האם יש מניעה להשתמש בדאבל קארדן בציריות?
לפי הבנתי, זה אמור להגדיל את טווח (זווית) התנועה האפקטיבי שלהן.
לחילופין, אפשר לקחת את הפורטלים ולשים אותם ביציאה מהדיפרנציאל.
Printable View
האם יש מניעה להשתמש בדאבל קארדן בציריות?
לפי הבנתי, זה אמור להגדיל את טווח (זווית) התנועה האפקטיבי שלהן.
לחילופין, אפשר לקחת את הפורטלים ולשים אותם ביציאה מהדיפרנציאל.
גם אם תגדיל את הזווית בעזרת מפרק כפול אתה עדיין לא במקבילית עם המתלה והצעירה תיאלץ להתארך ולהתקצר יותר מהמקובל.
אסף.
עוד כמה קשקושים לנושא של זוויות והתארכויות, - הCV באפרייט צריך לשבת על ציר הקינגפין ,- מבחינת היגוי ,שם הוא יקבל הכי פחות זווית או לחילופין התארכות הציריה לצורך היגוי. לא עמוק בתוך האפרייט ולא להיפך ... ואני חושב שזה גם עונה לאחת השאלות של איש הפיל.
בהקשר של התארכות/התקצרות והמקביליות של הציריה ,- מהתעסקות עם הציריות והCV ים המדוברים , באורכי הציריות המדוברות, אני יכול לומר שאין בעיה למהלכי הציריה כאשר מכניסים גם את ההיגוי לתמונה , העסק הזה יודע להתארך ולהתקצר בכחמישה אינטצ' ע"י מהלך של הCVים, ועצמם על החלק הזחיח בשני הצדדים של הציריה.- מה שיתקע ראשון בתכנון המהלך היא זווית הCV לצורך היגוי. - אפשר לתת יותר מהלך מתלה על חשבון היגוי ,ולהיפך, תלוי בצורך של הרכב ואילו מכשולים הוא הולך לתקל.
מעניין אגב אם הוא ייצר גלגלי שיניים. החלק המורכב באמת בכל הסיפור הזה הם הגג"שים, אם משתמשים בתכן קיים ומוכח - של האמר כמובן - ומייצרים בית חדש, זה עוד איכשהו תהליך הנדסי סביר.
הוא לא יצרן הפורטלים היחידי בשוק, מישהו אולי מהכותבים/קוראים פה יודע מה TIBUS עושה בפורטלים שלו ?
לא זוכר איפה ראיתי את הצגת הבניה של ה ULTRA4 שהצגתי את התמונות שלו בדף הקודם.
לא רק שהם מתכננים לבד הכל ,הם גם מייצרים הכל ,גלגלי השיניים מטיטניום ,יושבים בתוך אפרייט אלומיניום 7075, שכורסם לתצורה שלו מגוש אחד שלם ,בכרסומת מיוחדת שיודעת לעבוד בשלושה מימדים.
אין קשר לתכן אחר, כל אחד ממציא לעצמו את הגלגל .
קובץ מצורף 116710
קובץ מצורף 116711
קובץ מצורף 116712
קובץ מצורף 116713
קובץ מצורף 116714
קובץ מצורף 116715
קובץ מצורף 116716
קובץ מצורף 116717
קובץ מצורף 116718
גם את הזרועות הם מכרסמים מגוש, אפילו בתי הדיפרנציאל (ללא דיפרנציאל...) ותיבת ההעברה התחילה אצלם מגוש.
פשוט ואוו
יוני אתה בחור צעיר. בוא ללמוד הנדסת מכונות בטכניון. שנה שנייה כבר תוכל לתכנן ולייצר דברים כאלו בפרויקט הפורמולה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ניסיתי.. כישלון חרוץ.
לצערי הרבה גלגלים כבר התגלגלו וזה ידרוש הרבה משאבים ואנרגיה שאין לי. חוץ מזה, לך תשכנע את אישתי שתחיה לעבור לחיפה 😊