו מתאים למציאות המתפתחת של ימינו."
בוא תסע איתי בין יקנעם למחלף אליקים בבוקר, תראה איך משאית עוקפת ב81 קמ"ש משאית שנוסעת 80 קמ"ש ותדבר איתי על המציאות המתפתחת של ימינו
מגיע גם לשם, די הרבה, טור המשאיות בנתיבים הימניים דרך קבע ואם כבר הם נאלצים לעקוף, זה בד"כ בגלל איזה אישעםאוטו שזוחל בנתיב הימני על 60...
אבל זה לא קשור למה שכתבתי. אני התייחסתי לקביעה שכל רכב מעל 3.5 טון הוא בהכרח עגלה שזוחלת על 80 ומפריע לתנועה לפי התקנה וזה לא מציאותי. עובדה. מה לא ברור?
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
האם המציאות המתפתחת גורמת לכך שלמשאיות אין שטח מת? { ואם רוצים אפשר לדבר ספציפית על השטח המת שיש לפורד המדובר מלפנים ומימין }
לא, וזה לא קשור למה שרשמתי, אבל היא גורמת לכך שיש היום רכבים שהם מעל 3.5 טון וממש לא ניתן לייחס להם את מה שמייחסת להם התקנה הארכאית הנ"ל.
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
טל, ההגדרה של עקיפה ברורה וברור גם החוק: אסור לעקוף רכב עוקף, אלא במקרים המפורטים ולרכב מעל 3.5 אסור.
תתייחס למצב של פקק תנועה.
במקרה של פקק אכן איסור עקיפה מימין לא נאכף, כיון שלא ניתן להגדיר מי עוקף. לדעתי יש גם פסיקה בנושא.
בכל מקרה, פות"ש אומר שהיה פקק והוא נסע בנתיב הימני ביותר. השוטר מילא את תפקידו. נכון, לצדד במשטרה זה לא פופולרי, אבל כשצריך להגיד שהם עושים עבודה טובה אז למה לא?
ראה אחת מהתגובות שלי אחורה.
גם פה, כל המצודדים בפות"ש אומרים לו ללכת לבית משפט כדי להמיר נקודות בקנס, הרי העבירה ברורה.
ודרך אגב, אני נוסע כל בוקר וכל ערב בכביש 6 ורואה רוצחים יושבים ליד ההגה ומסתכלים בטלפון. הגדיל לעשות בן ז++ה אחד שנסע עם לפטופ פתוח. ואחת לשבוע שבועיים מתלבשת משטרת התנועה עם אופנועים על כביש 6, כולם עם מצלמות קסדה ומחפשים את הרוצחים האלה. וטוב שכך!
טוב, לקרוא לכל מי שרק מסתכל על הטלפון רוצח זה קצת מוגזם בלשון המעטה. תגיד, שאתה נוסע עם ווייז או גוגל מפס, אז גם אתה נחשב רוצח??
אחת הבעיות במדינה שלנו שלקחו את המשטרה הקלאסית והפכו אותם ללוחמים בטרור. כתוצאה מכך האזרח מקבל שירות פחות טוב. אם המפכל הנוכחי (שכרגע אני ממש לא מתרשם ממנו) החליט כי אוכפים קלה כחמורה ועל ידי כך מחזירים קצת כבוד ויראה כלפי המשטרה - אחלה.
אז שיתחיל באכיפת החמורה!! לדעתי האכיפה בנושא התנועה מוגזמת ומקבלת משאבים גדולים רק בגלל שהיא מתגמלת היטב... (אני מקווה שאתה לא ילד ואתה כבר מבין שהאכיפה היא לא הפתרון לקטל בדרכים. זה לא עבד, זה לא עובד, וזה לא יעבוד. הפתרון הוא בחינוך, בשינוי ההתנהגות של כולנו כחברה, בתהליך ארוך ויסודי של חינוך מגיל קטן (שלא יקרה....)), מה לגבי אכיפה של עבירות רכוש?? רכוש התושבים בישראל הוא הפקר!! מה לגבי אכיפה בנושא הפשיעה, ראה מה קורה בצפון, כנופיות שגובות דמי חסות לעיני כל, באור יום ובחוצות העיר. היכן השוטרים הגיבורים כאן??
ראה מה קורה בדרום, השתלטות על שטחים אדירים על ידי הבדוואים ונראה אותך מדבר איתם, איפה האכיפה שם?? ראה השתלטות גופים עבריינים על חופים. ראה דקירות וקורבנות כל סופ"ש במקומות בילוי ומועדונים, נערים מסתובבים עם סכינים חופשי. רק בלתת דו"חות המשטרה עושה עבודה טובה?? תחשוב למה! (רמז, אמרתי את התשובה קודם...).
רק רוצה להזכיר לך כי ב15-20 שנה האחרונות מסתובבים פה יותר ויותר אנשים שרגילים לצרוח על הגננת/מורה/מפקד בצבא עם ההורים שלהם או בלעדיהם. אז אם המפכל החליט קצת ליישר אותם, אז סחתיין.
אם כבר רוצים להתפזר...
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
טוב, לקרוא לכל מי שרק מסתכל על הטלפון רוצח זה קצת מוגזם בלשון המעטה. תגיד, שאתה נוסע עם ווייז או גוגל מפס, אז גם אתה נחשב רוצח??
לא, זה לא מוגזם.
וכשאני נוסע עם וויז אז יש הכוונה קולית.
סע פעם מאחרי רכב וכשהוא מתחיל "לטייל" בתוך הנתיב, תעקוף ותראה איך הנהג עם הפנים בתוך הנייד.
אכיפה זה גם סוג של חינוך. ברור, חותך וחד משמעי. לא הבנת שלנסוע 90 קמ"ש בתוך העיר זה אסור, אז שלילה והורדה של הרכב מהכביש יבהירו לך את זה.
ולגבי רכבים של 3.5 טון - כמה מהם אלו פורדים/דודג'ים/שברולטים חדשים וכמה הם משאיות שסוחבות טונות של מטען?
אז בעיני החוק הזה עדיין רלוונטי